| נשלח ב-12/11/2020 14:14 |
|
| |
עגונה ?!
איזה משלושת הדוגמאות נחשב עגונה אמיתית .
1 : אישה שבעלה אומר תמות נפשי עם פלישתים . אני גט לעולם לא ייתן ובורח לחו''ל או יושב בכלא ועדיין מסרב לשחרר אותה מכבלי העגינות .
2 : אישה שבעלה קצת יותר ערמומי ודורש ''שלום בית'' בכל דיון על מנת למרוח את הזמן .
2 : אישה שיכולה לקבל גט בכל רגע אם תוותר על כספים משותפים וכדו' שמגיעים לה . נחשבת לעגונה או שזהו סכסוך ממוני ?
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי יו_טיוב ב- 12/11/2020 14:20:24
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2020 14:51 |
|
| |
לא משנה באיזה מבין המקרים. אם הדיון בביהמ"ש למשפחה, היא לא עגונה. אם בביה"ד הרבני - זו עגונה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2020 15:43 |
|
| |
| יו_טיוב כתב: |  | איזה משלושת הדוגמאות נחשב עגונה אמיתית .
1 : אישה שבעלה אומר תמות נפשי עם פלישתים . אני גט לעולם לא ייתן ובורח לחו''ל או יושב בכלא ועדיין מסרב לשחרר אותה מכבלי העגינות .
2 : אישה שבעלה קצת יותר ערמומי ודורש ''שלום בית'' בכל דיון על מנת למרוח את הזמן .
2 : אישה שיכולה לקבל גט בכל רגע אם תוותר על כספים משותפים וכדו' שמגיעים לה . נחשבת לעגונה או שזהו סכסוך ממוני ?
|
|
שתי האופציות הראשונות הם עגינות כפשוטן
האופציה השלישית (שקראת לה גם 2..) אם התביעה צודקת, מה עגינות יש כאן? תשלם את המגיע לו והרי היא מגורשת אם העולם היה מושלם ואנשים היו מקבלים את תביעותיהם המוצדקות, היה יכול לתת גט ואז לתבוע את ממונו המגיע לו אבל בימינו יכול הרי בנאדם לקבל אפילו פסק דין מוחלט שהוא חייב כסף לאדם אחר ואז לומר פושט רגל אני אין לי וכו' ולהישאר עם החוב עד 120
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2020 17:34 |
|
| |
אשה שיכולה להתגרש בכל רגע נתון אך מסרבת לקבל גט מכל סיבה מוצדקת או לא מוצדקת ככל שתהיה אינה עגונה. אולי הבעל הוא העגון
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2020 18:35 |
|
| |
יש מקרים קשים של עגינות. כמו למשל, שבו אדם נכנס לבור ספיגה כדי להציל ילדה שנפלה אליו, ובעצמו נפגע מהרעלים באופן אנוש ומאושפז במצב של צמח כבר שנים רבות.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2020 19:44 |
|
| |
| muki28 כתב: |  | | אשה שיכולה להתגרש בכל רגע נתון אך מסרבת לקבל גט מכל סיבה מוצדקת או לא מוצדקת ככל שתהיה אינה עגונה. אולי הבעל הוא העגון |
|
ברור, יא מסכן שתשאיר לו את הדירה שאבא שלה ירק מדמו בקניית האברכון הנ"לבאמת זבש"ה
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2020 19:50 |
|
| |
| פמפוני כתבה: |  |
| muki28 כתב: |  | | אשה שיכולה להתגרש בכל רגע נתון אך מסרבת לקבל גט מכל סיבה מוצדקת או לא מוצדקת ככל שתהיה אינה עגונה. אולי הבעל הוא העגון |
|
ברור, יא מסכן שתשאיר לו את הדירה שאבא שלה ירק מדמו בקניית האברכון הנ"לבאמת זבש"ה
|
|
אם הסכסוך הוא על הדירה או על כל סכום ( גם אם מדובר במליונים ) הרי שזהו סכסוך ממוני בלבד . נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2020 20:45 |
|
| |
יש אנשים (נשים או גברים) שהם זבש"א רעילים... (זבל של אנשים) עם הפרעות אישיות קשות שאי אפשר לחיות איתם. וכשבן הזוג רוצה להשתחרר מהגיהנום, הוא נדרש לוותר על זכויותיו ולעיתים גם דורשים מהם דמי כופר, והם נאלצים לשלם מחיר יקר בעבור חירותם. לסיכום לא כל מלחמת גירושין הוא סכסוך ממוני גרידא. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2020 21:10 |
|
| |
| מושגים כתב: |  |
יש אנשים (נשים או גברים) שהם זבש"א רעילים... (זבל של אנשים) עם הפרעות אישיות קשות שאי אפשר לחיות איתם. וכשבן הזוג רוצה להשתחרר מהגיהנום, הוא נדרש לוותר על זכויותיו ולעיתים גם דורשים מהם דמי כופר, והם נאלצים לשלם מחיר יקר בעבור חירותם. לסיכום לא כל מלחמת גירושין הוא סכסוך ממוני גרידא.
|
|
אבל לא כל סכסוך ממוני זה ''עגונה'' . אם הגט נמצא בהישג יד ומה שמונע את קבלתו זה וויתור על ממון אז אין פה עגינות אלא סכסוך ממון ( בין אם צודק בין אם לא ) . אפשר לקרוא לזה סחיטה אפשר לקרוא לזה גניבה אבל אי אפשר לקרוא לזה עגונה . נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2020 23:14 |
|
| |
| יו_טיוב כתב: |  |
| מושגים כתב: |  |
יש אנשים (נשים או גברים) שהם זבש"א רעילים... (זבל של אנשים) עם הפרעות אישיות קשות שאי אפשר לחיות איתם. וכשבן הזוג רוצה להשתחרר מהגיהנום, הוא נדרש לוותר על זכויותיו ולעיתים גם דורשים מהם דמי כופר, והם נאלצים לשלם מחיר יקר בעבור חירותם. לסיכום לא כל מלחמת גירושין הוא סכסוך ממוני גרידא.
|
|
אבל לא כל סכסוך ממוני זה ''עגונה'' .
אם הגט נמצא בהישג יד ומה שמונע את קבלתו זה וויתור על ממון אז אין פה עגינות אלא סכסוך ממון ( בין אם צודק בין אם לא ) .
אפשר לקרוא לזה סחיטה אפשר לקרוא לזה גניבה אבל אי אפשר לקרוא לזה עגונה .
|
|
אתה נכנס לדקויות לשוניות. תכלס, מי שלא מוכן/ה שיסחטו אותו ולכן אינו זוכה לקבל גט. הוא עגון/ה דה פאקטו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2020 01:04 |
|
| |
לא. גט זה לא זכות או מתנה. גט זה פירוק של שותפות. ואל טבעי הוא ששני הצדדים צריכים להגיע להסכמה על כל הנושאים. גט הוא אחד מהם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2020 01:23 |
|
| |
| asher177 כתב: |  |
לא. גט זה לא זכות או מתנה. גט זה פירוק של שותפות. ואל טבעי הוא ששני הצדדים צריכים להגיע להסכמה על כל הנושאים. גט הוא אחד מהם.
|
|
גט זה בפירוש זכות של 2 הצדדים. זכותו של כל אחד לא לרצות להמשיך בשותפות. וכל אחד זכאי למלוא זכויותיו כמו להתחלק ברכוש. סחיטה של אחד הצדדים לויתור על זכויותיו בתמורה לגט, זהו מעשה נפשע. והוא יותר גרוע ממעגן. עגונה בהגדרה הפורמלית, זו אישה שבעלה נעלם, בדרך כלל הבעל מת מוות בלתי טבעי, כאן מדובר במישהו/י שבמודע עושק בציניות את בן הזוג. אז הוא יותר גרוע ממעגן. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2020 07:12 |
|
| |
קבלתי בפרטי: מהתורה זו הייתה זכות רק של הבעל, ורבינו גרשום שלל את הזכות הזו גם מהבעל.כיום בלי סיבות טובות, ופסק ב"ד - אין לאף אחד "זכות" לפרק את השותפות, נישואין באופן עקרוני - זה לכל החיים.כל זמן שבית דין לא פסקו שהגבר חייב לתת גט, זכותו להישאר נשוי לאשתו, ולדרוש ממנה כל ממון שבעולם בשביל לוותר על זכות זו.אחרי שבי"ד פסקו שהוא חייב לתת גט, והוא לא נותן בגלל כל סיבה שהיא, היא בהחלט נחשבת עגונה.
אינני מתמצא בנבכי ההלכה. על פניו נראה כגישה קתולית, פטריאכלית, שאינה קיימת אצל יהודים.
אמירה כמו זכותו לדרוש כל ממון שבעולם בשביל גט, לא קיימת במציאות, ואינני יודע מאיפה הבאת את זה.
אישה יכולה לטעון 'מאוס עלי', גבר גם הוא לא חייב להמשיך בנישואין רק שהוא מחוייב בדמי הכתובה.
אם הזוגיות טובה, אין לאף אחד מהצדדים צורך ל'פרק' את החוזה. ואם הזוגיות רעה, מדוע לכפות על אנשים לסבול?
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי מושגים ב- 15/11/2020 07:43:28
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2020 13:49 |
|
| |
קבלתי בפרטי מניק בשם כדרלאומר, (תענוג לראות אנשים תלמידי חכמים נעימי הליכות שואלים כענין ומשיבים כהלכה):
כתבת על פניו נראה כגישה קתולית, פטריאכלית, שאינה קיימת אצל יהודים. חכמים הזהרו בלשונכם.מן התורה בעל יכול להשליך גט לחצירה של אשתו, והיא תהא מגורשת, אם הוא בעל מידות אם עושה זאת, או שעובר על לאוין של בין אדם לחבירו, זה עניין אחר. האישה שמואסת בבעלה, דעת הרמבם שהוא דעת יחיד, שחייב לגרשה, כולם חולקים. האישה שמואסת בבעלה ויש לה סיבה שנראית לב"ד שתמאס, יש מחלוקת גדולה, יש מהגאונים שאמרו שאפשר לכפות הגט, ולהלכה אי אפשר לכפות הגט, וזהו דעת רבינו תם בספר הישר ונתקבל על כל האחרונים. לאפוקי מדעת הרשב"ם ומהרמ מרוטנברג למשל. אך רבינו תם (תקנות דר"ת) יש לו דרך להוציא גט מאנשים אשר בית דין רואים שאין מוצא כי אם להפריד בין הדבקים, והדרך הוא. שבית דין אומרים לו שעתינו שאתה צריך לגרש (מכל סיבה שהיא, כגון לענות את חבירו שה אסור, או סיבות אחרות) ואם לא תגרש, אנחנו לא נכפה את זה עליך לא בשוטים וגם לא בחרמות, אבל נקרא לכל מי שמקשיב לנו ונאמר להם, מהיום אינכם קוברין את מתיו, אינכם מטפלים בחוליו, אינכם מאכילים אותו אם נזקק לכך. היום יש את הפטנט שקוראים לו רבנו ירוחם, שרבינו ירוחם אומר שאם יש מאיסה הדדית חייב לגרשה, אפילו אינו רוצה. ויש שאומרים שאין כופין בגלל זה אלא רק עושים הרחקות דרבנו תם, אז אם באים לכמה וכמה ישיבות בבית הדין, ואז באחת הישיבות לבעל נפלט שכבר נמאס לו ממנה, ושגם הוא רוצה לגרשה אלא שכך וכן, כגון בגלל הילדים אני לא רוצה לגרש וכו' תגובתי: כבר אמרתי שאיני בקיא בנבכי ההלכה. אך בעצמך כתבת שיש פתרונות. נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
|