| נשלח ב-21/11/2020 23:53 |
|
| |
מה היא תקוות השמאל לאחר מות ''כחול לבן''?
גנץ עוד לא שנתיים בין כותלי הכנסת וכבר הספיק להחליד תקוות השמאל שגולמה בדמותו התמירה, התפוגגה כליל.
סביר להניח שרוב מוחלט מתוך 35 המנדטים שהצביעו עבורו בסיבוב הראשון לא ימהרו לתלות תקווה ברמטכ"ל או איש צבא בדרג אחר שינסה להקים משהו חדש.
כמובן שהם לא ישאירו את הזירה ריקה השם המדובר כעת הוא חולדאי ימים יגידו.
תוקן על ידי חצינזק ב- 22/11/2020 00:15:52
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2020 07:05 |
|
| |
'ברית האחים'
בנט הנכלולי שבגד בבית היהודי, יבגוד שוב, האיש מתכנן לבנות יחד עם 'האח' לפיד את 'האלטרנטיבה' השמאלנית לנתניהו.
אומרים שבנט 'מוכשר' אז מה? גם אחמד טיבי 'מוכשר' .גם בנט וגם אחמד טיבי לא כשרים....
חבל לי על סמוטריץ שייבעט החוצה למען מטרת העל של: 'רק לא ביבי'
תוקן על ידי momeir ב- 22/11/2020 07:06:16
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2020 09:08 |
|
| |
מומיר אתה לא מחזיק ראש במספרים. אם סמוטריץ "ייבעט החוצה", לא תהיה לבנט ולפיד ממשלה (אלא אם כן ממשלת מיעוט בהימנעות הערבים,שכבר הודיעו שאין להם עניין לעזור לבנט להחליף את ביבי). גם איתו, זו תהיה ממשלה צרה וקשה מאוד מאוד לתיפקוד. תבין מה זה סמוטריץ מפה, מרצ משם, ועל כולנה הגחמות של ליברמן,ששונא את בנט לא הרבה פחות מאשר את ביבי,וכל זה עם 62-63 ח"כים. ממשלת בנט ולפיד 2 תוכל לשרוד, רק אם חלק מהחרדים יצטרפו אליה בשלב ב'.ובקיצור: היא לא תוכל לשרוד...
תוקן על ידי פצקו ב- 22/11/2020 09:11:04
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2020 09:16 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2020 11:02 |
|
| |
momeir
| פצקו כתב: |  | מומיר אתה לא מחזיק ראש במספרים. אם סמוטריץ "ייבעט החוצה", לא תהיה לבנט ולפיד ממשלה (אלא אם כן ממשלת מיעוט בהימנעות הערבים,שכבר הודיעו שאין להם עניין לעזור לבנט להחליף את ביבי). גם איתו, זו תהיה ממשלה צרה וקשה מאוד מאוד לתיפקוד. תבין מה זה סמוטריץ מפה, מרצ משם, ועל כולנה הגחמות של ליברמן,ששונא את בנט לא הרבה פחות מאשר את ביבי,וכל זה עם 62-63 ח"כים. ממשלת בנט ולפיד 2 תוכל לשרוד, רק אם חלק מהחרדים יצטרפו אליה בשלב ב'.ובקיצור: היא לא תוכל לשרוד...
|
|
זה לא מופרך... ראש סיעת אגו"י - ליצ(מ)ן (טיפוס שקרן וטיפוס קלאסי של כפוי טובה), שחרר לא מזמן הודעה שבנט עדיף.... כידוע האדמו"ר ר' ישראל מויז'ניץ חש נחיתות אל מול האדמו"ר מגור (נדל")ן, לכן זה כלל לא מופרך שלמען המטרה הקדושה של 'רק לא ביבי' שמר בנט ישכנע את 'האח' לפיד להתגמש אל מול החרדים, ובנוסף, מניח שלמען המטרה 'הקדושה' אפילו ליברמן יחזור בתשובה... ובא לציון גואל... ראינו שבנוגע לירושלים הוא העדיף ראש עיר חילוני למהדרין על פני טובת הציבור החרדי.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2020 11:08 |
|
| |
ללפיד ובנט אין היתכנות להרכיב ממשלה בלא תוספת של החרדים ועוד מפלגה אחת לפחות, או ללא החרדים ובתוספת של מה שיישאר מכחול לבן [או כל מפלגה אחרת שתגיע לכ7 מנדטים] פלוס עוד שתי מפלגות. (ההנחה שלי היא שלפיד ובנט יגיעו יחד, במקרה הטוב, לכ40 מנדטים, החרדים לכ15, והשאר כרגיל בין 5 ל10). ועכשיו לשברי הפאזל הידועים: חרדים לא יושבים עם לפיד [הגם שאני מסכים עם מאיר בנוגע לליצמן, זה לא יהיה קל, בטח לא במעמדו הדי חלש של ליצמן כיום]. נשארת האופציה של בנט לפיד וכל השאר שיכלול בין השאר את מרץ/ העבודה. תרכובת סבוכה וקשה לביצוע.
בכל מקרה, אם תקום עוד מפלגה ימנית, נוסח כחלון, הרי שנתניהו והחרדים יחד עם המפלגה הזו יכולים להקים ממשלה.
השאלות הפתוחות הן: האם תקום מפלגה חדשה נוסח כחול לבן? האם סמוטריץ ישאר עד הסוף עם בנט? האם תקום מפלגה דתית [עם או בלי בן גביר] ומה יעשה פייגלין? והאם יהיו חיבורים בין מפלגות השמאל והמרכז- מרץ העבודה דרך ארץ כחול לבן על חלקיה?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2020 11:45 |
|
| |
הכל יתכן ויתכן צירוף בנט לפיד נראה ממש נורמלי זה יכשיר קולות מהשמאל בגלל לפיד "למען המטרה הקדושה" זה יכשיר קולות מהימין בגלל בנט והם יצרפו בשמחה חלק נכבד מהליכוד והשאר הסטוריה
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2020 12:58 |
|
| |
| שחור_כתום כתב: |  |
|
|
לה''ו. אין רעיונות! אין שמאל וימין. יש, מה כדאי לי... כן, גם למפלגה שלך, שהתפוצצה לרסיסים... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2020 13:26 |
|
| |
| חצינזק כתב: |  |
השאלות הפתוחות הן: האם תקום מפלגה חדשה נוסח כחול לבן? האם סמוטריץ ישאר עד הסוף עם בנט? האם תקום מפלגה דתית [עם או בלי בן גביר] ומה יעשה פייגלין? והאם יהיו חיבורים בין מפלגות השמאל והמרכז- מרץ העבודה דרך ארץ כחול לבן על חלקיה? |
|
ובכן כך:
חיבורים בשמאל- לא יכולים להתאפשר מסיבה אחת- האגו של לפיד שלא מוכן להיות מס' 2. מכאן- שמפלגה נוסח כחול לבן יכולה לקום צירוף של איזנקוט-חולדאי-ניסנקורן ושות', ,ויכולה לקחת את הקולות של מצביעי כחו"ל כיום וחלק ממצביעי לפיד, אבל זה ממש לא תהיה בשורה גדולה, ולא אמור לסחוף את מצביעי בנט. סמוטריץ ממשיך עם בנט וזה סופי וברור. משרפת הקולות של בן גביר הוכיחה כבר בבחירות האחרונות ששווה 20 אלף קול. חבל,אבל זה מה יש.
מכאן, שככל הנראה המפה של המנדטים תמשיך להראות בערך כפי שהיא היום הדרך היחידה להקים ממשלה יציבה ללא הליכוד, היא פיוס בין לפיד ללפחות חלק מהחרדים. ושוב חזרנו לאגו של לפיד, שהוא האסון שמכשיל את השמאל בכל ה7 שנים האחרונות, פעם אחר פעם.
תוקן על ידי פצקו ב- 22/11/2020 13:28:18
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2020 14:24 |
|
| |
| פצקו כתב: |  |
| חצינזק כתב: |  |
השאלות הפתוחות הן: האם תקום מפלגה חדשה נוסח כחול לבן? האם סמוטריץ ישאר עד הסוף עם בנט? האם תקום מפלגה דתית [עם או בלי בן גביר] ומה יעשה פייגלין? והאם יהיו חיבורים בין מפלגות השמאל והמרכז- מרץ העבודה דרך ארץ כחול לבן על חלקיה? |
|
ובכן כך:
חיבורים בשמאל- לא יכולים להתאפשר מסיבה אחת- האגו של לפיד שלא מוכן להיות מס' 2. מכאן- שמפלגה נוסח כחול לבן יכולה לקום צירוף של איזנקוט-חולדאי-ניסנקורן ושות', ,ויכולה לקחת את הקולות של מצביעי כחו"ל כיום וחלק ממצביעי לפיד, אבל זה ממש לא תהיה בשורה גדולה, ולא אמור לסחוף את מצביעי בנט. סמוטריץ ממשיך עם בנט וזה סופי וברור. משרפת הקולות של בן גביר הוכיחה כבר בבחירות האחרונות ששווה 20 אלף קול. חבל,אבל זה מה יש.
מכאן, שככל הנראה המפה של המנדטים תמשיך להראות בערך כפי שהיא היום הדרך היחידה להקים ממשלה יציבה ללא הליכוד, היא פיוס בין לפיד ללפחות חלק מהחרדים. ושוב חזרנו לאגו של לפיד, שהוא האסון שמכשיל את השמאל בכל ה7 שנים האחרונות, פעם אחר פעם.
תוקן על ידי פצקו ב- 22/11/2020 13:28:18 |
|
לה''ו.נכד כמה שידוע לי, בן גביר לא ירוץ בפעם הבאה. אולי מישהו מטעמו שנראה יותר חרדי, ויתחבר לבלוק כל שהוא נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2020 21:55 |
|
| |
| hot_trend כתב: |  |
לה''ו.נכד כמה שידוע לי, בן גביר לא ירוץ בפעם הבאה. אולי מישהו מטעמו שנראה יותר חרדי, ויתחבר לבלוק כל שהוא נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
כלומר ימצאו איזה חב"דניק ספרדי (סליחה על הבורות ,אבל אליעזר מזרחי עוד חי?), עוצמה יהודית יכריזו שהוא הנציג שלהם ,ויתנו לו מקום בש"ס? וכמובן אמנון אברמוביץ יכריז בפאתוס שדרעי נועץ סכין בגבו של הרב עובדיה... (ובשבילך מושגים, גם ישראל פריי יסביר זאת ...)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2020 22:03 |
|
| |
שכחתם שהשמאל הוא משיחי , הוא לא מתכונן להתייאש בגלל מות כחול לבן
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2020 23:19 |
|
| |
בנט זה הדבר. לא רואה מי יכול לעצור אותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2020 01:52 |
|
| |
| פצקו כתב: |  |
| hot_tr כתב: |  |
לה''ו.נכד כמה שידוע לי, בן גביר לא ירוץ בפעם הבאה. אולי מישהו מטעמו שנראה יותר חרדי, ויתחבר לבלוק כל שהוא נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
כלומר ימצאו איזה חב"דניק ספרדי (סליחה על הבורות ,אבל אליעזר מזרחי עוד חי?), עוצמה יהודית יכריזו שהוא הנציג שלהם ,ויתנו לו מקום בש"ס? וכמובן אמנון אברמוביץ יכריז בפאתוס שדרעי נועץ סכין בגבו של הרב עובדיה... (ובשבילך מושגים, גם ישראל פריי יסביר זאת ...)
|
|
לה''ו. עד כמה שידוע לי ר' אליעזר מזרחי חי עמו''ש. אגב, עם היידיש העסיסית שלו, קשה לקרוא לו ספרדי ;-) לא נראה לי שהוא רוצה בכלל. יש עוד כמה במקום בן גביר, ספרדים ואשכנזים כאחד. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2020 11:32 |
|
| |
בינתיים מירב מיכאלי נאבקת שיהיה פרימריז במפלגת העבודה. לדעתה עמידתה בראש המפלגה תביא לשמאל את התקומה המיוחלת.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2020 23:56 |
|
| |
| חצינזק כתב: |  | בינתיים מירב מיכאלי נאבקת שיהיה פרימריז במפלגת העבודה. לדעתה עמידתה בראש המפלגה תביא לשמאל את התקומה המיוחלת. |
|
חחח. היא פשוט מבינה היטב, ששום מפלגה שתרוץ עם העבודה כ"בלוק טכני" (בעיקר בשביל המימון מפלגות) לא תתן לה יותר משני מקומות ריאליים, ואפילו שני לא בטוח. לכן, בכדי לוודא את המשך כהונתה בכנסת, קריטי לה להיות במקום הראשון. פשוט וקל....
תוקן על ידי פצקו ב- 25/11/2020 23:58:59
|
|
|
|
|