| נשלח ב-6/1/2021 22:07 |
|
| |
רב אשר וייס - מעמד העובר בהלכה
סליחה אם אני עובר על חוקי הפורום אבל מצ"ב קישור לדברי תורה. שיעור של הגאון רבי אשר וייס לפרשת שמות על מעמד העובר בהלכה. הנושא עלה לא מזמן בפורום ורב אשר מפרט דעות שונות בהלכה. שיעורנשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2021 21:55 |
|
| |
נושא חשוב מאוד, אחד מהמרכזיים ביותר העומדים כיום לחיץ בין החילוניות העולמית לדתיות העולמית.
במילים אחרות "נושא ההפלות".
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2021 22:56 |
|
| |
מצדרביעי
| ברוקלינאי כתב: |  | נושא חשוב מאוד, אחד מהמרכזיים ביותר העומדים כיום לחיץ בין החילוניות העולמית לדתיות העולמית.
במילים אחרות "נושא ההפלות". |
|
היות וחלק גדול מהמאבק עם הפרוגרסיבים כמו בכל תחום נוגע הרבה לשאלת מסגור נושא הדיון, חשוב כקונטרה לדיבורים כאילו מדובר בזכויות האישה לקרוא לילד בשמו ולהגיד "נושא רציחת העוברים" ולא בלשון פרווה כמו שאתה הצגת...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2021 00:29 |
|
| |
גם על שז"ל כתוב בחז"ל שזה רציחה ואיש לא קורא לזה כך כדי לא לבלבל בין מה שנכלל באיסור רציחה (שפיכת דם ולא תרצח וכו) לבין השחתה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2021 00:51 |
|
| |
לקלעפר: אני מדבר על רציחה במובן אנושי ולאו דווקא במובן מוסרי-רוחני...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2021 01:10 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | | גם על שז"ל כתוב בחז"ל שזה רציחה ואיש לא קורא לזה כך כדי לא לבלבל בין מה שנכלל באיסור רציחה (שפיכת דם ולא תרצח וכו) לבין השחתה. |
|
אומרים שתינוק במעי אמו שומע את הקולות, שם לב אם שרים לידו, ושיש לדברים האלו השפעה לאחר מכן הרי שהתינוק במעי אמו חי וקיים יש לו נשמה, ואיך אפשר לקבוע מתי בדיוק הוא הופך להיות בריה? יש מחלוקת בין הפוסקים מחלוקת רחבה, אבלבמספר חודשים מתקדם זה מרגיש כמו רציחה ממש, בפרט בחודש שביעי ומעלה שאילו היה התינוק נולד היה חי.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2021 03:26 |
|
| |
קלעפער
| מצדרביעי כתב: |  | לקלעפר: אני מדבר על רציחה במובן אנושי ולאו דווקא במובן מוסרי-רוחני... |
|
לזה אני מסכים ונלחם, וכך כתבתי בדיון הקודם בענין, אבל איני זוכר באיזה אשכול זה היה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2021 03:28 |
|
| |
קלעפער
| איש_חשוב כתב: |  | גם על שז"ל כתוב בחז"ל שזה רציחה ואיש לא קורא לזה כך כדי לא לבלבל בין מה שנכלל באיסור רציחה (שפיכת דם ולא תרצח וכו) לבין השחתה.
אומרים שתינוק במעי אמו שומע את הקולות, שם לב אם שרים לידו, ושיש לדברים האלו השפעה לאחר מכן הרי שהתינוק במעי אמו חי וקיים יש לו נשמה, ואיך אפשר לקבוע מתי בדיוק הוא הופך להיות בריה? יש מחלוקת בין הפוסקים מחלוקת רחבה, אבלבמספר חודשים מתקדם זה מרגיש כמו רציחה ממש, בפרט בחודש שביעי ומעלה שאילו היה התינוק נולד היה חי. |
|
כמו שאמרתי למצד רביעי, ברור שכך הדבר. רק רציתי שלא יערבבו עם המונח ההילכתי של רציחה. שאכן תלוי במחלוקת הפוסקים. אבל רוב הפוסקים פסקו שאינו רציחה (כאמור, במובן ההלכתי של האיסור)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2021 05:00 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | מצדרביעי
| ברוקלינאי כתב: |  | נושא חשוב מאוד, אחד מהמרכזיים ביותר העומדים כיום לחיץ בין החילוניות העולמית לדתיות העולמית.
|
היות וחלק גדול מהמאבק עם הפרוגרסיבים כמו בכל תחום נוגע הרבה לשאלת מסגור נושא הדיון, חשוב כקונטרה לדיבורים כאילו מדובר בזכויות האישה לקרוא לילד בשמו ולהגיד "נושא רציחת העוברים" ולא בלשון פרווה כמו שאתה הצגת... |
|
הבאתי קישור לדברי תורה עך מנת שאנשים ילמדו. מדבריך אני מבין שלא טרחת להקשיב לשיעור, מבחינתך אתה מכיר את כל הצדדים? האם אתה יודע על איסור הפלות מדין חצי שיעור? אני באמת אשמח אם יתפתח דיון אבל על סמך המידע בשיעור ולא על דיון שממחזר דעות הלכתיות מהעיתון. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2021 07:00 |
|
| |
קלעפער
אגב, ההוכחה מהמשך חכמה צריכה עיון. אין במשך חכמה יותר ממה שכתוב מפורש בגמ' וזה לא מנע מפוסקים לפני המשך חכמה לקבוע שאין מדובר בנפש.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2021 08:22 |
|
| |
מצדרביעי
| אלי_ו כתב: |  | | מצדרביעי כתב: |  | מצדרביעי
|
היות וחלק גדול מהמאבק עם הפרוגרסיבים כמו בכל תחום נוגע הרבה לשאלת מסגור נושא הדיון, חשוב כקונטרה לדיבורים כאילו מדובר בזכויות האישה לקרוא לילד בשמו ולהגיד "נושא רציחת העוברים" ולא בלשון פרווה כמו שאתה הצגת... |
|
הבאתי קישור לדברי תורה עך מנת שאנשים ילמדו. מדבריך אני מבין שלא טרחת להקשיב לשיעור, מבחינתך אתה מכיר את כל הצדדים? האם אתה יודע על איסור הפלות מדין חצי שיעור? אני באמת אשמח אם יתפתח דיון אבל על סמך המידע בשיעור ולא על דיון שממחזר דעות הלכתיות מהעיתון. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אתה צודק שדברי תורה הם חשובים, אבל לדעתי בגישה העיוורת של העולם המערבי יש גם כשל מוסרי גם אם תמצא "היתר" הלכתי במקרים מסוימים. "נבל ברשות התורה" אם תרצה, או "דרך ארץ קדמה לתורה".
אבל בל"נ בזמני הפנוי אנסה להקשיב...
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 08/01/2021 09:20:59
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2021 08:45 |
|
| |
כחיזוק לדבריך, איני מצליח להיזכר מי כותב את זה אבל שבשר אדם מת, לדעת הרמב"ן שמותר, אסור באכילה אלא מטעם זה שציינת.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2021 09:20 |
|
| |
מצדרביעי
| קלעפער כתב: |  | | כחיזוק לדבריך, איני מצליח להיזכר מי כותב את זה אבל שבשר אדם מת, לדעת הרמב"ן שמותר, אסור באכילה אלא מטעם זה שציינת. |
|
לדעתי, זה בעל שו"ת דור רביעי
|
|
|
|
|