| נשלח ב-23/1/2021 23:11 |
|
| |
ההבדל בין מכולת לחיידר
לאותם שיוצאים נגד האדמו"ר מויזניץ או נגד הוראת הגר"ח לפתוח את כל תלמודי התורה.
מה אתם מסבירים לעצמכם כשאתם הולכים למכולת לקנות מיונז? אין את הסיכונים שיש בתלמוד תורה? ואל תספרו לי ששומרים על מרחק ומסכות בכל המכולות והאוטובסים.
בא נאמר כך, אילו היה סגר מוחלט שלא יוצאים מהבתים, פיקוד העוקף היה מחלק לחם וחלב כל בוקר לכל שכונה, הכל היה סגור, לא אוטובוסים, לא מכולות, לא כלום. אז אתה צודק. (אולי) אבל כל אחד מבין שלא בשניה שמורידים מסכה מתים מקורונה, ולא בדיוק כל מי שנדבק מת, ולא בדיוק מי שמתקרב 2 מטר בלי מסכה הוא רוצח.
כלומר יש כאן סדר עדיפויות, אז מה מסובך להבין מי שבסדר עדיפויות שלו נמצא החיידר יותר גבוה ממכולת?
וביננו, אם באמת היו רוצים עם טיפה תקציבים, ורצון טוב מכל הצדדים היה אפשר לפתוח את החיידרים עם כמעט 0 סיכונים, רק שלמדינה זה אפילו לא נמצא ברשימה של הסדר עדיפויות. ועוד נקודה, אותם ילדים שלא נמצאים בחיידר, איפה הם כן נמצאים? אולי לא כולם, אבל הרבה הרבה מתוכם נמצאים במקומות שיש שם יותר אנשים ממה שהם היו פוגשים בחיידר, אז באמת לא בטוח שדם אילו יסגרו את החיידרים זה יעזור שלא ידבקו. אולי להיפך.
.
תוקן על ידי עומדבפרץ ב- 23/01/2021 23:19:38
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2021 23:16 |
|
| |
כמה בלבול מח בשתי שורות, להשוות עמידה של דקות ספורות עם מסיכה בסופר לישיבה 8-9 שעות בחדר סגור אתה כל כך מטומטם שאתה לא מסוגל להבין זאת לבד או שאתה סתם טרול אתה גם לא חושב על זה שהילדים שהולכים לחידר מסתובבים גם בבית כנסת וגם ליד האמא ההריונית שלהם אפילו שיש סיכוי טוב שהם נדבקו
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2021 23:19 |
|
| |
בלי להיכנס לכל הכשלים הלוגיים פה, מה ההבדל בין חודש שבט לחודש אב שבו הולכים למכולת ואין חיידר?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2021 23:23 |
|
| |
עומדבפרץ
| ליטאישעבר כתב: |  | | כמה בלבול מח בשתי שורות, להשוות עמידה של דקות ספורות עם מסיכה בסופר לישיבה 8-9 שעות בחדר סגור אתה כל כך מטומטם שאתה לא מסוגל להבין זאת לבד או שאתה סתם טרול אתה גם לא חושב על זה שהילדים שהולכים לחידר מסתובבים גם בבית כנסת וגם ליד האמא ההריונית שלהם אפילו שיש סיכוי טוב שהם נדבקו |
|
מה אתה מדבר כמה דקות. היית רוצה. אנשים ממלאים עגלות באושר עד, שערי רווחה, ועוד ועוד, אתה מספר לי שזה כמה דקות?
בקנייה אחת באושר עד אתה יכול להיות חשוף ל300 אנשים.
לגבי המסכה לא ראיתי מסביבי שמי ששם מסכה לא נדבק. אם כבר הפוך.
.email-autocomplete-ext {
display: none;
direction: ltr;
text-align: left;
z-index: 99999999;
font: 14px arial, sans-serif;
background: #fff;
padding: 1px;
line-height: 25px;
box-sizing: content-box;
border: solid 1px #ccc;
position: absolute;
white-space: nowrap;
left: 0;
top: 0;
right: auto;
box-shadow: 0 1px 3px 0 rgba(0,0,0,.2),
0 1px 1px 0 rgba(0,0,0,.14),
0 2px 1px -1px rgba(0,0,0,.12);
}
.email-autocomplete-ext .email-complete-value {
cursor: pointer;
padding: 2px 10px;
letter-spacing: 1px;
color: #222;
transition: background 0.2s;
}
.email-autocomplete-ext .email-complete-value:hover,
.email-autocomplete-ext .email-complete-value:focus,
.email-autocomplete-ext .email-complete-value.focus,
.email-autocomplete-ext .email-complete-credit:hover,
.email-autocomplete-ext .email-complete-credit.focus {
background: #eee;
outline:none;
}
.email-autocomplete-ext .email-complete-value span {
display: inline-block;
}
.email-autocomplete-ext .email-complete-value .suffix {
letter-spacing: 1px;
}
.email-autocomplete-ext .email-complete-credit {
cursor: pointer;
padding: 0px 15px;
transition: background 0.2s;
text-align: right;
color: #777;
font-size: 13px;
line-height: 22px;
border-top: solid 1px #ececec;
}
.email-autocomplete-ext .email-complete-credit a {
color: #777;
text-decoration: none;
}
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2021 23:29 |
|
| |
| עומדבפרץ כתב: |  | | בקנייה אחת באושר עד אתה יכול להיות חשוף ל300 אנשים.
|
|
אין מצב שבתקנות הסגר מותר 300 איש בחנות, אולי עשירית מזה וגם אז עם שמירת מרחק של 2 מטר בעזרת סימונים..
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2021 23:30 |
|
| |
גם באושר עד לא עומדים ליד אדם הרבה זמן ולא צפופים ככמו בתי כנסת לגבי מסיכות אני מבין שאתה יותר חכם מכל החוקרים אז מה אני שאתווכח איתך
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2021 23:35 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  |
| עומדבפרץ כתב: |  | | בקנייה אחת באושר עד אתה יכול להיות חשוף ל300 אנשים. |
|
אין מצב שבתקנות הסגר מותר 300 איש בחנות, אולי עשירית מזה וגם אז עם שמירת מרחק של 2 מטר בעזרת סימונים..
|
|
אתה רציני? הייתי שבוע שעבר באושר עד, וממש לא יכלו לזוז מרוב אנשים. היו שם לפחות מאתיים אנשים אם לא יותר נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2021 23:38 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | | אדם_ה1 כתב: |  |
|
|
|
אתה רציני? הייתי שבוע שעבר באושר עד, וממש לא יכלו לזוז מרוב אנשים. היו שם לפחות מאתיים אנשים אם לא יותר נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
עוד מקום חרדי שעובר על החוק אז מה הראיה שהם מצפצפים על החוק
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2021 23:39 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | | אדם_ה1 כתב: |  |
|
|
|
אתה רציני? הייתי שבוע שעבר באושר עד, וממש לא יכלו לזוז מרוב אנשים. היו שם לפחות מאתיים אנשים אם לא יותר נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
מה אתה בא להגיד בזה? מי שעובר על התקנות אז באמת אין נפק"מ איפה הוא עובר עליהם, "מלאך המוות מה לי הכא מה לי התם"...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2021 23:44 |
|
| |
דברנו על זה כבר פעמים, והצעתי כדלהלן: כל אלו הטוענים שטישים חשובים יותר מסופרים, שיחתמו על תצהיר בו הם מוותרים על זכותם וזכות בני משפחתם לבקר בסופר. ובתמורה הם יוכלו ללכת לטישים במקום. ונראה מה יהיו חלומותיו...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2021 23:50 |
|
| |
אני תוהה האם אלה שטוענים שלדעתם אין הבדל בין חיידר למכולת - באמת מסוגלים לקלוט ברמת משכלם את הלימודים בחיידר, משנה, גמרא, תוס', הלכה וכו'. עבורם באמת אין הבדל בין חיידר למכולת, אולי עדיף שילכו למכור במכולת ולא לחיידר...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2021 00:02 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | דברנו על זה כבר פעמים, והצעתי כדלהלן: כל אלו הטוענים שטישים חשובים יותר מסופרים, שיחתמו על תצהיר בו הם מוותרים על זכותם וזכות בני משפחתם לבקר בסופר. ובתמורה הם יוכלו ללכת לטישים במקום. ונראה מה יהיו חלומותיו... |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2021 01:01 |
|
| |
ומה ההבדל בין הפגנה של 5000 איש דבוקים אחד לשני רוקדים מזיעים שותים ואוכלים לבין 20 איש מתפללים בחוץ עם מסכות ושמירת מרחק? את זה כבר הבנתם? נציגינו (בינתיים) בכנסת כנראה הבינו. במיוחד דרעי שהתגאה שהעלה את המספר מ10 ל19 (בסגר הרודם) איך הם דותקים אשר בוועדת הקורונה כל החכים החרדים תפתחו את הפה שלכם!!!
וכל הציבור החרדי? לכו להפגין 3 פעמים ביום שחרית מנחה וערבית!!! הפגנות מותר. תגידו שזו הפגנה נגד ביבי כי הוא לא דואג שתוכלו להתפלל בחוץ !
500מנינים יש בבלפור! צריך ללמוד מהם
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2021 01:56 |
|
| |
ברור שיש הבדל בין מכולת לחיידר או לישיבה.. במכולת או בסופר אתה נפגש כל הזמן עם אנשים אחרים, כך ששרשרת ההדבקה היא עצומה, ומדובר במקום סגור כשאתה בעצם מסתובב כל הזמן בכל הסופר ומשאיר שם את נשימותיך ונושם את מה שאחרים השאירו..
בישיבה, אתה בעצם נפגש מידי יום עם אותם אנשים, קפסולה, גדולה, אבל אותה קפסולה אותם אנשים
אבל מה, לכל אחד יש את הדברים החשובים לו יש כאלה שלקנות מיונז בסופר (או שוקולד שוייצרי בטעם תפוז עם שברי אגוזים.. והמבין יבין) חשוב להם בחיים ויש כאלה שלימוד התורה חשוב להם יותר בחיים ולא דיברנו כמובן את אלו שהפגנות בלפור הכי חשוב להם בחיים, או מסיבות אלכוהול סגורות.
אמור לי מה חשוב לך ואומר לך מי ומה אתה
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2021 15:11 |
|
| |
לא ברור מה זה משנה מה מתיר החוק, המציאות היא שבפועל הצפיפות במרכזי הקניות, בתחבורה הציבורית, בהמון חנויות שמשום מה הם כן נקראים חיוניים, (מה לעזאזל חיוני בשוקה שקל למשל, שמוכר ביסלי ובמבה בשקל?, ועל הביסלי הזה הוא פותח את כל החנות) הרבה הרבה יותר מסוכנת מחיידר שאפשר ללמוד באוויר הפתוח, ואולי גם לחלק כל כיתה ל2, להביא רק רבנים שעברו קורונה, (יש בלי סוף בציבור החרדי) זה הרבה פחות מסוכן. תכלס, בגלל שאת אף אחד זה לא מעניין, ואף אחד לא מעוניין להגיע לפיתרון, פשוט כי תלמוד תורה זה לא חיוני, אז אום ילדים מסתובבים באותם אוטובוסים מלאים, ובאותם חנויות מלאות, והכל לפי החוק. וכעת תנסו להסביר שוב מה ההיגיון האפדימיולוגי של זה. וכל זה בלי להיכנס בכלל למציאות בה כל יום שילד לא נמצא במסגרת ההשפעה של זה על הנפש שלו, היא לטווח רחוק, וספק גדול אם יוכלו אי פעם לתקן את הנזקים החינוכיים האלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2021 23:04 |
|
| |
המומחים בעד פתיחת מערכת החינוך: ועדת המומחים לענייני קורונה של האוניברסיטה העברית פרסמה היום (חמישי) דוח עם המלצות לקראת ישיבת הממשלה הבאה. בדוח טענה הוועדה ש"הנזק הכרוך בסגירה גורפת של מסגרות החינוך עולה על התועלת שבסגירתם". הוועדה המליצה על פתיחה מיידית של גני הילדים, בשלב ראשון ביישובים ירוקים וצהובים, תוך אימוץ כללי היגיינה, ריחוק חברתי והוראה בחוץ. הוועדה זיהו שהתחלואה בקרב נשים וילדים עולה, ביחס לחלקם באוכלוסייה, למרות ואולי בגלל תקופת הסגר. "הבתים הפכו למקור הדבקה", נכתב בדוח, בעיקר בייחס לבתים צפופים. בשל כך קראו לפתיחת הלימודים עם ירידת התחלואה, כצעד הראשון בפתיחת המשק, עודדו את השלמת החיסונים למורים ותלמידי י"א-י"ב וקראו לשינוי מדיניות הבידודים במערכת החינוך.
www.kan.org.il/item/?itemid=99140וכל מי שתקף למעלה, מתבקש להתנצל. אם יש לו טיפת הגינות. כל זה, בלי להכניס למשוואה את האמונה שאנו מאמינים בחשיבות התורה ובמיוחד של תינוקות של בית רבן. הגיון אפדמיולוגי פשוט. יתכן שיש חולקים על זה, אבל ברור שיש פה 2 (?) צדדים.
|
|
|
|
|