בית פורומים בחדרי חרדים

מחיר השנאה בבית חולים איכילוב ת"א

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/1/2021 16:37 לינק ישיר 
מחיר השנאה בבית חולים איכילוב ת"א

www.bhol.co.il/news/1177805

שאפו למנחם גשייד!! (למרות "נציגיו" הרבים של הד"ר האנטישמי הזה כאן בפורום).

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2021 17:11 לינק ישיר 

לפחות את זה ברור שלא העתיק מכלי התשקורת החילוניים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2021 17:22 לינק ישיר 

לא הבנתי מה הסיפור. מישהו יכול לתמצת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2021 17:53 לינק ישיר 

אם מר גשייד  רגיש לשנאה אולי שיתכבד להביא דוגמה  מהחצר שאליה הוא משתייך איך מכבדים את הפורשים לגר"ש ובאיזה "אהבה" כולם ממשיכים לחיות. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2021 18:12 לינק ישיר 

הייתי שמח לראות את הכתבה בלי תיווך ופרשנות של מר גשייד, יש בנמצא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2021 18:36 לינק ישיר 

חזונט כתב:
www.bhol.co.il/news/1177805

שאפו למנחם גשייד!! (למרות "נציגיו" הרבים של הד"ר האנטישמי הזה כאן בפורום).

הפעם, אכן כל הכבוד לו!!! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2021 18:51 לינק ישיר 
ואז תראה שלא כצעקתה, ותפסיק להאמין לשליח הגדיילים?!

נוירולוג כתב:

לה''ו. לא נכשיל אותך

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2021 19:04 לינק ישיר 

אני חושש שחששך מוצדק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2021 19:11 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2021 19:12 לינק ישיר 

סוף סוף מתעוררים שם באיכילוב...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2021 19:30 לינק ישיר 

עדייןבגלות כתב:
נוירולוג כתב:

תודה

צריך להיות מנוי בכדי לקרוא את כל הכתבה, אפשר לראות רק את ההתחלה, ואין שם משהו משמעותי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2021 19:31 לינק ישיר 

קרצטיונא כתב:
סוף סוף מתעוררים שם באיכילוב...

אני לא בטוח שבאיכילוב (ולא רק שם) חושבים אחרת ממנו, אבל מטעמי PC ושיקולים כלכליים חייבים להתנער מזה באופן רשמי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2021 20:20 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:

תודה

צריך להיות מנוי בכדי לקרוא את כל הכתבה, אפשר לראות רק את ההתחלה, ואין שם משהו משמעותי

החילונים משלמים מחיר גם בבתי החולים
רם פרומן וגיא חושן

24.01.2021| עודכן ב: 15:43

האסימון נפל לי לאחר שיחה עם מטופל חולה קורונה, המאושפז במחלקה שלי (של ד"ר חושן) בבית החולים איכילוב. גבר כבן 50 מרמת בית שמש, שהאשפוז בבית החולים היה הפעם הראשונה בחייו שביקר בתל אביב. במקרה אחר הגיע אמבולנס מעיר חרדית, שהסתבך ברחובות תל אביב, נסע נגד התנועה, לא ידע מימינו ומשמאלו. כל זה היה זר לו לחלוטין.

רבות דובר על שיעור התחלואה הגבוה בקרב הציבור החרדי בחודש האחרון. לפני כשבוע התפרסם הנתון ולפיו, בזמן ששיעור הנבדקים החיוביים בתל אביב היה 4%, שיעור החיוביים בביתר עילית היה 29%. רוב הכותבים מציינים, בצדק, את המחיר הכלכלי הכבד שהחברה החילונית משלמת בשל הסגר הנכפה עליה בעקבות התחלואה במגזר החרדי. אך מדברים פחות על הנזק בזמינות מערכת הבריאות שנוצר בשל הנתונים הללו.

בניגוד לטענות, ולפיהן הגיל הצעיר של הציבור החרדי גורם לתחלואה קלה במגזר, החלק היחסי של מאושפזי הקורונה החרדים בבתי החולים גבוה במידה ניכרת מחלקם היחסי באוכלוסייה. מתוך כך נוצר עומס בלתי סביר על בתי החולים באזור ירושלים, והם אינם מצליחים לשרת את החולים הרבים בסביבתם. לעומת זאת, מספר המאושפזים בעיר כמו תל אביב נמוך יחסית.

המשמעות היא שהחולים מופנים כיום לגוש דן. חולה באזור ירושלים שיזמין היום את מד"א יופנה אוטומטית לבתי החולים איכילוב או לתל השומר. בתי החולים בירושלים לא יוצעו לו אפילו בתור אופציה. התוצאה היא שבאיכילוב, בית חולים עירוני במרכז תל אביב, לפעמים יותר מ–40% מהחולים המאושפזים במחלקות הקורונה בו באו מירושלים וסביבתה: ביתר עילית, מודיעין עילית, רמת בית שמש, נווה יעקב ועוד.

במקום לחשוב איך להכפיף את החרדים לחוקי המדינה, הגיע הזמן לחשוב באומץ על השאלה כיצד מתנתקים מהשיתוף הזה, שכבר אינו מחזיק מים
חשוב להבהיר: יש לזה מחיר. מחלקות פנימיות ששירתו את תושבי תל אביב וסביבתה נהפכות למחלקות קורונה, וכך נוצר עומס רב ביתר המחלקות הפנימיות. בתוך כך צוותים ממחלקות אחרות בבית החולים הוסטו למחלקת קורונה. כלומר המגפה המשתוללת בציבור החרדי גובה מהציבור החילוני לא רק מחיר כלכלי, אלא גם מצמצמת את יכולת מערכת הבריאות לתת לו שירותים מיטביים.

התופעה הזאת מקוממת בעיקר בשל הפער הבלתי נתפש בין שתי האוכלוסיות בציות להוראות הסגר ובקיומן. יש יחס ישיר בין המקומות שיש בהם התקהלויות אסורות ושמוסדות לימוד נפתחים בהם ובין ריכוזי התחלואה. החרדים פועלים על פי קודים אחרים: התפילה ולימוד התורה קודמים לבריאות, לערבות הדדית ולאחריות חברתית. כבר למדנו שלשיטתם, סגירת מוסדות לימוד או דחיית חתונות — פעולות המעוררות את חרון אפו של אלוהים — גורמות להידבקות גדולה יותר מהתקהלויות ומהעברת נגיפים מאדם לאדם.

לו היו ההשפעות מוגבלות רק לתחומם, אולי היה אפשר לתת להם לפעול על פי סדרי עדיפויות ואמונות כאלה. אלא שלמעשיהם יש השפעה ישירה גם על הציבור החילוני, הן כלכלית והן בריאותית.

השוני בין המגזרים אינו מסתכם בשוני בסדרי העדיפויות. מדובר באוכלוסיות שנבדלות בחוקים, בסטנדרטים, בערכים ובתפישת העולם. אמנם החולה שב–50 שנותיו לא היה אפילו פעם אחת בתל אביב, ונהג האמבולנס שמרכז תל אביב הוא טריטוריה זרה מבחינתו, הם שניהם מקרים אנקדוטליים — אך הם מסמלים את הפער בין האוכלוסיות. הניתוק והזרות בין העולמות הם מוחלטים. חוץ מהשפה אין שום דבר משותף לקבוצות הללו.

זה אחד הלקחים ממגפת הקורונה. חיים כאן מגזרים שכבר אין כל קשר ביניהם. למרבית החילונים קשה לקבל זאת, אך מכל בחינה הם והחרדים חיים במדינות אחרות. הממשלה, אף שיש בה נציגים מהמגזר החרדי, ואולי מהסיבה הזאת, מצליחה לכפות את רצונה על החילונים אך לא על החרדים. האוטונומיה החרדית כבר קמה כאן, ואגב, היא קמה לפני ימי בנימין נתניהו. נתניהו רק חיזק את מעמד האוטונומיה, וסביר להניח שגדעון סער או נפתלי בנט יטפחו אותה בה במידה, אם זה מה שיעניק להם את ראשות הממשלה.

בעקבות משבר הקורונה השתכנעו חילונים רבים שקיימת אוטונומיה חרדית, אך מסקנתם היא שצריך לשוב ולהשית עליה את שלטון המדינה. אנו תוהים אם מדובר באופציה מעשית, שכן להערכתנו חוקי המשחק השתנו. כדי להשליט את המדינה על האוטונומיה החרדית יהיה צורך בשלטון ארוך שנים של ממשלה, שלא יהיו בה לא מפלגות חרדיות ולא מפלגות שפוזלות לעברן — משימה דמיונית כמעט במציאות הפוליטית הקיימת. וגם אז לא יהיה פשוט לשנות מן היסוד חברה, שחיים בה כ–1.5 מיליון נפש.

ייתכן שהפתרון צריך להיות ההפך הגמור: במקום לחשוב איך להכפיף אותם לחוקי המדינה, הגיע הזמן לחשוב באומץ על השאלה כיצד מתנתקים מהשיתוף הזה, שכבר אינו מחזיק מים.

ד"ר חושן הוא מנהל מחלקת קורונה ומנהל רפואי של מתחמי הקורונה בבית החולים איכילוב, ד"ר פרומן הוא יו"ר הפורום החילוני ומחבר הספר "הדרך החילונית"

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2021 20:24 לינק ישיר 

בקיצור, רק מי שכבר ביקר פעם בתל הביב, מומלץ לו להגיע לאשפוז באיכילוב... (השם ירחם).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2021 20:41 לינק ישיר 

עדיין בגלות, תודה

לא מובן לי על מה נזעק מר גשייד עד שהרגיש צורך להעלות כתבה שלמעשה אין בה כל תוכן מהותי, מי יודע, אולי מדובר בחשבון אישי עם הרופא הנ"ל או עם איכילוב.

הבעיה העיקרית בכתבה הזו, שגם אם הרופא וחברו חושבים כך (והם לא במיעוט בציבור החילוני), כרופא בבית חולים ציבורי שנותן שירות לכל הציבורים הוא אינו יכול להתבטא בחופשיות, כך הנוהג בעולם.

אני לא מכיר את הרופא הזה, ולא יודע מה דעותיו על חרדים, הרושם ותחושת הבטן שלי שאין סכנה לחרדי להיות מטופל אצלו, ראיתי אמירות אחרות בעבר של רופאים שכן יצרו רושם שיש לחשוש מרמת הטיפול, זה לא המקרה.

בית החולים איכילוב טוב עשה שהתנער מהדברים, גם לא היתה לו ברירה אחרת.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מחיר השנאה בבית חולים איכילוב ת"א
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext