הזעם נגד החרדים מפעפע בכל מקום: דתיים, מסורתיים ואנשים שכל השנה קרובים לדת
במנין החצרות שאני מתפלל בו כבר כמעט שנה יש את כל הסוגים. זה לא עוזר שכולם רואים את השכנים החרדים שלהם שומרים ומקפידים על כל מה שצריך בנוגע לקורונה. בשבוע-שבועיים האחרונים כולם זועמים על החרדים עקב הדיווחים בתקשורת. זה בפירוש לא היה עד עכשיו - כמעט שנה שלמה. ההיפך! אנשים דוקא התקרבו. התחילו להתפלל במנין, להשתתף בשיעורי תורה וכו'. הם אמנם ממשיכים, אבל הזעם אצל האנשים הרגילים, אלה שתמיד היו בעדנו, מפעפע. אתה אומר להם משהו שגרתי ויוצאים עליך באלף קמ"ש: "אתם החרדים הבאתם את הקורונה!...."
ברור לי שיש טיפוסים ששמחים לדעת את זה, מצד שני ברור לי שאף אחד כאן לא היה רוצה להיות מחותן או שכן של אותם טיפוסים.
סתם נראה לי חשוב שתתעדכנו, מי שעדיין יש לו מצפון, מצפון תורני, אנושי וכו' וחושב עדיין במונחים קצת יותר רחבים מהד' אמות שלו.
בשורות טובות
נשלח ב-1/2/2021 19:08
הכעס על החרדים הוא ללא הבדל דת, גזע, ומין. ללא הבדל ימין או שמאל , ללא הבדל מסורתיים, דתיים או חילונים, גויים או יהודים. הכעס והזעם חוצה יבשות על פני הגלובוס. בני ברק / אנטוורפן / בית שמש / בורופארק / בית"ר / לונדון / מונטריאול בכל המקומות אותה התנהגות חרדית ובהתאם אותם תמונות של שוטרים מצד אחד ואנטי חרדים מכל המינים והסוגים, שאילולא מוראה של מלכות היו עושים מזמן שפטים בחרדים. אז לא יודע האם ההתנהגות החרדית נובעת רק מבורות וחוסר הבנה או שבנוסף אצל החרדים, כל 'העולם' מתחיל ומסתיים בישיבה/בקהילה/שטיבל/כוילל. כל שאר העולם לא קיים! כי זה גויים / חילונים / סתם לא שייך אלי.
נשלח ב-1/2/2021 19:15
יש רבים במגזר החרדי ששמחים מזה, לטענתם זה עוזר להגביה את חומות ההתבדלות משאר היהודים במדינה וזה הדרך היחידה לשמות על החרדיות.
כפי שכתבתי, רבים עוד יותר (הרוב השקט מה שנקרא) לא ירצה להיות מחותן / שכן / שותף עסקי עם ה"רבים" שאתה כותב עליהם
נשלח ב-1/2/2021 19:55
רק להזכירך מעולם לא אהבו אותנו גם באיזורים שהתנהגנו כמותם,
יהדות גרמניה לא היתה דוסית,
נשלח ב-1/2/2021 20:05
ועל זה אמרו חז"ל תתגרו באומות ותכניסו להם אצבע בעין מה עוד שפה בארץ כל מי שלא חרדי שונא אותנו גם כך על לא עוול בכפינו גם אם הוא מסורתי
נשלח ב-1/2/2021 20:25
bakar כתב:
רק להזכירך מעולם לא אהבו אותנו גם באיזורים שהתנהגנו כמותם,
יהדות גרמניה לא היתה דוסית,
לא התייחסתי לגויים. כן התייחסתי להבדיל להורים ששולחים את ילדיהם לחינוך העצמאי ולקרן ההסעות ושעד אתמול ניסו לקרב אותם דרך לב לאחים, ערכים וכו' ולציבורים שעד לא מזמן הצביעו שס ובתשמט אף הצביעו ג - לאיך שכל אלה מתייחסים מהזמן האחרון ממש לציבור החרדי לכללו ולפרטיו
נשלח ב-1/2/2021 21:26
אני מסכים.
הזעם בקרב הציבור גדול עוד יותר ממה שמוצג בתקשורת.
יהיו לכך מחירים בהתרחקות אנשים מהדת, בקושי בקרב חרדים שעובדים אצל או עם חילוניים וגם מחירים פוליטיים.
מצד שני, אם פיקוח נפש זה לא שיקול מול קדושת השגרה, הטיעונים הנ''ל ודאי שלא.
גם אני מתרשם שהזעם הוא הרבה יותר ממה שמוצג בתקשורת. התקשורת מאוד עדינה עם החרדים לעומת הזעם שיש בציבור. העניין הוא שאני לא רואה איך הזעם הזה מתורגם למשהו מעשי, הכוח הפוליטי של החרדים הוא חזק מאוד, כמעט בלתי אפשרי להקים ממשלה ללא החרדים.
נשלח ב-1/2/2021 22:00
יו_טיוב כתב:
זעם של טיפשים !
זעם של בורים !
זעם של אנשים נבערים שכתבי הטלווזיה מכתיבים להם את מצב הרוח ...
ואיך בדיוק עם התייחסות כזו אתה מקדם את טובת הציבור?!
נשלח ב-1/2/2021 22:25
חריף_ומקשה כתב:
גם אני מתרשם שהזעם הוא הרבה יותר ממה שמוצג בתקשורת. התקשורת מאוד עדינה עם החרדים לעומת הזעם שיש בציבור. העניין הוא שאני לא רואה איך הזעם הזה מתורגם למשהו מעשי, הכוח הפוליטי של החרדים הוא חזק מאוד, כמעט בלתי אפשרי להקים ממשלה ללא החרדים.
אם בנט יקבל מביבי ביטחון, בריאות ומשפטים מלא-מלא כולל סמכויות אכיפה מלאות.... יש אולי סיכוי במצב הנתון שזה לא יקרה...
נשלח ב-1/2/2021 22:44
תפסיקו לקרב אנשים גם ככה אין לנו כלים להתמודד על בעלי התשובה וילדיהם
נשלח ב-1/2/2021 22:44
הכל מתחיל ונגמר בעיקר בגלל התקשורת שמחפשת את החרדים
התקשורת מסיתה מדגישה תופעות אצל החרדים, למרות שיש תופעות דומות בחברה החילונית, עם 0 דיווחים בתקשורת, בראש ובראשונה ההפגנות היום יומיות בבלפור תוך הפרה בוטה של תקנות הקורונה לעומת הלוויה חרדית חד פעמית, מסיבות סוף שבוע פרועות בתל-אביב בת ים ועוד מקומות בארץ, התגודדויות בחוף הים ועוד, וכל זה ללא התייחסות תקשורתית, רק כל דבר שקורה אצל החרדים מקבל מיד כותרות בראש מהדורות החדשות.
אותם אנשים בעלי "הזעם" ניזונים בעיניים עצומות לדווחי התשקורת ומקבלים ממנה הכל כאמת מוחלטת.
תוקן על ידי אדרבא ב- 01/02/2021 22:51:47
נשלח ב-1/2/2021 23:00
התקשורת עושה חסד עם החרדים כאשר נותנים במה לטענה המטופשת של: "מה ההבדל בין זה לבין ההפגנות בבלפור?" כי לא היו המונים דחוסים בתוך הבית מדרש שמשם יצאה ההלוויה, נכון? וכולם היו עם מסיכות, נכון? והשתדלו לא להידחס אחד על השני, נכון? אם אני הייתי המראיין בתקשורת, בדיוק ככה הייתי מגלגל את הטענה הזו מכל המדרגות. אבל בתקשורת משתדלים ככל יכולתם להציג את הצד השני. (בלי קשר לכך שאני מסכים שצריך לאסור גם את ההפגנות של החוליגנים בבלפור)