עדויות רבות על המוני חרדים שצפויים להצביע לבן גביר-סמוטריץ, כך כותב ברגמן בטוויטר: שבוע טוב; אני פשוט בשוק מכמות האנשים (חרדים כמובן) שאמרו לי בשבת שיילכו להצביע לסמוטריץ'. לדעתי המנדט השביעי של יהדות התורה לא כ"כ בטוח.
נ. ב. קרלין סטולין יקראו להצביע ליהדות התורה או יעניקו חופש הצבעה?
רוצה לצנן את ההתלהבות. סיפר לי מישהו שעבד בקמפיין של 'איחוד הימין' במועד א' (ועובד שם גם עכשיו) שהרבה מאוד חסידים מודרנים אמרו לו שיצביעו לסמוטריץ' (זה לא משנה שהוא היה אז מספר 2. כי הוא היה הדמות הדומיננטית שאיתה פנו למגזר החרדי). אחרי הבחירות הוא שאל אותם: נו, למי הצבעתם? וכולם ענו לו: ג'. כששאל אותם: למה? השיבו לו: הגענו לקלפי ולא היינו מסוגלים לשים פתק אחר חוץ מג'.
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 06/02/2021 20:47:16
נשלח ב-6/2/2021 20:55
מה שהיה במועד א' כבר לא קיים במועד ד'! אגב בכל המועדים עד עכשיו הטלתי ג'.
סבלנות. סמוטריץ' ללא ספק יספק מספיק אמירות והצהרות עד לבחירות, שזה פשוט יעבור לכם. חלק כנראה ימשיכו הלאה, לבנט או ישר ליש עתיד (תלוי מה הסיבה), אבל הרוב יחזרו הביתה.
נשלח ב-6/2/2021 21:52
בקרלין יש צוואה של האדמו"ר ר' יוחנצ'ה,שלא לנקוט עמדה פוליטית .
המשמעות , ממילא, היא חופש הצבעה.
בין עכשיו למועד א' יש שני הבדלים- א. אירועי הקורונה גרמו להרבה אנשים לכאבי בטן. ב. סמוטריץ כעת הוא לא רק מס' 1.המפד"ל כלל לא קיימת. אז היתה מפד"ל, היה פתק ב',ולהרבה חרדים יש סלידה רגשית מזה.
כעת אין מפדל. יש מפלגת סמוטריץ בן גביר נועם. תודעתית זה משהו אחר לגמרי. ויש פה עוד נקודה, הפעם, ברור לכולם שהסיכוי של נתניהו והחרדים להקים את הממשלה הבאה, תלוי במידה רבה בשאלה אם סמוטריץ עובר את אחוז החסימה.
אם סמוטריץ לא עובר חסימה, ברור במאה אחוז שסער לפיד ליברמן ובנט מקימים ממשלה וזורקים את ביבי והחרדים לפח. גם אם, נניח, שס/דגל יקבלו הוראה מגדו"י להצטרף לממשלה עם לפיד, זה יהיה כגלגל חמישי ולא משפיע.
תוקן על ידי מוישה_וחצי ב- 06/02/2021 22:19:17
נשלח ב-6/2/2021 21:58
מושגים כתב:
המוני חרדים צפויים להצביע לבן גביר-סמוטריץ,
עדויות רבות על המוני חרדים שצפויים להצביע לבן גביר-סמוטריץ, כך כותב ברגמן בטוויטר: שבוע טוב; אני פשוט בשוק מכמות האנשים (חרדים כמובן) שאמרו לי בשבת שיילכו להצביע לסמוטריץ'. לדעתי המנדט השביעי של יהדות התורה לא כ"כ בטוח.
נ. ב. קרלין סטולין יקראו להצביע ליהדות התורה או יעניקו חופש הצבעה?
תגדיר המוני במספרים כי אני מניח שיהיו כמה מאות אולי אלפים אבל לא עשרות אלפים
סבבה, יצביעו סמוטריץ, הם גיבשו דעה וקיבלו החלטה בנושא (אגב, זה כנראה מה שגם אני אעשה, אם כי מלכתחילה לא תכננתי להצביע ג). אבל למה לפתוח עת זה 50 אשכולות?
נשלח ב-6/2/2021 22:41
עתירה לבג"ץ: להפסיק את השימוש במכת"זית ובבואש בהפגנות החרדים
העותרים טוענים כי התנהלות המשטרה אינה כדין והמשטרה
פועלת בניגוד לנוהל עליו היא חתומה, כאשר היא מפעילה את המכת"זית ומתיזה
בואש על מפגיני הפלג הירושלמי • עו"ד איתמר בן גביר: "המשטרה לא מפסיקה
לפגוע בזכויות אדם של הציבור החרדי"
השימוש המשטרתי במכת"זית ובבואש בהפגנות של חרדים ובהם הפגנות הפלג
הירושלמי, הביאו הגשת עתירה לבג"ץ על ידי עמותת משפט וצדק והרב אברהם מנקיס
באמצעות עורך הדין איתמר בן גביר, עפ בקשה להורות על הפסקת השימוש באמצעי
הפוגעני שלמעשה פוגע בצורה קולקטיבית ללא כל אבחנה ובניגוד לחוק.
בין היתר נכתב בעתירה כי "המשטרה עושה שימוש בבואש ובמכת"זית בהפגנות
שונות של הפלג הירושלמי כאשר בהפגנות אלה, אין כל הרמת ידיים ואלימות וכל
שמדובר הם מחאות בעד חופש הביטוי".
אותך ברגמן שאל, ובמענה רציני יותר בחוגים שבהם אני חי אין אחד שחושב סמוטריץ
אנו בכפר גלובלי, המגמות פחות תלויות בגיאוגרפיה, יכול להיות שאיפה שאתה חי יצביעו חלקם ללפיד, חלקם למרץ, חלק למשותפת (לעופר כסיף) , וחלק לסמוטריץ, (ואולי יהיו כמה גימלים בשביל הנוסטלגיה...)