מעניין לדעת מי התחסן כבר ומי לא,
עשיתי חיסון ראשוני היד (אולי השריר)קצת כואבת במקום הדקירה לא מעבר.
נשלח ב-15/2/2021 01:26
ביום רביעי האחרון קיבלתי את המנה השניה בראשונה לא היו שום תופעות לוואי גם לא כאב במקום הזריקה בשני אחרי 24 שעות הרגשתי את שרירי הלסת לא כאב לי אלכ יותר כמו הפעלה מרובה מידי דל השרירים
התחסנתי חיסון ראשון לפני שבועיים וחצי, ובעז"ה בימים הקרובים חיסון שני. יום אחרי החיסון הראשון היו לי קצת כאבים במקום החיסון וכן עייפות שעברה.
עוד לא הבנתי אם התופעות לוואי בחיסון השני יותר רציניות מהראשון או פחות. מישהו יכול להעיר את עיני? האם יש נתונים ידועים בנושא זה?
נשלח ב-15/2/2021 10:31
בד"כ יותר רציני. כי הגוף כבר מכיר את הנגיף כביכול, אבל עדיין המערכת החיסונית לא מספיק חזקה בשביל לחסל אותו סתם כך, ובחיסון השני הוא חושב שהנה הנגיף באמת מגיע ומתחיל 'ללחום' בו גם באמצעים קונבנציונאליים, כמו חום, חולשה ועוד. בעקרון זה הסימן הכי טוב שהחיסון הראשון כבר עובד היטב (במגבלות שלו, כשהמערכת החיסונית עדיין לא במקסימום).
נשלח ב-15/2/2021 12:40
אני ברוך השם התחסנתי בשני מנות החיסון. בראשון היו כאבים במקום הדקירה למשך יומיים וחוץ מזה הכל היה תקין. בשני הייתה עייפות ביום הראשון והכאבים במקום הדקירה היו פחותים בהפעם הראשונה. שנהיה בריאים וחזקים תמיד לעבודתו יתברך!
נראה כאילו 100% מהפורום התחסנו.. מצטער לשבור את זה, עברתי את הקורונה כמו 40-50% מהציבור החרדי, אינני יודע אם הייתי מתחסן אילולא הייתי עובר, סביר להניח שכן.
כנ"ל, אחרי החיסון הראשון, יומיים של רגישות קלה באזור הזריקה. אחרי החיסון השני לא הרגשתי ביד כלום. שלושה שבועות אחרי החיסון , בבדיקה סרולוגית מפוצץ בנוגדנים.... רק בריאות טובה. לכו להתחסן.
הוא לא אמר "לא להתחסן", הוא כן ביקש שכל אחד יעשה את השיקול שלו אחרי בדיקת הנתונים האמתיים לגבי גובה הסיכון מקורונה עבורו (לפי פרמטרים של גיל וכיו"ב) מצד אחד, ומצד שני את הסיכון שעשוי להתקבל מהחיסון... נראה שהמניע העיקרי שלו הוא רגישות לנסיונות להשליט עמדה ודעה אחת ולהשתיק את הדעות האחרות... ניתן לחלוק עליו, אבל לא להגיד בשמו דברים שלא אמר...
נשלח ב-15/2/2021 19:43
יש איזה עניין שלא מדברים עליו במוסדות ובכלי התקשורת הרשמיים: המון הנדבקים החרדים הלא מדווחים.
להערכתי מדובר באלפים וברבבות, הם כבר יודעים אליבא דאמת שהם מחוסנים, כמו כל המאומתים, ועל כן אינם רצים להתחסן. אך אחוזי החיסונים יורדים.
אני למשל, כן נדבקתי, והתחסנתי - סתם ככה. אך בקרב חבירי זה פחות מקובל; נדבקת - אתה לא מתחסן. (מאידך, אני הרווחתי, שאני מכיר מקרוב מאומתים רשמיים שרוצים להתחסן ולא נותנים להם, ואילו בפני כל השערים פתוחים...)
לדעתי, כאשר יוחלט לחסן גם את המאומתים, ותהיה על כך פרסומת מתאימה מדוע אכן כדאי וראוי להתחסן - או אז ישושו וירוצו גם המאומתים הלא רשמיים.
נשלח ב-16/2/2021 16:41
יוחנןש כתב:
יש איזה עניין שלא מדברים עליו במוסדות ובכלי התקשורת הרשמיים: המון הנדבקים החרדים הלא מדווחים.
להערכתי מדובר באלפים וברבבות, הם כבר יודעים אליבא דאמת שהם מחוסנים, כמו כל המאומתים, ועל כן אינם רצים להתחסן. אך אחוזי החיסונים יורדים.
אני למשל, כן נדבקתי, והתחסנתי - סתם ככה. אך בקרב חבירי זה פחות מקובל; נדבקת - אתה לא מתחסן. (מאידך, אני הרווחתי, שאני מכיר מקרוב מאומתים רשמיים שרוצים להתחסן ולא נותנים להם, ואילו בפני כל השערים פתוחים...)
לדעתי, כאשר יוחלט לחסן גם את המאומתים, ותהיה על כך פרסומת מתאימה מדוע אכן כדאי וראוי להתחסן - או אז ישושו וירוצו גם המאומתים הלא רשמיים.
עיקר חסר מן הספר שכחת להסביר מה הרעיון בלהתחסן אחרי שעברת קורונה ויש לך נוגדנים שהרי תפקידו של החיסון הוא לייצר נוגדנים נוגדנים אלו נחלשים וצריך להתחסן שוב משהו כמו אחת לשנה אם עברת קורונה בשנה האחרונה או לפחות בחצי שנה אין לך מה להתחסן