| נשלח ב-2/3/2021 23:02 |
|
| |
פרוש: נתקן את חוק מיהו יהודי כפי שדרש הרבי מליובאוויטש
''התפרקות והפקרות של בג״ץ'' • סגה''ש פרוש בריאיוןסגן שר החינוך; "לא משנה אם הפסיקה ניתנה לפני או אחרי הבחירות, זה חמור ומאמלל אותנו" • על החתימה למסמך הנאמנות: "הייתי הולך קודם לשאול רב"שמונה: אפס אפסי"ח אדר התשפ"א (2.3.2021)
סגן שר החינוך מאיר פרוש (יהדות התורה) ב'שמונה אפס אפס': ''גם אם מישהו חשב שהפסיקה של בג״ץ היתה צפויה, אנחנו קיווינו מאד שזה לא יקרה, זו התפרקות והפקרות של שופטי בג״ץ. לא משנה אם הפסיקה ניתנה לפני או אחרי הבחירות, זה חמור ומאמלל אותנו. אולי יאשימו אותנו שאנחנו רצינו את הפסיקה של בג״ץ כי זה יעזור לנו בבחירות? אנחנו רק 7 חברי כנסת ואין לנו את כל הכח, האם יהיה לנו יותר כח יהיו לנו יותר אפשרויות? ברור שכן. בראש מערך הגיור במשרד ראש הממשלה עמדו אנשים שניסו לגייר בצורה סיטונאית. זו תהייה אחת מהדרישות שלנו כדי להכנס לממשלה העתידית. אנחנו נתקן את חוק מיהו יהודי כפי שדרש שהרבי מליבאוויטש דרש יחד עם פסקת ההתגברות שתגביל את כוחו של בג''ץ. גם אם אני חושב שספרי יוחסין פרטיים זה פתרון טוב, דעתי לא רלוונטית. אני איש פוליטי, לא ראוי לשמש כרב. אני חושב שזה פתרון טוב, אבל לא ראוי לחוות דעה. אם הייתי צריך לחתום על מסמך הנאמנות, הייתי הולך קודם לשאול רב, אבל השאלה היא מה האלטרנטיבה? אנחנו זועקים על הגיור הרפורמי וברשימות אחרות יש רפורמים, בציונות הדתית יש לימודים מעורבים. אנחנו אמנם חלק מהממשלה, אם מישהו חושב שאם נתפטר מהממשלה זה יעשה טוב, לי אישית אין בעיה. עם הכח שיש לנו עשינו הרבה דברים טובים, לא תמיד אנחנו מצליחים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2021 23:03 |
|
| |
והרבנים:

|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2021 08:52 |
|
| |
אני מקווה שהיס''מניקים, לא קונים ת'לוקש הזה
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2021 08:55 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2021 09:34 |
|
| |
ש"ך לרב שך כבר אין אחיזה במפלגה אבל תעשיית הגיורים כנראה רק התפתחה מאז והיום עוד יותר אנשים מתפרנסים מזה ויהיה קשה לפגוע בהם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2021 09:38 |
|
| |
מה הסיבה שהרב שך הכשיל את החוק? ומה הייתה עמדת הרבנות הראשית בזמנו?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2021 10:27 |
|
| |
| מפרשן כתב: |  | מה הסיבה שהרב שך הכשיל את החוק? ומה הייתה עמדת הרבנות הראשית בזמנו? |
|
לא ברור שבתקופת דגל התורה נעשו מאמצים מיוחדים לקדם את זה ושהיה מו"מ מול הרבנות. בגדול, הפרשנות הלא פוליטית היא שהרב שך העדיף לא להתערב בחוק האזרחי כדי לא להיכנס למצב שיעשו פשרות הלכתיות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2021 10:32 |
|
| |
העמדה הרשמית של יהדות התורה "המאוחדת" כפי שנוסחה בעבר, בניגוד לאמירות מאתמול: יהדות התורה המאוחדת" קובעת, כי כל התכחשות לעברו הייחודי של העם היהודי, תוך ניסיון אומלל להצמיד ליהודי הגדרה שונה מזו שקבעה ההלכה, פותח פתח להכללת גויים ונכרים בעם ישראל, והיא עלולה להמיט שואה ופילוג בקרב עמנו. נאבקנו עד היום, ונוסיף להאבק בעתיד בעוז ובגאון, לתיקון "חוק השבות", נעמוד על כך, שהגדרת התואר והשם: "יהודי", תהיה אך ורק לפי קביעת ההלכה היהודית. ננצור על עם ישראל ותומתו נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2021 10:43 |
|
| |
| YYona כתב: |  | העמדה הרשמית של יהדות התורה "המאוחדת" כפי שנוסחה בעבר, בניגוד לאמירות מאתמול: יהדות התורה המאוחדת" קובעת, כי כל התכחשות לעברו הייחודי של העם היהודי, תוך ניסיון אומלל להצמיד ליהודי הגדרה שונה מזו שקבעה ההלכה, פותח פתח להכללת גויים ונכרים בעם ישראל, והיא עלולה להמיט שואה ופילוג בקרב עמנו. נאבקנו עד היום, ונוסיף להאבק בעתיד בעוז ובגאון, לתיקון "חוק השבות", נעמוד על כך, שהגדרת התואר והשם: "יהודי", תהיה אך ורק לפי קביעת ההלכה היהודית. ננצור על עם ישראל ותומתו נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
ומי קובע את ההלכה היהודית? הרב עובדיה? או הרב אלישיב? נא להפסיק לדבר בססמאות. איך אתה פותר את הבעיה תכלס.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2021 10:54 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  |
| YYona כתב: |  | העמדה הרשמית של יהדות התורה "המאוחדת" כפי שנוסחה בעבר, בניגוד לאמירות מאתמול: יהדות התורה המאוחדת" קובעת, כי כל התכחשות לעברו הייחודי של העם היהודי, תוך ניסיון אומלל להצמיד ליהודי הגדרה שונה מזו שקבעה ההלכה, פותח פתח להכללת גויים ונכרים בעם ישראל, והיא עלולה להמיט שואה ופילוג בקרב עמנו. נאבקנו עד היום, ונוסיף להאבק בעתיד בעוז ובגאון, לתיקון "חוק השבות", נעמוד על כך, שהגדרת התואר והשם: "יהודי", תהיה אך ורק לפי קביעת ההלכה היהודית. ננצור על עם ישראל ותומתו נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
ומי קובע את ההלכה היהודית? הרב עובדיה? או הרב אלישיב? נא להפסיק לדבר בססמאות. איך אתה פותר את הבעיה תכלס.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2021 11:45 |
|
| |
| YYona כתב: |  | | חריף_ומקשה כתב: |  |
|
|
|
|
|
עד הגיור הצה"לי הראשון הדברים היו פשוטים, מאד מאד פשוטים אפילו לעורך הארץ גרשום שוקן ז"ל שכתב בעיתונו למחרת:
"שלשום עוד היתה הלן זיידמן "גויה" – נושא למסע שיסוי והתקפה. היום, אחר מבצע גיור הבזק הצבאי, הפכה היא ליהודיה כשרה למהדרין, ו"הצופה" הכתירה במאמר ראשי בברכת "אחותנו את". למעשה לא השתנה דבר באורחותיה ובאמונתה של הלן זיידמן. טכס הגיור המזורז – שניהל רב צבאי שחרג מתחומי סמכותו – אינו אלא בדיחה תפילה ולעג לכל מי שמכבד את תורת משה. יתר על כן, הגב' זיידמן פסולה מכל וכל לגיור על פי ההלכה. אין היא יכולה להבטיח לשמור על כשרות מטבחה משום שבתור חברת קיבוץ חילוני אין לה אפשרות לעשות כן. בהיותה נשואה לכהן, היא עוברת על לאו הלכתי מפורש, שכן גיורת – כגרושה – אסורה על כהנים. היא לא קיבלה על עצמה עול מצוות – כפי שדורשת ההלכה — משום שאין היא יכולה לקבלן. לולי המשבר הממשלתי ואיומי הפרישה של המפד"ל, לא היתה הלנה זיידמן זוכה לעולם לגיור על ידי רבנים אורטודוקסים, היא גוירה רק בעקבות פרשה המציינת שפל חדש בפוליטיזציה של הדת בישראל. פרשה זו כללה מערכת לחצים מכוערת על גב' זיידמן. שידולים ושכנועים מפוליטיקאים, התערבות מרשויות הצבא, ולבסוף טכס גיור שנוהל כמבצע קומנדו חשאי, כשהרבנים שהשתתפו בו, מסרבים למסור פרטים סודיים בשל "הוראות דובר צה"ל.." "… המגוחך ביותר בכל הפרשה היא שתוך כדי המלחמה בגיור הריפורמי הפך הגיור האורטודוקסי, למרוקן מתוכן. הוא הפך להיות אקט פורמלי, שאינו דורש למעשה דבר מן המתגייר" (גרשום שוקן בעיתון הארץ 18.6.70).
https://marriage-il.com/%D7%A9%D7%A2%D7%A8%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%AA-%D7%94%D7%92%D7%99%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%9E%D7%96%D7%95%D7%99%D7%A4%D7%99%D7%9D-1989/ הרבי מליובאוויטש לא חידש שום דבר על ההלכה המסורה וכפי שהבהירה מועצת גדולי התורה (בקישור הנ"ל): "מועצת גדולי התורה בישיבתה בירושלים כ"ד ניסן תשמ"ד, לאחר שהועלה בפניה הפירצה הנוראה ברבוי הגיורים שלא כדין וממדיהם המדאיגים, החליטה פה אחד: "מועצת גדולי התורה פונה לכל הגורמים המוסמכים לפעול שכל עניני הגיור יהיו אך ורק על פי ההלכה המסורה בידינו מדור דור כפי שנקבע בשלחן ערוך ובבית דין מוסמך ולעשות הכל לתיקון החוק ברוח זו". ('המודיע")
בשנת 1981 היו חברים במועצה: הרב אלעזר מנחם מן שך, הרב שמחה בונים אלתר מגור, הרב משה יהושע הגר מוויז'ניץ, הרב שלום נח ברזובסקי מסלונים, הרב שמואל אליהו טאוב ממודז'יץ, הרב אברהם יעקב פרידמן מסדיגורה, הרב יחיאל יהושע רבינוביץ' מביאלא, הרב פנחס מנחם אלתר, הרב משה שמואל שפירא, הרב שמחה זיסל ברוידא, הרב אברהם יעקב זלזניק, הרב ברוך שמעון שניאורסון, הרב יוחנן סופר מערלוי, הרב נסים קרליץ, והרב ישכר דב רוקח מבעלז
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%95%D7%A2%D7%A6%D7%AA_%D7%92%D7%93%D7%95%D7%9C%D7%99_%D7%94%D7%AA%D7%95%D7%A8%D7%94
תוקן על ידי אדמה10 ב- 03/03/2021 11:50:53
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2021 12:08 |
|
| |
| אדמה10 כתב: |  | "מועצת גדולי התורה פונה לכל הגורמים המוסמכים לפעול שכל עניני הגיור יהיו אך ורק על פי ההלכה המסורה בידינו מדור דור כפי שנקבע בשלחן ערוך ובבית דין מוסמך ולעשות הכל לתיקון החוק ברוח זו". ('המודיע") |
|
זה נשמע יפה מאוד, אבל תכלס, מה הפתרון שאתה מציע? מי יקבע מה זה "ההלכה המסורה"? מי יקבע מה זה "בית דין מוסמך"? לפי איזה פוסק נלך? לפי הרב עובדיה? הרב אלישיב? הרב וואזנר? הרב קרליץ? הרב מרדכי אליהו? ומי יקבע בשאלות חדשות שמתעוררות? הרב קארפ? הרב גרוס? הרב עמאר? הרב דוב ליאור? הרב יעקב אריאל?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2021 12:08 |
|
| |
| מפרשן כתב: |  | מה הסיבה שהרב שך הכשיל את החוק? ומה הייתה עמדת הרבנות הראשית בזמנו? |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2021 12:53 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | "מועצת גדולי התורה פונה לכל הגורמים המוסמכים לפעול שכל עניני הגיור יהיו אך ורק על פי ההלכה המסורה בידינו מדור דור כפי שנקבע בשלחן ערוך ובבית דין מוסמך ולעשות הכל לתיקון החוק ברוח זו". ('המודיע")
זה נשמע יפה מאוד, אבל תכלס, מה הפתרון שאתה מציע? מי יקבע מה זה "ההלכה המסורה"? מי יקבע מה זה "בית דין מוסמך"? לפי איזה פוסק נלך? לפי הרב עובדיה? הרב אלישיב? הרב וואזנר? הרב קרליץ? הרב מרדכי אליהו? ומי יקבע בשאלות חדשות שמתעוררות? הרב קארפ? הרב גרוס? הרב עמאר? הרב דוב ליאור? הרב יעקב אריאל? |
|
שולחן ערוך. זה לא כזה מסובך. לא ממציאים את הגלגל מחדש
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2021 13:30 |
|
| |
hhaavv
| hot_trend כתב: |  | | מפרשן כתב: |  | מה הסיבה שהרב שך הכשיל את החוק? ומה הייתה עמדת הרבנות הראשית בזמנו? |
|
לה''ו. בזמנו במקווה וברחוב, דיברו שהסיבה היא התנגדות לכל מה שחב''ד...
|
|
השאלה באיזו מקווה ובאיזה רחוב. אם אני זוכר נכון, טענו בזמנו שהרב שך דרש שיהיה כתוב בחוק 'על פי השולחן ערוך' ואילו בחב"ד התנגדו, כי בשולחן ערוך הרב אין הלכות גירות ודרשו שייכתב במקום זה 'כהלכה'. הרב שך אמר, שנוסח זה יהיה נתון לפירושי הבג"ץ מה נקרא 'כהלכה' - ואם כך, כבר עדיף בלי חוק בכלל. בחב"ד העדיפו לתלות את ההתנגדות בעניינים אחרים, כנ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2021 13:55 |
|
| |
שו"ע יורה דעה סימן רסח
סעיף ב כשבא להתגייר אומרים לו מה ראית שבאת להתגייר אי אתה יודע שישראל בזמן הזה דחופים סחופים (פי' אבודים וסחופים מן מדוע נסחף אביריך) ומטורפים ויסורים באים עליהם אם אמר יודע אני ואיני כדאי להתחבר עמהם מקבלין אותו מיד. ומודיעים אותו עיקרי הדת שהוא יחוד ה' ואיסור עבודת כוכבים ומאריכין עמו בדבר זה ומודיעים אותו מקצת מצות קלות ומקצת מצות חמורות ומודיעים אותו מקצת עונשין של מצות שאומרים לו קודם שבאת למדה זו אכלת חלב אי אתה ענוש כרת חללת שבת אי אתה חייב סקילה ועכשיו אכלת חלב אתה ענוש כרת חללת שבת אתה חייב סקילה ואין מרבין עליו ואין מדקדקין עליו. וכשם שמודיעים אותו ענשן של מצות כך מודיעים אותו שכרן של מצות ומודיעים אותו שבעשיית מצות אלו יזכה לחיי העוה"ב ושאין שום צדיק גמור אלא בעל החכמה שעושה מצות אלו ויודעם ואומרים לו הוי יודע שהעולם הבא אינו צפון אלא לצדיקים והם ישראל וזה שתראה ישראל בצער בעולם הזה טובה היא צפונה להם שאינם יכולים לקבל רוב טובה בעוה"ז כעובדי כוכבים שמא ירום לבם ויתעו ויפסידו שכר עולם הבא ואין הקב"ה מביא עליהם רוב פורענות כדי שלא יאבדו אלא כל העובדי כוכבים כלים והם עומדים ומאריכין בדבר זה כדי לחבבן. אם קבל מלין אותו מיד וממתינים לו עד שיתרפא רפואה שלימה ואח"כ מטבילין אותו טבילה הוגנת בלא חציצה (וי"א שיגלח שערותיו ויטול צפרני ידיו ורגליו קודם טבילה) (טור ורי"ף ורא"ש) ושלשה (תלמידי חכמים) (ג"ז טור) עומדים על גביו ומודיעים אותו מקצת מצות קלות ומקצת מצות חמורות פעם שניה והוא עומד במים. ואם היתה אשה נשים מושיבות אותה במים עד צוארה והדיינים מבחוץ ומודיעין אותה מקצת מצות קלות וחמורו' והיא יושבת במים ואח"כ טובלת בפניהם והם מחזירים פניהם ויוצאים כדי שלא יראו אותה כשתעלה מהמים. ויברך על הטבילה אחר שיעלה מן המים וכיון שטבל הרי הוא כישראל שאם חזר לסורו הרי הוא כישראל מומר שאם קדש קדושיו קדושין:
סעיף יב
כשיבא הגר להתגייר בודקים אחריו שמא בגלל ממון שיטול או בשביל שררה שיזכה לה או מפני הפחד בא ליכנס לדת ואם איש הוא בודקין אחריו שמא עיניו נתן באשה יהודית ואם אשה היא בודקין אחריה שמא עיניה נתנה בבחורי ישראל. ואם לא נמצאת להם עילה מודיעים להם כובד עול התורה וטורח שיש בעשייתה על עמי הארצות כדי שיפרשו. אם קיבלו ולא פירשו וראו אותם שחזרו מאהבה מקבלים אותם. ואם לא בדקו אחריו או שלא הודיעוהו שכר המצות ועונשן ומל וטבל בפני ג' הדיוטות הרי זה גר אפי' נודע שבשביל דבר הוא מתגייר הואיל ומל וטבל יצא מכלל העובדי כוכבים וחוששים לו עד שתתברר צדקתו ואפילו חזר ועבד אלילים הרי הוא כישראל מומר שקידושיו קדושים.
 |
|
|
|
|
|