בית פורומים בחדרי חרדים

50% מתושבי ישראל שינו לרעה את דעתם על החרדים בעקבות הקורונה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/3/2021 13:29 לינק ישיר 
50% מתושבי ישראל שינו לרעה את דעתם על החרדים בעקבות הקורונה

כל מי שטוען ש"גם ככה שונאים אותנו" ולכן אפשר "לשים פס" על כולם ולהתנהג בגסות נגד התורה ונגד הלכות דרך ארץ שיקרא את הכתבה דלהלן:

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 07/03/2021 13:43:49

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2021 13:29 לינק ישיר 

81% מהישראלים: השסעים מתרחבים

סקר הליגה נגד השמצה מעלה כי יותר מ-50% מהישראלים שינו את דעתם לרעה כלפי המגזר החרדי במשבר הקורונה.

ניצן קידר - ערוץ 7 , כ"ג באדר תשפ"א 
שיתוף

81% מהישראלים: השסעים מתרחבים -ערוץ 7
קרול נוריאל, מנכ"לית הליגה נגד השמצה בישראל
צילום: יוני קמפינסקי

סקר שמפרסמת הבוקר (ראשון) הליגה נגד השמצה מעלה כי 81% מהישראלים מאמין שהחברה בישראל מפולגת יותר ויותר וכי השסעים בתוכה מתרחבים.

נתון זה מהווה עלייה ניכרת בהשוואה לסקר שנערך לפני ארבע שנים, אז החזיקו 69 אחוזים מהישראלים בדעה זו.

בסקר, שנערך בקרב מדגם למעלה מ-500 ישראליים, לקראת ועידת ישראל ללכידות חברתית שמקיימת הליגה נגד השמצה, נמצא כי כמחצית מהציבור בישראל שינה את דעתו לרעה כלפי המגזר החרדי, בשל תפיסותיו לגבי התנהלות הקהילה החרדית בזמן משבר הקורונה.

רק 31% רואים בחרדים בישראל "חלק אינטגרלי" מהחברה הישראלית. זוהי ירידה משמעותית לעומת 43% שאמרו כי החרדים הם חלק אינטגרלי מהחברה הישראלית בשנת 2019, לפני פרוץ מגיפת הקורונה.

"נתוני הסקר, שנערך בתקופת משבר הקורונה ועל רקע אי יציבות פוליטית מתמשכת, משקפים תחושה הולכת וגוברת של אזרחי ישראל כי החברה הישראלית מפולגת מאי פעם וכי האירועים הללו לא רק חשפו אלא אף העמיקו את הקיטוב והפילוג", אמרה קרול נוריאל, מנכ"לית הליגה נגד השמצה בישראל.

לדבריה, "העלייה בסנטימנט השלילי כלפי מגזרים שונים בחברה הישראלית, כמו גם חוסר הרצון לאחד כוחות בין מגזרים – הן פוליטית והן חברתית – צריכים להדאיג כל אדם שחוסנה, בריאותה, לכידותה וערכיה הדמוקרטיים של ישראל חשובים לו".

לצד נתונים אלה 61% מאמינים כי צבא ההגנה לישראל תורם יותר מכל לאחדות בישראל.

המשיבים נשאלו גם מהי הקבוצה המופלה ביותר כיום בחברה הישראלית מתוך רשימת הקבוצות. האוכלוסייה האתיופית במקום הראשון בקטגוריה זו (21%), אחריה ערבים ישראליים (19%) ואוכלוסיית הלהט"ב (16%).

כאשר נערך פילוח נוסף לפי קבוצות דתיות, נתגלה כי רוב המשיבים החרדים (54 אחוזים) סברו כי החרדים הם הקבוצה המופלה ביותר. כמו כן, רוב המשיבים הערבים טענו כי הערבים הם הקבוצה המופלה ביותר (64 אחוזים).

לשאלה, האם האזרחים הערבים בישראל הם חלק אינטגרלי מהחברה בישראל, רק 30 אחוז מבעלי הדעה השיבו בחיוב.

משתתפי הסקר נשאלו גם: "עד כמה אתם מוכנים לראות קואליציה בישראל שמבוססת על שותפות עם המפלגות הערביות?". על שאלה זו, 50 אחוזים השיבו כי אינם מוכנים לראות קואליציה המבוססת על שותפות עם המפלגות הערביות. רק 28% השיבו כי הם מוכנים לראות קואליציה כזו במידה רבה, או רבה מאוד.

"עכשיו יותר מתמיד, ברור שמנהיגים ישראלים וארגונים לא ממשלתיים צריכים לתעדף תוכניות ומדיניות המסייעות לריפוי השסעים בחברה", אמרה נוריאל. "למען בריאותה ועתידה של הדמוקרטיה שלנו, עלינו להקדיש תשומת לב רבה יותר לערכים ולחזון שביכולתם לסייע ולאחד את החברה."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2021 13:39 לינק ישיר 

מישהו שאל פעם לדעת החרדים על החילונים ועל החורבן שהם מביאים לפה עם כל התרבות המערבית?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2021 13:45 לינק ישיר 
מצדרביעי

תמניא_אפי כתב:
מישהו שאל פעם לדעת החרדים על החילונים ועל החורבן שהם מביאים לפה עם כל התרבות המערבית?

נשלח מהאנדרואיד שלי

אתה מתכוון לתרבות האגואיסטית שמבקשת כמיטב המסורת האבולוציונית ש"אני ואפסי עוד- וימותו הזקנים"??

בכל מקרה, שמח שחזרת בך (בזכות הכתבה?) מהטענה שגם ככה שונאים אותנו ולכן כלום לא ישנה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2021 13:47 לינק ישיר 

ההבדל ברור.

החרדים אולי כועסים על החילונים ואולי מרחמים. כמעט שלא תמצא חרדי שונא לחילוני בגלל חילוניותו.

חילוני שכועס על חרדי אני מבין אותו.
אבל שנאה?? שנאה מגיע ממקור אחר לחלוטין
"סיני" שממנה ירדה שנאה לעולם

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2021 13:55 לינק ישיר 

מצד רביעי' מכבד את דעתך ואישיותך, אך עדיין סוברני שהתקשורת תמיד תמצא סיבות להשניא אותך בעיניי החילונים, 20 שנה של עבוה עם חילונים, ולא הייתה לי עדנה של יום אחד שלא הייתי צריך להסביר את החרדים, לו השכילו החרדים לחדד את האידואלגיה החרדית הציבורית, ולא להתפס לחור שבגרוש שחרדי מקבל, לו השכילו לחדד את השיח החרדי שמתמקד באידיאל, לעומת השיח החילוני שרובו ככולו מתמקד בכיסאות, לו השכילו המצב היה יותר טוב, ואולי היו צריכים להתרים במקום לקופת שגל התורה, לקופת יחסי ציבור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2021 14:13 לינק ישיר 

אני גם עובד אצל חילונים ותמיד הוצרכתי "להסביר" את החרדים, אבל עדיין רואה 2 הבדלים:
1. בשונה מבעבר שאני בעצמי הייתי משוכנע שרוב ההתקפות נגד החרדים הם דמגוגיות כיום פחות בלשון המעטה.

2. לאחרונה התחילה להתגבש מעין "ברית" של חרדים-דת"ל-ימין חילוני שהובילה למצב שהיו הרבה שאינם חרדים שעדיין ניתן היה להגדירם "פרו חרדים" (דוגמאות - אברי גלעד-יותם זמרי ושות'). נראה שעכשיו זה די נחלש וכנראה זה שמשפיע על השינוי שהתבטא בסקר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2021 14:44 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
50% מתושבי ישראל שינו את דעתם על החרדים לרעה בעקבות הקורונה

כל מי שטוען ש"גם ככה שונאים אותנו" ולכן אפשר "לשים פס" על כולם ולהתנהג בגסות נגד התורה ונגד הלכות דרך ארץ שיקרא את הכתבה דלהלן:

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 07/03/2021 13:43:49

בוא נחכה שבועיים ויומיים כדי להיווכח בתוצאת הבחירות, האם אכן כך הדבר.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2021 16:19 לינק ישיר 
1. תתחיל ללמוד קצת ספרי מוסר כנראה שהחסינות מתפוררת 😜

2. נכון שנעשה בירור מבויים שרבים מתרחקים/שונאים/מתלוננים, אך רבים מתקרבים, המתרחקים הם אותם אלה הרדודים ללא שורשים חזקים ורוח קטנה עוקרת אותם

מצדרביעי כתב:
אני גם עובד אצל חילונים ותמיד הוצרכתי "להסביר" את החרדים, אבל עדיין רואה 2 הבדלים:
1. בשונה מבעבר שאני בעצמי הייתי משוכנע שרוב ההתקפות נגד החרדים הם דמגוגיות כיום פחות בלשון המעטה.

2. לאחרונה התחילה להתגבש מעין "ברית" של חרדים-דת"ל-ימין חילוני שהובילה למצב שהיו הרבה שאינם חרדים שעדיין ניתן היה להגדירם "פרו חרדים" (דוגמאות - אברי גלעד-יותם זמרי ושות'). נראה שעכשיו זה די נחלש וכנראה זה שמשפיע על השינוי שהתבטא בסקר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2021 16:37 לינק ישיר 

הכובס1 כתב:
1. תתחיל ללמוד קצת ספרי מוסר כנראה שהחסינות מתפוררת 0;

2. נכון שנעשה בירור מבויים שרבים מתרחקים/שונאים/מתלוננים, אך רבים מתקרבים, המתרחקים הם אותם אלה הרדודים ללא שורשים חזקים ורוח קטנה עוקרת אותם
מצדרביעי כתב:

ואני רציתי להגיב על 1.

ונהי בעינינו כחגבים וכן היינו בעיניהם וכפירוש האדמו"ר מקאצק

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2021 16:41 לינק ישיר 

לא "אנחנו" כחגבים, אלא חלקים מקרבנו שמתנהגים לצערי כמו חגבים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2021 16:45 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:

לא "אנחנו" כחגבים, אלא חלקים מקרבנו שמתנהגים לצערי כמו חגבים...

מלהכות "על חטא" על החזה של השני לא תגיע לשומקום

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2021 17:00 לינק ישיר 
רק 50%?! אתם עדיין במצב טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2021 17:47 לינק ישיר 

זה בגלל הסטיגמה שחילונים חושבים שהחרדים צריכים להיות נחמדים לכולם, מין פראיירים כאלה שכל הזמן מוותרים בכל וזה כאילו מצווה שלהם. אבל ככל שהחרדים למדו לעמוד על זכויותיהם, זה פתאום לא נראה לחילונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2021 17:48 לינק ישיר 

בינתיים תמניא אנחנו בגלות אצלם ולא הפוך, ומה שלטון עוין יכול לעשות כשהפיוזים נדלקים והאוכלוסיה והתקשורת תומכת, ראית טעימה בפורים דירושלים, ועדיין זה כסף קטן, כאשר תמיד גדולי ישראל אחזו ללכת בצד ולא לעורר תשומת לב . כיום מתקרבים למצב שאם מישהוא ירים תת מקלע באזור חרדי, כלל האוכלוסיה יפהק וימשיך, מה שלא היה לפני הקורונה, אין לך מושג איזו כמות זעם מעוררות התמונות של הטישים נטולי המסכות, ואתה יכול לצעוק כמה שאתה רוצה שגם החילונים מפירים . מי שלא מבין את זה סובל מבעיה נפשית .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2021 18:15 לינק ישיר 

כפי שכבר כתבתי כאן לא פעם, חלק מהשנאה אינו ניתן לריפוי
עם הארץ שלא נותן חלקו בתורה אינו יכול לסבול את דמותו של תלמיד חכם 
הוא מרגיש שיש בזה תביעה כלפיו
ומכאן באה שנאה
חלק אחר של השנאה ניתן לפתרון: אם נהיה בטוחים שהמדינה איננה מחליטה בנושאים ערכיים 
אז שני הצדדים יירגעו-חלקית. 
כרגע כל צד חושש שהנשק האולטימטיבי-כוחה האבסולוטי של המדינה-יופנה כלפיו
ומכאן תבוא רגיעה חלקית אם המדינה תמשוך את ידה מנושאים ערכיים.

אחים יקרים, כבר שנתיים ויותר ניחר כאן גרוני להביא את אותו רעיון שוב ושוב. 
אבל אוד לו היתייעשתי מכם. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > 50% מתושבי ישראל שינו לרעה את דעתם על החרדים בעקבות הקורונה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext