| נשלח ב-24/3/2021 23:01 |
|
| |
מה ההבדל בין מכירת חמץ. להיתר מכירה!?!
נא להסביר לעם הארץ שכמוני! מדוע מותר למכור לגוי, את החמץ ללא חשש! ובשמיטה אסור למכור לו את האדמה!?! האם במכירת חמץ מוכרים לו את החמץ שאינו על הקרקע!?! ואם יש (לדוגמא.) על האדמה, שקים עם קוסקוס בתוכם. הם אינם בטלים לאדמה!?! איך אפשר לאסור למכור לגוי ציוד לשימוש באדמה, בשמיטה על האדמה. ומותר למכור לו בפסח מחסן שלם!?! הסבירו נא (בלשון יפה!) לעם הארץ שכמוני... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2021 23:07 |
|
| |
יש הרבה הסברים תורניים. אבל קח אחד שאפילו עם הארץ יבין. במכירת חמץ, אם הגוי ישלים את העיסקה וישלם לך תמורה מלאה לחמץ - תהיה לך התנגדות שהוא יקח אותו ויאכל לבריאות? במכירת הארץ, חוגי התומכים במכירה כנראה שלא יתמכו באחמד אם הוא ירצה להקים מדינה בקרקעות... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2021 23:13 |
|
| |
| פיינשמקער כתב: |  |
יש הרבה הסברים תורניים. אבל קח אחד שאפילו עם הארץ יבין. במכירת חמץ, אם הגוי ישלים את העיסקה וישלם לך תמורה מלאה לחמץ - תהיה לך התנגדות שהוא יקח אותו ויאכל לבריאות? במכירת הארץ, חוגי התומכים במכירה כנראה שלא יתמכו באחמד אם הוא ירצה להקים מדינה בקרקעות... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2021 23:22 |
|
| |
גם אם קונה החמץ ירצה להזיק למדינה בחמץ (למשל לספקו כאוכל ללוחמי חמאס בשעת מלחמה) לא ניתן לו. ועדין זו מכירה מלאה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2021 23:23 |
|
| |
פשיטא
לה''ו. במכירת חמץ, אתה נותן כסף לבדץ כל שהוא, וחלק נכנס לכיסם, וחלק (אולי ולכאורה) לעניים. בהיתר מכירה, אתה ממשיך לקנות במחיר סביר, וכך הנ''ל לא יכולים למכור לך במחיר משולש, ולהכניס לכיסם כסף, ושאתה תהיה עני. חג גדיא וגו'. נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי hot_trend ב- 24/03/2021 23:26:30
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2021 23:29 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2021 23:32 |
|
| |
| hot_tr כתב: |  | פשיטא
לה''ו. במכירת חמץ, אתה נותן כסף לבדץ כל שהוא, וחלק נכנס לכיסם, וחלק (אולי ולכאורה) לעניים. בהיתר מכירה, אתה ממשיך לקנות במחיר סביר, וכך הנ''ל לא יכולים למכור לך במחיר משולש, ולהכניס לכיסם כסף, ושאתה תהיה עני. חג גדיא וגו'.
תוקן על ידי hot_tr ב- 24/03/2021 23:26:30 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2021 23:33 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2021 23:40 |
|
| |
קורח היה מן הסתם נגד חיסונים והקולני והשנוי במחלוקת במדבר סיני. ואתה המקביל שלו 3000+ שנה אח''כ
| תמניא_אפי כתב: |  |
נשאר רק לנחש איזה צד היית לוקח במחלקותו של קרח...
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2021 23:54 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | גם אם קונה החמץ ירצה להזיק למדינה בחמץ (למשל לספקו כאוכל ללוחמי חמאס בשעת מלחמה) לא ניתן לו. ועדין זו מכירה מלאה. |
|
אם הגוי ירצה לגמור את קניית החמץ כפי שמופיע בשטר המכירה אף אחד לא יעכב בעדו. אם הוא ירצה להאכיל את החמץ לחמאס לא ירשו לו לעשות כך גם בחמץ של עצמו. ממש לא קשור למי ששייך החמץ אם ירצה להזיק בזה למדינה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2021 00:01 |
|
| |
hhaavv
| ניוטרל כתב: |  | | פיינשמקער כתב: |  |
יש הרבה הסברים תורניים. אבל קח אחד שאפילו עם הארץ יבין. במכירת חמץ, אם הגוי ישלים את העיסקה וישלם לך תמורה מלאה לחמץ - תהיה לך התנגדות שהוא יקח אותו ויאכל לבריאות? במכירת הארץ, חוגי התומכים במכירה כנראה שלא יתמכו באחמד אם הוא ירצה להקים מדינה בקרקעות... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
בנתינת אוכל, לא עוברים על לא תחנם!?!
|
|
בלא תחנם יש כמה משמעויות: לתת חינם - זה אסור גם באוכל או שאר חפצים, אם אין ליהודי מכך הנאה. משמעות נוספת - לתת להם חניה בקרקע, שזה אסר גם בתמורה מלאה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2021 00:01 |
|
| |
לה''ו. במכירת חמץ, אתה נותן כסף לבדץ כל שהוא, וחלק נכנס לכיסם, וחלק (אולי ולכאורה) לעניים. בהיתר מכירה, אתה ממשיך לקנות במחיר סביר, וכך הנ''ל לא יכולים למכור לך במחיר משולש, ולהכניס לכיסם כסף, ושאתה תהיה עני. חג גדיא וגו'.
|
היכי דמי אפיקורס...
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2021 00:07 |
|
| |
אגב, שמעתי פעם על יהודי שצלצל בביתו הטלפון בשעת ערב - סקר. משום מה הוא החליט לענות באדיבות ובסבלנות, והסוקרת הקריאה לו שורת שאלות בנוגע לבנקים והחרדים. כשהגיעה לשורה של האם הוא מודע לכך שגם לבנק פלוני יש היתר עסקה מהודר והוא ענה שלמרות זאת הוא לא סומך על היתר עסקה מכיוון שאין לו עסק, היא בקשה ממנו שלאול שאלה אישית - מכיוון שהוא עונה כל כך באדיבות. מסתבר שהסוקרת החילונית מקריאה את השאלות האלה כבר כמה ימים בלי להבין מה זה היתר עיסקה, אבל זה מה שכתוב לה בדף. בקיצור, היא בקשה להבין במה מדובר, ומשם היא המשיכה לשאלות על מכירת חמץ ועוד. אותו יהודי שהיה איש ערכים, הסביר בטוב טעם את הנושא, וגם מה זה פרוזבול וכו'. לימים התברר שאותה אחת נרשמה לסמינר של ערכים בגלל אותן תשובות - וחזרה בתשובה. הוט - יש לך תקווה...
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2021 00:13 |
|
| |
| מושגים כתב: |  |
|
היכי דמי אפיקורס...
|
|
מה אפיקורוס בזה?
לעשות מהוראות שנתקבלו בכל קהילות ישראל כקנוניא זולה להכנסת כסף לבד"צים בעיני זה הטלת דופי בגדולי עולם שזה אפיקורסות בבחינת מאי אהני לן רבנן. מותר לו בהחלט להחזיק כדעת אלו שהתירו את ההיתר מכירה בשביעית, אבל לזלזל עמוקות בחזון איש ובעוד גדולי עולם שנלחמו נגד היתר המכירה בשמיטה וכל הסיפור זה רק כסף שאמור ליכנס לכיס שלהם זה סיפור אחר לגמרי. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2021 01:27 |
|
| |
|
|
|
אפיקורוס? סתם משוגינער. או אחד שלא מבין עברית ולא יודע מה פירושה של "מכירה". מי משלם כסף? למי? איפה? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2021 01:27 |
|
| |
| hhaavv כתב: |  | hhaavv
| ניוטרל כתב: |  | | פיינשמקער כתב: |  |
|
בנתינת אוכל, לא עוברים על לא תחנם!?!
|
|
בלא תחנם יש כמה משמעויות: לתת חינם - זה אסור גם באוכל או שאר חפצים, אם אין ליהודי מכך הנאה. משמעות נוספת - לתת להם חניה בקרקע, שזה אסר גם בתמורה מלאה. |
|
|
|
|
|
|