מאתר בעולם של חרדים
יום שלישי, 13 באפריל 2021
שווה יריקה / סנדר זילברמן
"נשק היריקות" של אנשי גור נדל"ן נגד ציבור הפורשים לקהילת ראש הישיבה, הפך לאחרונה לנשק רב עוצמה. מעדויות שמגיעות אלינו מתברר כי להיכן שהם רק הולכים, זוכים אנשי הקהילה ליריקות. היורקים אף הם נמנים על כל הגילאים והשכבות: ילדים, אך גם מבוגרים ואנשים שנחשבו למיושבים בדעתם, ואפילו נשים אינן מהססות לירוק כל אימת שהן רואות חסיד 'גור-תורה' שעובר לידן.
בגור תורה כבר למדו 'לנגב את הרוק', כפשוטו, ולהמשיך הלאה. לכל היותר מצליחים אותם יורקים לגרום להם להבין שהם עשו צעד נכון כאשר הם פרשו, שכן המעבר לתרבות של יריקות שהחליפה את שירת 'מחה תמחה' ואת פינצ'ורי הגלגלים כמו גם את שריפת עלוני ה'בנאות דשא', רק מעיד על כך שבגור איבדו את הבלמים ושם הכל מותר במאבק הקדוש מול הקהילה הקטנה, שנתפסת היום כאיום הגדול ביותר על האימפריה הגוראית.
כי זאת יש לדעת: בניגוד לכפי שניתן לחשוב, התופעה שבה בבת אחת החלו אלפי אנשים להשתמש בנשק היריקות, לא נולדה מעצמה. בגור כמו בגור, איש לא פועל על דעת עצמו. 25 שנה של הנהגה ברוטאלית ודיקקטורה מתמשכת, הפכה את הציבור כולו לבובה הנשלטת על ידי חוטים. בדיוק כפי שאיש לא העיז להוריד את המסיכה בשטיבל עד שלא נשמעה ההודעה הנרגשת והילדותית של האיש שסיפר כי "שמעתי מחתני ששמע מאחיינו של שרול פינחס שאברום בינימין אמר שמותררר!!! להוריד את המסיכות", כך גם איש לא יורק סתם כך. ההוראה לירוק על כל מי שהלך "לשם" מגיעה ישירות מבור הפיקוד, קרי: אנשי הוועדה העליונה שמנווטים את המערכה נגד אנשי הגר"ש, כאשר את הסמכות הם מקבלים מהגורם הבכיר ביותר – האדמו"ר מגור, באמצעות בנו המנווט את המערכה מראשיתה, שלמה צבי אלתר.
את ההוראה הזו מבצעים היום באדיקות כל חסידי גור בכל מקום שהם, כשהיריקות מגיעות מכל עבר. אך המקרה המפורסם ביותר אירע בקו 450, מירושלים לבני ברק. שם ירק אברך בן 30 על ילד בן 11 המשתייך לקהילת הפורשים שישב לידו לבד ללא הוריו, כשהוא יורק ויורק ויורק עליו במשך כל שעת הנסיעה ואינו מרפה לרגע. הילד המבוהל ירד בסיומה של הנסיעה מהאוטובוס כאשר מכנסיו רטובות מרוקו של האברך, שבודאי הלך לישון מתוך תחושה מענגת שזכה לקיים את מצוות היום בהידור רב.
מוקדם עדיין מלצפות מה יהיו תוצאות ההוראה הזו, ואלו מידות טובות רוכש לעצמו בחור בן 14 שיורק ברחובה של עיר בפרצופו של אברך המבוגר ממנו ב50 שנה לפחות, ובעיקר – איך ההתנהגות הזו תשפיע עליו ותעצב את דמותו, ומה היא תגרום לו לעשות כאשר חמיו, אביו או אשתו יאמרו לו בבוא העת דבר שלא יהיה מקובל עליו. אך נסיים בסיפור אחד אותו שמענו מעד נאמן:
בשביעי של פסח צעד בירושלים אברך המשתייך לקהילת הגר"ש, והנה הוא רואה נגדו ארבעה בחורים המגיעים מולו והם מתלבטים מאיזו זווית יצליחו לירוק עליו בצורה המוצלחת ביותר. האברך לא היסס, ניגש אליהם כשהוא נעמד מלוא קומתו לפניהם, מוכן ומזומן לספוג את מטר היריקות, ואמר להם: "אילו גם לי היה רבי כמו שיש לכם, הייתי גם אני יורק כל היום, לכל עבר..."
›
נשלח מהאנדרואיד שלי