| נשלח ב-14/4/2021 14:54 |
|
| |
למה אני לא עומד בצפירה.
למה אני לא עומד בצפירה. חרדי פירושו הוא שהוא עושה את מה שהשו"ע מורה לעשות, בלי שיתבייש מפני המלעיגים עליו. כעת נותר לברר לפי מה מעמדם של חללי צה"ל לפי השו"ע. א. בשו"ע נפסק שאין ממנים שררה על הציבור אדם שאין בו יראת שמים. מפקדי צה"ל (רובם ככולם) לא עונים להגדרה של ירא שמים לפי השו"ע. ב. אותם שנרצחו בידי המפגעים הערבים ימ"ש, לא תמיד נרצחו בגלל שהם יהודים, בכל הפעמים השיקולים של הסיכון של חיי החיילים הוא לא לפי שו"ע, יש כללים באיזה אופנים מותר לסכן חיים של אנשים במלחמה, יש הלכות שלימות ברמב"ם על זה, החיבור הזה שמי שנהרג במלחמות למען הקמת מדינת ישראל כביכול הוא מת על קידוש ה' הוא סילוף של התורה. (למעט אנשים שנהרגו בפיגועים שונים שהם לא סיכנו את חייהם ומתו על זה שהם יהודים. הם קדושים שמתו על קידוש ה' אבל על זה לא היו מתקנים את יום הזיכרון) חוץ מזה שגם חייל שנמצא כרגע בחופשה ונהרג בתאונת דרכים הוא מוגדר כ"חלל צה"ל", כשכל בר דעת מבין שאין בינו לבין למות על קידוש ה' אפילו רמז. ג. הצפירה הזו והעמידה לצפירה הזו אין לה שום מקור בהלכה, יש שטוענים אפי' שזה מנהג הגויים, ונאסר משום בחוקותיהם לא תלכו. אם יש כאלו שמרגישים שיש שזה פוגע ברגשות של מישהו, הייתי שמח לבדוק האם הם מרגישים אותו דבר לגבי זה שיש חילונים שנוסעים בשבת תוך כדי פגיעה ברגשותיהם של רבבות יהודים מאמינים. אם אין לו את אותו רגש שיסתום את הפה. ד. החילונים הציוניים שידם דמים מלאו, כשהיו יכולים להציל רבבות יהודים מהתופת באירופה ולא עשו זאת משיקולים פוליטיים קטנוניים, הם אותם ששולחים את טובי ילדיהם לצבא וזובחים אותם למולך של "נמות בעד ארצנו". זה מגעיל אותי, לא כחרדי, אלא כאדם. ה. בושה וחרפה לכל שדרני התקשורת ה"חרדית", הם וחרדקי הכנסת החרדפונים שמחפשים בנרות איזה בנדוד שלישי של סבא חורג שמת במערכות ישראל. איכס. מגעיל. ו. אחרי כל הקללות וההשמצות, אם יש למישהו טענה עינינית, אשמח לשמוע.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2021 15:07 |
|
| |
האם לא כל מי שמת בגלל היותו יהודי (ולא חשוב מה ומי הניא אותו להגיע לזירת האירוע למעט התאבדות עצמית) מוגדר כקדוש?
תוקן על ידי מכמונת ב- 14/04/2021 15:07:40
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2021 15:09 |
|
| |
בהחלט מחזקת את ידיך, חרדי לא זוכר ולא רוצה לזכור שום אפיקורוס ושום קדוש מדומה שנפל על מזבח המדינה המושחתת הזאת!!!! אנחנו מצטערים באמת על כל מאמין בה׳ שנפטר מכל סיבה שהיא, אבל פסטיבל הליקוקים של החרדקי״ם והנמושות אוהבי החילונים למיניהם מעורר בי גועל כל שנה מחדש, והיות ולצערי הייתי שייכת אי פעם למחנה ההוא ואני יודעת כמה שנאה ובוז הם רוחשים לדת וכמה תיעוב הם חשים כלפי מי ששומר תורה ומצוות אני לא מרחמת על שום אחד מהם שלמזלו הרע סיים את זלילותיו וניאופיו בעולם הזה מוקדם ממה שהוא חשב!!!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2021 15:18 |
|
| |
אני לא חושבת שהשנאה שאת מיחסת להם גורמת להם ל'איחולים' שאת מאחלת להם? תקני אותי אם טעיתי?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2021 16:28 |
|
| |
אני עומד בצפירה כי אני מכבד את החיים לא כי אני מכבד את המתים. אם אני נמצא בפרהסיה במקום שמסתכלים עלי ויודע שרגשות של אחרים ייפגעו אז אני עומד לכבודם של החיים שנמצאים כעת מסביבי בזמן הצפירה ורק לכבודם אני עומד בדומייה .למה סתם לפגוע ברגשותיהם של אחרים? אין בכך צורך. לכבוד החיילים המתים שהקריבו את חייהם גם בשבילי ושאני מאוד מאוד מעריך את הקרבתם ואת הקרבת משפחתם אני מכבד בדברים אחרים שיותר קשורים ליהדות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2021 19:03 |
|
| |
hhaavv
נניח, שהחל מהשנה הבאה ביום העטלף הסיני - ה-27 בדצמבר (סתאאאם) - יוחלט על יום קורונה עולמי, לזיכרון כל הנספים. לשם כך ילבש כל אחד מסכה וכפפות למשך שעתיים, מ-11 עד 1. יהודי מא"ש וב"ב יחליטו להתעלם. מישהו יאשים אותם שהם מזלזלים בקרבנות הקורונה? ספוילר - כן. בטח התקשורת הישראלית, בטח מפלגות שירצו להשיג עוד קולות, בטח חלק נכבד משוכני הפורום כאן. רק מה - אף אחד לא ייחס להם ברצינות אידאולוגיה של זלזול בקורבנות - אלא כולם מבינים שזו רק סיבה למסיבה. בניגוד לכך - כאן, ביום הזכרון לחללי צה"ל, מדובר בנושא הטעון בין כה, של דת ומדינה, של גיוס בני ישיבות, של יחסי דתיים חילונים וכו' וכו' - אז פתאום זה נראה כזלזול בקדושתם של מי שמסרו את נפשם על קידוש השם, ובדרך ממש לא היא (אני לא מכחיש שיש כאלה שכן, אבל זה ממש לא הדיון). בנוסף לכך - בעבר היה מאבק אימים על נושא ה'יזכור' או 'נזכור' (מי שזוכר את רחבת הנזכור היכן שנמצאת היום תחנת נבון של רכבת ישראל בין בנייני האומה ותחנה מרכזית בירושלים. היו הפגנות ואף ניסו לפרק את העמוד באישון ליל). החילונים דרשו 'נזכור' עם ישראל, ולא חלילה הקב"ה. הדתיים לא הסכימו לכך. לאחר הצפירה מכריזים 'יזכור עם ישראל' וזה מופיע בכל הפרסומים הרשמיים. אי אפשר לחלק, לומר אני עומד לזכרם, אבל בחלק השני אני כופר. הציבור החרדי צריך להכריז בקול: כל עוד 'יזכור עם ישראל' - אין לנו חלק בזה. אם אתם רוצים יזכור אלוקים - יש על מה לדבר. כל עוד זה לא כך זו כפיה אנטי דתית...
תוקן על ידי hhaavv ב- 14/04/2021 19:03:28
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2021 21:20 |
|
| |
עזבו את כל הפלפולים. אם מדינת ארה"ב או כל מדינה אחרת לאומית היתה קובעת יום אבל לנופליה או יום חג לאומי גם הייתם מעזים לזלזל? לא. כך נהגו יהודים בגולה עד היום, אלא אם כן לדעתכם כאן זו גאולה, אז בכלל אין בעיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2021 00:57 |
|
| |
| שוקולד_תות כתבה: |  |
עזבו את כל הפלפולים. אם מדינת ארה"ב או כל מדינה אחרת לאומית היתה קובעת יום אבל לנופליה או יום חג לאומי גם הייתם מעזים לזלזל? לא. כך נהגו יהודים בגולה עד היום, אלא אם כן לדעתכם כאן זו גאולה, אז בכלל אין בעיות. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2021 02:16 |
|
| |
האם אתה עומד בצפירה ברשות הרבים?? בפרהסיא??
| עומדבפרץ כתב: |  | למה אני לא עומד בצפירה.
למה אני לא עומד בצפירה. חרדי פירושו הוא שהוא עושה את מה שהשו"ע מורה לעשות, בלי שיתבייש מפני המלעיגים עליו. כעת נותר לברר לפי מה מעמדם של חללי צה"ל לפי השו"ע. א. בשו"ע נפסק שאין ממנים שררה על הציבור אדם שאין בו יראת שמים. מפקדי צה"ל (רובם ככולם) לא עונים להגדרה של ירא שמים לפי השו"ע. ב. אותם שנרצחו בידי המפגעים הערבים ימ"ש, לא תמיד נרצחו בגלל שהם יהודים, בכל הפעמים השיקולים של הסיכון של חיי החיילים הוא לא לפי שו"ע, יש כללים באיזה אופנים מותר לסכן חיים של אנשים במלחמה, יש הלכות שלימות ברמב"ם על זה, החיבור הזה שמי שנהרג במלחמות למען הקמת מדינת ישראל כביכול הוא מת על קידוש ה' הוא סילוף של התורה. (למעט אנשים שנהרגו בפיגועים שונים שהם לא סיכנו את חייהם ומתו על זה שהם יהודים. הם קדושים שמתו על קידוש ה' אבל על זה לא היו מתקנים את יום הזיכרון) חוץ מזה שגם חייל שנמצא כרגע בחופשה ונהרג בתאונת דרכים הוא מוגדר כ"חלל צה"ל", כשכל בר דעת מבין שאין בינו לבין למות על קידוש ה' אפילו רמז. ג. הצפירה הזו והעמידה לצפירה הזו אין לה שום מקור בהלכה, יש שטוענים אפי' שזה מנהג הגויים, ונאסר משום בחוקותיהם לא תלכו. אם יש כאלו שמרגישים שיש שזה פוגע ברגשות של מישהו, הייתי שמח לבדוק האם הם מרגישים אותו דבר לגבי זה שיש חילונים שנוסעים בשבת תוך כדי פגיעה ברגשותיהם של רבבות יהודים מאמינים. אם אין לו את אותו רגש שיסתום את הפה. ד. החילונים הציוניים שידם דמים מלאו, כשהיו יכולים להציל רבבות יהודים מהתופת באירופה ולא עשו זאת משיקולים פוליטיים קטנוניים, הם אותם ששולחים את טובי ילדיהם לצבא וזובחים אותם למולך של "נמות בעד ארצנו". זה מגעיל אותי, לא כחרדי, אלא כאדם. ה. בושה וחרפה לכל שדרני התקשורת ה"חרדית", הם וחרדקי הכנסת החרדפונים שמחפשים בנרות איזה בנדוד שלישי של סבא חורג שמת במערכות ישראל. איכס. מגעיל. ו. אחרי כל הקללות וההשמצות, אם יש למישהו טענה עינינית, אשמח לשמוע. |
|
כידוע לך חוקי מדינת ישראל הם לא חוקי הלכה וספרי ההלכה אינם נר לרגלי המחוקק בישראל !! וגם אם המדינה לא מתנהלת לפי התורה !! כל רב ופוסק מכל החוגים ועדות פסקו שברשות הרבים חייבים לעמוד להגיד פרקי תהילים!!! כל חיל או נפגע פעולת איבה שנהרג בגלל שהוא יהודי נקרא קדוש!! שנהרג על קידוש השם!! במיוחד אם הוא הציל חיילים או אנשים אחרים!! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2021 05:14 |
|
| |
'עומד בפרץ' כתב כאן על "החילונים הציוניים שידם דמים מלאו, כשהיו יכולים להציל רבבות יהודים מהתופת באירופה ולא עשו זאת משיקולים פוליטיים קטנוניים". זוהי דיבה והסתה. לממסד היהודי ולתנועה הציונית לא היו אמצעים, השפעה, כח כלכלי או צבא שיצילו רבבות. הם היצילו אלפים בודדים, יכלו אולי להציל מעט יותר אם היו בוחרים בהחלטות שבדיעבד נראה שהיו ראויות יותר. אבל הם לא יכלו לפתוח בפעולות שיצילו רבבות, למשל הניסיון לתת לנאצים "משאיות תמורת דם", מפני שהמנדט הבריטי בפלשתינה לא היה מאפשר זאת. מה שהם יכלו לעשות, לגייס את הנוער העברי לצבא הבריטי הלוחם בנאצים, הם עשו. מי שכותב עליהם ש"ידם דמים מלאו" מעיד על בורותו העמוקה בנושא.
אם במקום להתלהם היה מקדיש קצת זמן ללימוד ההיסטוריה הרלבנטית, היה 'עומד בפרץ' מאדים מבושה על דברי ההבל שהפיץ כאן, וברור לגמרי שהיה מבקש את מחילת המושמצים ועושה תשובה.
תוקן על ידי עיבל ב- 15/04/2021 05:14:55
תוקן על ידי עיבל ב- 15/04/2021 05:15:57
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2021 21:00 |
|
| |
עומדבפרץ
| שוקולד_תות כתב: |  | עזבו את כל הפלפולים. אם מדינת ארה"ב או כל מדינה אחרת לאומית היתה קובעת יום אבל לנופליה או יום חג לאומי גם הייתם מעזים לזלזל? לא. כך נהגו יהודים בגולה עד היום, אלא אם כן לדעתכם כאן זו גאולה, אז בכלל אין בעיות. |
|
נכון, אבל לא מדויק. אם היינו בתוך גלות של גויים, בודאי שהיינו מכבדים את הנופלים שלהם. צער של אדם הוא צער, צער של שכול הוא צער, אין מי שיכול לעמוד בזה, בדיוק כמו שאני ח"ו לא מזלזל בצער של חילוני ששכל את בנו בפשע מלחמה של מפקד בנו. גם אני הייתי מרכין את הראש בפניו, ואולי אפי' עומד בצפירה לידו, (תלוי כמובן מה מנת המשכל שלו, וכמה מנת המשכל הלזו שולטת על הרגש שלו) אבל כל זה לא רלוונטי לדיון. כי הנידון כאן הוא לא צער של אנשים, אלא למה ומי עושים מזה כזה ענין, ולמה ביום הזה, ולעל מה האנשים האלו מתו, לדעתי, כל הענין מתחיל בכפירה בתורת ה', ממשיך בזילות נוראה בחיי אדם, נגד ההלכה, ולהבדיל אלף הבדלות נגד החוק הבינלאומי, ומסתיים בכסילות וטמטום של אנשים המתיימרים להיות "חרדים" שהולכים שבי ושולל אחרי שונאיהם מנדיהם, ועוד מתחנפים לאותם רוצחים שפלים שמוזילים ביום זה דמעות תנין על "מות יקיריהם בידי עוולה" כשללא ספק הרבה מאותם בני עוולה הם לא אחרים מאשר צה"ל ומפקדיו. ולאותו שכתב על ההיסטוריה, אז כידוע היסטוריה אלו נתונים יבשים, ושום דבר ממה שכתבתי לא סותר שום נתון מהימן מדברי אותם הימים, אם אתה חושב אחרת, אין לי מה להוכיח לך. צא ולמד.
.email-autocomplete-ext {
display: none;
direction: ltr;
text-align: left;
z-index: 99999999;
font: 14px arial, sans-serif;
background: #fff;
padding: 1px;
line-height: 25px;
box-sizing: content-box;
border: solid 1px #ccc;
position: absolute;
white-space: nowrap;
left: 0;
top: 0;
right: auto;
box-shadow: 0 1px 3px 0 rgba(0,0,0,.2),
0 1px 1px 0 rgba(0,0,0,.14),
0 2px 1px -1px rgba(0,0,0,.12);
}
.email-autocomplete-ext .email-complete-value {
cursor: pointer;
padding: 2px 10px;
letter-spacing: 1px;
color: #222;
transition: background 0.2s;
}
.email-autocomplete-ext .email-complete-value:hover,
.email-autocomplete-ext .email-complete-value:focus,
.email-autocomplete-ext .email-complete-value.focus,
.email-autocomplete-ext .email-complete-credit:hover,
.email-autocomplete-ext .email-complete-credit.focus {
background: #eee;
outline:none;
}
.email-autocomplete-ext .email-complete-value span {
display: inline-block;
}
.email-autocomplete-ext .email-complete-value .suffix {
letter-spacing: 1px;
}
.email-autocomplete-ext .email-complete-credit {
cursor: pointer;
padding: 0px 15px;
transition: background 0.2s;
text-align: right;
color: #777;
font-size: 13px;
line-height: 22px;
border-top: solid 1px #ececec;
}
.email-autocomplete-ext .email-complete-credit a {
color: #777;
text-decoration: none;
}
תוקן על ידי עומדבפרץ ב- 15/04/2021 21:00:10
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2021 21:18 |
|
| |
מצדרביעי
| sasa2 כתב: |  | | בהחלט מחזקת את ידיך, חרדי לא זוכר ולא רוצה לזכור שום אפיקורוס ושום קדוש מדומה שנפל על מזבח המדינה המושחתת הזאת!!!! אנחנו מצטערים באמת על כל מאמין בה׳ שנפטר מכל סיבה שהיא, אבל פסטיבל הליקוקים של החרדקי״ם והנמושות אוהבי החילונים למיניהם מעורר בי גועל כל שנה מחדש, והיות ולצערי הייתי שייכת אי פעם למחנה ההוא ואני יודעת כמה שנאה ובוז הם רוחשים לדת וכמה תיעוב הם חשים כלפי מי ששומר תורה ומצוות אני לא מרחמת על שום אחד מהם שלמזלו הרע סיים את זלילותיו וניאופיו בעולם הזה מוקדם ממה שהוא חשב!!! |
|
אפשר לשאול באיזו מדינה אתה גר ובזכות דם של אלו אנשים?????? כל הכופר בטובתו של חברו, לסוף כופר בטובתו של מקום... (משנת רבי אליעזר פ"ז)
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2021 21:22 |
|
| |
טובתו של חבירו?
דיתבי רבי יהודה ורבי יוסי ורבי שמעון, ויתיב יהודה בן גרים גבייהו. פתח רבי יהודה ואמר: כמה נאים מעשיהן של אומה זו: תקנו שווקים, תקנו גשרים, תקנו מרחצאות. רבי יוסי שתק. נענה רבי שמעון בן יוחאי ואמר: כל מה שתקנו - לא תקנו אלא לצורך עצמן, תקנו שווקין - להושיב בהן זונות, מרחצאות - לעדן בהן עצמן, גשרים - ליטול מהן מכס. הלך יהודה בן גרים וסיפר דבריהם, ונשמעו למלכות. אמרו: יהודה שעילה - יתעלה, יוסי ששתק - יגלה לציפורי, שמעון שגינה - יהרג".
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2021 21:27 |
|
| |
למר עומד בפרץ:
אם חלילה ערבי מתנפל עליך, האם לא תרגיש הרבה יותר נוח ובטוח אם יהיו חיילים בסביבה שכפי שהורגלו יסכנו את עצמם עבורך ורק עבורך? מספיק עם הצביעות...
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2021 23:42 |
|
| |
זה לא ענין של צביעות, זה ענין של במה וכמה אתה מאמין לדברי חז"ל הקדושים. והנה ציטוט מדברהם:
[וכאשר] רבי [רבינו הקדוש רבי יהודה הנשיא מחבר המשנה, נשיא ארץ ישראל] הוה משלח לר' אסי ולר' אמי דיפקון ויתקנון קרייתא דארעא דישראל [שיצאו ויתקנו תקנות בערי ארץ ישראל, במינוי מלמדי תורה לבנים], והוון עלין לקרייתא ואמרין להון [והיו נכנסים לעיירות ואומרים להם לאנשי העיר:] אייתו לן נטורי קרתא [הביאו לפנינו את שומרי העיר], והוון מייתו להון ריש מטרתא וסנטרא [והיו מביאים להם את ראש משמר העיר ואת השוטר], והוון אמרין להון [רבי אסי ורבי אמי לאנשי העיר:] אלין נטורי קרתא, אלין חרובי קרתא [אלו שומרי העיר?! אלו מחריבי העיר! שכן סומכים אתם על שמירתם של אלה, שאין בהם ממש, ומתוך כך לא תשימו לב לבטוח בה' השומר את העיר מכל צר ונזק], אמרו להון [אנשי העיר לחכמים:] ומאן אינון נטורי קרתא [ומי הם שומרי העיר האמיתיים, אם לא אלה?] אמרו להון: אלו סופרים [מלמדי מקרא בספר] ומשנים [מלמדי משנה] שהם הוגים [בספר התורה] ומשנים [את משנתם שבעל-פה] ומשמרין את התורה [לעסוק בה] ביום ובלילה [כשומרי העיר], על שם שנאמר [מפי ה' אל יהושע על התורה (יהושע א', ח')]: 'והגית בו יומם ולילה' [ובזכות כן הם מגינים על העיר יומם ולילה], וכן הוא אומר (תהלים קכ"ז, א'): 'אם ה' לא יבנה בית [שוא עמלו בוניו בו, אם ה' לא ישמור עיר שוא שקד שומר' (לשוא יתמיד השומר לשמור על עיר אם ה' לא ישמור אותה, וה' שומר את העיר על-ידי השומרים שהוא מפקיד לשמור אותה שהם עוסקי התורה יומם ולילה, כמו שנאמר (ישעיה ס"ב, ו'): 'על חומותיךּ ירושלים הפקדתי שומרים כל היום וכל הלילה תמיד לא יחשו המזכירים את ה'' (רז"ו), המזכירים את ה' בעסק התורה (והתפילה) מבלי לחשות יומם ולילה - הם שומרי העיר, שלא תחרב ותאבד)]. ע"כ.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2021 23:45 |
|
| |
ולהזכירך, החרובי קרתא המוזכרים כאן בגמ, הם לא היו מחללי שבתות, בועלי נידות, ואוכלי נבלות כמו החרובי קרתא של היום. הם היו יראים ושלמים, רק שבמקום ללמוד כל היום הם היו שומרים על העיר.
וגם עם בעיני החומר הבשרניות שלך אתה רואה שמה לעשות אם יש ערבי אני זורק עליו פצצה ולא דף גמרא זה רק בגלל שיש הבתר פנים נורא, אבל מי שמאמין מבין שגם אם בסופו של דבר הפצצה הגשמית היא זו שמנעה מגוי להזיק ליהודי, אבל כל הכח שלה זה מהתורה. ענין של אמונה.
|
|
|
|
|