| נשלח ב-20/4/2021 22:43 |
|
| |
האם מי שחי עם עודף קדושה לא צריך לפחד מהטומאה?
זיכרונות ילדות: אם הורי היקרים הבחינו שעל הבגד שרכשו זה עתה במיטב כספם, או בכל מוצר אחר, מתנוסס א קליין צלם, צלם קטן :לא היה עוזר דבר גם אם היה באפשרותם להסירו או לקלקלו אחת דינו לזבל. מסתבר שהיום המצב שונה ויש כאלה שלא חושבים כמותם, או שהזמנים השתנו, או שהנוצרים של אז הם לא הנוצרים של היום?! ואולי מי שחי-עם עודף קדושה לא מפחד מהטומאה ומוגן מפניה? אבל ריבון כל העולמים איך משלימים עם "צלם בהיכל" שמתנוסס בראש חוצות על בניין תלמוד תורה ואין פוצה ומצפצף?!
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 20/04/2021 22:50:53
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2021 22:50 |
|
| |
אתה יכול להסביר?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2021 23:05 |
|
| |
שמערעלע. מדובר על בניין בארה"ב שנרכש מנוצרים עבור תלמוד תורה חסידי ובחזיתו מתנוסס צלם גדול רחמנא ליצלן.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2021 23:08 |
|
| |
לא שמעתי על זה. הבנין כבר בשימוש, או שיעבור שיפוץ לפני השימוש ואז יורידו את הצלם?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2021 23:09 |
|
| |
| לךתדע1 כתבה: |  | שמערעלע. מדובר על בניין בארה"ב שנרכש מנוצרים עבור תלמוד תורה חסידי ובחזיתו מתנוסס צלם גדול רחמנא ליצלן. |
|
לה''ו. ומה עם מכל הרעבעלאך שנוסעים עם צלב מוזהב בשברולטים?! ופעם גם הח''ק היו מסיעים נפטרים בשברולטים... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2021 23:10 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2021 23:12 |
|
| |
הסמל של שברולט זה צלב?! מה הקשר?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2021 23:23 |
|
| |
|
| נשלח ב-20/4/2021 23:49 |
|
| |
עודף ה'קדושה' והפרישות מקורו מהנצרות.
 אילוסטרציה, כל קשר בין ה'איש', הקהילה ממנה יצא, לנצרות ומנהגיה, על אחריותכם בלבד. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-20/4/2021 23:53 |
|
| |
צלב זה לא עבודה זרה, אולם לענין צלב, כתב רבינו התרומת הדשן בשם הראבי"ה, שהצלב שתולים הכמרים על בגדיהם אינו אלא לזכרון, ולכן אין לדון אותו כעבודה זרה ולאוסרו בהנאה. וכן פסק הרמ"א בהגהתו על השלחן ערוך (יורה דעה סימן קמא) בזו הלשון: צורה שמשתחוים לה, דינה כדין צלם של עבודה זרה ואסורה בהנאה. אבל צורת שתי וערב (צלב) שתולין בצוואר לזכרון, אינה נקראת צלם ומותרת בהנאה. עד כאן. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2021 00:21 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2021 00:30 |
|
| |
רואים שהרבי חופן את ידיו ולא כמעשי הגויים. אותה חינכו תמיד לא לעשות כך,שזה מעשה של גויים... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-21/4/2021 00:42 |
|
| |
| מושגים כתב: |  | רואים שהרבי חופן את ידיו ולא כמעשי הגויים. אותה חינכו תמיד לא לעשות כך,שזה מעשה של גויים... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2021 01:18 |
|
| |
| מושגים כתב: |  | עודף ה'קדושה' והפרישות מקורו מהנצרות.
 אילוסטרציה, כל קשר בין ה'איש', הקהילה ממנה יצא, לנצרות ומנהגיה, על אחריותכם בלבד. _________________
|
|
פריי בניקך הידוע מושגים תפסיק לעשות יחצנות זולה לעצמך . הבנו ושמענו שהופעת באולפן טלוויזיה ... יופי בראבו . עכשיו יאללה חלאס צומי . נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2021 01:30 |
|
| |
| מושגים כתב: |  |  אילוסטרציה, כל קשר בין ה'איש', הקהילה ממנה יצא, לנצרות ומנהגיה, על אחריותכם בלבד. |
|
1. אין מביאין ראיה מן השוטים 2. חבל שאתה מביא לכאן את הפרצוף של המויסר, עושה בחילה לראות
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2021 07:06 |
|
| |
בלי תמונה, אין אמונה.
| לךתדע1 כתבה: |  | שמערעלע. מדובר על בניין בארה"ב שנרכש מנוצרים עבור תלמוד תורה חסידי ובחזיתו מתנוסס צלם גדול רחמנא ליצלן. |
|
|
|
|
|
|