גורמים מטעם ראש הממשלה בנימין נתניהו פנו בימים האחרונים ליו"ר ש"ס השר אריה דרעי כדי לבחון עמו את האפשרות שיתמנה לראשות הממשלה ברוטציה למשך השנה הראשונה וזאת על מנת לאפשר לגדעון סער להצטרף לממשלת ימין. דרעי דחה את הפנייה. ל"ישראל היום" נודע כי למרות תשובתו השלילית של יו"ר ש"ס, ניסו בכירים בליכוד, בשליחות נתניהו, לשכנע אותו לקבל את ההצעה וזאת על מנת לצאת מהפלונטר הפוליטי. גורמים בש"ס אישרו את הדברים. הערכה בליכוד היא כי מכל האפשרויות של נתניהו לתת לאדם מהמערכת הפוליטית את תפקיד ראש הממשלה למשך שנה על מנת למנוע מהגוש השני להרכיב קואליציה, דרעי הוא המועדף ביותר על נתניהו. אולם כאמור, דרעי לא מעוניין בתפקיד. מלשכת דרעי נמסר לפניית "ישראל היום" כי "השר דרעי לא מעוניין בתפקיד ראש הממשלה".
אם כבר מציעים רוטציה למישהו בגוש הימין, אז לדרעי יש הכי הרבה מנדטים אחרי ביבי.
מקווה שילחצו על דרעי והוא יסכים לכהן כראש הממשלה. אני חושב שדברים טובים יצאו מזה.
המגזר החרדי אולי יבין סוף סוף שיש כאן מדינה לנהל, וצריך גם לתת ולהשקיע במדינה ולא רק לקחת ולבכות שלא מקבלים מספיק. אולי זה יגרום להבין שאי אפשר באמת לנהל מדינה מודרנית משגשגת ולהישאר בדיוק עם אורח החיים החרדי ללא שום שינוי. זה פשוט לא בר קיימא.
אם כבר מציעים רוטציה למישהו בגוש הימין, אז לדרעי יש הכי הרבה מנדטים אחרי ביבי.
מקווה שילחצו על דרעי והוא יסכים לכהן כראש הממשלה. אני חושב שדברים טובים יצאו מזה.
המגזר החרדי אולי יבין סוף סוף שיש כאן מדינה לנהל, וצריך גם לתת ולהשקיע במדינה ולא רק לקחת ולבכות שלא מקבלים מספיק. אולי זה יגרום להבין שאי אפשר באמת לנהל מדינה מודרנית משגשגת ולהישאר בדיוק עם אורח החיים החרדי ללא שום שינוי. זה פשוט לא בר קיימא.
אכן, שאל כל תושב בית שמש והוא יספר על הצלחתו המדהימה
נשלח ב-26/4/2021 00:09
במילא לא היה יוצא מזה כלום.. נראה לך שחכ"י הליכוד יסיכמו למהלך כזה? האם הם לא קודמים לדרעי? עכשיו שדרעי סירב להצעה, יאמרו עליו תמיד ש"הוא כמעט היה ראש ממשלה"..
נשלח ב-26/4/2021 00:13
רציף כתב:
יש כוחות טובים בשס. אני לא ממש מכיר שמות. משה אבוטבול הוא מאוד מוכשר
במילא לא היה יוצא מזה כלום.. נראה לך שחכ"י הליכוד יסיכמו למהלך כזה? האם הם לא קודמים לדרעי? עכשיו שדרעי סירב להצעה, יאמרו עליו תמיד ש"הוא כמעט היה ראש ממשלה"..
ח"כי הליכוד שפוטים של הראיס, מה שהראיס אומר זה קדוש