חשבון נפש על על זה שאין מנהיג בישראל ומודע אירע לנו כזאת בדורנו שאחרי אסון כזה אין מי שיורה דעה ויבין שמועה ויקרא לכולנו ויאמר על מה ולמה עשה ה' ככה.
אמנם אין נביא בישראל זה כבר כמה דורות , אבל עדיין בדורות הקודמים צדיקי הדור לקחו על עצמם לעמוד ולדבר לעם ישראל לחזק ולעודד ומאידך לגדור גדרות פרוצים. ובדורנו אנו דור יתום בהקשר של הנהגה הסתר בתוך הסתר
גיוואלד , רבש''ע כ''כ הרבה דם נשפך מאות ואלפי משפחות במעגלים הרחוקים יותר נכנסים לאבל עמוק ואפילו אין מי שיצביע ויגיד או יכוין על מה קרבנות הציבור האלו, מה רוצים מאיתנו משמיים.
נשלח ב-30/4/2021 10:45
פשוט לא לדחוף כל הזמן! לא בתור לאוטובוס. לא סביב רבנים. לא בטיש. לא בלוויות. כדי שלא יהיו לוויות!
לפני כמה שנים עליתי למירון עם חברים צ'אלמערס בל"ג בעומר. ולא נכנסתי פנימה לציון. ראיתי מה הולך ואמרתי אני לא נדחף ונדחס כמו בהמה. הם צחקו עלי והסתכלו עליי כמשוגע, עד שהגעת לא תעבור אצל רבי שמעון? הרי "כדאי הוא רבי שמעון לסמוך עליו בשעת הדחק"... מתחשק לי לשאול אותם עכשיו מי המשוגע ומי הנורמלי?..
נשלח ב-30/4/2021 10:46
החשבון נפש שצריך הוא שתמיד בכל אסון מחפשים את העניין הרוחני ,את החטא הרוחני שבעטיו נגרם האסון. הרי אף פעם לא נדע בדיוק חשבונות שמים ואף אחד לא יכול להצביע על מה ולמה . הבעיה היא שמרוב פשפוש במעשים שוכחים לפעמים לגמרי את העניין הטבעי וחשבון הנפש הוא שצריך להתעסק גם בבטיחות גשמית ולדאוג שלא יקרה להבא גם בדברים אחרים שחרדים נוהגים לזלזל יותר מאחרים בענייני בטיחות כמו קורונה למשל .כי למה לא לזלזל .איזה כיף זה לזלזל .אז זהו , די ,די לזלזל יותר מאחרים בקורונה בזהירות הדרכים ובעוד הרבה דברים כי גם השכן והחבר מזלזלים וזו פשוט האווירה הכללית. אז זהו שכל אחד יחליט לעצמו שמספיק עם זה וגם אם אחרים מזלזלים בעניינים גשמיים של בטיחות שלא ילמד מהם.
אני מאשים את התרבות הנוראה שהשתרשה במחננו, ולענ"ד אינה קיימת בשאר התרבויות הישראליות - תרבות הדחיפות!
אין לך מאורע שיש בו המונים שלא דוחפים ונדחפים בו. ידחפו הנער בזקן והנקלה בנכבד. עומדים הרבה אנשים וצופים על לוויה או הדלקה או הפגנה או עצרת בחירות וכל כיו"ב. והנה מגיעה קבוצת אברכים או בחורים ולא מצליחה לראות, ומיד מתחילים לדחוף. ולדחוף ולהדחף ולדחוף ולהדחף.
וכשאתה מתעצבן עליהם ואומר לאחד מהם: "מה אתה דוחף?!"
הוא מסב אליך פני עגל תם ועונה: "אני לא דוחף, דחפו אותי".
אולי הוא צודק. אז הוא לא מהדוחפים אלא מהנדחפים. שיהיה.
אז הביקורת אינה אליו אלא לדוחפיו.
למה ומדוע, רבש"ע?!
למה כשמישהו רוצה לעבור והדרך חסומה הוא דוחף?
איוולת אדם תסלף דרכו ועל ה' יזעף לבו.
חד משמעית: אם אדם שהדרך חסומה בפניו לא היה דוחף אלא ממתין בסבלנות, לא היה אף אחד נהרג אמש במירון.
אם צריך לשנות משהו בציבור שלנו - זו הנקודה!
נשלח ב-30/4/2021 10:47
בונדמן
הקרבנות רובם ככולם נפטרו מכך שכל אחד דרך על רעהו ורמס אותו, הם אומנם נקלעו לסיטואציה איומה שהביאה אותם לנהוג כן, אך החי יתן אל לבו.
תוקן על ידי בונדמן ב- 30/04/2021 10:49:01
נשלח ב-30/4/2021 10:50
משי זהב....
נשלח ב-30/4/2021 10:58
צבוני כתב:
אני מאשים את התרבות הנוראה שהשתרשה במחננו, ולענ"ד אינה קיימת בשאר התרבויות הישראליות - תרבות הדחיפות!
אין לך מאורע שיש בו המונים שלא דוחפים ונדחפים בו. ידחפו הנער בזקן והנקלה בנכבד. עומדים הרבה אנשים וצופים על לוויה או הדלקה או הפגנה או עצרת בחירות וכל כיו"ב. והנה מגיעה קבוצת אברכים או בחורים ולא מצליחה לראות, ומיד מתחילים לדחוף. ולדחוף ולהדחף ולדחוף ולהדחף.
וכשאתה מתעצבן עליהם ואומר לאחד מהם: "מה אתה דוחף?!"
הוא מסב אליך פני עגל תם ועונה: "אני לא דוחף, דחפו אותי".
אולי הוא צודק. אז הוא לא מהדוחפים אלא מהנדחפים. שיהיה.
אז הביקורת אינה אליו אלא לדוחפיו.
למה ומדוע, רבש"ע?!
למה כשמישהו רוצה לעבור והדרך חסומה הוא דוחף?
איוולת אדם תסלף דרכו ועל ה' יזעף לבו.
חד משמעית: אם אדם שהדרך חסומה בפניו לא היה דוחף אלא ממתין בסבלנות, לא היה אף אחד נהרג אמש במירון.
אם צריך לשנות משהו בציבור שלנו - זו הנקודה!
כל מילה. צועק על זה שנים ואף אחד לא מקשיב.
נשלח ב-30/4/2021 11:06
אולי שתו"א יכריזו שלשנה הבאה יחגגו בירושלים?
צריך שמישהו יזעזע את האמונה שחייבים, חייבים להיות במירון בל"ג בעומר, בכל מחיר. אנשים שולחים לבד ילדים בני 13 ללילה בצפון, כי 'חייבים'.
נשלח ב-30/4/2021 11:16
אנשים לא שולחים..... הנערים מנדנדים שכולם נוסעים ואי אפשר לעמוד בפני תחנוניהם,
נשלח ב-30/4/2021 11:21
תרומתי הצנועה ל"אשכול ריקוד על הדם והדלפות מבית דין של מעלה":
אחרי שנה שלמה שבה הסבירו לנו שקיום טקסים ואירועים יותר חשוב מחיי אדם, קיבלנו הסכמה מפורשת משמיא לדעה זו.
העיקר בס"ד זכינו שאין הגבלות על העלייה, ואין אנטישמיות/גזירות נגד הדת וכו'.
ושוב: אני סבור שאין כלל מקום לאשכול מטונף שכזה בעת הזו. אבל אם יש, אני לא אעמוד מנגד.
נשלח ב-30/4/2021 11:30
מושגים כתב:
גם אי אפשר להתעלם מהחיבור שעולה בראש בין הסרטונים מהר פונוביז, לסרטונים מהר מירון.
אם יש קשר- הקשר הוא אחד: ההפיכה של מנהגים,סמלים וטקסים, לערך מקודש ועליון , והפיכת הסמל לעיקר והמהות לטפל.
אותו עיוות מחשבתי שמביא את מי שהוא מביא,לחשוב שהצלחת ההגעה הפיזית לציון, היא שתקבע אם תדבק בדרכו של רשב"י, מביא אנשים לחשוב ששליטה על ארון זהב היא שתקבע "אם אני ממשיך דרכם של הרב שך/הרב מפוניבז"
ושוב נחזור ונדגיש הנהלת הפורום חייבת לנעול אשכולות כאלו בעת הזו. תנו לדם להתקרר! אכזרים! אבל כל עוד היא לא עושה את זה,אנחנו נשיב לכל דמגוגיה שתיכתב כאן.