אנחנו שבוע בדיוק אחרי האסון, זהו, תם זמן האבל המכובד - מפה בואו נדבר תכלס'.
לפני שבוע קיפחו את חייהם 45 איש, משפחות נהרסו, חיים שלמים שלא ישובו להיות מה שהיו. האם הוקמה וועדת חקירה? לא. האם כל מהנדס/ איש מינהל/שוטר/אחראי מכל סוג שהוא בסיפור נקרא לתת עדות? לא. עולם כמנהגו נוהג.
יש לי יותר מתחושה שאם הייתה קורית קריסה כזו נניח אהמממ... חס ושלום וחס וחלילה באיצטדיון בלומפילד היו נהפכים פה כמה שולחנות בכמה משרדים. אבל לא, זה לא תל אביב פה, כולה פריפריה גיאוגרפית וחברתית אז למה שיזיז למישהו משהו?
אני לא מאשים חס ושלום את התל-אביבים, אדרבה, אני רוצה שנלמד להיות כמותם. בתל אביב זה לא היה קורה כי תל-אביב כסימבול נוגעת בחייהם של אנשים שמרושתים במוקדי הכוח, שיודעים לעמוד על הזכויות שלהם, שיודעים להתאגד כדי למנף לחץ ושלא היו מקבלים בשום אופן תירוצים צולעים או דמי לא יחרץ. בתל אביב אנשים חיים בתודעת זכות מובנת מאליה כמו האוויר שהם נושמים.
אפשר כמובן להאשים את המדינה שלא אכפת לה מהאוכלוסיות שלה, אבל מי זו המדינה אם לא האנשים שלה ולמה בכלל יש לצפות מאדם לא חרדי שיכאב לו כמו לחרדי - למה, אם זה היה הפוך היה כואב לחרדי כמו שלו כואב? לא, וזה אנושי לגמרי, כל אדם כואב לו יותר כשזה קרוב אליו.
אבל כאשר אתה מצביע שוב ושוב לאותה מפלגה שחבריה יודעים שהקול שלך בכיסם בין כה וכה, כאשר אתה לא לומד ולא מודע לתקני בטיחות ולמשמעות של היעדר שלהם בשטח, כששוב ושוב אתה משוכנע שהמשטרה כולה נגדך ושהרשויות הם בכלל איזה גוי מרושע מהעיירה שחפץ להתעלל בך - פלא שזה היחס אחרי שבוע מאסון כל כך כבד? אני לא מתפלא.
וזה לא אופייני רק למגזר החרדי, ככה זה גם במגזר הערבי למשל. אי אפשר, פשוט אי אפשר להתנהג כעדר צייתן ולזעוק מרה אחר כך שלא סופרים אותך. אתה עצמך לא סופר את עצמך מסנטימטר, אתה עצמך משליך את כל האחריות שלך על אחרים, למה, למה שמישהו ינקה אחריך את כל הבלגן שאתה יצרת?!
המדינה זה אתם, אתם זה המדינה את זה צריך להפנים. נציגי הציבור שלנו פח כי אנחנו מאפשרים את זה שוב ושוב ושוב. אם ליצמן את דרעי ושות' היו מקבלים זובור אלקטורלי על כך שלא רעדה פה האדמה, הם היו זזים וחזק. אבל למה להם? צריך תמריץ כדי שאדם יפעל וכרגע כל התמריצים שלהם מורים להם דבר אחד - לא לעשות משהו מיוחד.
מירון היא רק משל, משל כואב, אבל רק משל לכשל מערכתי ציבורי עמוק הרבה יותר.
לתרבות שטיבל סמוך ופארטצ' שרק עכשיו קיבלה פתאום חשבון שמן במזומן.
הגיע הזמן להתבגר, ממזמן.
אליהו פולק
נשלח מהאנדרואיד שלי