|
|
| נשלח ב-26/5/2021 23:20 |
|
| |
אשריכם קרלינער חסידים מקדשי שם שמים אשריכם אמשינובער חסידים , רב תודות.
מכתב ששלח חסיד אמשינוב לרבי מסטולין קרלין שליט"א לאחר ששהה בליל החג בביה"ח שערי צדק והגיש עזרה וסיוע לרווחת הפצועים ומשפחותם.
אל כ"ק אדמו"ר מקרלין שליט"א.
כאחד מבני החבורה אנ"ש דחסידי אמשינוב אשר השתדלנו בס"ד להיות לעזר לקהילתכם הק' בביה"ח שערי צדק בליל חג השבועות כאשר קרה האסון הנורא, ראיתי לנכון לשתף את רבם של הקהילה המפוארת את תחושותיי אותם ראיתי בעיניי בשעה הקשה והבילבול בביה"ח, נדהמתי ונפעמתי.
ראיתי אברכים ובחורי חמד שבקשתם הראשונה לשאלתינו מה אתם צריכים? היתה "צו מקעהן שאפן תיקון'ס" לפני הכל.
ראיתי אברכים ובחורי חמד כולל פצועים שלא רצו לשתות אפילו מים, כי לא עשינו קידוש.
ראיתי אברכים ובחורי חמד שהתחננו אליהם באו תעשו קידוש והם סירבו כי עדיין לא התפללנו מעריב.
ראיתי בחור חמד פצוע אשר יסוריו היו בעיקר על כך שהפסיד מנחה.
ראיתי אברכים ובחורי חמד אשר ביקשו אם אפשר לדאוג שיגיע רב למקום כי ישנם שאלות הלכתיות בנוגע לקדושת החג שרוצים עליהם תשובה.
ראיתי אברכים ובחורי חמד חלקם פצועים וכואבים בגוף ובנפש שעם כל דאגה והבילבול נעמדו להתפלל מעריב עם כל הברען של קרלין.
ראיתי אברכים שנעמדו לעשות קידוש של ליל יו"ט בשיא הבילבול, והקולות שהם עשו קידוש נראו כקולות השופר הקורעים רקיעים. (באחד המקרים אחת מנשי הביטחון רצה לראות מה קרה, והיא נעמדה להתבונן בקידוש. גם בפעמים נוספות עמדו מאנשי הצוות שאינם שומרי תורה ומצוות להתבונן במחזה ולשמוע קידוש).
ראיתי בחורי חמד שהגיע בגפם, ולא התלוננו ולא רצו להקשות על המלוים שהוצמדו להם בכי הוא זה.
ראיתי אברכים ובחורי חמד שגם בשעות הראשונות שהיו עדיין בשיא ההלם והטראומה התנהגו באיידלקייט מיוחדת, והביישנות והחסידות ניכרו בכל התנהגותם.
ראיתי אברכים ובחורי חמד פצועים, יושבים בכיסאות גלגלים ושוכבים על מיטות אשפוז ואפילו ממתינים לניתוח חלקם ללא קרוב משפחה לידם, והם אוחזים צילומי גמ', תהילים, תיקון, קוראים ולומדים מתוכם.
ראיתי אברכים ובחורי חמד אשר חיפשו כל הזמן לא לדרוש כלום מאיתנו ומאנשי הצוות הרפואי.
ראיתי אברכים ובחורי חמד ששוחררו וקיבלו היתר לחזור, מרוגשים שחוזרים לגבעת זאב לרבי.
שמעתי מאבא של בחור פצוע שהאבא ביקש ממנו בבוקר שינסה להירדם, והבן השיב איך אני יכול ללכת לישון אם לא למדתי כלום הלילה.
ראיתי אברכים אשר ראו עליהם איך הם אוספים לעצמם כוחות נפש כדי לחזור לעצמם ולסייע לאחרים.
ראיתי אברכים ובחורי חמד שעל כל דבר כל הזמן הודו והודו.
אני מעיז ואומר "אשרי הרבי שאלו חסידיו"!!!
יתכן שאם אשב ואתבונן יעלו בי דברים נוספים אך אלו עומדים למול עיני כרגע.
יתן ה' שנזכה תמיד לעזור ולהשתתף אך בשמחות כלל ישראל ולא בצרות כלל ישראל, והמקום ינחם את עמו בכלל ואת קהילת קרלין בפרט על השבר הגדול, ויתן לרבי שליט"א כוחות להמשיך ולהנהיג עדתו תמיד מתוך שמחה
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2021 23:34 |
|
| |
איסור חמור בפורום זה לשבח את הזולת, בטח לא בעניינים רוחניים וגם לא לפרגן. יידע הציבור וייזהר! (מלבד איסור אבק לה"ר, שברור כשמש שמיד יקומו המקטרגים כולם וישחררו את חרצובות לשונם.)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2021 00:53 |
|
| |
מענין מה גרם לו לפרסם מכתב זה? אולי בגלל השמועה (המרושעת) שחסידי אמשינוב היו המומים מקלות הראש של חסידי קרלין ואף דיבורים על קולות בחילול שבת. אז אולי זה גרם להם לפרסם מכתב כזה להראות שהשמועה שקר.
אחרת מה הענין לפרסם, וכי למה שחסידים לא יתנהגו בצורה מיוחדת לפי הנהגתם, אלא כי כאן השמיצו את קרלין.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2021 09:10 |
|
| |
ירו_שלמי לאן לעלמת? התפטרת מתפקידך כ"מאבחן והמבקר האובססיבי של חסידות קרלין"?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2021 09:13 |
|
| |
מה שהקלין לא יודעים זה שהאמשינוב בכלל הגיעו לעזור לפצועי מירון...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2021 11:30 |
|
| |
ירו_שלמי
| חריף_ומקשה כתב: |  | ירו_שלמי לאן לעלמת? התפטרת מתפקידך כ"מאבחן והמבקר האובססיבי של חסידות קרלין"? |
|
אני אובססיבי מטבעי, לא קשור לקרלין. את חסידי קרלין אני דוקא אוהד, את התנהגות הרבי - לא. אין לי קשר לקרלין, היחס שלי נוצר בעקבות התנהגות הרבה בקורונה, כשוויתר על הלכות אבלות בזמן הספירה, מרגיש לי רפורמי ואויבער חכמי.
שמעתי הקלטה של ראיון שמישהו ערך לאדמו"ר מקרלין בטלפון, הוא נשאל אם האסון קשור ל'כיילים' הטמאים, לפני כן הזכיר השואל שילדים שואלים שאלות כמו על השואה. הרבי ניצל זאת ואמר שהשואה קרתה בלי העוון של טלפונים חכמים.
אותך אני פחות מבין, חשבתי שתפקידך הוא 'המבקר האובססיבי של הסרים למשמעת הגדוילים', והנה אתה בעד רבי שלטענתך כלל לא מגן על פתיחות ופריצת גדר...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2021 12:33 |
|
| |
| ירו_שלמי כתב: |  | שמעתי הקלטה של ראיון שמישהו ערך לאדמו"ר מקרלין בטלפון, הוא נשאל אם האסון קשור ל'כיילים' הטמאים, לפני כן הזכיר השואל שילדים שואלים שאלות כמו על השואה. הרבי ניצל זאת ואמר שהשואה קרתה בלי העוון של טלפונים חכמים |
|
גועל נפש. זה לא 'ראיון' שערכו עמו בטלפון אלא מטרידן מהסוג הזול ביותר. גיהנום כלה והוא אינו כלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2021 14:21 |
|
| |
רבותי1
| ירו_שלמי כתב: |  | ירו_שלמי לאן לעלמת? התפטרת מתפקידך כ"מאבחן והמבקר האובססיבי של חסידות קרלין"?
אני אובססיבי מטבעי, לא קשור לקרלין. את חסידי קרלין אני דוקא אוהד, את התנהגות הרבי - לא. אין לי קשר לקרלין, היחס שלי נוצר בעקבות התנהגות הרבה בקורונה, כשוויתר על הלכות אבלות בזמן הספירה, מרגיש לי רפורמי ואויבער חכמי.
שמעתי הקלטה של ראיון שמישהו ערך לאדמו"ר מקרלין בטלפון, הוא נשאל אם האסון קשור ל'כיילים' הטמאים, לפני כן הזכיר השואל שילדים שואלים שאלות כמו על השואה. הרבי ניצל זאת ואמר שהשואה קרתה בלי העוון של טלפונים חכמים.
אותך אני פחות מבין, חשבתי שתפקידך הוא 'המבקר האובססיבי של הסרים למשמעת הגדוילים', והנה אתה בעד רבי שלטענתך כלל לא מגן על פתיחות ופריצת גדר... |
|
מעניין איזה הלכות אבילות? אגב יש לו רבנים דיינים בעלי שם שהם הסמכות ההלכתית.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2021 14:38 |
|
| |
מתוך שיחת הרבי מקרלין היום: "צריך להזכיר כאן גם את כל העסקנים, 'פשוטע אידן', באחד בתי החולים היו הרבה אמשינובער חסידים שהתמסרו מאד לעזור, יש שעזרו בחג, ויש רבים שעדיין עוזרים בכל העת, מי כעמך ישראל גוי אחד בארץ, הלואי ויהיה כן תמיד ולא רק במצבים כאלה, הלואי ובאמת יחיו באהבה ואחוה ושלום ורעות אצל כל עם ישראל, בכל החצרות, ובכל החוגים, שבאמת באמת יאהבו האחד את השני, אם היה אהבת חברים אמיתית אצל עם ישראל המצב היה שונה לגמרי".
תוקן על ידי מכמונת ב- 27/05/2021 14:40:57
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2021 15:31 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | בקשר לתמיהה שלך לגביי. אתה יכול להיות רגוע. מבחינתי כל הקונספט של אדמו"ר וחסידים הוא מטומטם. (אין לבלבל עם "עשה לך רב" זה משהו אחר.) וזה לא משנה אם זה קרלין או דארג..
|
|
זה הבעיה שלנו, מבחינת כל אחד הקונספט של השני מטומטם, כל המהות של האחר מיותרת לגמרי רק אני פה, רק אני צודק, וכל היתר לא רק חיים בטעות את כל החיים שלהם, אלא חבל שבאו לעולם, שלא לומר "נבראו לשמשני"..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2021 15:43 |
|
| |
ירו_שלמי
| אליבא כתב: |  | שמעתי הקלטה של ראיון שמישהו ערך לאדמו"ר מקרלין בטלפון, הוא נשאל אם האסון קשור ל'כיילים' הטמאים, לפני כן הזכיר השואל שילדים שואלים שאלות כמו על השואה. הרבי ניצל זאת ואמר שהשואה קרתה בלי העוון של טלפונים חכמים
גועל נפש. זה לא 'ראיון' שערכו עמו בטלפון אלא מטרידן מהסוג הזול ביותר. גיהנום כלה והוא אינו כלה. |
|
מסכים
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2021 15:49 |
|
| |
חריף, אוקיי, אולי גם המלחמות שניהלו חסידיו למען קיום חנות לא רצויה על הציבור או רובם בביתר עילית. בכל אופן לי אין קרובי משפחה ברמה של לנהל איתם שיחה על קרלין, אין לי שיג ושיח אף לא עם חסיד אחד. זכותך להחשיב אותי כשקרן.
אגב, הקרלינער הוא הסמל לקונספט של 'רבי', שם זה הכי ברמת 'הנחתות' מלמעלה, וחסידים שמוכנים להתאבד, והדברים ידועים.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2021 15:52 |
|
| |
ירו_שלמי
| רבותי1 כתב: |  | ירו_שלמי לאן לעלמת? התפטרת מתפקידך כ"מאבחן והמבקר האובססיבי של חסידות קרלין"?
אותך אני פחות מבין, חשבתי שתפקידך הוא 'המבקר האובססיבי של הסרים למשמעת הגדוילים', והנה אתה בעד רבי שלטענתך כלל לא מגן על פתיחות ופריצת גדר...
מעניין איזה הלכות אבילות? אגב יש לו רבנים דיינים בעלי שם שהם הסמכות ההלכתית. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2021 20:00 |
|
| |
| ירו_שלמי כתב: |  | חריף, אוקיי, אולי גם המלחמות שניהלו חסידיו למען קיום חנות לא רצויה על הציבור או רובם בביתר עילית. בכל אופן לי אין קרובי משפחה ברמה של לנהל איתם שיחה על קרלין, אין לי שיג ושיח אף לא עם חסיד אחד. זכותך להחשיב אותי כשקרן.
אגב, הקרלינער הוא הסמל לקונספט של 'רבי', שם זה הכי ברמת 'הנחתות' מלמעלה, וחסידים שמוכנים להתאבד, והדברים ידועים. |
|
חס וחלילה. לא עלה בדעתי להחשיבך כשקרן. רק רציתי שתסביר את האובססיביות דווקא לקרלינער. זה היה נראה לי מוזר. הרי יש עוד כמה וכמה רעבעס שהולכים נגד הזרם ולפעמים מורדים בממסד החרדי. הזכרת את ביתר אז ידוע איך האמשינובער נלחם שם לא פעם על דברים נגד הממסד החרדי לא פחות מהקרלינער. אם כי בהחלט יכול להיות שדווקא על הקרלינער שמעת יותר סיפורים שעיצבנו אותך.
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|