| נשלח ב-17/6/2021 23:03 |
|
| |
מה דעת הגר"ש אלתר בעניין התקנות של גור שתוקנו ע"י הבית ישראל?
אני רואה שבפורום כאן יש רבים מחסידיו ומעריציו של הגר"ש אלתר, אז אין ספק שזה המקום המתאים לשאול.
כ"כ האם חסידיו שומרים על התקנות?
אני יודע שאצל חלק מהאנשים זה בגדר גזירה שא"א אפשר לעמוד בה, אך בכל זאת נא להשתדל בבקשה לענות תשובות ענייניות ואינפורמטיביות.
תודה
תוקן על ידי נוירולוג ב- 17/06/2021 23:03:38
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2021 23:08 |
|
| |
דומני שהוא לא התבטא על כך אף פעם בפומבי,
צריך לשאול את זה ממישהו שבתוך הקהילה,
וסביר להניח שלא תקבל תשובה מפורטת,
משום, שאת המנהגים הללו מעבירים בצנעה איש לאיש ואשה לרעותה.
אגב, רק אחרי שחסידות גור הפכה לחסידות כוחנית ומאוסה על ידי רוב הציבור החרדי,
התפרסמו התקנות הללו, וגם זה פורסם טיפין טיפין, עד שהיום פורסמו רק הרוב מתוך התקנות ! ! !
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 17/06/2021 23:33:14
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2021 23:08 |
|
| |
לא בעד.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2021 23:15 |
|
| |
| רעיונוביץ כתב: |  |
דומני שהוא לא התבטא על כך אף פעם בפומבי,
צריך לשאול את זה ממישהו שבתוך הקהילה,
וסביר להניח שלא תקבל תשובה מפורטת,
משום, שאת המנהגים הללו מעבירים בצנעה איש לאיש ואשה לרעותה.
אגב, רק אחרי שחסידות גור הפכה לחסידות כוחנית ומאוסה על ידי רוב הציבור החרדי,
התפרסמו התקנות הללו, וגם זה פורסם טיפין טיפין, עד שהיום הרוב מתוך התקנות ! ! ! פורסמו. |
|
על מה אתה מדבר?
כבר בזמנו הסטייפלער הביע דעתו נגד
ובכלל, מה הקשר? עד שהיא היתה כוחנית התקנות היו בסדר גמור ורק מאז התקנות כבר לא בסדר?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2021 23:16 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | | לא בעד. |
|
וחסידיו איך נוהגים? והאם שינו ממנהגם או שמעולם לא נהגו?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2021 23:19 |
|
| |
אין הוראות מלמעלה אבל הכיוון ברור. אבל מה שבטוח שהדור החדש לא יודרך כך. וגם (אך לא רק) מן הטעם הפשוט שהם חייבים לחפש שידוכים בחוץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2021 23:28 |
|
| |
יש לו מספיק כאב ראש, מה הוא צריך עוד אחד? אני לא מצפה ממנו להתבטא בנושא. מאויביו תחכמני: צמרת גור כבר התבטאה בשיחות סגורות "החצר החדשה לא מתכוונת להתערב בענייני הפרט וזה מסוכן לנו". נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2021 23:29 |
|
| |
הוא דוקא כן התבטא. לכאן ולכאן.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2021 23:32 |
|
| |
| שחור_כתום כתב: |  | יש לו מספיק כאב ראש, מה הוא צריך עוד אחד? אני לא מצפה ממנו להתבטא בנושא. מאויביו תחכמני: צמרת גור כבר התבטאה בשיחות סגורות "החצר החדשה לא מתכוונת להתערב בענייני הפרט וזה מסוכן לנו". נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
מה קשור לכאבי ראש? הוא לא צריך להדריך את חסידיו? חסידיו לא צריכים לדעת איך לנהוג?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2021 23:42 |
|
| |
לענ"ד הוא לא מוצא כל טעם להתערבות בחיי הפרט, כמובן לכל בר דעת.
הקדושה היא ערך עליון בחסידות, אבל באופן כללי ולא פרטי.
תוקן על ידי נעילה ב- 17/06/2021 23:43:01
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2021 00:18 |
|
| |
| נעילה כתב: |  | לענ"ד הוא לא מוצא כל טעם להתערבות בחיי הפרט, כמובן לכל בר דעת.
תוקן על ידי נעילה ב- 17/06/2021 23:43:01 |
|
לא הבנתי הוא נוהג את התקנות? חסידיו נוהגים לפי התקנות? זו לא המצאה של ליצמן או הרבי הנוכחי, אלא של הבית ישראל. מדובר במשהו משמעותי עבור חסידי גור.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2021 00:36 |
|
| |
מאחר והמיטב עבר אליו אז תקנות אלה לא מהווים בעיה עבורם מלכתחילה , כי הם נועדו עבור תלמידי חכמים
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2021 00:40 |
|
| |
46718 תורמיםמי היה מאמין: ₪ 52,621,993
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2021 01:00 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  |
| נעילה כתב: |  | לענ"ד הוא לא מוצא כל טעם להתערבות בחיי הפרט, כמובן לכל בר דעת.
תוקן על ידי נעילה ב- 17/06/2021 23:43:01 |
|
לא הבנתי הוא נוהג את התקנות? חסידיו נוהגים לפי התקנות? זו לא המצאה של ליצמן או הרבי הנוכחי, אלא של הבית ישראל. מדובר במשהו משמעותי עבור חסידי גור. |
|
אפשר להניח כמעט בוודאות שהוא לא ימליץ באופן כללי על התקנות. האישיות שלו וכל מה שהוא משדר נוגד את הקיצוניות הזו. כמובן שבאופן אישי לאברך משכמו ומעלה אולי הוא ימליץ על הכיוון, אבל גם אז רק על הכיוון ולא יותר. הרבה הנהגות ותקנות היו טובים לשעתן, אבל היום זה זמנים אחרים. גם האברכים של היום הם לא אברכים של פעם, וגם הנשים היום זה לא הנשים של פעם. בזמנינו אנו (עני) הנהגות כאלו הם סכנה רוחנית הן לבעל והן לאשה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|