אבישי בן חיים - למה צריך 'תמיד' להצביע נגד הממשלה הרעה
הרבה אנשים פה בפורום וגם בציבור לא מבינים,
למה כאשר יש הצבעה על נושא לאומי - פטריוטי חשוב,
האופוזיציה הציונית האחראית לא מצביעה עם הממשלה הרעה,
להציל אותה מעצמה.
הנה ההסבר ההגיוני של העיתונאי והחוקר, ד"ר אבישי בן חיים.
בשם הרעיון הלאומי, הציוני והיהודי: אסור למחנה הלאומי-מסורתי לסייע ל"ממשלת הדיכוי" בשום הצבעה. להפך, חשוב כעת להעמיד את בנט, שקד סער וחבריהם בפני הדילמה: מה יותר חשוב לכם: רעיון הדרת הבחירה הדמוקרטית של ישראל השנייה בנתניהו? או הרעיון הלאומי?
הממשלה החדשה "ממשלת הדיכוי" היא באמת אירוע היסטורי מכונן. דיכוי מהפך 77 של בגין. בהקשר הזה היא שבר חסר תקדים בתולדות התנועה הציונית: ברית ישראל הראשונה – ערבים שמדירה את המחנה הלאומי-מסורתי. אם לא יעמידו את בנט סער שקד וחבריהם בפני הדילמה עכשיו, זה עלול להיות מאוחר מידי.
התהליך עלול להיות תהליך המרה אידאולוגי של בנט סער שקד וחבריהם והכשרה נפשית ורעיונית של המבנה הפוליטי החדש. הם ייצרו מבנה רעיוני חדש, פוסט ציוני ופוסט לאומי שיכשיר את המהלך לדורות וישנה את דמותה של מדינת ישראל על ידי דחיקת ברית הסנטימנט היהודי שכונן בגין אל מחוץ למחנה.
לכן האינטרס הלאומי היהודי והציוני הוא להעיר את בנט סער שקד וחבריהם כבר עכשיו לפני שיפליגו למחוזות אחרים, כבר עכשיו הם אימצו את הטרמינולוגיה האיומה של מדכאי המחנה הלאומי-מסורתי. זה יילך ויחריף. מי שיעזור להם עכשיו, יגלה שאיבד אותם לעוד הרבה מאד שנים,
לכן למרות הנטייה החשובה לממלכתיות ואחריות, העמדה הממלכתית והאחראית אוסרת לעזור לממשלה בשום הצבעה, כדי לא לאפשר בניית תשתית רעיונית ונפשית לישראל פוסט לאומית.
שיעמדו בפני הדילמה: מה חשוב להם יותר? רעיון הדיכוי והדרת הבחירה הדמוקרטית של ישראל השנייה בנתניהו? או הרעיון הלאומי?
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 27/06/2021 22:11:10
נשלח ב-27/6/2021 22:54
אולי אתה לא יודע. אבל אבישי בן חיים הוא איש שמאל בדעותיו. ורק בגלל שהוא מושקע חזק בעניין העדתי וקיפוח המזרחיים זה הסיבה היחידה שהוא תומך במחנה שכולל את ש"ס והליכוד, אבל אין לו קשר אמיתי לערכי הימין.
נשלח ב-27/6/2021 23:42
אני שמח שהאופוזיציה חולה בשגעון הביביזם. זה מבטיח שהממשלה הזאת תחזיק המון זמן.
נשלח ב-28/6/2021 00:05
חריף_ומקשה כתב:
אולי אתה לא יודע. אבל אבישי בן חיים הוא איש שמאל בדעותיו. ורק בגלל שהוא מושקע חזק בעניין העדתי וקיפוח המזרחיים זה הסיבה היחידה שהוא תומך במחנה שכולל את ש"ס והליכוד, אבל אין לו קשר אמיתי לערכי הימין.
אני לא פועל כל הזמן כמו השמאלנים,
מי לנו ומי לא לנו.....
אני שואל מי צודק בעמדותיו או לא,
וד"ר אבישי בן חיים צודק בכל מה שהוא אומר בתקופה האחרונה, הניתוח שלו על ישראל הראשונה מול ישראל השנייה, נכון ואמיתי ! ! !
איפה נמצאים החרדים האשכנזים בישראל הראשונה או השנייה?
נשלח ב-28/6/2021 00:33
A_Smithee כתב:
תקרא את הראיון המוצלח ותבין לבד......
נשלח ב-28/6/2021 01:15
קלעפער
A_Smithee כתב:
תלוי, אם הם עם ביבי או לא...כי ללא הצמידות לביבי הוא היה שונא אותם על המאבק עם הרב עובדיה ועל יחסם לאחינו הספרדים בקבלת למוסדות.
נשלח ב-28/6/2021 01:35
רעיונוביץ כתב:
אני לא פועל כל הזמן כמו השמאלנים,
מי לנו ומי לא לנו.....
אני שואל מי צודק בעמדותיו או לא,
וד"ר אבישי בן חיים צודק בכל מה שהוא אומר בתקופה האחרונה, הניתוח שלו על ישראל הראשונה מול ישראל השנייה, נכון ואמיתי ! ! !