צדיקי חבד הציעו הנחת תפילין "לצועדים" בדרכים לא ישרות.
רבותי, האם זה ראוי שבחורי חבד יניחו תפילין לצועדים במצעדי הגאווה.? האם השולחים של אותם תמימים בטוחים שנפשם של הצעירים יעמוד בכל זה?! אני מכירה את התירוץ שיש להם פוליסת ביטוח של האדמו"ר זצ"ל. אבל אני מכירה כמה וכמה מקרים שהפוליסה לא כיסתה.
נשלח ב-30/6/2021 19:39
אחרי שכמה יפי נפש חרדקים מודרנים יצאו לפני שנתיים לחלק קרטיבים לצועדימות "להראות שהחרדים הם סמרטוטי רצפה חמודים ולא כולם י-שי ש-ליסל", מה הבעיה שלך בדיוק עם מבצעי התפילין?
אין בעיה שמבוגרים יתגייסו למשימה, הצעירים, מקומם לעניות דעתי לא במקומות-אלה. אני כמעט-בטוחה שהצעת הנחת תפילין במקומות אלה לא נועד לזכות את הצעירים אלא, לכאורה, משתמשים בהם ליחסי ציבור. להציע שירותי דת במקומות אלה מהווה הכרה במעשיהם :לכל הפחות, יהיו כאלה שיפרשו זאת כהכרה במעשים. הרי בשנים האחרונות ראינו את רבני חבד בחשיבה מעמיקה אודות הדלקת משואה כדי שחלילה לא תתפרש שחבד בעד הציונות...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 30/06/2021 19:54:59
נשלח ב-30/6/2021 19:57
לצועדים במצעד? או לצועדים שכבר עזבו את המצעד והיו בדרכם הבייתה? כלומר האם התמימים היו במצעד ממש?
נשלח ב-30/6/2021 20:00
אני לא חושבת שהתמימים צעדו, אחרת יש הצדקה להנחת התפילין
נשלח ב-30/6/2021 20:02
כלומר, להרביץ בהם אידישקייט בדרך אחורית
נשלח ב-30/6/2021 20:08
יוחנן לא הבנתי?
נשלח ב-30/6/2021 20:14
יוחנןש כתב:
או שצעדו נגד כיוון התנועה.
נשלח ב-30/6/2021 20:17
לא אמרתי שהם צעדו. שאלתי אם הדוכן שלהם היה באיזור המצעד ממש.
נשלח ב-30/6/2021 20:22
אספר לכם דבר אישי :כשבעלי היקר לומד עם הבנים שיחיו הלכות הנחת תפילין אני בוחרת לשבת יחד עמם בשולחן כדי לתת תשומת לב רבה לבן המתברמץ ולהיות שותפה להתרגשות, אז הקשבתי שהנחת תפילין ותפילה אסורים במקומות מטונפים וצריך גוף נקי וכו'. אז אני מבינה שלאותם צעירים שחזרו מהצעדה או בדרכם אל, יש את כל התנאים האלה?!
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 30/06/2021 20:35:06
נשלח ב-30/6/2021 20:27
קלעפער כתב:
לא אמרתי שהם צעדו. שאלתי אם הדוכן שלהם היה באיזור המצעד ממש.
איני יודעת .תמיד צריכים להתרחק מן הכיעור ומן הדומה לו במקרה הזה זה נכון שבעתיים.
נשלח ב-30/6/2021 20:27
קלעפער
יוחנןש כתב:
בפעם הבאת שתרביץ בנו את השקפת העולם הקיצונית בנושאי קדושה, נזכיר לך את המשפט הזה. (לא רוצה אפילו להסביר את הכיעור)
נשלח ב-30/6/2021 20:33
באמת מפליא לראות את יוחנן שעושה רושם של רב ליטאי מכובד, פולט כזו בדיחה מזעזעת מקולמוסו.
אבל זה עוד כלום לעומת צביעותו של פותח/ת האשכול, שנמנה על חוג המטומטמים ששולחים את מיטב בניהם להתרועע עם שוטרות וחיילות ולהפוך לבהמות חוליגניות בהפגנות על בסיס יומי, ופתאום כולו מזועזע עד עמקי נשמתו מכך שיהודים מניחים תפילין לאנשים חולי נפש שגם הציבור החילוני מבין ויודע שהם חולי נפש.
נשלח ב-30/6/2021 20:38
אם הם חולי נפש אז הם פטורים מן המצוות! כנראה שבפנימיות שלך, גם אם באופן לא מודע אתה מזדהה עם דרך ההשחתה.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 30/06/2021 21:01:17
נשלח ב-30/6/2021 20:48
קלעפער
אליבא כתב:
באמת מפליא לראות את יוחנן שעושה רושם של רב ליטאי מכובד, פולט כזו בדיחה מזעזעת מקולמוסו.
אבל זה עוד כלום לעומת צביעותו של פותח/ת האשכול, שנמנה על חוג המטומטמים ששולחים את מיטב בניהם להתרועע עם שוטרות וחיילות ולהפוך לבהמות חוליגניות בהפגנות על בסיס יומי, ופתאום כולו מזועזע עד עמקי נשמתו מכך שיהודים מניחים תפילין לאנשים חולי נפש שגם הציבור החילוני מבין ויודע שהם חולי נפש.
יוחנן במוצהר חסיד. חסיד עם סנטימנט לליטאים בעיקר בנושאי חניוקיות ולומדעש... אבל אתה צודק שלאחרונה שמתי לב שהוא יוצא נגד החסידים ככלל. אולי קרה משהו.