בית פורומים בחדרי חרדים

נמאס כבר מפייגלין שממחיש את המושג "משלחה וחוזרת"...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/7/2021 23:37 לינק ישיר 
נמאס כבר מפייגלין שממחיש את המושג "משלחה וחוזרת"...

התקבל במייל והתבקשתי לפרסם:

(מתוך שיחה פנימית של חרדים תומכי זהות)

ראובן: אני לא מבין מה קרה היום. עשינו את כל הדרך הזו במשך כמה שנים – רק כדי לחזור, בסופו של דבר, לליכוד? מה אנחנו אשה משוגעת? הרעיון הראשון שעולה לי בראש זה "יצתה זו שמשלחה וחוזרת". 

שמעון: מפתיע אותי שזה תופס כל כך הרבה כותרות. הרי הדעה הרווחת בציבור "משה פייגלין-הפוליטיקאי הכי כושל בישראל". מה זה משנה לאן הוא הולך?

לוי: אני נזכר איך בהתחלה הוא הסביר בלהט "הליכוד הוא מכשיר ההנהגה של הציבור היהודי בארץ". אחרי כמה שנים הוא הסביר אחרת "הליכוד חוסם אותנו להגשים את ערכינו ולכן אנחנו פורשים". כעת הוא שוב בא ואומר את אותן מילים בדיוק? "הליכוד הוא מכשיר ההנהגה של המחנה הלאומי". וואללה?

יהודה: לאן בעצם אנחנו נוסעים ומי החליט לעשות סיבוב פרסה? ולמה?

יששכר: נתת לי רעיון. אנחנו נוסעים במטרה אחת – להנהיג את המדינה. האם זה חשוב באיזה רכב ניסע? אם צריך – ניסע באוטובוס ואם צריך – ניסע בסוס ועגלה. הליכוד אינו מטרה וגם "זהות" איננה מטרה. הם רק כלים!

אפילו מדינת ישראל עצמה איננה מטרה! היא כלי למטרה הגדולה שאנחנו סימננו לעצמנו בתחילת הדרך "לתקן עולם במלכות ש-די"

אני רוצה להיות קצת חצוף, ולהרחיב את המושג: משה רבינו שבר את הלוחות בגלל אותה סיבה בדיוק. לוחות הברית אינם מטרה! ההתקרבות להשם יתברך היא המטרה. אם הלוחות גורמים לעם ישראל להרגיש יותר מדי טוב עם עצמו ולרקוד סביב העגל – מוטב לשבור אותם!

זבולון: אתה משווה את משה פייגלין למשה רבינו? אתה באמת חצוף!

יששכר: אני לא משווה את משה הזה למשה ההוא. אני כן משווה סיטואציה לסיטואציה, ואתה יודע מה? יש לי עוד סיטואציה כזו בראש: ארון הברית נופל בידי פלשתים רק כי בני ישראל חושבים שהם יכולים לעשות הרע בעיני השם ובכל זאת לנצח במלחמה ע"י הבאת הארון לשדה הקרב.

כעת אתה מבין מה בין מטרה לאמצעים?

דן: ברגע הראשון הייתי בהלם, אבל אני מבין את המהלך.

אפשרות 1: לחכות לבחירות הבאות, להרים קמפיין, להתרוצץ ברחבי הארץ, לסכן עוד כספים ואולי להיכנס ואולי לא.

אפשרות 2: להיות חלק מהמפלגה הגדולה ביותר ולהתחיל להשפיע כבר מעכשיו ע"י שיחות עם אנשי מפתח ולסלול דרך להנהגה.

גד: שימו לב חברים, ההצטרפות לליכוד כרגע לא נותנת לפייגלין כלום! שום דבר! הוא לא יכול להתמודד בפריימריז עד שימלאו שלש שנים לחברותו בליכוד. אז אל תחשבו לרגע שהוא עשה זאת בגלל איזה הבטחה פוליטית או איזה אינטרס קטן. פשוט לא.

אשר: דוגמה יפה מהנושא של "אמצעי ומטרה" אני לוקח מר' חיים בריסקר. הוא הרי חידש "הציונים אין מטרתם להיטיב עם עם ישראל על ידי הקמת מדינה, מטרתם היא לנתק בין עם ישראל לבורא

עולם והמדינה היא רק כלי, אם הכלי הזה לא ימלא את תפקידו – הם עצמם ישברו אותו". האימרה החריפה הזו מראה לנו ברור שיש אמצעי ויש מטרה. כיום אנחנו יודעים שיש די והותר קבוצות בשמאל שאומרים בדיוק את הדבר הזה במפורש. מבחינתם – המדינה היא כלי לנתק את עם ישראל מהזהות המקורית שלו. לא נלמד מהם? ולא תהא כהנת כפונדקית? אנחנו צריכים להשתמש בכל כלי אפשרי כדי לחבר את עם ישראל לזהות המקורית שלו, הברית עם בורא עולם!

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 11/07/2021 00:02:21

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/7/2021 23:53 לינק ישיר 

הגולשים דפה יודעים היטב כמה אני "אוהב" את פייגלין, ואת הלגיטימציה ההרסנית שהוא העניק לרעיון לסמם את נערי ישראל  ד' ישמרנו.
פייגלין בלגיטמציה שהוא  נתן ללגלזציה, המיט על ישראל חורבן רוחני אולי יותר גדול מכל גזירות "ממשלת השמד",
גזירות שניתן למנוע אותן אם הח"כים חרדים יפסיקו לעבוד לפי הוראות מקיסריה.

נא לא לשכוח שפייגלין שייך גם לכת מתנגדי החיסונים.

אבל ספציפית ההחלטה שלו לחזור לליכוד, היא מאוד הגיונית בעיני.
בזמנו הוא הלך ראש בראש נגד נתניהו, וגם היה נקרא קיצוני ו"עשה נזק" לביבי שאז ניסה להצטייר כ"ממלכתי".

לכן ביבי ניסה לחסום אותו, ולכן הוא עזב את הליכוד.
כל הנ"ל לא רלוונטי כיום.

פייגלין כבר לא יריב אישי של ביבי.
ביבי כבר לא ממלכתי.
פייגלין כבר לא קיצוני.
מבחינת ביבי כל אשכנזי שמוכן לדבר חופשי נגד התקשורת ומערכת המשפט זה נכס יקר מפז.

אז למה לא לחזור לליכוד?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2021 08:15 לינק ישיר 

מה עם דן נפתלי גד ואשר? לא היו בשיחה?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2021 13:02 לינק ישיר 
מצדרביעי

יכול להיות שפייגלין שוב טעה בתזמון מהלכיו הפוליטיים?:)
חבל שמחשבה והגות מקוריים ומעמיקים, מגיעים לפעמים עם חוסר הצלחה בריאל-פוליטיק...

Shirit Avitan Cohen

הורדת אחוז החסימה שוב על השולחן: יו"ר ועדת שרים לחקיקה גדעון סער הביע תמיכה בחוק של ח"כ אייכלר להורדת אחוז החסימה ל1.5% בישיבה האחרונה. מאחורי הקלעים גם אלקין העביר מסרים לאייכלר שהם בעניין, וגם בימינה, מרצ ורע"ם בעד.
החוק יכול להיות משבר קואליציוני מאחר שמפלגות הקואליציה האחרות מסתייגות ממנו ואולי נוכח תמיכת החרדים, הליכוד והציונות הדתית בחוק הוא יהיה הראשון שיעבור בהסכמת חלקים מהקואליציה והאופוזיציה גם יחד.

https://mobile.twitter.com/Shiritc/status/1417764399016812544

(
המידע הגיע באשכול הסמוך מאת חריף ומקשה )

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 21/07/2021 13:02:30

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > נמאס כבר מפייגלין שממחיש את המושג "משלחה וחוזרת"...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext