| נשלח ב-18/8/2021 08:07 |
|
| |
הלינק לא תקין.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2021 11:06 |
|
| |
| מאמר_החכם כתב: |  | הלינק לא תקין. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2021 12:36 |
|
| |
זה יפה מאוד, אבל אני חושב שהיה צריך להיות תקנה מראשי הישיבות שלא קונים דירות עד כמה שנים אחרי החתונה. אין בשום מקום בעולם נורמה כזאת שזוגות צעירים בני 20-22 מחזיקים בבעלות על דירה משלהם. זוגות צעירים יכולים לחיות בשכירות כמה שנים ולחסוך ולהגיע לדירה או אפילו לחיות בשכירות כל החיים זה לא אסון כ"כ גדול.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2021 13:09 |
|
| |
מחירי השכירות בארץ האמירו, כך שלפעמים עדיף לקנות דירה ולשלם משכנתא
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2021 13:23 |
|
| |
השאלה אם זה משתלם כלכלית זו שאלה של אנשים שיש להם ברירה.
אם אנשים רוצים לקרוע את עצמם, שיהיה להם לבריאות. אני חושב שאם העול של קניית דירה יעבור לגיל מאוחר יותר, אנשים יוכלו לקבל החלטות יותר מושכלות.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2021 13:50 |
|
| |
כאילו זה ישכנע... צרעך לחנך לזה מגיל 0 חוברות להורים של הכלה, לא יעזרו... משכנע את המשוכנעים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2021 14:47 |
|
| |
כיום שההייטק נכנס הרבה זו"צ לוקחים על עצמם חלק נכבד
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2021 15:20 |
|
| |
מסקנות שעלו לי בעת קריאת הקונטרס הנפלא, על התפיסה המעוותת הליטאית:
1. אני - החתן - שווה 800 אלף, הכלה שלי אפסית מאופסת, שאם לא כן היו מקזזים משהו, 100 שקל היא שווה? תוריד 100 שקל מה800 אלף..
2. האב משמין מנחת כל הזמן כשהוא מגדל את בחוריו לתפארת, כשהוא רואה כל הזמן את פירותיו צומחים, אבל מה הוא רואה מול העינים? עץ כסף, כן, יגדל הבחור, הוא יהיה שווה הרבה כסף, הוא יהיה שווה דירה.
3. החתן הבן תיירה עוד 20 שנה יעזוב את הגמ' כדי למצוא כסף לקנות דירות לכל בנותיו, משמע הדירה שהוא קיבל היה עבור 20 שנות לימוד שלו..
4. אין פיתרון ממשי מציאותי לבעיה הזאת אלא אם כן יואיל מישהו נמרץ להחתים את כל הרבנים, כולם, על רף מסוים של השתתפות ההורים בדירות, 100 אלף ש"ח נגיד, והבחורים הטובים יקבלו את הבחורות הטובות, בחור ת"ח יקבל בת ת"ח.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2021 15:28 |
|
| |
asher177
| איש_חשוב כתב: |  | מסקנות שעלו לי בעת קריאת הקונטרס הנפלא, על התפיסה המעוותת הליטאית:
1. אני - החתן - שווה 800 אלף, הכלה שלי אפסית מאופסת, שאם לא כן היו מקזזים משהו, 100 שקל היא שווה? תוריד 100 שקל מה800 אלף..
2. האב משמין מנחת כל הזמן כשהוא מגדל את בחוריו לתפארת, כשהוא רואה כל הזמן את פירותיו צומחים, אבל מה הוא רואה מול העינים? עץ כסף, כן, יגדל הבחור, הוא יהיה שווה הרבה כסף, הוא יהיה שווה דירה.
3. החתן הבן תיירה עוד 20 שנה יעזוב את הגמ' כדי למצוא כסף לקנות דירות לכל בנותיו, משמע הדירה שהוא קיבל היה עבור 20 שנות לימוד שלו..
4. אין פיתרון ממשי מציאותי לבעיה הזאת אלא אם כן יואיל מישהו נמרץ להחתים את כל הרבנים, כולם, על רף מסוים של השתתפות ההורים בדירות, 100 אלף ש"ח נגיד, והבחורים הטובים יקבלו את הבחורות הטובות, בחור ת"ח יקבל בת ת"ח.
|
|
הרף צריך להיות 0, הבעיה העיקרית היא שבאים גבירים ולוקחים את הבחורים "הכי שווים" וכולם מקנאים. האברכים שרוצים גם כן חתנים "שפיצים", והבחורים שרוצים שווערים עשירים. צריך לנפץ את הבועה הזאת שכולה כמו שאמר מרן הרב שטיינמן זצ"ל "גאווה גאווה גאווה"...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2021 18:06 |
|
| |
| asher177 כתב: |  | הרף צריך להיות 0, הבעיה העיקרית היא שבאים גבירים ולוקחים את הבחורים "הכי שווים" וכולם מקנאים. האברכים שרוצים גם כן חתנים "שפיצים", והבחורים שרוצים שווערים עשירים.
|
|
הרף צריך דווקא להיות 100 אלף, ואני כותב את זה כאחד שכבר חיתן כמה ילדים אם הזוג מתחיל מאפס, הוא לא יוכל לקנות דירה, אתה חייב הון עצמי של כ200 אלף כדי לקחת משכנתא סבירה של 2000 לחודש, ואם לא תקנה דירה, תגור בשכירות ותשלם את אותו המחיר 2000 ש"ח לחודש מינימום, כשהכסף הזה הולך בעצם לפח, פח ששמו שכירות אגב הלוואת בנק על 100 אלף ש"ח עולה כ1000 ש"ח לחודש, תלוי במסלול, וזה סכום סביר שניתן עוד איכשהו לעמוד בו
בקשר לבעיית הגבירים, הוא אשר אמרתי, יאסרו כל הרבנים מכל החוגים והעדות בתקנה חמורה שאסור לעבור את הסכום הזה, ואז יאוטומטי ישתנו לגמרי חוקי השידוכים, אנשים יתחילו לחפש כלות לפי טיבן ולא כספן אגב בגמ' כתוב על ט"ו באב, "מכוערות שבהן אומרות וכו' ובלבד שתעטרני בזהובים"..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2021 20:32 |
|
| |
לה''ו. אף רב לא יחתום, פשוט בגלל שהנכד או הגבאי לא יתנו לך להגיע אליו. תפסיקו להיות נמושות שכל גרעפס צריך שיחתמו, וגם זה לא יעזור. אלא כמו שאומרים אחינו הספרדים: זאת הכלה! רוצה? קח. לא רוצה? חפש מי ינענע אותך. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2021 21:11 |
|
| |
| hot_trend כתב: |  | לה''ו. אף רב לא יחתום, פשוט בגלל שהנכד או הגבאי לא יתנו לך להגיע אליו. תפסיקו להיות נמושות שכל גרעפס צריך שיחתמו, וגם זה לא יעזור. אלא כמו שאומרים אחינו הספרדים: זאת הכלה! רוצה? קח. לא רוצה? חפש מי ינענע אותך. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
מצטרפת....גם לאיש_חשוב וגם ל-asher177 . אגב hot_tr נכון מאוד מה שכתבת למעט המילה לפני האחרונה . אמנם אכן מצחיקה וייתכן שכך הם חושבים בליבם אך לא יעלו זאת על דל שפתם אלא יביעו את זה במילים עדינות טבולות בנגיעות עצבנות חחח ...
נושא עצוב מאוד , "תורת" חיתון הילדים בעולם הליטאי - ייהרג בל יעבור . לצערי יש כמה ספרדים שמאמצים את זה ומנסים להתחקות ו"להשתוות" לבדיחה הזאת .
חתן - בחור צעיר , מרגיש שהוא נכס ועוד בעידוד והוראת " הרבנים" שלו שמתעקשים שלא יוותר על עצמו ועל ערכו . אין לזה הגדרה יותר טובה מ : ב-ו-ש-ה !!!! הצניעות והענוותנות נזרקו לפח כביכול בשם התורה...
כמה עיוות ...
שמעתי שיחה מאוד מרתקת בנושא הזה באנגלית , לא האמנתי עד שלא שמעתי עד להיכן דברים מגיעים ובעידוד של מי זה קורה .
אם זה מעניין מישהו - אביא לכאן קישור . מאוד מומלץ .
תוקן על ידי ליאתליאת ב- 18/08/2021 21:13:33
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2021 21:13 |
|
| |
ואולי ורק אולי הגיע הזמן שנפסיק להלחם על קוטג ועל גבינה ועל עוד 100 שקל לתקציב האברכים, ושנבחרי הציבור ייצאו למלחמה על מוצר צריכה בסיסי ששמו דירה, ולא משנה איפה הדירה תהיה, כיום בכל אזור בארץ עולה דירה מינמום 1,000,000 שקל
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2021 21:32 |
|
| |
כל עוד יש מי שישלם יש מי שידרוש. כל עוד יש מי שיש לו יש מי שישלם. כך שאין מה לדבר על גבירים. (אדרבה ואדרבה, שישלמו). הדבר מתחיל הן בחינוך הבחורים שתורה=נדל"ן (סליחה על ההקצנה), והן בחינוך הבנות שאם היא לא התחתנה עם השפיץ של השפיצים חייה אינם חיים. וגם זה וגם זו נתקעים בשידוכים עד שיבוא אליהו.
|
|
|
|
|