| נשלח ב-1/9/2021 21:30 |
|
| |
למה הדתיים לאומיים ברובם כל כך נחיתיים מול החרדים?
ערב טוב, אם לא שמעתם עדיין על ה"סערה" האחרונה, מוטי שטיינמץ הוציא קליפ יפה בשביל אחת מקרנות השביעית, בה רואים את הקושי של חקלאי חסיד לשמור את השמיטה בשל החובות הרבים שיש לו, ולכן נאלץ להסתמך על היתר מכירה, ובסוף יש הפי אנד שכל העיירה תורמת לו כסף... עד כאן הכול טוב ויפה (בלי להיכנס לסוגיית הכספים והאינטרסים שאולי עומדים מאחורי זה).
אבל משום מה "המגזר" בחר להיעלב מזה... להלן אביא כמה טורים מערוץ 7 עם שצף קצף נגד מוטי והמפיקים על זה שבקליפ כתוב שהוא "נאלץ להסתמך על רב בלתי מוכר בשביל היתר מכירה" והם בחרו לפרשן כאילו זאת עקיצה לרב קוק,, ואפילו מתן כהנא התגייס ל"ביקורת" (כמובן שטורים לבד לא מראים, אבל גם כמעט כל הטוקבקים מבטאים היעלבות)
בעוד כל בר דעת שמכיר קצת את העולם החרדי ובמיוחד החסידי, מבין שלהיפך, יש להרבה משפחות "מסורת" אחרי איזה רב הם הולכים, והוא נאלץ לפנות לרב אחר שעד אז לא היה מוכר וכמובן שאין פה שום פגיעה...
הנה טור הבכייה הראשון שראיתי:
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2021 22:21 |
|
| |
כמדומני זו תרבות ה"פגעו בי (לדעתי) אני צריך לבכות על זה בכיכר העיר ושכולם ינודו בראשם". מנהג רווח בציבור הכללי שגם אצלנו יש מי של ד את הטקטיקה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2021 22:30 |
|
| |
כי הם רוצים להיות יותר דתיים מהאפיפיור. חרדי עם כיפה סרוגה, יותר גרוע מחרדי עם כיפה שחורה
| מצדרביעי כתב: |  | למה הדתיים לאומיים ברובם כל כך נחיתיים מול החרדים?
ערב טוב, אם לא שמעתם עדיין על ה"סערה" האחרונה, מוטי שטיינמץ הוציא קליפ יפה בשביל אחת מקרנות השביעית, בה רואים את הקושי של חקלאי חסיד לשמור את השמיטה בשל החובות הרבים שיש לו, ולכן נאלץ להסתמך על היתר מכירה, ובסוף יש הפי אנד שכל העיירה תורמת לו כסף... עד כאן הכול טוב ויפה (בלי להיכנס לסוגיית הכספים והאינטרסים שאולי עומדים מאחורי זה).
אבל משום מה "המגזר" בחר להיעלב מזה... להלן אביא כמה טורים מערוץ 7 עם שצף קצף נגד מוטי והמפיקים על זה שבקליפ כתוב שהוא "נאלץ להסתמך על רב בלתי מוכר בשביל היתר מכירה" והם בחרו לפרשן כאילו זאת עקיצה לרב קוק,, ואפילו מתן כהנא התגייס ל"ביקורת" (כמובן שטורים לבד לא מראים, אבל גם כמעט כל הטוקבקים מבטאים היעלבות)
בעוד כל בר דעת שמכיר קצת את העולם החרדי ובמיוחד החסידי, מבין שלהיפך, יש להרבה משפחות "מסורת" אחרי איזה רב הם הולכים, והוא נאלץ לפנות לרב אחר שעד אז לא היה מוכר וכמובן שאין פה שום פגיעה...
|
|
לה''ו. אם יש לך קרוב משפחה מסרוחניק, הוא יוכל להסביר לך מסתמא.
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי hot_trend ב- 01/09/2021 22:30:32
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2021 22:54 |
|
| |
מצדרביעי
| hot_trend כתב: |  | | מצדרביעי כתב: |  | למה הדתיים לאומיים ברובם כל כך נחיתיים מול החרדים?
|
|
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי hot_tr ב- 01/09/2021 22:30:32 |
|
רוצה לבקש ממנו להסביר לי?:)
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2021 23:21 |
|
| |
למה כותבים נח עם מם?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2021 23:25 |
|
| |
טעות בזיהוי. אני לא מכיר אנשים שיש להם קרובים פייגליניסטים...
| מצדרביעי כתב: |  | מצדרביעי
| hot_tr כתב: |  | | מצדרביעי כתב: |  | למה הדתיים לאומיים ברובם כל כך נחיתיים מול החרדים?
|
|
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי hot_tr ב- 01/09/2021 22:30:32 |
|
רוצה לבקש ממנו להסביר לי?:) |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2021 22:36 |
|
| |
זה התחיל כבר בימי ה"חזון איש" הבינוניות שיש לה זכות הקיום היא מידת הבינונים האוהבים את הקיצוניות ושואפים אליה בכל משאת נפשם ומחנכים את צאצאיהם לפיסגת הקיצוניות. אבל מה עלובה הבינוניות הסואנת בוז לקיצוניות. חובת חינוכנו לקיצוניות. הזיו של החינוך הוא לטעת בוז וגיעול נפש להמתעוללים בקיצוניות. (אגרות חזו"א) והעצים יותר אצל הרב שך "ישיבה תיכונית זה סכין חדה על עולם התורה" (ציטוט מהזיכרון, סביבות תשמ"ב) חלק מהעניין ממש מוצדק, כי אותו הדור לא ממש הקפיד על קלה כחמורה. "ראשית צמיחת גאולתנו" תפסה אצלם מקום יותר מהרבה הרבה הלכות. ב"ה שכיום זה הולך ומשתנה לאט לאט.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2021 04:55 |
|
| |
לרוב מי שנחיתי זה עם סיבה מוצדקת..
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2021 07:07 |
|
| |
השאלה היא על פותח האשכול מדוע הוא נחיתי ופותח אשכולות כל העת באתר בחדרי חרדים ולא הולך למקומו הטבעי בסרוגים וערוץ שבע.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2021 07:38 |
|
| |
כשסרוג הולך לסרוגים הוא נבלע בסביבה ומי ישים לב אליו
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2021 07:39 |
|
| |
בדיוק כמו שחילוני שהיה נפגש פעם עם חרדי היה אומר: "אתה אל תראה אותי ככה, סבא שלי היה רב..." נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2021 10:14 |
|
| |
מצדרביעי
| דברי כתב: |  | | השאלה היא על פותח האשכול מדוע הוא נחיתי ופותח אשכולות כל העת באתר בחדרי חרדים ולא הולך למקומו הטבעי בסרוגים וערוץ שבע. |
|
תודה על האבחון שלך, לי יש פלאפון כשר וכותב מהמחשב, גם לך?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2021 12:37 |
|
| |
כי הם מכירים בערך עצמם....
|
|
|
|