| נשלח ב-17/9/2021 18:03 |
|
| |
כפרות על כסף ולא על תרנגולים.
ערב יום-כיפור אמנם כבר מאחורינו, אבל ראוי שמנהלי האתרים ידאגו בעתיד לתעד את האדמו"רים והרבנים שעושים כפרות על כסף ולא על תרנגולים. די כבר עם מראות השחיטה והדם.
כאשר הרבנים והאדמו"רים יראו שהאתרים מפרסמים רק את העושים כפרות על כסף, גם הם יעברו מהר מאד לעשות על כסף ובלבד שלא להיעדר מהפרסום.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2021 18:08 |
|
| |
דיינע דאגות. מה אתה חושב כשאינך רואה את השחיטה אז התרנגולים נוחתים אצלך בצלחת הישר מהלול?!
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2021 18:19 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | | דיינע דאגות. מה אתה חושב כשאינך רואה את השחיטה אז התרנגולים נוחתים אצלך בצלחת הישר מהלול?! |
|
יש המון ילדים שנחשפים למראות האלה וזה לא עושה טוב לנפשם. גם מבוגרים רבים סולדים מכך.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2021 20:46 |
|
| |
מה לכופר ברצון ה' ותורתו, ולענייני רגש גויי - בקרב מחננו ??
הקב"ה ברא את עולמו, ואמר מיד עם בריאת אדם "ורדו בדגת היום ובעוף השמים ובבהמה ובכל ארץ", ונתן כמה וכמה הלכות שחיטה בתורה, עם כל הפרטים ופרטי הפרטים. אף הקרבנות היו עם תהליך זהה.
ממה נפשך, אם אתה צמחוני מסיבות הומאניות, הרי אתה כופר בכל הנ"ל, כי כל מיני רגשות הומאניים שייכים רק למי שמאמין שהעולם נברא מעצמו בכוח טבעי, ועפרא לפומיה. ואם אתה מתענג על עוף וסטייקים, ורק רוצה לכסות את העיניים לא לראות - אז אתה שקרן בנפשך. אדרבה, לך ותראה, אתה וילדיך, ותחליט לאיזה סקאלה אתה שייך. אל תהיה בת יענה, באיצטלא של "שיינער מענטש"
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2021 21:11 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | | הקב"ה ברא את עולמו, ואמר מיד עם בריאת אדם "ורדו בדגת היום ובעוף השמים ובבהמה ובכל ארץ", ונתן כמה וכמה הלכות שחיטה בתורה, עם כל הפרטים ופרטי הפרטים. |
|
לאדם הראשון לא הותר לאכול בשר.
מצוות השחיטה היא למי שמתאוה לבשר, כמובן שמי שמוותר על בשר יותר טוב..
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2021 21:21 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  |
| יוחנןש כתב: |  | | הקב"ה ברא את עולמו, ואמר מיד עם בריאת אדם "ורדו בדגת היום ובעוף השמים ובבהמה ובכל ארץ", ונתן כמה וכמה הלכות שחיטה בתורה, עם כל הפרטים ופרטי הפרטים. |
|
לאדם הראשון לא הותר לאכול בשר.
מצוות השחיטה היא למי שמתאוה לבשר, כמובן שמי שמוותר על בשר יותר טוב..
|
|
אין שמחה אלא בבשר ויין מוכר מאיזשהו מקום? מצוות הקרבנות כנראה גם לא ממש שייכות לגרשום נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2021 21:32 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | | אין שמחה אלא בבשר ויין |
|
היא הנותנת, מצוות נזירות מהיין מוכרת מאיזשהו מקום? גם מי שמזיר עצמו מהיין נחשב יותר טוב ממי שלא.
אני מקווה גם שאנשים פה לא באמת משווים מנהג כפרות לקרבנות, זאת בדיוק הסיבה שכמה ראשונים דעתם לא היתה נוחה מהמנהג הזה (בלשון המעטה)
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2021 22:03 |
|
| |
תוקן על ידי תמניא_אפי ב- 18/09/2021 22:05:34
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2021 22:04 |
|
| |
תוקן על ידי תמניא_אפי ב- 18/09/2021 22:05:16
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2021 22:07 |
|
| |
מישהו יכול ללמד אותי אולי פעם אחת ולתמיד איך מתקנים באנדרואיד הודעה עם ציטטה בלי שהציטטה תימחק? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2021 22:14 |
|
| |
אפשר לתקן רק בלשונית השניה, בראשונה זה מחליף את כל ההודעה..
ולדבריך, אני לא המצאתי את ההיקש הזה, כבר בגמ' מוזכר לגבי נזיר: "ומה זה שלא ציער עצמו אלא מדבר אחד נקרא קדוש, המצער עצמו מכל דבר על אחת כמה וכמה"
ולגבי צעב"ח זה בכלל לא היה הנושא פה, אם יש צעב"ח פשיטא שחייב לעשות על כסף ולית מאן דפליג. השאלה במקרה שאין (לכאורה) צעב"ח האם יותר נכון להימנע משחיטת עוף כשאפשר לעשות אותו דבר על כסף...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2021 22:18 |
|
| |
תוקן על ידי תמניא_אפי ב- 18/09/2021 22:18:35
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2021 22:24 |
|
| |
נכון, זה הקוד של ההודעה שלך בדף, אין אפשרות לאפליקציה לקבל את ההודעה המקורית כפי שהיא. אתה יכול לנסות למצוא את המילה שאתה רוצה לתקן ולהחליף אותה (או להוסיף מילים לידה), אבל חוץ מזה תיקון הודעה באמת מוגבל..
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2021 22:27 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2021 22:29 |
|
| |
יש בראשונה, אם יש טקסט בראשונה הוא מחליף, אחרת שולח את התיקון מהשניה... (לא הכי אינטואיטיבי, מודה)
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2021 22:37 |
|
| |
תודה על העזרה בכל אופן לגבי טענתך "ומה זה שלא ציער עצמו אלא מדבר אחד נקרא קדוש, המצער עצמו מכל דבר על אחת כמה וכמה" אין הבדל בין בשר לקוקה קולה ולנבטים של אלפאלפא נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|