| נשלח ב-22/9/2021 17:37 |
|
| |
בגלל "מכסות ייצור" החלב והביצים בישראל יקר בכ80% מממוצע ה-oecd
Idan De Eretz #נתון_אחד_ביום: מחירי החלב והביצים בישראל גבוהים ב-79% מממוצע ה-OECD. המחירים באיחוד האירופי, לעומת זאת, נמוכים מממוצע ה-OECD ב-10%. למה? הסיבה העיקרית היא שישראל מנהלת שיטה של תכנון ריכוזי, במסגרתה משרד החקלאות מחלק "מכסות ייצור" למי שהממשלה חפצה ביקרו, ואוסרת על כל אדם אחר לגדל חלב וביצים. כמו קרטל קלאסי, המטרה היא צמצום הייצור כדי להעלות את המחיר - וכך לסבסד את המגדלים דרך הכיס של הצרכנים. אחת ההשפעות של השיטה היא חוסר היכולת שלה להתמודד עם עליה בביקוש, כך שנוצרים מחסורים משמעותיים. ישראל וקנדה הן המדינות הדמוקרטיות האחרונות שמנהלות שיטה כזאת. ואכן, אפשר לראות שגם בקנדה מחירי החלב והביצים גבוהים מאוד. זו לא טעות או תופעת לוואי בלתי רצויה - זו *המטרה לכתחילה* של השיטה. האיחוד האירופי ביטל את התכנון הריכוזי בחלב ב-2015 (ביצים מעולם לא תוכננו ריכוזית), והשוק החופשי אפשר עלייה בייצור וירידה במחיר. בפועל, האיחוד האירופי עם השוק החופשי, הפרוע והמשתולל - מצליח לספק בטחון תזונתי טוב בהרבה לתושביו, בכל ימות השנה. 
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2021 17:56 |
|
| |
הכול נכון,
זה נכון גם במידה רבה גם לגבי הירקות והפירות,
וכל זה למה?????
כי אנחנו מדינה קטנה,
שבגלל שהיא במלחמה,
היא לא יכולה להסתמך על יבוא בתנאי מלחמה,
חוץ מזה אנחנו צריכים להגן על החקלאים שלנו,
ולכן מכסות הביצים נמצאות לאורך הגבולות,
(תראו בישובים ליד מירון את לולי התרנגולות של הביצים, מוארות בלילה)
זה נכון אותו הדבר לגבי משק החלב,
על אף שהפרה הישראלית היא מקום ראשון בעולם בתנובת הפרה לחלב.
כבר הרבה מאוד שנים,
(הפרה הישראלית מניבה לשנה 12.000 ליטר בעוד שבאירופה הפרה מניבה 8000 ובאסיה 4000 - 6000)
הפרוגרסיבים רוצים שנהיה מדינה שתלויה בעולם במזון הכי בסיסי,
מחר באירופה יחליטו שבגלל המדיניות בעזה הם לא מאפשרים יצוא חלב,
ומה נעשה?
נוליד בין יום עשרות אלפי פרות מניבות חלב????
אפשר לעשות הרבה דברים להוריד את מחירי החלב והביצים,
אבל לא על ידי הרס החקלאות במדינת ישראל,
בשביל זה צריך ממשלה יציבה ורחבה,
וליברמן מכיוון שבן החקלאים אין רוסים,
לא אכפת לו להרוס לחקלאים את הפרנסה.
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 22/09/2021 18:01:22
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2021 18:08 |
|
| |
למדת על קיום מילה "פרוגרסיווים" והחלטת לנסות אותה בכל מקום עד שתבין את פירושה?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2021 18:17 |
|
| |
| A_Smithee כתב: |  | | למדת על קיום מילה "פרוגרסיווים" והחלטת לנסות אותה בכל מקום עד שתבין את פירושה? |
|
למדתי עליהם הרבה מאוד לפני 25 שנה,
כשנחשפתי למונח 'פוליטיקלי קורקט'
שזה אומר סוג של השתקה של פרוגרסיביים.
אגב: באותם ימים הם הכחישו הרבה דברים שכיום מאוד מאוד מקובלים בתשקורת,
באותם ימים, התשקורת טענה כל הזמן שהיא כביכול תקשורת אמינה ורצינית,
וההטיה השמאלית בתשקורת היא שקר מוחלט,
והיו בארץ מיליוני אזרחים שהאמינו לשקרנים הסמולנים שהיו באותם ימים
בתקשורת הממלכתית.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2021 18:20 |
|
| |
רעיונוביץ. נחמד לדעת שחוץ מהערצתך לב.נ. אתה גם קומוניסט מושבע. ואין לך מושג מה זה פרוגרסיביים, למרות שאתה מדבר ונשמע כמוהם.. מן הסתם כבר התפקדת להסתדרות ויש לך פנקס כחול.. עוד מעט מירי רגב תהיה היו"ר שלכם שם.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2021 18:26 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | רעיונוביץ. נחמד לדעת שחוץ מהערצתך לב.נ. אתה גם קומוניסט מושבע. ואין לך מושג מה זה פרוגרסיביים, למרות שאתה מדבר ונשמע כמוהם.. מן הסתם כבר התפקדת להסתדרות ויש לך פנקס כחול.. עוד מעט מירי רגב תהיה היו"ר שלכם שם. |
|
אני ימני ולא מתבייש בזה אלא גאה בזה,
אני חושב באמת שאתה מכיר אותם הכי טוב,
כי אתה מייצג את הדעות שלהם כל הזמן באופן שיטתי,
ואין לי כל קשר לקומוניסטים שככל הנראה אתה מעריץ אותם.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2021 18:51 |
|
| |
רעיונוביץ
נעשה לך בוחן מציאות פשוט.
מי תמך ברפורמה של עודד פורר ומי הם אלו שנלחמו והצליחו למנוע את ביטול "מכסות הייצור" בחוק ההסדרים?
החלק הימני של הקואליציה ימינה, תקווה חדשה, ישראל ביתנו תמכו בביטול המכסות ופתיחת השוק לכלכלה חופשית. יש עתיד וכחולבן זרמו, אבל החברים הקומוניסטים שלך ממרצ, העבודה נלחמו וחסמו את הרפורמה.
טוב לדעת שלפי עולם המושגים הדמיוני שלך. בנט וסער הם הפרוגרסיביים ואילו מרצ והעבודה הם הלוחמים בפרוגרסיביים. שיגעון טוטאלי. אין לתאר.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2021 18:56 |
|
| |
ואגב, ברפורמה של ליברמן יש סבסוד ומענקים נדיבים מאוד לחקלאים. אין שום חשש שהחקלאות כאן תקרוס. יש כאם ענפים רווחיים מאוד שמייצאים לחו"ל. יש לי קרובי משפחה חקלאים ואני יודע בדיוק מה הולך שם..
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2021 19:31 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | רעיונוביץ
נעשה לך בוחן מציאות פשוט.
מי תמך ברפורמה של עודד פורר ומי הם אלו שנלחמו והצליחו למנוע את ביטול "מכסות הייצור" בחוק ההסדרים?
החלק הימני של הקואליציה ימינה, תקווה חדשה, ישראל ביתנו תמכו בביטול המכסות ופתיחת השוק לכלכלה חופשית. יש עתיד וכחולבן זרמו, אבל החברים הקומוניסטים שלך ממרצ, העבודה נלחמו וחסמו את הרפורמה.
טוב לדעת שלפי עולם המושגים הדמיוני שלך. בנט וסער הם הפרוגרסיביים ואילו מרצ והעבודה הם הלוחמים בפרוגרסיביים. שיגעון טוטאלי. אין לתאר. |
|
החיים הם מורכבים, יותר ממי הולך לפי הרעיונות של הפרוגרסיביים ומי נגד,
הממשלה נשלטת על ידי הפרוגרסיביים, וככלל הרעיונות שלהם מנהלים אותה,
אבל יש פה ושם חריגים, מכל מיני סיבות של הגועליציה הסהרורית הזאת,
חקלאים רבים בעיקר מהקיבוצים שמצביעים למר"צ וממפלגת העבודה התנגדו למהלך הזה,
כי זה יפגע להם בפרנסה, ולשתי המפלגות יש בייס (אנשים מאורגנים שמצביעים לאותה מפלגה) חקלאי גדול,
ליתר המפלגות איין בייס חקלאי גדול ולכן לא אכפת להם מהם,
זה ההסבר הפשוט כל כך.
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 22/09/2021 19:32:08
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2021 21:02 |
|
| |
שני הצדדים המובאים כאן צודקים עדיין מחירי החלב כאן גבוהים במיוחד וניתן למצוא דרך אמצע ולשחרר עוד מכסות.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2021 21:08 |
|
| |
רעיונוביץ מכובדי טעות גדולה בידך שאתה מצטט את בעלי האינטרסים החקלאיים ולא את הציבור הרחב שנפגע מהמדיניות הכושלת הזו. לכולי עלמא יש להעדיף את האינטרס הציבורי על פני האינטרסים של קבוצות לחץ, במקרה זה-החקלאים. ואסביר את עצמי נכון שאנחנו תלויים ביבוא על הרבה דברים שאנחנו זקוקים. אבל מאידך גיסא, אולי אינך יודע: גם התבן ומספוא לבהמות אנחנו מייבאים לפחות חלקית מחו"ל. ואם רוצים להטיל עלינו חרם של יבוא מספוא – בסופו של דבר גם חלב לא יהיה לנו. אלא מאי? ברוב המקרים לא משתלם להטיל חרם על מדינה יצרנית. הרי היצואן של התבן ומספוא רוצה להרויח כסף! אם למשל יהיה חרם בין ישראל לצרפת, אנחנו גם קונים מהם וגם מוכרים להם. תאר לך את עובדי רנו וסיטרואן עולים להפגין בפריז על הפסד השוק הישראלי... על מדינה נחשלת כמו אפגניסטן משתלם מאד להטיל חרם, הרי אינם מייצרים כלום. וככה אפשר לאכוף עליהם, נניח, בחירות דמוקרטיות וזכויות אדם. לכן יש לפתוח את שוק המזון ליבוא חופשי מכל מקום. פתאום תראה שאין מחסור בביצים וחמאה לערב פסח... ומה נעשה עם החקלאים? הם יעברו הסבה לחקלאות בוטיק, כגון ביצי חופש, גבינות ברמה בינלאומית, תיירות חקלאית, ועוד כהנה וכהנה. אין לשלול גם פיצוי הסתגלות לחקלאים, בסופו של דבר זה יותר משתלם מהמונופול המעופש הזה.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2021 21:52 |
|
| |
| שחור_כתום כתב: |  | רעיונוביץ מכובדי טעות גדולה בידך שאתה מצטט את בעלי האינטרסים החקלאיים ולא את הציבור הרחב שנפגע מהמדיניות הכושלת הזו. לכולי עלמא יש להעדיף את האינטרס הציבורי על פני האינטרסים של קבוצות לחץ, במקרה זה-החקלאים. ואסביר את עצמי נכון שאנחנו תלויים ביבוא על הרבה דברים שאנחנו זקוקים. אבל מאידך גיסא, אולי אינך יודע: גם התבן ומספוא לבהמות אנחנו מייבאים לפחות חלקית מחו"ל. ואם רוצים להטיל עלינו חרם של יבוא מספוא – בסופו של דבר גם חלב לא יהיה לנו. אלא מאי? ברוב המקרים לא משתלם להטיל חרם על מדינה יצרנית. הרי היצואן של התבן ומספוא רוצה להרויח כסף! אם למשל יהיה חרם בין ישראל לצרפת, אנחנו גם קונים מהם וגם מוכרים להם. תאר לך את עובדי רנו וסיטרואן עולים להפגין בפריז על הפסד השוק הישראלי... על מדינה נחשלת כמו אפגניסטן משתלם מאד להטיל חרם, הרי אינם מייצרים כלום. וככה אפשר לאכוף עליהם, נניח, בחירות דמוקרטיות וזכויות אדם. לכן יש לפתוח את שוק המזון ליבוא חופשי מכל מקום. פתאום תראה שאין מחסור בביצים וחמאה לערב פסח... ומה נעשה עם החקלאים? הם יעברו הסבה לחקלאות בוטיק, כגון ביצי חופש, גבינות ברמה בינלאומית, תיירות חקלאית, ועוד כהנה וכהנה. אין לשלול גם פיצוי הסתגלות לחקלאים, בסופו של דבר זה יותר משתלם מהמונופול המעופש הזה. |
|
אני חושב אחרת,
אנחנו 'חייבים' לחיות על חקלאות עצמית, כך זה גם בהרבה ממדינות אירופה,
נכון שהם מייבאים הרבה מאוד, אבל משקיעים סכומים הזויים בחקלאות עצמית גם אם היא ממש לא כלכלית,
אני זוכר שכשהייתי בשוויץ בקיץ, ראיתי את החקלאים מגדלים שחת בהרי האלפים, במקומות קשים לגישה,
עם טרקטורים מיוחדים לטיפוס בהרים, ושאלתי את אחד החקלאים, למה אתם לא מייבאים שחת מאיטליה??
יש שם שפע של שחת וזה ממש לא רחוק, והוא ענה לי, אבל זה לא משלנו,
הממשלה של הקנטון (בשוויץ כל קנטון (חבל ארץ) הוא מדינה משלו, עם עיר בירה וממשלה משלו, למעט ביטחון וחוץ)
דואגת שתהיה לנו חקלאות משלנו, שלא נצטרך תמיד אותם.
אתה צודק שחלק ממרכיבי המספוא אנחנו מייבאים, כמו תירס למשל,
אבל במקרה של מצור אנחנו יכולים לגדל בעצמנו את כל המספוא ללא כל בעיות,
ואותו הדבר לגבי ביצים, אי אפשר לאכסן ביצים, וחייבים שתהיה אספקה קבועה,
ואני זוכר שלא מזמן היה פעם מחסור בביצים והביאו ביצים מאוקראינה ומעוד מדינות,
והאספקה לא הייתה סדירה.
לכן אנחנו חייבים שתהיה כאן בארץ חקלאות מפותחת,
ולצערי המדינה לא משקיעה בהם מספיק,
גם הזוי שחקלאים לא יכולים לשון בלילה בגלל גניבות חקלאיות,
לו המדינה הייתה מטפלת במרווחים של ספסרי הירקות,
היה לנו ירקות בזול,
אני רוצה להזכיר , הייתה תוכנית להקים שוק סיטונאי ענק,
יעיל ומסודר ונגיש לכולם, ליד חירייה,
יש תכנית מסודרת, שבה כל אדם שרוצה כמה ארגזי ירקות,
יוכל לנסוע לשוק הסיטונאי, ולקנות ירקות בזול,
אבל הסיטונאים הגדולים, אלו שמרווחים מאות מיליונים מהירקות,
מפעילים לחץ על הממשלה (לא משנה איזה)
והתכנית הזאת נקברה כבר כמה פעמים.
ועוד משהו, יש דרכים לגרום לחקלאים להוריד מחירים, אם על ידי עידוד תחרות,
לדוגמה במשק החלב אסרו על רפתות קטנות להתקיים, כי התברר שלרוב הן לא כלכליות,
אלא הכריחו אותם להתאחד, וכך הרווחיות עלתה ומחיר המטרה של החלב ירד.
חיסול החקלאות לא יוריד את עלות המחייה בארץ שהיא גבוהה בגלל כל מיני עיוותים,
פעם, בתקופת ילדותי, המחייה בארץ הייתה מאוד מאוד זולה,
אורחים מחו"ל שהיו באים לביתינו מארה"ב, היו בהלם כמה עולה בארץ קופסת גבינה,
עד שלא נמכרה 'תנובה' למשקיע זר, מחירי מוצרי החלב בארץ היו מהנמוכים בעולם,
ולאט לאט מחירי מוצרי החלב עלו, גם מחירי הירקות היו מאוד נמוכים,
הירקנים היו אז אנשים עניים, שהתפרנסו בדוחק, ולא כמו היום שיש לך ירקנים עם מכוניות מפוארות,
שחיים בווילות מפוארות, וטסים לחו"ל כל שישי, כל שבוע.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2021 23:13 |
|
| |
אין לי כוח לענות לכל ההבלים והסלט שעשית.
אבל דבר אחד שכתבת צד את עיני ושעשע אותי מאוד.
כתבת: לדוגמה במשק החלב אסרו על רפתות קטנות להתקיים, כי התברר שלרוב הן לא כלכליות, אלא הכריחו אותם להתאחד, וכך הרווחיות עלתה ומחיר המטרה של החלב ירד.
המדינה אשכרה הכריחה עסקים להיות רווחיים יותר? זה לא נראה לך מוזר? מה? הם לא רצו מעצמם להיות רווחיים? הם היו צריכים שהמדינה תכריח אותם??
לא נראה לך שמשהו עקום ומסריח בסיפור הזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2021 00:02 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | אין לי כוח לענות לכל ההבלים והסלט שעשית.
אבל דבר אחד שכתבת צד את עיני ושעשע אותי מאוד.
כתבת: לדוגמה במשק החלב אסרו על רפתות קטנות להתקיים, כי התברר שלרוב הן לא כלכליות, אלא הכריחו אותם להתאחד, וכך הרווחיות עלתה ומחיר המטרה של החלב ירד.
המדינה אשכרה הכריחה עסקים להיות רווחיים יותר? זה לא נראה לך מוזר? מה? הם לא רצו מעצמם להיות רווחיים? הם היו צריכים שהמדינה תכריח אותם??
לא נראה לך שמשהו עקום ומסריח בסיפור הזה? |
|
אני יסביר,
מכיוון שכל רפת מקבלת מכסה כמה ליטר חלב מותר לה לייצר,
וגם כל רפת משלמת מיסים ורואים בדיוק כמה הרוויחה כל רפת,
וכאשר רצו להוריד את מחיר המטרה של החלב, לכוולם,
הרפתות הקטנות צעקו, זה יגרום לנו לקרוס, כי הרווחים שלנו מאוד נמוכים,
ולכן אי אפשר להוריד את מחיר המטרה של החלב,
החליטה המדינה שבאופן כללי, היא אוסרת לקיים רפתות קטנות (יש לא מעט חריגים)
ואכן הרבה רפתות קטנות נסגרו או התאחדו,
כדי להתייעל, לדוגמה כדי לחלק אוכל לפרות ברפת גדולה משתמשים בטרקטורים ייעודיים,
זה מהיר ויעיל, וגם נוח לפרות.... ברפת קטנה זה לא כדאי כלכלית,
וכך מחיר המטרה של החלב ירד,
מי הרוויח מכך?
בעיקר המחלבות הגדולות, הם טוענים שגם הצרכן, ולזה אני לא מאמין.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2021 00:35 |
|
| |
מצחיק אתה. באמת חשבת שהייתי זקוק להסבר הזה? אני יודע היטב איך השיטה העקומה והמצחינה הזו עובדת. הרי בדיוק עם זה פתחתי את האשכול. זוכר? התכוונתי להראות איך השיטה הקומוניסטית הולכת ומסתבכת עם עצמה. הולכת ומתעקמת עוד יותר.. והצחנה מגיעה לכל בית בישראל שמשלם מחירים מופקעים על סחורה רקובה ודלוחה..
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2021 05:59 |
|
| |
רעיונוביץ, לו הייתי צריך למצוא בכנסת הנוכחית ח"כ שקרוב ביותר לעמדות שהיצגת, ח"כ זה היה... מרב מיכאלי. גם הנהגת הסתדרות העובדים בסולידריות מלאה איתך.
לו הייתי צריך לבחור ח"כ שבהתבטאויותיו הוא מייצג את העמדות שאתה תוקף, היה זה... בנימין נתניהו, הוא ולא אחר.
ברור שאין לך צל צילו של מושג מהו או מיהו "פרוגרסיבי", ואתה משתמש בשם התואר "פרוגרסיבי" לכל מי שדעותיו לא כדעותיך. מה לעשות שבענייני חקלאות ושוק חופשי אתה ומרב צמד חמד, ונתניהו, ה"פרוגרסיבי" כביכול, אוחז בדיוק בדיעות שאותן אתה תוקף בשצף קצף.
מזמן לא צחקנו ככה.
תוקן על ידי עיבל ב- 23/09/2021 06:00:30
|
|
|
|
|