יכול להיות שגם הם משכילים, אולי ממש כמו ענבל. אבל אין כל קשר ביניהם.
ומעניין לדעת כמה המו"ל שילם לאחים דויטש על הפרסומת לספר שלו (ספר שבפועל נמצא ברוב בתי הכנסת של חניכי וכדו'). באופן כללי, ביקורת של עצניקים, זה נחשב לסוג של פרסום חיובי מאוד. סוג של תעודת כשרות טובה.
נשלח ב-27/9/2021 10:33
אם בכל ביקורת של עצניקים אתה נגד, שיערב לך. בגהינום יש מקום לכולם.
למעשה, כפי שהבנתי נעשתה כאן תרמית ממדרגה ראשונה. לפני שנים יצא הספר 'פשוטו של רש"י', הספר קיבל הסכמות נלהבות מרבנים מכל החוגים. בשנים האחרונות הוציאו ספר 'פשוטו של מקרא' וצירפו אליו את הפירוש 'פשוטו של רש"י', וכמובן צירפו לכך את ההסכמות הנ"ל. בספר הנ"ל אין שום איזכור לכך, שלמעשה על ה'פשוטו של מקרא' אין שום הסכמות. ואף שם המוציאים לאור נעלם מעין כל.
וכשראה זאת הגרב"ש דויטש הידוע בתור אחד שמגיה מאות ספרים, (אם לא אלפים) והוא זה שאחראי על 'אוצר החכמה' איזה ספרים להכניס ואיזה לא, ונוכח לדעת שמוכנסים שם דברי כפירה ממש, הוא יצא חוצץ כנגדם.
אם יש כאלו שנעים ונוח להם לקרוא דברי כפירה, לצערנו שיערב להם. אגוט קוויטל.
לי מספיק הרעיון על עין תחת עין במקום מאה סילופים. אם זה נכון - זאת כפירה בתושב"ע ללא כחל ושרק. לא לחינם כל החכמולוגים של ביקורת המקרא ימ"ש עומדים על הרגליים האחוריות בעניין הזה ומתעקשים שחמורבי הוא מלכנו.
לי מספיק הרעיון על עין תחת עין במקום מאה סילופים. אם זה נכון - זאת כפירה בתושב"ע ללא כחל ושרק. לא לחינם כל החכמולוגים של ביקורת המקרא ימ"ש עומדים על הרגליים האחוריות בעניין הזה ומתעקשים שחמורבי הוא מלכנו.
הרב דויטש לא אמר שכך כתוב בספר, כי כנראה זה לא כתוב (אפשר לשער שהוא דפדף מיד לשם כדי לבדוק). הוא אמר ש'אומרים שכך הם אומרים'. 'הם'.
נשלח ב-27/9/2021 12:21
לתומי, הייתי סבור כי מרן הגרב"ש בדק לפני שדיבר ופירסם, והלכתי במיוחד לבית הכנסת למצוא החומש המדובר, לבדוק מה שפירש 'עין תחת עין', ולא דובים ולא יער.
זה כנראה בילבוליזציה, בין ספר זה לבין חבורת ענבל/פייבלזון/הולצמן
נשלח ב-27/9/2021 14:19
מנהשורה כתב:
פיינשמקער כתב:
הרב דויטש לא אמר שכך כתוב בספר, כי כנראה זה לא כתוב (אפשר לשער שהוא דפדף מיד לשם כדי לבדוק). הוא אמר ש'אומרים שכך הם אומרים'. 'הם'.
עצניק תקרא לבן הבכור שלך על שם החומר שיש לך בין האוזניים. מה עם קצת הבנת הנקרא? מופקע בשביל לוטפש עם בול עץ בין האוזניים שכל מה שהוא רואה זה עציצים בכל מקום?
בקיצור: לא יודעים מי המחבר לא יודעים מה כתוב שם לא יודעים מה מצא שם הגרביש אבל יודעים לעשות חגיגות נשמע בהחלט כמו משהו שעשוי מהחומר שבין האזנים של מישהו
נשלח ב-27/9/2021 15:22
בינתיים התבררו לי שני דברים א. המחבר הוא ר' נתן אנשין ב. 'מאה סילופים קשים' - הכוונה מאה מקומות שמפרש לא כרש"י אלא כמפרשים אחרים
נשלח ב-28/9/2021 21:50
שמעתי מתלמיד חכם שהסביר לי שיש דברים שכל המפרשים לא פירשו ולדוגמא לפעמים כותב רשי ואין מקרא יוצא מכדי פשוטו וכו בקיצור שלא תמיד מותר גם לפרש הכול אבל בעיקר אי אפשר לפרש בלי מקורות וזה הבעיה