יישר כח קו 2. רק שבעניותי לא הבנתי איך ה 'סיפור' של הקהילה מסתתר בתמונה שהעלית?
נשלח ב-1/10/2021 16:11
יישר כוח גדול, מאוד מאוד נהניתי
נשלח ב-4/10/2021 06:41
ישר כוח בשם כל "קהילה קדוישה בחדרי" שעוזבים בורות נשברים. כולו רוע .לשון הרע. ורכילות. ופותחים אשכול זה את האור הגדול של שר התורה ר' שאול אלתר שליט"א, ורואים ושומעים את הקולות, דברי אלוקים חיים כנתינתם מסיני, מפי מלאך השם צבהות, מהרב הדומה למלאך השם
נשלח ב-4/10/2021 07:48
מה שמיוחד אצל מרן הגאון הגר"ש שליט"א, שנוהרים אליו 'מבקשים' מכל הסוגים. בסעודה שלישית מגיעים בקביעות חסידים ואנשי מעשה מכל המגזרים של היהדות החרדית, מלובשי כתונת פסים ועד לובשי פראקים. להערכתי קרוב לשליש עד מחצית מהנדחקים הם בעלזרס, ויזניצערס, תולדות אהרונס, ליטוואקס ועוד.. וכו' וכו' אני רואה אותם מגיעים בקביעות לחוות התעלות ולשמוע (ואלה לא סקרנים). כלומר, מעבר למאות המשפחות הגוריות שעברו לקהילה, ישנם מאות נוספים שרואים במרן הגאון הגר"ש שליט"א 'מורה דרך' . סוף סוף מצאו איש אשכולות שמעורר בהם יראת שמיים, חשבון נפש ומתדלק אותם לשאר ימות השבוע. איש אשכולות ענק ש 'חיכו ממתקים וכולו מחמדים' . כמה חבל ועצוב ש'האמת נעדרת' והענק הזה הוא לא ממנהיגי הדור.
נשלח ב-5/10/2021 16:46
אולי די? הוא ת"ח וצדיק וראש ישיבה, אבל למה "מגור"?
הוא לא גור. ולא קשור לגור. הוא פרש וזה זכותו המליאה!
נשלח ב-5/10/2021 17:11
פלאיפלואס כתב:
אולי די? הוא ת"ח וצדיק וראש ישיבה, אבל למה "מגור"?
הוא לא גור. ולא קשור לגור. הוא פרש וזה זכותו המליאה!
"גור" היא ירושת אבותיו של הרבי הנוכחי, בדיוק כפי שהיא ירושת אבותיו של הגר"ש.
שניהם בני, אחייני, נכדי וניני אדמו"רי גור באותה מידה.
נשלח ב-5/10/2021 17:35
שדה9 כתב:
ישר כוח בשם כל "קהילה קדוישה בחדרי" שעוזבים בורות נשברים. כולו רוע .לשון הרע. ורכילות. ופותחים אשכול זה את האור הגדול של שר התורה ר' שאול אלתר שליט"א, ורואים ושומעים את הקולות, דברי אלוקים חיים כנתינתם מסיני, מפי מלאך השם צבהות, מהרב הדומה למלאך השם
איך אתה יודע איך נראה מלאך ה'
נשלח ב-10/10/2021 21:26
לראות ולהיראות אור פני מלך ר' שאול אלתר שליט"א, שעליו נאמר כל הבורח מן הכבוד הכבוד רודף אחריו, לקדוש ברוך יש מספיק דרכים ,וכנראה שהדרך שנבחרה מן השמים קרויה דויד מנחם ברלינר הי"ו ומגלגלין זכות על ידי זכאי
נשלח ב-27/10/2022 05:47
דבר אמת גיליון 181 פרשת בראשית תשפ"ג - מעמד הקפות שניות - המלא ותקצירים / מעמד שמחת בית השואבה המלא / קידושא רבא לבני חו"ל ביו"ט שני / דברי התעוררות בליל הושע''ר בביהמ''ד אור חיים / הכתב והמכתב - שהכל נהיה בדברו
◂ מעמד "הקפות שניות" בבית מדרשנו - 3 גירסאות : המעמד המלא / תקציר שיחות ודרשות / תקציר מראות
◂ מעמד "שמחת בית השואבה" - המעמד המלא עם כל הדרשות ביידיש ולשה''ק
◂ ווארימע ווינקל - "איסור לחג" - קידושא רבא לבני חו"ל ביו"ט שני
◂ ווארימע ווינקל - "גלינו מארצנו" - ליל הושענא רבא בביהמ''ד אור חיים ירושלים
◂ הכתב והמכתב - "מאהבת השי"ת אותנו" / מענה לילד על נוסח הברכות
להצטרפות לקבלת הגליון השבועי בדוא''ל מידי שבוע ובו כל שיחות ושיעורי ראש הישיבה והנעשה והנשמע בקהילת ראש הישיבה :[email protected]
נשלח ב-27/10/2022 19:30
שמעו ותחי נפשכם דברי אלוקים חיים מפי שר התורה, הענווה, והמידות, ר' שאול אלתר שליט"א מי כזה טיפש לא ישמע ולא יראה את הדברים הנפלאים? מי כזה מסכן ולא יראה את דברי אלוקים חיים מפי מלאך השם? ובמקום זה יבחר באשכולות הטינופת של כן ביבי לא ביבי... רכילות ולשון הרע וישר כוח להרב החסיד ר' קוו2 שליט"א
נשלח ב-27/10/2022 20:54
ממתי קול הלשון מכניסים וידאו של אירועי חסידויות? זה כבר מוגזם, אף אחד לא הוכיח לי מעולם שהוא צדיק הדור, המקור שלו ושל חסידיו בתרבות הגורית הכל כך לא אהובה, אז מניין לי להעריץ אותו? זה כבר לא אהבת מרדכי כי אם שנאת גור, ויש גבול לכמה אפשר לשנוא..
נשלח ב-28/10/2022 10:09
קו2
ירו_שלמי כתב:
ממתי קול הלשון מכניסים וידאו של אירועי חסידויות? זה כבר מוגזם, אף אחד לא הוכיח לי מעולם שהוא צדיק הדור, המקור שלו ושל חסידיו בתרבות הגורית הכל כך לא אהובה, אז מניין לי להעריץ אותו? זה כבר לא אהבת מרדכי כי אם שנאת גור, ויש גבול לכמה אפשר לשנוא..
אף אחד לא ביקש שתעריץ כמו שאף אחד לא ביקש שתשנא, הציעו לך להציץ ולטעום , רוצה תטעם לא רוצה אל תטעם, לבינתיים הספיקו לסיים בבית מדרשו עוד שבוע עמוס בתכנים לעייפה ולהרוות את הצמאים לדבר ה'
דבר אמת גיליון 182 פרשת נח תשפ"ג - שיעור בביתר בסוכות / ליו''ד של הסב''ק מרוזין זי"ע/ ליא"צ הראש''ל הרב עובדיה יוסף זצוק''ל / חינוך לרגישות לזולת / פלפול בר"ן ריש נדרים / אנה ה' כי אני עבדך - בסעודה בסוכות / ניחום אבלים - עקידת יצחק
◂ העמק דבר - שיעור בביתר בחול המועד סוכות / בענייני ספק בשמיטת כספים
◂ ראש דברך - "במעלליו יתנכר נער" / שיחה לילדים לרגל בר מצווה, חינוך למידות טובות
◂ לרגל יומא דהילולא - הגהות מהגר"ע יוסף זצוק"ל ע"ס שפת אמת / מראות מחייו עם רבוה"ק הלב שמחה והפני מנחם זיע"א ולהבחל"ח רבינו שליט"א
◂ לרגל תחילת מס' נדרים בדף היומי - קושיא מרבינו שליט"א וישובה בדברי הר"ן בריש מס' נדרים
◂ ווארימע ווינקל - כי אני עבדך / שיחה לבני ישיבות בחוה"מ סוכות
◂ הנעשה והנשמע - עקידת יצחק / ניחום אבלים על אברך מבאי בית מדרשנו