| נשלח ב-1/10/2021 16:22 |
|
| |
ד"ר רוזמן - הדבר הכי רעיל להכניס לגוף - פסי גומי צבעוני
ישנה אשה מפורסמת בתקשורת שהיא ד"ר לתזונה מהאוניברסיטה העברית
יש ל תוכנית רדיו,
ושם היא דברה על הדבר הכי הכי רעיל להכניס לגוף
שלצערינו זה נפוץ מאוד בציבור החרדי,
וזה פסי גומי צבעוניים
בכל מיני צבעים,
הנה מה שהיא אמרה על זה
הנחשי גומי האלה, והפסי גומי האלה עם כל הצבעי מאכל זה בערך הדבר הכי-הכי לא בריא שאפשר להכניס לגוף", הפצירה במאזין המבולבל. "אני עוד לא ראיתי דבר כזה, כל כך כל כך רעיל, עוד לא פגשתי דבר כזה רעל", הוסיפה במניפסט נגד הממתקים הצבעוניים. "הצבעי מאכל האלה שיש שם, אין שום הבדל בינו לבין צבע שצובעים איתו את הקיר, שום הבדל. זה כמו לקחת כפית צבע לקיר, לערבב את זה באוכל ולהגיד 'אני אוכל את זה כי זה צבע מאכל'. זה נורא ואיום. זה זבל, אין שם כלום חוץ מגומי שחוסמים את המעיים, צבעי מאכל וסוכר לבן - שם כל הרעלים מרוכזים".
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2021 17:04 |
|
| |
נשמע דמגוגיה פר אקסלנס. צבעי מאכל - יש בריאים ויש שלא, אלה שלא אסורים בשימוש ע"פ חוק. יש הרבה צבעי מאכל טבעיים לגמרי. להתנגד באופן גורף לצבעי מאכל בלי לפריד בין הסוגים השונים, זה הכי לא מקצועי שיש. להשוות את זה לצבעי קיר, זו כבר עילה לתביעת דיבה. סוכר לבן זה הדבר הכי רעיל שיש - אבל סוכר חום, אין כמוהו לבריאות. רק שההבדל ביניהם הוא, שסוכר חום מורכב בסופו של דבר מ-99% סוכר לבן, ורק יש בו עוד אחוז פחות או יותר של עוד כמה מינרלים וכו'. אז בס"ה הפסדנו בסוכר לבן את המינרלים, זה לא הופך להיות 'הדבר הכי רעיל' שיש (בלי להיכנס לעצם הבעיה של פחמימות מיותרות שגורמות להשמנה וכל הרעות הנלוות לכך). אם גומי חוסם מעיים (איזה גומי? מה יש בהם בכלל?) אז כל הילדים היו צריכים להתאשפז בגלל חסימת מעיים, לא? או שזה לא ממש חוסם, אלא רק צורת התבטאות דמגוגית כדי להפחיד ולהרשים את הציבור ברמת הבנת העל של המומחית... אני מנחש שהיא בטח גם נגד חיסוני קורונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2021 17:52 |
|
| |
מצדרביעי
| hhaavv כתב: |  | רק שההבדל ביניהם הוא, שסוכר חום מורכב בסופו של דבר מ-99% סוכר לבן, ורק יש בו עוד אחוז פחות או יותר של עוד כמה מינרלים וכו'. . |
|
אם כל ההבדל הוא אחוז אחד, מוכן להתנדב להסביר לי למה בשביל להמתיק כוס קפה עם סוכר חום אני נדרש לכמות סוכר כפולה לעומת כוס עם סוכר לבן?:)
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 01/10/2021 17:52:44
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2021 21:19 |
|
| |
סוכר חום הוא סוכר (סוכרוז) שלא זוקקה ממנו הדבשה, או סוכר לבן שהוספה לו מולאסה. הסוכר החום הוא בעל ערך קלורי מעט נמוך יותר מסוכר לבן (373 קלוריות למאה גרם, לעומת 396 בסוכר לבן). זאת בשל נוכחות המים שבו, שגם הופכת אותו ליותר לח ומעט פחות מתוק. הוא מכיל בין 3.5% דבשה (בסוכר חום בהיר) ל-6.5% דבשה (בסוכר חום כהה), מבחינת נפחו הכולל. בעבר הסוכר החום נתפס כבריא יותר מסוכר לבן, אך נראה כי ההבדל הבריאותי בין הסוגים זניח.[1] הסוכר החום לרוב יקר יותר מהסוכר הלבן, כיוון שההיצע שקיים לו בשוק נמוך ביחס לסוכר הלבן, וכן בשל התגברות הביקוש אליו בזכות תדמיתו כבריא יותר.
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%A8_%D7%97%D7%95%D7%9D
|
|
|
|
| נשלח ב-3/10/2021 01:17 |
|
| |
למיטב ידיעתי ג'לטין זה לא גומי...
|
|
|