| נשלח ב-14/10/2021 14:52 |
|
| |
הפרשן יעקב ריבלין: אלקין סוגר חשבון עם החרדים שלא בחרו בו לעירית י-ם.
יעקב ריבלין בחצות בסקופים: המכה של העברת קריית גת לחילונים קשה לא פחות מגזירת המעונות. לא במקרה שני גוזרי הגזירות משתייכים לאותו סקטור ושניהם נפגעו בעבר מהחרדים. אלקין סגר חשבון עם החרדים שלא בחרו בו לעירית י-ם.
https://t.me/haskupim/23328עד היום לא ברור לי מדוע לא הלכו אז על בטוח עם אלקין (שאילו החרדים היו תומכים בו, היה נבחר ללא ספק), ובמקום זה לקחו סיכון והלכו עם ליאון שניצח על חודם של קולות.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2021 14:58 |
|
| |
אלקין התברר כלא יותר מאופורטוניסט, גם בבחירות לעירייה וגם בעריקה לסער..
(ולא נרחיב על על הסיפור עם אשתו הנוכחית וד"ל)
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2021 15:18 |
|
| |
אופורטוניסט בתפקיד ראש העיר זה הדבר הכי נוח לחרדים. כי בתמורה לתמיכה, הוא יהיה מוכן לתת כמעט הכול..
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2021 20:24 |
|
| |
אלקין לא הסכים לתת כלום לליטאים. היה לו הסכם עם ברקת שברקת יעזור לו בעיריית ירושלים והוא יעזור לברקת בליכוד.
כחלק מכך הוא ירש מברקת את הכוורת שיעצה לברקת, ואת יהודוני החצר של ברקת קרויזר ואיזק. והם יעצו לו את מה שיעצו לברקת, הפרד ומשול. תן מגרש לגור, מגרש לבעלז, תופינים לאנשי עץ, ויש לך את העיר. וכשנציגי דגל (הכח הגדול בעיר 6-3) דיברו איתו, הוא זלזל בהם. והגר"ב סאלוייציק אמר, כל מה שהוא מציע לי היום הוא יתן לי גם אחרי הבחירות אם יבחר. לברקת שיחקה השעה והוא ניצח עם עצות אחיתופל הללו, ולאלקין לא. גם כי הקול החילוני, התפצל בינו לבין עופר ברקוביץ. וגם כי הוא לא היה מספיק אטרקטיבי.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2021 20:43 |
|
| |
זה מוזר מאוד מה שאתה מספר. אלקין פוליטיקאי משופשף. והחסידים כידוע הלכו אז בכל הכוח על יוסי דייטש (התאבדות פוליטית מטופשת, אבל עליהם אין לי שאלות, כי זה לא הטעות הראשונה שלהם). אז למה הוא לא סגר דיל עם הליטאים? זה נראה שהוא הבין שאין לו סיכוי כי הליטאים כבר נעולים על ליאון ויהי מה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2021 23:34 |
|
| |
אלקין נפגש עם רבני דגל התורה, שהציגו בפניו את דרישותיהם.
הוא גלגל אותם מכל המדרגות. אחד מהם שאל אותו "מה ראית לשטות זו? למה לך להפסיד הכל ולא לתת את דרישותינו? הוא עונה הניצחון בכיס שלי החסידים יתמכו בי הכל בסדר.
למען האמת עד לרגע זה אין הסבר טבעי להחלטת האדמור מגור להתאבד על דייטש במקום לתמוך באלקין.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2021 00:21 |
|
| |
יעקב רבלין? נו באמת.... ולהגיד שקרית גת גרועה יותר מגזירת המעונות זו כבר ממש הזייה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2021 10:37 |
|
| |
בזמנו דיברו שדרעי מסיבותיו הוא מעכב את הקמת העיר שפיר עבור החרדים? אבל עזבו בסופו של יום כדי שהמקום יצליח ולא יבנו דירות צפופות חייבים קודם כל להחליט שהמקום מיועד עבור האוכלוסייה הכללית. לא שאני אומרת שהמעכבים הנוכחיים הם צדיקים גדולים אבל גם זו לטובה...הרי פחות משהנציגים החרדים עשו לפתרון מצוקת הדיור במגזר החרדי אלקין ושקד לא יכולים לעשות: כי הנציגים החרדים הרי לא עשו כלוםםםםםםםםםםם! בזמן שהמשרדים הרלוונטיים היו תחת ידם.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2021 11:07 |
|
| |
| פצקו כתב: |  | אלקין נפגש עם רבני דגל התורה, שהציגו בפניו את דרישותיהם.
הוא גלגל אותם מכל המדרגות. אחד מהם שאל אותו "מה ראית לשטות זו? למה לך להפסיד הכל ולא לתת את דרישותינו? הוא עונה הניצחון בכיס שלי החסידים יתמכו בי הכל בסדר.
למען האמת עד לרגע זה אין הסבר טבעי להחלטת האדמור מגור להתאבד על דייטש במקום לתמוך באלקין.
|
| מה היו הדרישות של רבני דגל התורה מאלקין?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2021 21:09 |
|
| |
| פצקו כתב: |  | אלקין נפגש עם רבני דגל התורה, שהציגו בפניו את דרישותיהם.
|
|
עכשיו זה כבר יותר הגיוני. אלקין מצידו עשה חשבון פוליטי נכון. ולכן היה בטוח שהחסידים בסופו של דבר יתמכו בו ולא יבחרו להתאבד. דבר אחד הוא לא לקח בחשבון, שהם לא חכמים במיוחד..
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2021 12:29 |
|
| |
ולתמוך בליאון החצי מסורתי היתה "חכמה" מאוד גדולה.... איך אמר הרמ"ה הירש ? יש פה 'נסתרות' והנסתרות היה שהוא נציג של ליברמן והוא יסדר את חוק הגיוס, למחרת הבחירות ליברמן התפטר ונתן בעיטה גדולה לציבור החרדי,
כל החישובים מראים בבירור שאם הציבור הליטאי והספרדי היה מצביע גם לדייטש, אז דייטש היה היום ראש העיר, אבל מה פתאום שיצביעו לו ? כשלופליאנסקי רוצה להיות ראש עיר אז כולם מחוייבים להצביע לו, כי יש לו אהדה בציבור וכו' וגם בבית משפט ויתרו לו על הכלא..... אבל כשנציג שלו"א רוצה להיבחר, היה לא תהיה, גם לי גם לך לא יהיה, עדיף נציג של ליברמן,
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2021 12:38 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  |
כל החישובים מראים בבירור שאם הציבור הליטאי והספרדי היה מצביע גם לדייטש, אז דייטש היה היום ראש העיר, |
|
גם אם אתה צודק כעת. לכתחילה וודאי שההנחה היתה שדייטש יפול כמו מאיר פרוש בזמנו.
והאמת, שאתה לא צודק בכלל. כי אם לא ליאון, ההתמודדות היתה דייטש מול ברקוביץ. וסבירות גדולה מאוד שברקוביץ היה לוקח.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2021 12:49 |
|
| |
אילו דייטש היה נבחר - הוא היה עכשיו עמוק בחקירות ומשפטים של תיקים תפורים מכאן ועד להודעה חדשה. הפרקליטות לא היתה מוותרת על התענוג.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2021 13:35 |
|
| |
ולמה להצביע לדייטש? כי הוא נציג של קבוצה קטנה כפה את מועמדותו על הרוב???
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2021 13:56 |
|
| |
לא, כי ליאון הוא נציג של קבוצה גדולה,
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2021 15:21 |
|
| |
hhaavv
| בונדמן כתב: |  | | לא, כי ליאון הוא נציג של קבוצה גדולה, |
|
ליאון מודע בדיוק מה "כוחו" האמיתי, בניגוד לדייטש, שלדעת פטרוניו אגודת ישראל, ירושלים, ביתר, בית שמש וצפת רושמים על שמם בטאבו. ליאון גם מעולם לא טען 'מגיע לי'. ברור כשמש שהטענה נגד ליאון היא רק אחת: שהוא כביכול נציג ליטאי (מאנשי ר' חיים)...
|
|
|
|
|