| נשלח ב-18/10/2021 17:56 |
|
| |
מה הבעיה לגור בשכונה מעורבת?
אגב הדיון באשכול סמוך על מחירי הדירות באזורים החרדים
עולה השאלה: מה רע באמת להתגורר בשכונה מעורבת (בסביבה שאינה אנטי)?
הילדים מתרגלים מקטנות לא להתערבב (כמו אצל היהודים בחו"ל)
בית כנסת ניתן להקים בצורה מסודרת
מצרכים כשרים מצויים בכל מקום ואם לא, באינטרנט הכל זמין
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2021 18:29 |
|
| |
יש שם אתיופים
וגרוע מכך
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2021 19:30 |
|
| |
אנשים גרועים קיימים בכל מקום
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2021 20:13 |
|
| |
| מכמונת כתב: |  | אגב הדיון באשכול סמוך על מחירי הדירות באזורים החרדים
עולה השאלה: מה רע באמת להתגורר בשכונה מעורבת (בסביבה שאינה אנטי)?
הילדים מתרגלים מקטנות לא להתערבב (כמו אצל היהודים בחו"ל)
בית כנסת ניתן להקים בצורה מסודרת
מצרכים כשרים מצויים בכל מקום ואם לא, באינטרנט הכל זמין
|
|
דווקא אם הם היו אנטי זה בסדר הבעיה מתחילה כשגרים בשכנות, מפתחים ידידות ומתערבבים
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2021 20:41 |
|
| |
לא סוף העולם אבל... לפעמים זה מצב שאתה חושש שהילדים ירדו לחצר כי לא רק יתקלו במראות שונים או שפה זולה אלא פשוט יחטפו מכות . חשש גדול יותר מגניבות בעיקר קומות נמוכות. אי נעימות כשאתה שומע בסעודת שבת את המעלית נפתחת בחדר מדריגות . וכל זה מנסיון ... מצד שני תרבות הדיור והנקיון מחוץ לדירה וברחוב מן הסתם יהיה יותר נעים ומסודר ופחות מחנק לחיות איך שבא לך . גם יעריכו כל אחד שמשלים מנין בבית הכנסת גם אם אין לו גנרטור שבת או אישתו נוהגת... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2021 21:16 |
|
| |
האם החיסכון כזה משמעותי שכדאי לשלם את המחיר?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2021 22:05 |
|
| |
לא נעים אבל הרבה פעמים דווקא במקומות כאלו יש חינוך יותר איכותי (גם במוסדות) ופחות נשירה...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2021 00:41 |
|
| |
זאת בעיה גדולה לגור בעיר מעורבת,
יש לזה הרבה בעיות שניתן לפתור,
זה הרבה בעיות חינוכיות לגור עם שכנים חילונים,
לא נעים לשיר זמירות שבת עם לשמוע את יאיר לפיד ברקע של הטלויזיה של השכן,
זה לא מעט התמודדויות,
רובן בונות ומחנכות,
ואגב,
מניסיון של הרבה שנים,
לרוב ! בחורי ישיבות מערים מעורבות,
בוגרים יותר, מבינים טוב יותר למה הם חרדים,
מבינים טוב יותר למה הם בישיבה ולא במקום אחר,
כתוצאה מכך, שומרים יותר טוב על זמני הסדרים בישיבות.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2021 01:40 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | לא נעים אבל הרבה פעמים דווקא במקומות כאלו יש חינוך יותר איכותי (גם במוסדות) ופחות נשירה... |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2021 01:45 |
|
| |
בערים מעורבות פחות נעים, מבחינת צניעות וכלבים, ואין סביבה דתית כמו בית כנסת אוכל כשר מוסדות דת קרובים, ופחות התחשבות בצרכים דתיים כמו סוכה שבת ועוד. הילדים והמבוגרים עשויים להיות מושפעים לרעה, וזה לא בהכרח מתבטא בעזיבת הדת. ברמב"ם מופיע על החובה הגדולה להתרחק מרשעים, זה לא אותו דבר כנראה כי הם לא רשעים. זה לא אסור. זה פחות מומלץ נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2021 02:24 |
|
| |
עיקר הבעיה בשכונות וערים מעורבות
היא מוסדות חינוך ראויים, שזה אומר הכיתות קטנות הרמה בד"כ נמוכה, אין תחרות בין המוסדות וכתוצאה מכך הרמה יורדת, אין גמישות בין הרבנים ואז המטרה מקדשת את האמצעים וד"ל.
הדבר השני מקומות עבודה באופן כללי חסרים במיוחד לגברים, חסר הצאו והתפרנסו זה מזה וצריכים לצאת החוצה כדי להביא פרנסה, לנשים חסרות מסגרות עבודה ראויות עם כללים ברורים, לא שתמיד באזורים חרדיים זה יותר טוב ועדיין המבחר גדול יותר ממקומות וערים ושכונות מעורבות.
אבל בסה"כ אין ברירה וחייבים לצאת החוצה למרחבים, אבל גם שם המחירים כבר לא זולים.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2021 07:58 |
|
| |
מחירי דירות זולות = אוכלוסי'ה זולה חשבת על דרום ת"א?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2021 08:42 |
|
| |
אני מתגורר במקום כזה. אצלי בבניין יש ליטאים, גוראים, ויז'ניצאים, שסניק, רוסים וחילונים, וגם כלב אחד חמוד.
אני קורא את מה שכותבים פה אנשים שמתגוררים בערים חרדיות, כאלה שכנראה מעולם לא התנסו במגורים בעיר חילונית, בשכונה מעורבת שהציבור החרדי בה מהווה אולי 5% כמו למשל, ואני מביא רק כדוגמה את שכונת נווה-שאנן בחיפה. קורא את מה שכותבים פה ומחייך לעצמי.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2021 08:51 |
|
| |
| רציף כתב: |  |
בערים מעורבות פחות נעים, מבחינת צניעות וכלבים, ואין סביבה דתית כמו בית כנסת אוכל כשר מוסדות דת קרובים, ופחות התחשבות בצרכים דתיים כמו סוכה שבת ועוד. הילדים והמבוגרים עשויים להיות מושפעים לרעה, וזה לא בהכרח מתבטא בעזיבת הדת. ברמב"ם מופיע על החובה הגדולה להתרחק מרשעים, זה לא אותו דבר כנראה כי הם לא רשעים. זה לא אסור. זה פחות מומלץ נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2021 10:01 |
|
| |
| רעיונוביץ כתב: |  | זאת בעיה גדולה לגור בעיר מעורבת,
יש לזה הרבה בעיות שניתן לפתור,
זה הרבה בעיות חינוכיות לגור עם שכנים חילונים,
לא נעים לשיר זמירות שבת עם לשמוע את יאיר לפיד ברקע של הטלויזיה של השכן,
זה לא מעט התמודדויות,
רובן בונות ומחנכות,
ואגב,
מניסיון של הרבה שנים,
לרוב ! בחורי ישיבות מערים מעורבות,
בוגרים יותר, מבינים טוב יותר למה הם חרדים,
מבינים טוב יותר למה הם בישיבה ולא במקום אחר,
כתוצאה מכך, שומרים יותר טוב על זמני הסדרים בישיבות.
|
|
"הבעיות " ?? האלו הן מבגרות ומעצבות את הדור הצעיר!! יש הבדל מהותי בין בחורים / בחורות שגדלו בעיר מעורבת ובין אלו שגדלו בעיר חרדית !! החשיבה הבגרות הנפשית ההסתכלות ומנטליות !! מכירה אישית אברך תלמיד חכם וצדיק שגדל בעיר מעורבת החשיבה והמנטליות שלו שונה לגמרי מאברך שגדל בעיר חרדית !! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2021 14:40 |
|
| |
הבעיות יכולות גם לבגר ולעצב, אך גם יש סיכוי לא מבוטל להדרדרות, חלילה.
|
|
|
|
|