רבינו זצוק"ל אמר שצריכין לכל ילד להעמיד פאקין [חיסון אבעבועות] קודם רבע שנה. ווארום אויב ניט [שאם לא] הוא כמו שופך דמים, אפילו אם דרים הרחק מהעיר, וליסע אפילו בזמן שהקור גדול, להעמיד פאקין קודם רבע שנה
מחסנים רק בשביל למנוע מוות? מניעת מחלות מורכבות, זה לא סיבה לחסן?
נשלח ב-30/10/2021 20:20
וגם כדי למנוע הדבקה של מבוגרים...
נשלח ב-30/10/2021 20:21
מתנגדי החיסונים מנהלים את כל חייהם כולל עניינים רפואיים ודברים חשובים אחרים לפי מקווה נייעס שמועות סבתא קווי טלפון עלומי שם וזהות וזלזול מוחלט בגורמי מקצוע. אני מניח שאלה שמנהלים את ענייניהם והחלטותיהם החשובות בצורה כזו מן הסתם אינם רווים נחת גם משאר ענייני חייהם האישיים.
אני מסכים שאצלך הוא לא ברור כי לא למדת רפואה . גם אני לא. אבל כשאני חולה או (וכאן צריך להדגיש דבר שכלל אינו מובן בציבור החרדי) כשאני רוצה למנוע מחלה אני הולך לרופא שמומחה יותר ממני ואני סומך עליו.
למבוגרים לענ"ד חד משמעית התשובה היא כן. הוכח ללא ספק שהחיסון מציל חיי אדם. לא ידוע לנו על תופעות לוואי בטווח ההקרוב (מלבד מקרים יוצאי דופן) לילדים אני בהתלבטות. 1. ילדים מתמודדים עם הקורונה הרבה יותר טוב ממבוגרים. אז למה לחסן? שיפתחו את הנוגדנים בדרך הטבעית. 2. לא ידוע האם יהיו תופעות לוואי לטווח ארוך של שנים. 3. ילדים נמצאים בתהליך התפתחות, באמת שלא יודע מה המשמעות (שוב, לטווח ארוך) של החיסון על ההתפתחות התקינה שלהם? אינני רופא או מדען בתחום. כותב רק מהרהורי ליבי...