מה שלי כואב זו ההרחקה. לא הכסף. זה לא העניין. כאשר אנו בודקים את האדם דרך ראיה של 'כן בלורית - פסול, לא בלורית-כשר' זו ראיה כ"כ מרחיקה, מפלגת ולא מקרבת.
נשלח ב-2/12/2021 09:37
יש לי תחושה שמהר"י מויזניץ לא באמת כזה אלא שהוא עושה כל מיני דברים שהוא ראה אצל זקנו ודודו ממונסי גם אם לא מבינים או מתחברים לזה קחו למשל את נושא התמונות, אצל הרבי ממונסי זה היה באמת בנפשו והוא האמין שזה מקלקל את הצלם אנוש של כל אחד, והרבי מויזניץ לא נראה שבאמת סובל ומתייסר מתמונות
נשלח ב-2/12/2021 11:37
כמדומני (יתקנו אותי החסידים דהכא), שחסידות וויזניץ ידוע כ"שמרנית", כלומר עסטדה בחיצוניות. גם אני לא מבין מה עניין הבלורית שכבר מזמן אינה במאדע ואין בה דרך שחץ וגאוה, וכל הכרכורים ע"ד המחצית השקל בטעות יסודם, שכידוע הכוונה למה שקוראים "קוקו" (או "צמה", כמו שביאר בטוט"ד בשו"ת בני בנים) והדבר ברור מדברי המחצה"ש גופי' שהבעיה היא ריבוי שער ושלא כדרך רבעייהו וזה כמעט לא שייך במה שקוראים כעת בלורית. כך שלא ממש מובן למה כ"ק מרן האדמור שהוא אח של של קה"ק העייליגער מוויזניצא, לא טורח להעמיד את הדת על תילה בדברים חיוניים ומקודשים ועסוק במה שאולי לפני 10 שנים היה זוטי זוטות
נשלח ב-2/12/2021 12:04
מזל שהנגיד קסירר היה קירח. אולי האדמו"ר התכוון שבעלי בלורית צריכים לתת לו-חנוכה געלט?!
נשלח ב-2/12/2021 13:04
ליאליא כתב:
יש לי תחושה שמהר"י מויזניץ לא באמת כזה אלא שהוא עושה כל מיני דברים שהוא ראה אצל זקנו ודודו ממונסי גם אם לא מבינים או מתחברים לזה קחו למשל את נושא התמונות, אצל הרבי ממונסי זה היה באמת בנפשו והוא האמין שזה מקלקל את הצלם אנוש של כל אחד, והרבי מויזניץ לא נראה שבאמת סובל ומתייסר מתמונות
למה שבעל צורה נאה יתנגד לצילומים? ידוע שמאז שדודו הכריז שהוא אוסר שיצלמו אותו רצו אחריו בכל הזדמנות לצלם אותו.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 02/12/2021 13:08:29
נשלח ב-2/12/2021 14:49
אתה משווה בין צורתו של הדוד ממאנסי וזקנו המגודל לאחיינו?
נשלח ב-2/12/2021 14:52
מה הנזק? כדאי להעשות חסיד ויזניץ?
נשלח ב-2/12/2021 15:08
ואילו הגאון רבי נחום פרצוביץ (מישיבת מיר) אמר לבחור חסידי באמצע ההסברה בשיעור: אילו היה לך בלורית נאה, היית קולט יותר את העמקות שאנחנו מסבירים.
גדול גדול והסתכלותו
נשלח ב-2/12/2021 15:34
גם אם הוא אמר זאת ברור לכולם שזו היתה בבדיחות הדעת האם גם האמירה הנוכחית נאמרה בבדיחות? ברור שלא