| נשלח ב-27/12/2021 16:44 |
|
| |
יישר כוח לרב אליהו ולמערכת עיתון הארץ!
כל הכבוד לרב אליהו ולמערכת "עיתון הארץ": הוכחתם את עצמכם היכן שהרבה "דמויות מוסריות" במגזר החרדי טמנו את ראשן באדמה ולא רצו לשמור על קדושת המחנה ולא על הנוער החרדי כפשוטו. אסור שתחלוף בראשכם ולו לרגע קט מחשבה של חרטה או נקיפות מצפון. אדרבה "הדמויות החינוכיות החרדיות" שידעו והתעלמו מהתנהגותו של ולדר והיו כאלה רבים. הם אלה שהביאו למותו ועל ידיהם דמו מרוח. הגאון הגדול הרב אליהו שליט"א אתם החוד החנית במאבק על הקדושה, היכן שכאמור גדולים וטובים נכשלו כל הכבוד! הצביעות החרדית האשכנזית גדולה מאין כמותה ורק רב ספרדי הגון יכול להושיע את המגזר האשכנזי מפניה.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 27/12/2021 17:10:58
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2021 16:57 |
|
| |
לאשכנזים יש מונופול על עבירות?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2021 17:08 |
|
| |
| שאגתשביט כתב: |  | | לאשכנזים יש מונופול על עבירות? |
| על עבירות לא. על טיוח כן.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2021 17:23 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2021 17:32 |
|
| |
תגיד לי אתה ילד קטן?! נולדת אתמול? אתה לא מכיר את ההתנהלות של הגדולים האשכנזים לעומת התמימות הספרדית? אתה לא רואה היכן המשיכו לתת לולדר לגיטימציה? על תטמון את הראש כבת היענה זה לא יעזור במקרה הזה. הצביעות ברורה ולראיה מי שעשה את העבודה הקדושה זה הרב הספרדי. הרבנים האשכנזים שהם עצמם סרחו ניסו לסגור עמו חשבון במילים אחרות נקמה על שחשף את ערוותם ברבים.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2021 17:54 |
|
| |
ש דבר אחד שצריך להאמריש
לחיים ולדר ז"ל זכויות רבות בפעילותו הציבורית והחינוכית, הוא פעל ועשה
בתחום פעילותו דברים טובים וחיוביים, הוא חידד מסרים חשובים שלא עלו מספיק
על פני השטח בתחום החינוך, הוא נתן פה לרבים מעלובי החיים שאיש לא שת להם
את לבו, הוא העלה את המודעות הערכית והציבורית לבעיות רבות, ונתן גם
פתרונות רבים להורים ומחנכים. בסך הכל הוא היה איש טוב שעשה הרבה טוב בחייו. אינני
יודע מה הוא עשה בחייו האישיים, אם נכונות השמועות אודותיו או לא, (רודף
הרייטינג הר"ש אליהו הוא ודאי לא מקור מוסמך בתחום זה, ובוודאי שלא עיתון
הארץ), אבל אין לי ספק שיריביו כותבי הכתבות אהרן רבינוביץ, ואביו בני רבינוביץ, שעשו את הכל להביא לתוצאה העגומה שארעה
היום, הם אנשים שעשייתם בתחום הציבורי היא עשיה מלאת רוע, והתועלת שהם
הביאו לציבור בחייהם לא מגיעה לאלפית ממה שהביא ולדר.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2021 17:56 |
|
| |
| לךתדע1 כתבה: |  | תגיד לי אתה ילד קטן?! נולדת אתמול? אתה לא מכיר את ההתנהלות של הגדולים האשכנזים לעומת התמימות הספרדית? אתה לא רואה היכן המשיכו לתת לולדר לגיטימציה? על תטמון את הראש כבת היענה זה לא יעזור במקרה הזה. הצביעות ברורה ולראיה מי שעשה את העבודה הקדושה זה הרב הספרדי. הרבנים האשכנזים שהם עצמם סרחו ניסו לסגור עמו חשבון במילים אחרות נקמה על שחשף את ערוותם ברבים. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2021 17:58 |
|
| |
| תם_יושב כתב: |  | | ש דבר אחד שצריך להאמר יש
הארץ), אבל אין לי ספק שיריביו כותבי הכתבות אהרן רבינוביץ, ואביו בני רבינוביץ, שעשו את הכל להביא לתוצאה העגומה שארעה
|
|
זה דבר ברור ש"אין עבירה מכבה מצוה", גם למשי זהב היו זכויות רבות..
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2021 18:11 |
|
| |
אני הקטן מתכחש ל'זכויות הרבות' של מי שבא לחנך את הציבור החרדי אך ורק לכיוון אחד של חקיינות זולה, הוא חיקה סופרים חילוניים בגאווה בלתי מוסתרת, וניסה ללמד את הילדים בעיקר על ביטחון עצמי ואסרטיביות - לא שזה רע, אבל כשאתה משקיע רק בזה ומתעלם מהחינוך המסורתי לענווה וליראת שמים 'פשוטה', זה כבר לא נועד לחנך את ילדי ישראל בדרך ישראל סבא אלא כדי להסב את ליבם אחורנית וללמוד מהגויים איך לחנך.
הוא היה סופר מעולה, עד שהחליט שהחל להאליל את עצמו בתור מחנך והוגה דעות, כמו אמנון יצחק ועוד ועוד.
אני לא בא לרקוד על הדם, אבל גם לא מסכים שיפרידו את דרכו החינוכית ממעשיו הנלוזים, אני רואה קשר די ישיר בין הדברים.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2021 18:17 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | | ש דבר אחד שצריך להאמר יש
|
|
אין שום דמיון ביניהם
משי זהב היה רוב חייו מאפיונר, את זק"א הוא הקים לקיום יצר הנקרופיליה שלו. הוא היה איש שלא מומלץ לפגוש אותו בסמטה אפלה. לא היה לו חבר אמת אחד.
ולדר היה איש טוב איש חסד, ואהוב על הבריות.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2021 18:21 |
|
| |
| תם_יושב כתב: |  | | ש דבר אחד שצריך להאמר יש
|
|

|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2021 18:26 |
|
| |
באותו מידה אתה יכול להגיד על ולדר שהיה כל חייו רודף שמלות מכל הצורות והמינים והוציא את ספריו ואת הגיגיו רק כדי לכסות על ערוותו הענקית תחת כסות ספריו ומאמריו בעלונים ותוכניות הסכת ברדיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2021 18:34 |
|
| |
| תם_יושב כתב: |  | אין שום דמיון ביניהם
משי זהב היה רוב חייו מאפיונר, את זק"א הוא הקים לקיום יצר הנקרופיליה שלו. הוא היה איש שלא מומלץ לפגוש אותו בסמטה אפלה. לא היה לו חבר אמת אחד.
|
|
גם משי זהב "ניצל" את "מטופליו" וגם ולדר..
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2021 19:00 |
|
| |
| תם_יושב כתב: |  |
| אדם_ה1 כתב: |  | | ש דבר אחד שצריך להאמר יש לחיים ולדר ז"ל זכויות רבות בפעילותו הציבורית והחינוכית, הוא פעל ועשה בתחום פעילותו דברים טובים וחיוביים, הוא חידד מסרים חשובים שלא עלו מספיק על פני השטח בתחום החינוך, הוא נתן פה לרבים מעלובי החיים שאיש לא שת להם את לבו, הוא העלה את המודעות הערכית והציבורית לבעיות רבות, ונתן גם פתרונות רבים להורים ומחנכים. בסך הכל הוא היה איש טוב שעשה הרבה טוב בחייו. אינני יודע מה הוא עשה בחייו האישיים, אם נכונות השמועות אודותיו או לא, (רודף הרייטינג הר"ש אליהו הוא ודאי לא מקור מוסמך בתחום זה, ובוודאי שלא עיתון הארץ), אבל אין לי ספק שיריביו כותבי הכתבות אהרן רבינוביץ, ואביו בני רבינוביץ, שעשו את הכל להביא לתוצאה העגומה שארעה היום, הם אנשים שעשייתם בתחום הציבורי היא עשיה מלאת רוע, והתועלת שהם הביאו לציבור בחייהם לא מגיעה לאלפית ממה שהביא ולדר.
|
|
אין שום דמיון ביניהם
|
|
לא מסכים איתך. לכל אדם יש רובדים שונים בנפש, כולל למשי זהב שממש לא היה רוע צרוף. אני מכיר כמה וכמה מעשים טובים שלו ללא פרסום וללא מטרת רווח או טובת הנאה. לגבי חברי אמת, לא מכיר הרבה, במיוחד לא אנשי ציבור שיש להם כאלה חברים אמיתיים ושאינם תלויים בשום דבר, ולמרות זאת היו לו חברים כאלה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2021 19:04 |
|
| |
| תם_יושב כתב: |  | ש דבר אחד שצריך להאמריש לחיים ולדר ז"ל זכויות רבות בפעילותו הציבורית והחינוכית, הוא פעל ועשה בתחום פעילותו דברים טובים וחיוביים, הוא חידד מסרים חשובים שלא עלו מספיק על פני השטח בתחום החינוך, הוא נתן פה לרבים מעלובי החיים שאיש לא שת להם את לבו, הוא העלה את המודעות הערכית והציבורית לבעיות רבות, ונתן גם פתרונות רבים להורים ומחנכים. בסך הכל הוא היה איש טוב שעשה הרבה טוב בחייו. אינני יודע מה הוא עשה בחייו האישיים, אם נכונות השמועות אודותיו או לא, (רודף הרייטינג הר"ש אליהו הוא ודאי לא מקור מוסמך בתחום זה, ובוודאי שלא עיתון הארץ), אבל אין לי ספק שיריביו כותבי הכתבות אהרן רבינוביץ, ואביו בני רבינוביץ, שעשו את הכל להביא לתוצאה העגומה שארעה היום, הם אנשים שעשייתם בתחום הציבורי היא עשיה מלאת רוע, והתועלת שהם הביאו לציבור בחייהם לא מגיעה לאלפית ממה שהביא ולדר.
|
|
מה אתה מבלבל ת'מוח... אם היה מדובר במוכר הפלאפל השכונתי אז ובערת הרע היה בוער בך יותר מן הסתם... ממתי מחשבים הפסד טוב כנגד הרווחת רוע?! הבנו שאתה רוצה ללכלך על הרב אליהו, ועוד משתמש בטענה השטותית עם בני רבינוביץ... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2021 19:04 |
|
| |
פורסם ברשת:
ברוך דין האמת / גיטי מאירוביץכמה עובדות שכדאי שנזכור ביום כזה... נתאר לעצמנו מה היה קורה אילו בזמן שהייתה סנהדרין בירושלים, היה בא לפניה גדול הדור ונותן עדות מפורטת וכשרה על איש שחטא חטא חמור ונמצא דתו להמית. הסנהדרין הייתה שומעת אבל לא פוסקת את פסוקה, כיוון שגדול הדור הוא אחד, ולהכרעת הדין זקוקים לשניים הכשרים לעדות, וממילא הדין היה מופקע מידי הדיינים ושב לידי שמים. כן כן כן... החוטא היה שב לביתו ולאלו שדואגים בשאלה מי יעניש את החוטא, התשובה היא דיין האמת! זה שהורה לנו מהו חטא ותיקן לנו דרך תשובה. אילו הדבר היה קורה היום, המונים היו נזעקים וצועקים: ומה בדבר מיצוי הדין? איך נותנים לחוטא להמשיך בשגרת חייו? איפה המקום של הנפגעים? זה לא בסדר! תיקון עולם! אבל יהודי שמכניע את דעתו לדעת ההלכה, יודע כמה דברים נוספים והוא לא מתבלבל מבליל של צעקות וטענות בדבר 'צדק'. יהודי של שולחן ערוך ואמת פנימית נוקבת וישרה יודע שדין שמים ניתן לשמים. הוא יודע להישיר מבט לכל אותם צועקים ויודע לענות בשלווה: מי אתם אנשים קטנים שקמתם לנקום את נקמת דם השכן? מי שמכם לגואל הדם, כשאתם אינכם קרוביו? מי אתם עזי פנים שלא סומכים על הבורא שמנהל את עולמו קרוב לששת אלפים שנה? תאמינו לי! הוא מסתדר בלעדיכם! הוא דיין האמת! ואתם? אתם התליינים... כל אדם שמצא את עצמו חורץ דין בלי משפט, וקובע פסיקה בלי עדות, ומפיץ מאמרים וסטטוסים והודעות קוליות, ייתן את הדין. שואלים איזה דין? את דין היוהרה והגאווה ועזות המצח לחשוב שבן אנוש יכול להחיל פסקי שמים. הדת היהודית מבוססת על הידיעה שהקדוש ברוך הוא, הוא ורק הוא דיין האמת. הדת היהודית לא מינתה איש מלבד הסנהדרין, להוציא ולגרום לדין מוות. הדת היהודית אוסרת להרוג - לא גוי, לא יהודי, ולא את הנפש. הדת היהודית מאמינה שאין ייאוש לחוטא. הדת היהודית מבטיחה שיוצר האדם מחכה לחוטא עד יום מותו. חבל שאנחנו, כחברה, לא מסוגלים להכיל את החסד ואת המציאות שנקראת: 'חוזר בתשובה'. עצוב שאנחנו, המתהדרים בתארים של רוח, בועטים במציאות האלוקים ובמידת הדין הפועלת בעולם, ונוטלים לעצמנו את החרות לפסוק, להכריע ולהרוג. |
 |
|
|
|
|
|