| נשלח ב-31/12/2021 09:32 |
|
| |
איך נראה רשע
בסיפורים לילדים די ברור איך נראה רשע. למעשה זה מאוד מוזר איך עם מראה כזה הם בכלל מצליחים להתקרב לאנשים רגילים כדי לפגוע בהם. במציאות זה אחרת. הכרתי באופן אישי יהודי שרימה אנשים רבים, הביא אותם לפת לחם והוא אדם מקסים, נראה שמקפיד על קלה כחמורה, מלא ביידישקייט, אבל מה לעשות, הוא מנוול. זה לא שהכל בו היה רע, ראיתי אותו ממש מוסר את נפשו במקרים מסוימים ועושה הכל כדי לסייע ולעשות מצוות, אבל כאמור, הצד השני שלו היה אפל. צריך לומר שהוא היה אדם שהיה באמת נעים לשבת בחברתו, איש רעים, למעשה בזכות הקסם האישי שלו, בזכות המראה החביב שלו, הוא הצליח לעשות כל כך הרבה רע לכל כך הרבה אנשים. הנקודה שלי היא שרובנו, כשאנחנו מגלים משהו נורא על אדם שהכרנו, קשה לנו להאמין שאדם כל כך נחמד יעשה דברים כאלה. עמוק בפנים אנחנו עדיין מאמינים שרשע צריך להראות כמו רשע. - - - - - - - - - - - וכן, כתבתי את הדברים בעקבות ספור חיים ולדר אבל היהודי שתארתי הוא מישהו אחר שחלק מהכותבים כאן הכירו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2021 10:13 |
|
| |
גם רשע זכאי להליך הוגן. ולדר לא זכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2021 10:16 |
|
| |
הוא קיצר את ההליך ולכן לא זכה להליך הוגן, אילו היה אדם הוגן היה נותן לציבור מקום ללכת איתו הליך הוגן וכולם היו יוצאים מורווחים כולל הנידון למרות הקושי הגדול.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2021 11:19 |
|
| |
| קהלת כתב: |  | גם רשע זכאי להליך הוגן. ולדר לא זכה. |
|
משום מה כל מי שמדבר על העוול ועל ההליך שהיה ראוי שולדר יעבור לא מדבר על העוול שעברה שפרה יוכבד הורביץ ז"ל. אולי נפסיק לדבר על חיים ולדר שהתאבד בגלל שנחשפו מעשיו ונדבר קצת יותר על שפרה הורביץ שהתאבדה בשל הנזק שולדר עשה לה? מרוב רחמים על אכזריים אנחנו אכזרים כלפי ילדים וילדות שנפשם נרצחה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2021 11:49 |
|
| |
לא יודע מה שפרה יוכבד הורביץ ע"ה עברה, וגם אתה לא יודע. אולי היא התאבדה בגלל מה שחיים ולדר עשה לה ואולי היא התאבדה בגלל שהיא קלטה מה היא עשתה לחיים ולדר ואולי היא התאבדה מכל סיבה אחרת. כל זמן שהדברים לא התבררו כדין תורה אין לשמועות, אמירות ורכילויות שום משמעות.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2021 13:03 |
|
| |
| קהלת כתב: |  | לא יודע מה שפרה יוכבד הורביץ ע"ה עברה, וגם אתה לא יודע. אולי היא התאבדה בגלל מה שחיים ולדר עשה לה ואולי היא התאבדה בגלל שהיא קלטה מה היא עשתה לחיים ולדר ואולי היא התאבדה מכל סיבה אחרת. כל זמן שהדברים לא התבררו כדין תורה אין לשמועות, אמירות ורכילויות שום משמעות. |
|
כשחיים ולדר אנס ילדות הוא לא עשה את זה מול שני עדים כשרים. דין תורה לא יכול לעזור. יש הליכים שמבוססים על אומדנא אלא שולדר מעיד בעצמו במכתב ההתאבדות שלו שהוא לא חושב שיש בית דין בעולם שיזכה אותו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2021 13:54 |
|
| |
| אלי_ו כתב: |  |
| קהלת כתב: |  | לא יודע מה שפרה יוכבד הורביץ ע"ה עברה, וגם אתה לא יודע. אולי היא התאבדה בגלל מה שחיים ולדר עשה לה ואולי היא התאבדה בגלל שהיא קלטה מה היא עשתה לחיים ולדר ואולי היא התאבדה מכל סיבה אחרת. כל זמן שהדברים לא התבררו כדין תורה אין לשמועות, אמירות ורכילויות שום משמעות. |
|
כשחיים ולדר אנס ילדות הוא לא עשה את זה מול שני עדים כשרים. דין תורה לא יכול לעזור. יש הליכים שמבוססים על אומדנא אלא שולדר מעיד בעצמו במכתב ההתאבדות שלו שהוא לא חושב שיש בית דין בעולם שיזכה אותו. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2021 14:22 |
|
| |
בא נחלק את הדברים לשתיים. בהקלטה נשמעת שיחה שלו עם אשה נשואה. מתוכן הדברים אכן נשמע שהם חטאו ביחד, אבל זהו אינו חטא על פי חוקי מדינת ישראל, ובודאי שלא זה מה שמפריע לעיתון הארץ, שדברים מאין אלו הם סטנדרט בציבוריות הישראלית. זהו חטא חמור מאוד על פי דין תורה, הכי חמור שיש, אבל עדיין לא נלמד מזה מאומה על כך שהוא פגע ללא הסכמה בחסרי ישע או בכלל. שזה בעצם הטריגר להרחיק אותו מן המחנה.
בא עיתון הארץ, ושלל ארגוני פורקי העול למיניהם, ומנסים לעזור לציבור החרדי בביעור הרע, באמצעות הקלטה של עבירה שבעיניהם היא כלל איננה עבירה ?! זה לא נראה לך קצת מוזר ?
הארגונים האלה, אלו שעומדים מאחוריהם ואלו שמממנים אותם, לא מנסים לעזור לציבור החרדי ולא מעניין אותם שיהיה לנו יותר טוב. אותם מעניין ליצור כאוס, בלאגן והרס במרקם העדין והטהור של הציבור החרדי. ולכן כל מה שמגיע מכיוונם עלינו לבדוק בשבע עיניים ובחשד כפול ומכופל.
סביר להניח שחלק מהיוצאים בקול רם נגד ולדר הם אנשי אותם ארגונים, או ממומנים על ידם, והשאר סתם אידיוטים שימושיים שרוכבים על הגל.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2021 14:28 |
|
| |
| קהלת כתב: |  | | בא נחלק את הדברים לשתיים. בהקלטה נשמעת שיחה שלו עם אשה נשואה. מתוכן הדברים אכן נשמע שהם חטאו ביחד, אבל זהו אינו חטא על פי חוקי מדינת ישראל, ובודאי שלא זה מה שמפריע לעיתון הארץ, שדברים מאין אלו הם סטנדרט בציבוריות הישראלית. זהו חטא חמור מאוד על פי דין תורה, הכי חמור שיש, אבל עדיין לא נלמד מזה מאומה על כך שהוא פגע ללא הסכמה בחסרי ישע או בכלל. שזה בעצם הטריגר להרחיק אותו מן המחנה. |
|
סליחה, אבל בחמשה חומשי תורה שלי כתוב שמי שעובר על עריות נכרת מעם ישראל אבל לא על מי שפוגע בקטינים.
אי אפשר להחזיק את המקל בשתי קצותיו, גם להוציא דעת תורה וגם להסתמך על חוקי המדינה.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2021 14:40 |
|
| |
לגמרי. בערכי התורה, הבא על אשת איש חמור פי אלף מפוגע בקטינים. אבל בערכים של עיתון הארץ זה הפוך. אז הם באים לנופף עם הקלטה של אשת איש (לכאורה) שזה כלום בעיניהם, רק כי הם יודעים שזה חמור בציבור החרדי וזה יגרום למי שהם חפצים ברעתו רעה. אז הם מתכוונים לתקן אותנו או שלבלבל אותנו ? חסר להם באים על אשת איש במגזר החילוני שהם התחילו לחפש אותם אצלינו ?
אני אומר דבר אחד. אינני יודע מה ולדר עשה, גם אתה לא יודע. אלו שניהלו נגדו את המערכה, באו עם אג'נדה להרוס את האיש, והארגונים שמלבים את האש, לא רוצים לעזור לציבור החרדי ולילדיו לחיות חיי קדושה וטהרה, אלא להרוס את שארית התמימות שעוד נותרה להם, כדי שיחיו חיי פריקות עול כמותם.
אנחנו נסתדר כפי שהסתדרנו אלפי שנים. לכו לחפש את הסחי והמיאוס ברחובותיכם.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2021 15:47 |
|
| |
הארץ ממש לא כוס התה שלי ואני יודע שרוב ככל הכתבות שלהם מוטות לצד שמאל, ואגב גם יתד לא נאמן עלי מסיבה דומה. במקרה שיש הקלטה מפורשת (שנשוא ההקלטה לא טרח להכחישה, ואפילו אימת אותה בבצעו את אשר אמר בבחינת ניבא ולא ידע מה ניבא) אני חושב שיש לקבל האמת ממי שאמרה. האם היה פגיעה בקטינים או לא זה דבר שלא ידוע לציבור ולכן המשטרה נכנסה לעובי הקורה, רק שסמוך ונראה לזה נשוא הכתבה התאבד כך שאיני יודע לאן זה יוביל, אבל מבחינת הלכה אין נפק"מ אם עבר על כרת אחד או כמה...
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2021 16:09 |
|
| |
אנשים שוכחים שבזכות עיתון הארץ משי זהב לא פוגע יותר בבני אדם, ועכשיו בזכותם גם חיים ולדר לא יכול לפגוע יותר. מעניין שאנשים נוטים להאמין לחיים ולדר שיש ראיות שהוא לא רק נואף אלא גם שקרן גדול, אבל חס ושלום לא מאמינים לאהרן רבינוביץ שהוכיח במקרה משי זהב שהוא עושה עבודת קודש. אולי נחכה שיתד נאמן יעשה תחקיר על הנושא. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2022 20:27 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | בא נחלק את הדברים לשתיים. בהקלטה נשמעת שיחה שלו עם אשה נשואה. מתוכן הדברים אכן נשמע שהם חטאו ביחד, אבל זהו אינו חטא על פי חוקי מדינת ישראל, ובודאי שלא זה מה שמפריע לעיתון הארץ, שדברים מאין אלו הם סטנדרט בציבוריות הישראלית. זהו חטא חמור מאוד על פי דין תורה, הכי חמור שיש, אבל עדיין לא נלמד מזה מאומה על כך שהוא פגע ללא הסכמה בחסרי ישע או בכלל. שזה בעצם הטריגר להרחיק אותו מן המחנה.
סליחה, אבל בחמשה חומשי תורה שלי כתוב שמי שעובר על עריות נכרת מעם ישראל אבל לא על מי שפוגע בקטינים.
אי אפשר להחזיק את המקל בשתי קצותיו, גם להוציא דעת תורה וגם להסתמך על חוקי המדינה.
|
|
כרגיל, כל צד בויכוח מנפנף בערכיו של הצד השני "אבל אתה הרי חושב ככה וככה"..
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2022 20:53 |
|
| |
| קהלת כתב: |  | | ואולי היא התאבדה בגלל שהיא קלטה מה היא עשתה לחיים ולדר |
|
מה היא עשתה? והאם היא היתה קטינה כשהיא פגשה אותו
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2022 21:42 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | ואולי היא התאבדה בגלל שהיא קלטה מה היא עשתה לחיים ולדר
מה היא עשתה? והאם היא היתה קטינה כשהיא פגשה אותו |
|
למאי נפק"מ? הן מבחינת הלכה והן מבחינת החוק זה יחסים אסורים..
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2022 22:00 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | ואולי היא התאבדה בגלל שהיא קלטה מה היא עשתה לחיים ולדר
מה היא עשתה? והאם היא היתה קטינה כשהיא פגשה אותו
למאי נפק"מ? הן מבחינת הלכה והן מבחינת החוק זה יחסים אסורים..
|
|
נפק"מ כדי לברר את הויכוח כאן האם הוא פגע רק בנשואות מרצונן, או גם בקטינים ואיזה יופי ששוב אתה מנפנף לנו בהלכה שלנו ואנחנו מנפנפים לך בהלכות החילוניות/גוייות לפיו אשת איש זה נורמה.
|
|
|
|
|