| נשלח ב-2/1/2022 10:02 |
|
| |
מנהל חיידר נתפס באיסורי סקילה רח"ל
איך הייתם מגיבים אם הייתם שומעים על מנהל חיידר ענק, המזלזל בקביעות באיסור בורר בשבת?
ואיך הייתם מגיבים, אם הייתם יודעים שהוא זולל ארבעס מתחת לקיטל, כשהוא כורע ומשתחווה עם הקהל בעיצומה של עבודת כהן גדול ביום כיפור?
אני שואל האם אנו רואים עין בעין את חומרת העבירות, בהשוואה למדרג האיסורים כפי שהיא משתקפת מעונש התורה???
בורר בשבת - סקילה.
אשת איש - חנק.
אוכל ביום כיפור - כרת.
האם גם אנחנו מתייחסים באותו מדרג לאיסורים הללו, ולאנשים העוברים עליהם בשאט נפש?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2022 10:11 |
|
| |
וודאי שלא
ההתייחסות תלויה מאוד ביחס התרבותי שלנו לעבירות האלו. הרי הרעיון הכללי אינו להיות השופט במקום האלוקים. כל אחד עומד למשפט לבד.
הרעיון הוא להרחיק אנשים שחוטאים בחטאים שאינם מקובלים. לשמור על טוהר המחנה הקיים. לא לטמא מעבר למקובל כיום.
כך שככל שהחטא יותר חריג תרבותית, כך היחס יהיה בהתאם.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2022 10:12 |
|
| |
ואם מנהל החיידר יתחיל לעשות ספורט ברחוב - ריצה מידי ערב. בתוככי העיר בה החיידר פועל. ויעשה את זה גם בעודו לבוש בבגד ים בלבד. היחס יהיה בהתאמה...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2022 10:26 |
|
| |
momeir
| כתבןפלוס כתב: |  | | איך הייתם מגיבים אם הייתם שומעים על מנהל חיידר ענק, המזלזל בקביעות באיסור בורר בשבת?
ואיך הייתם מגיבים, אם הייתם יודעים שהוא זולל ארבעס מתחת לקיטל, כשהוא כורע ומשתחווה עם הקהל בעיצומה של עבודת כהן גדול ביום כיפור?
אני שואל האם אנו רואים עין בעין את חומרת העבירות, בהשוואה למדרג האיסורים כפי שהיא משתקפת מעונש התורה???
בורר בשבת - סקילה.
אשת איש - חנק.
אוכל ביום כיפור - כרת.
|
|
הדוגמאות שלך הם עבירות 'בין אדם למקום' . האיסור שלהן הוא דתי- הלכתי בלבד. אשת איש והמסתעף עם קטינים הם לא רק ל'בין אדם למקום' הם גם ' בין אדם לחבירו ' . אלה הן עבירות חמורות שאסורות מוסרית גם אילולא התורה הייתה אוסרת אותם. כל אדם מבין שלרצוח חף מפשע זה איסור חמור גם אילולא התורה היית האוסרת זאת בלאו של 'לא תרצח' כל תרבות אנושית מוסרית אוסרות את ההתנהגות של ח.ולדר ללא קשר לדת ולהלכה. (מלבד תרבות חרדית פלפלנית עקומה)
תוקן על ידי momeir ב- 02/01/2022 10:31:01
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2022 10:47 |
|
| |
אשת איש אמנם מיתתו הקלה בארבע מיתות, אבל היא החמורה בעבירות ובמדרגה אחת עם ע"ז ושפיכות דמים (בשונה מהדוגמאות שהבאת) ולא לחינם, מי שעובר עבירות כאלה בקביעות גורם לפגיעה אנושה בכרם ישראל ולהסתלקות השכינה. (וזאת מלבד ההלכה הפשוטה שנאמר שמותר לבזות ולחרף בן אדם כזה, מה שלא נאמר על עבירות אחרות) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2022 10:58 |
|
| |
רבותי1
| כתבןפלוס כתב: |  | | איך הייתם מגיבים אם הייתם שומעים על מנהל חיידר ענק, המזלזל בקביעות באיסור בורר בשבת?
בורר בשבת - סקילה.
אשת איש - חנק.
אוכל ביום כיפור - כרת.
|
|
המדרג ברור , נולדת היום?
אשת איש זה ביהרג ואל יעבור.
בורר בשבת כדי להתחייב בסקילה חייב להיות ת"ח שמכיר הלכות שבת בעל פה ויצא לתרבות רעה אחרת על פי רוב זה רק מדרבנן.
.ואוכל ביום הכיפורים זה או תינוק שנשבה או אחד שיצא לתרבות רעה.
ויש עוד נקודה חשובה בכל האיסורין המתעסק פטור חוץ מחלבים ועריות שכן נהנה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2022 11:12 |
|
| |
הרב עמיטל ז"ל שאל: אדם רעב על אי בודד, מה עדיף שיאכל בשר אדם או בשר נבילות וטרפות?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2022 11:24 |
|
| |
| A_Smithee כתב: |  | | הרב עמיטל ז"ל שאל: אדם רעב על אי בודד, מה עדיף שיאכל בשר אדם או בשר נבילות וטרפות? |
|
אם זיכרוני אינו מטעה אותי, בבני ברק פסקו אחרת מהרב עמיטל.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2022 11:37 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  |
אשת איש אמנם מיתתו הקלה בארבע מיתות, אבל היא החמורה בעבירות ובמדרגה אחת עם ע"ז ושפיכות דמים (בשונה מהדוגמאות שהבאת) ולא לחינם, מי שעובר עבירות כאלה בקביעות גורם לפגיעה אנושה בכרם ישראל ולהסתלקות השכינה. (וזאת מלבד ההלכה הפשוטה שנאמר שמותר לבזות ולחרף בן אדם כזה, מה שלא נאמר על עבירות אחרות) נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אשת איש היא חמורה שבחמורות, זה בין אדם לחבירו וגם בין אדם למקום, זה פוגע אנושות באחר, ואין דרך לרצות את חברו. כל עבירה שבין אדם למקום היא הרבה יותר קלה לכפרה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2022 11:48 |
|
| |
וכן התוקף ילד או ילדה או מבוגר התקיפה עלולה להיות קטלנית ונוראה.
וכן, מי שמבייש את התוקף מעבר למה שצריך, התקיפה עלולה להיות קטלנית ונוראה, כמו שאכן קרה לאחרונה פעמיים, לכאורה. זה לא בושה, התוקפים האלה יכולים עוד לחזור בתשובה
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 02/01/2022 11:49:28
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2022 16:31 |
|
| |
קח בחשבון שהבא על אשת איש או על קטינה, יכול להיות שיש לו גם דין של רוצח...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2022 16:53 |
|
| |
| שאגתשביט כתב: |  | הרב עמיטל ז"ל שאל: אדם רעב על אי בודד, מה עדיף שיאכל בשר אדם או בשר נבילות וטרפות?
אם זיכרוני אינו מטעה אותי, בבני ברק פסקו אחרת מהרב עמיטל. |
|
דומני, שפסקו שבאכילת בשר אדם כאשר ניכר שהוא בשר אדם עוברים על בל תשקצו, ולכן כבר עדיף לאכול בשר נבילה כי דרך ארץ קדמה לתורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2022 16:55 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  |
| שאגתשביט כתב: |  | הרב עמיטל ז"ל שאל: אדם רעב על אי בודד, מה עדיף שיאכל בשר אדם או בשר נבילות וטרפות?
אם זיכרוני אינו מטעה אותי, בבני ברק פסקו אחרת מהרב עמיטל. |
|
דומני, שפסקו שבאכילת בשר אדם כאשר ניכר שהוא בשר אדם עוברים על בל תשקצו, ולכן כבר עדיף לאכול בשר נבילה כי דרך ארץ קדמה לתורה. |
|
בל תשקצו זה לא אסמכתא בעלמא? בכל מקרה, גם נבילה בעצמה נקראת שקץ בתורה כמדומני.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2022 16:55 |
|
| |
אתייחס לעיקר: ארבעס מתחת לקיטל?! לא בריא ומלכלך, עדיף סוכריות.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2022 17:17 |
|
| |
אז מדוע התורה נותנת לאשת איש עונש יותר קל מבורר
במחשבה שניה זה כמו רוצח שגם הוא דינו בסייף.
בתורה בורר הרבה יותר גרוע מרוצח ואדת איש!.
מדוע?
| momeir כתב: |  | איך הייתם מגיבים אם הייתם שומעים על מנהל חיידר ענק, המזלזל בקביעות באיסור בורר בשבת?
בורר בשבת - סקילה.
אשת איש - חנק.
אוכל ביום כיפור - כרת.
הדוגמאות שלך הם עבירות 'בין אדם למקום' . האיסור שלהן הוא דתי- הלכתי בלבד. אשת איש והמסתעף עם קטינים הם לא רק ל'בין אדם למקום' הם גם ' בין אדם לחבירו ' . אלה הן עבירות חמורות שאסורות מוסרית גם אילולא התורה הייתה אוסרת אותם. כל אדם מבין שלרצוח חף מפשע זה איסור חמור גם אילולא התורה היית האוסרת זאת בלאו של 'לא תרצח' כל תרבות אנושית מוסרית אוסרות את ההתנהגות של ח.ולדר ללא קשר לדת ולהלכה. (מלבד תרבות חרדית פלפלנית עקומה)
תוקן על ידי momeir ב- 02/01/2022 10:31:01 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2022 17:23 |
|
| |
אכן אשת איש באותה מדרגה של רצח - שניהם סיייף.
| אדם_ה1 כתב: |  | אשת איש אמנם מיתתו הקלה בארבע מיתות, אבל היא החמורה בעבירות ובמדרגה אחת עם ע"ז ושפיכות דמים (בשונה מהדוגמאות שהבאת) ולא לחינם, מי שעובר עבירות כאלה בקביעות גורם לפגיעה אנושה בכרם ישראל ולהסתלקות השכינה. (וזאת מלבד ההלכה הפשוטה שנאמר שמותר לבזות ולחרף בן אדם כזה, מה שלא נאמר על עבירות אחרות) נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
|
|
|
|
|