| נשלח ב-4/1/2022 15:53 |
|
| |
האם ניתן לומר שספריי חיים ולדר פסולים גם מהבחינה של "ספר תורה שכתבו מין"?
מה שבטוח שלא ניתן להפריד בין הספרים למנוול, במיוחד, שמעשיו גלויים לכל דרדק. כך שאם הציבור ימשיך לקרוא את ספריו , וכש"כ לרכוש אותם. זה יהווה תעודת הכשר בעיני הנוער-למעשיו הרעים. גם אם אנו חושבים, שעתה, מעשיו אינם ידועים להם. א יום יבוא ומעשיו ייוודע להם ואז גם המסר יחלחל ודה פקטו הם עלולים להזדהות עם מעשיו ולפעול... מה שעוד צריך לדון בו: האם ספריו אינם בבחינת "ספר תורה שכתבו מין" הרי יש רגליים לדבר להאמין, שהוא לא האמין בהשארת הנפש ובקיומו של בורא עולם?!
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 04/01/2022 16:43:00
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2022 15:54 |
|
| |
הייתה לי תגובה צינית בקנה, אבל וויתרתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2022 15:59 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2022 16:02 |
|
| |
אין צדיק בארץ...אבל להשוות את מעשיו לנפילות אחרות זה לתת הכשר להתאבדות ולהבאת ממזרים בכלל ישראל. התאבדותו היא זו שמעמידה בספק את אמונתו בבורא עולם. במקרה שלו הפשעטל שהוא התאבד בגלל מחלה אין בה ממש. משום שקבל עם ועולם הוא העמיד תנאים להתאבדות, כך שהיה זה התאבדת מתוך מחשבה צלולה ולא משום שנטרפה עליו דעתו. לכאורה.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 04/01/2022 16:39:34
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2022 16:45 |
|
| |
אף פעם לא התחברתי לנסיון שלו לחנך את הציבור באמצעות כשרון הכתיבה שלו, סופר כן, מחנך לדור כולו - לא.
אבל. לא אסרתי את ספריו על ילדיי לא אז ולא היום, מי שלא אסר עד היום למה לאסור עכשיו?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2022 17:21 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2022 17:22 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2022 17:24 |
|
| |
| לךתדע1 כתבה: |  |
אין צדיק בארץ...אבל להשוות את מעשיו לנפילות אחרות זה לתת הכשר להתאבדות ולהבאת ממזרים בכלל ישראל. התאבדותו היא זו שמעמידה בספק את אמונתו בבורא עולם. במקרה שלו הפשעטל שהוא התאבד בגלל מחלה אין בה ממש. משום שקבל עם ועולם הוא העמיד תנאים להתאבדות, כך שהיה זה התאבדת מתוך מחשבה צלולה ולא משום שנטרפה עליו דעתו. לכאורה.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 04/01/2022 16:39:34 |
|
התאבדותו מראה שהאדם היה במצוקה נוראית לפני שאיבד עצמו לדעת. אין קשר בין זה לבין אמונה באלוקים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2022 17:26 |
|
| |
| מושגים כתב: |  | |
|
ספציפית לא יודע אם זה רלוונטי, מישהו הביא פה באשכול אחר מכתב של הסטייפלר שבו הוא חוזר מהסכמתו לספר של מחבר מסויים לאחר שנתוודע למעשיו הרעים..
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2022 17:41 |
|
| |
צריך להוציא את הספרים מהבית מבלי לתת במה להוצאת הספרים, או שריפתם בככר העיר.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2022 18:35 |
|
| |
| לךתדע1 כתבה: |  | האם ניתן לומר שספריי חיים ולדר פסולים גם מהבחינה של "ספר תורה שכתבו מין"?
מה שבטוח שלא ניתן להפריד בין הספרים למנוול, במיוחד, שמעשיו גלויים לכל דרדק. כך שאם הציבור ימשיך לקרוא את ספריו , וכש"כ לרכוש אותם. זה יהווה תעודת הכשר בעיני הנוער-למעשיו הרעים. גם אם אנו חושבים, שעתה, מעשיו אינם ידועים להם. א יום יבוא ומעשיו ייוודע להם ואז גם המסר יחלחל ודה פקטו הם עלולים להזדהות עם מעשיו ולפעול... מה שעוד צריך לדון בו: האם ספריו אינם בבחינת "ספר תורה שכתבו מין" הרי יש רגליים לדבר להאמין, שהוא לא האמין בהשארת הנפש ובקיומו של בורא עולם?!
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 04/01/2022 16:43:00 |
|
לה''ו. לא קצת הגזמתם עם השולחן הפוך החמישי?! להשוות את ספריו לספר תורה?! אפילו ספרי קודש המשנה ברורה, רמב''ם גמרות, לא משתווים לספר תורה. ואם כבר אתם משווים, אז תנוח דעתכם, רוב הספרים נכתבו, שוכתבו, הומצאו, בידי עובדיו... הם רק לקחו ממנו את המתכון והלוגו! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2022 18:41 |
|
| |
יותר יש לחוש שאסורים משום בל תשקצו
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2022 18:44 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | מה שבטוח שלא ניתן להפריד בין הספרים למנוול, במיוחד, שמעשיו גלויים לכל דרדק. כך שאם הציבור ימשיך לקרוא את ספריו , וכש"כ לרכוש אותם. זה יהווה תעודת הכשר בעיני הנוער-למעשיו הרעים. גם אם אנו חושבים, שעתה, מעשיו אינם ידועים להם. א יום יבוא ומעשיו ייוודע להם ואז גם המסר יחלחל ודה פקטו הם עלולים להזדהות עם מעשיו ולפעול... מה שעוד צריך לדון בו: האם ספריו אינם בבחינת "ספר תורה שכתבו מין" הרי יש רגליים לדבר להאמין, שהוא לא האמין בהשארת הנפש ובקיומו של בורא עולם?!
|
|
כבר פסקו כמה מרבני הדור הגדולים שמעשה התאבדותו אינו נחשב להתאבדות עליה כתוב שאין לו חלק לעוה"ב, כי הוא היה במצוקה נוראית מאוד מקווה שבזמן שאתה מתפלש בדמם של אחרים, אין לך גם כמה דברים שבשבילם לא ראוי לקרוא את מה שאתה כותב, שהרי אמרו - הפוסל במומו פוסל
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2022 18:47 |
|
| |
אף אחד לא פסק את זה. די להצדקת הרצח.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2022 22:57 |
|
| |
קלעפער
| avishai323 כתב: |  | | אף אחד לא פסק את זה. די להצדקת הרצח. |
|
מה זאת אומרת אף אחד לא פסק את זה? לא הספידו רב?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2022 01:20 |
|
| |
| לךתדע1 כתבה: |  | האם ניתן לומר שספריי חיים ולדר פסולים גם מהבחינה של "ספר תורה שכתבו מין"?
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 04/01/2022 16:43:00 |
|
אני בדרך לא קוראת סיפרות חרדית שנראת לי מגמתית מאוד . ומרגיש לי כמו לקרוא את היתד והמודיע . אבל את הספרים של חיים ולדר ז"ל אהבתי לקרוא . צריך לזכור שנשארו הורים קשישים אישה אלמנה בת שעדין לא התחתנה וילדים ונכדים. והם לא אשמים בכלום . נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|