בית פורומים בחדרי חרדים

כיום כולנו רואים בבירור שרבני הפלג הירושלמי צדקו כשאמרו לא לסגור את תלמודי התורה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/1/2022 18:04 לינק ישיר 
כיום כולנו רואים בבירור שרבני הפלג הירושלמי צדקו כשאמרו לא לסגור את תלמודי התורה

הם ראו בעיניהם הקדושות, עיני הבדולח, את מה שאנו לא הצלחנו לראות. 

ובכלל, זה נכון לא רק לגבי תלמודי התורה, אלא גם בשאר ההנהגות שעיני העדה עם עיני הבדולח ראו את מה שאנו רואים היום, וכולנו נוהגים במנהג הפלג הירושלמי.

הנה למשל ידיעה ממרץ 2020:

למרות הוראת משרד החינוך שלא לקיים לימודים מחשש להדבקות בנגיף הקורונה, בתלמודי התורה של 'הפלג הירושלמי' ילמדו כרגיל, אולם בתי הספר לבנות נסגרו כהוראת משרד החינוך.

הגאון רבי אשר דויטש הכריע כי אין להפסיק את הלימודים בתלמודי התורה והמוסדות שהוקמו על ידי ראש הישיבה הגר"ש אוירבך זצ"ל, משום ש"תורה מגנא ומצלא".

יצוין כי בתלמודי התורה של 'הפלג' לא חוששים מפקחי משרד החינוך משום שהם אינם לוקחים תקציבים ממשרד החינוך. 

עם זאת, בהוראת הגר"א דויטש, אף שגם בתי הספר לבנות לא כפופים למשרד החינוך, בכל זאת נשמעים לכללים ולא מקיימים לימודים. 

ל'כיכר השבת' נודע כי הגר"א דויטש שוחח לפני החלטתו עם הגר"ע אוירבך שחיזק את ההוראה לא לאפשר את השבתת הלימודים אצל הבנים. 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2022 18:08 לינק ישיר 

זאת דמגוגיה להשוות בין החלטה של אנשי מלחמה ומדון שכל דבר יעשו ההיפך ובדווקא להתריס לבין החלטה של גדול דור

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2022 18:12 לינק ישיר 

יו_טיוב כתב:
זאת דמגוגיה להשוות בין החלטה של אנשי מלחמה ומדון שכל דבר יעשו ההיפך ובדווקא להתריס לבין החלטה של גדול דור

נשלח מהאנדרואיד שלי

1. לא נראה לי שאתה יכול להטיף על דמגוגיה.
2. מי שמך להחליט שראשי ישיבה ותלמידי חכמים הם אנשי מלחמה ומדון?
3. בידיעה שצירפתי (ולא בכדי) כתוב במפורש שהם מדברים רק על הבנים שלומדים בתלמודי התורה, ולא על הבנות. זה סותר לחלוטין את טענתך שהם עושים בכוונה הפוך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2022 18:14 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:

יו_טיוב כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

1. לא נראה לי שאתה יכול להטיף על דמגוגיה.
2. מי שמך להחליט שראשי ישיבה ותלמידי חכמים הם אנשי מלחמה ומדון?
3. בידיעה שצירפתי (ולא בכדי) כתוב במפורש שהם מדברים רק על הבנים שלומדים בתלמודי התורה, ולא על הבנות. זה סותר לחלוטין את טענתך שהם עושים בכוונה הפוך.

לא ענית לי על השאלה באשכול הסמוך .
אם החיידרים בזמנו היו נשארים סגורים זה היה ממגר לנו את המגיפה של היום ?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2022 18:20 לינק ישיר 

אפשר להמשיך את השאלה בכל מיני דרכים, למשל,

איך הוא לא ראה את זה שגם אם ישאירו את הסמינרים ובתי הכנסת פתוחים זה לא ישנה כלום לגבי המגיפה של היום?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2022 18:39 לינק ישיר 

גם שעון מקולקל צודק פעמיים ביום.... 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > כיום כולנו רואים בבירור שרבני הפלג הירושלמי צדקו כשאמרו לא לסגור את תלמודי התורה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext