בית פורומים בחדרי חרדים

תענו אובייקטיבי בבקשה : דרעי יצא פה גזעני או לא ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/1/2022 21:48 לינק ישיר 
תענו אובייקטיבי בבקשה : דרעי יצא פה גזעני או לא ?

"ילד מתוק עם מראה מזרחי" ו"גבר רוסי"; הדרישות הגזעניות לתשדיר של דרעי נחשפות

הצצה לבריף ולדרישות משרד ההפקה העומד מאחורי סרטון יחסי הציבור שהפיקה ש"ס נגד הממשלה על עליות המחירים, חושפת לא מעט גזענות. בין היתר נדרש גבר רוסי לתפקיד לקוח מנוכר ואישה רוסיה בגילאי 30-60 ככל הנראה לתפקיד קופאית

דוד ורטהיים

30/01/2022

שתף ב פייסבוק

שתף ב וואצאפ

23

תגובות

הסרטון שהפיצה היום (ראשון) ש"ס נגד הממשלה ושר האוצר ליברמן על עליות המחירים, זאת אל מול ה"מגוכחות" לסעיף החתולים בתקציב המדינה, דובר רבות בעיקר בהקשר ביקורו של חבר הכנסת המתפטר אריה דרעי - נציג "השקופים" - ששהה בסוף השבוע דווקא באתר היוקרתי סנט מוריץ בשווייץ.

בתשדיר נראים אם ובנה בסופר, מתקשים לעמוד במחירים הגבוהים של משקאות קלים וכן של סכו"ם חד פעמי, כאשר לצידם לקוח אחר שנהנה מרכישת מספר שקי מזון לחתולים.

ואולם, הצצה לדרישות של המשרד שהפיק עבור ש"ס את הסרטון חושפת רמזים לגזענות הפוכה, דווקא כלפי עולים מרוסיה ומחבר העמים.

כך לדוגמה, בין דרישות התפקיד (ראו תמונה), לסרטון שכותרתו "ממשלה שמרעיבה ילדים - אין לה זכות קיום!", חיפשו בחברה "שחקנית עם עיניים טובות בעלת מראה מזרחי" ו"ילד מתוק בגיליאי 7-9 בעל מראה מזרחי". לעומת זאת, לתפקיד "הרע" חיפשו "גבר רוסי באזור גיל 35-45", שישמש כלקוח בעל החזות הבהירה הרוכש בסופרמרקט מזון לחתולים. מבדיקת וואלה! ברנז'ה עולה כי השחקן שנבחר לבסוף אכן ממוצא אוקראיני. עוד חיפשו בהפקה "אישה רוסיה בגילאי 30-60" ככל הנראה לתפקיד קופאית.

עוד בוואלה!

קיצור ברבע שעה? המהדורות מצפצפות וברשות השנייה מעלימים עין

לכתבה המלאה

כזכור, הסערה האחרונה סביב גזענות כלפי העליה מרוסיה הייתה עם הוצאת סינגל של עומר אדם תחת השם "קאקדילה", שכתבו לו משה בן אברהם, אופק יקותיאל, מאור תיתון ואלעד טרבלסי (אותו צוות שעומד גם מאחורי "תרקדו" של עדן בן זקן, בין היתר). בשיר מתוארת בחורה צעירה, ממוצא רוסי, עטופה באינספור סטריאוטיפים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/1/2022 21:59 לינק ישיר 

ממש לא מחובבי דרעי (בדקו ההיסטורית ההודעות), ותשובתי היא: לא. כל הפקה היא כזו. גם העליהום על נסיעתו לשוויץ הוא סתם צקצוקי לשון (ולא משנה מי מימן את זה), הבנאדם מוכשר, עשה הרבה כסף (אם בעבודתו כח"כ או כשר ואם בדרכים אחרות) ונהנה ממנו. אפשר לדון על דרכו (וגם על עוד דרכים שהרוויח בהן...) אובייקטיבית בלי צקצוקי לשון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/1/2022 22:03 לינק ישיר 

אם אכן דרעי דואג לציבור הש"סי, הייתי מצפה ממנו שיגיד לחכם שלום לא לצאת נגד לימודי תואר. לא להעמיס מחסומים רגשיים נגד פרנסה בכבוד.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/1/2022 22:43 לינק ישיר 

דרעי אודה בעבירות מס הכנסה . "לקח" בלשון עדינה כספים שבעצם מיועדים ל"מסכנים" שבסרטון. מעניין כמה ממצבעי ש"ס יכולים להרשות לעצמם בילוי במלון פאר בסנט מוריץ . ולבנות בנוסף לדירתם בית נופש בספסופה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2022 00:12 לינק ישיר 

נפלת עמוק בפח של מהנדסי התודעה,

איך יעשה דרעי סרטון על אפליה עדתית?

עם כושי אפריקני?

עם אשה שוודית במראה נורדי?

הטענה של מהנדסי התודעה היא אבסורדית

וחבל שאנשים נופלים בפח וחבל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2022 09:36 לינק ישיר 

.
למה עכשיו?

את הגזענות של דרעי כנגד אשכנזים, כנגד יוצאי ברית המועצות לשעבר, ראינו כל כך הרבה פעמים, שדווקא זה מה שמקפיץ אתכם?

ליברמן ודרעי אלופי הגזענות לצורך רווחים פוליטיים. הם מזינים זה את זה כבר שנים ארוכות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2022 09:45 לינק ישיר 

לגמרי גזעני, את הדמות של ליברמן צריך לגלם עולה מאתיופיה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2022 10:02 לינק ישיר 
דבר_תורה

שחור_כתום כתב:
אם אכן דרעי דואג לציבור הש"סי, הייתי מצפה ממנו שיגיד לחכם שלום לא לצאת נגד לימודי תואר. לא להעמיס מחסומים רגשיים נגד פרנסה בכבוד.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אםן הוא דואג לציבור השס"י, שיאבק כנגד מגמת האקדמיזציה וההתחלנות, זו שמביאה להרס המסורת הדת האמונה וביקר לומדי התורה, (ע"ע שחור כתום וחבריו) ויחזק את עולם התורה הספרדי, הגאה, הלומד, והמאושר בתורתו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2022 11:55 לינק ישיר 

אלי_ו כתב:
את הדמות של ליברמן צריך לגלם עולה מאתיופיה.

לך תמצא אתיופי שמן... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2022 13:29 לינק ישיר 

מואדיב כתב:

.
למה עכשיו?

את הגזענות של דרעי כנגד אשכנזים, כנגד יוצאי ברית המועצות לשעבר, ראינו כל כך הרבה פעמים, שדווקא זה מה שמקפיץ אתכם?

ליברמן ודרעי אלופי הגזענות לצורך רווחים פוליטיים. הם מזינים זה את זה כבר שנים ארוכות.

לה''ו. ב-ד-י-ו-ק!!!
דרעי לא יצא גזען, כי זו פוליטיקה.
אבל...
ואבל גדול. ליברמן מחה''ס מריצה, גם פוליטיקאי, ולא גזען!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2022 13:56 לינק ישיר 

דבר_תורה כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

אםן הוא דואג לציבור השס"י, שיאבק כנגד מגמת האקדמיזציה וההתחלנות, זו שמביאה להרס המסורת הדת האמונה וביקר לומדי התורה, (ע"ע שחור כתום וחבריו) ויחזק את עולם התורה הספרדי, הגאה, הלומד, והמאושר בתורתו

לא מבין מדוע אתה מניח שיציאה לעבודה או לימודים אקדמיים גורמים בהכרח להרס המסורת והאמונה.
הרבי מבעלזא שליט"א לא חושב כך. 
דווקא העניות מעבירה את האדם על דעתו ועל דעת קונו. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2022 15:24 לינק ישיר 
פלדלפי

חלמישצור כתב:
דרעי אודה בעבירות מס הכנסה . "לקח" בלשון עדינה כספים שבעצם מיועדים ל"מסכנים" שבסרטון. מעניין כמה ממצבעי ש"ס יכולים להרשות לעצמם בילוי במלון פאר בסנט מוריץ . ולבנות בנוסף לדירתם בית נופש בספסופה

מניין לך שאם דרעי היה משלם מס זה היה הולך למסכנים ולא ללהט"ב ?? 
הוא איש מוכשר שהיה שר בממשלה ועשה עשקים פרטיים והרוויח כסף ולכן יכול לקנות ווילה 
אני לא יכול לקנות וילה אבל עיני לא צרה בווילה שלו 

עסקאות מס כאלו נסגרות כל יום בראשות המיסים.... מי רוצה לשלם מס? רק מזרוחניקים... והם בסוף הכי נדפקים 
לאנשים  הרגילים אין הרבה ברירה כי זה יורד ישירות מהמשכורת אבל כל איש עסקים מחזיק רואה חשבון שהתפקיד שלו זה לחסוך כמה שיותר מס... מליונרים עוברים בין מדינות בשביל לא לשלם 

כשאני נותן לבעל מקצוע מזומן בידיעה שהוא לא מדווח אני מעדיף עוד כמה שקלים לילדים שלי ולא לילדי הלהט"ב\סודנים או לספורט\תאטרון\קולנוע 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2022 18:01 לינק ישיר 
דבר_תורה

שחור_כתום כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

לא מבין מדוע אתה מניח שיציאה לעבודה או לימודים אקדמיים גורמים בהכרח להרס המסורת והאמונה.
הרבי מבעלזא שליט"א לא חושב כך. 
דווקא העניות מעבירה את האדם על דעתו ועל דעת קונו. 

חמודי

תתעסק ברבנים שלך, במאחזים שלכם, ובשנטיעות בארץ ישראל תוך חילול שמטה, ותניח לגדולי התורה לקבוע מה הדרך לשמור על היהדות

עוד אחד שחושב שהוא יחנך את החרדים, קדמולך המשכילים, הניאולוגים, אנשי האליאנס, המזרחי בימיה ה"טובים", ֹרבותיך הציונים

לנויש מנהיגים גדולי תורה, בשיטות שלכם לא היה צומח מחדש עולם של תורה, ויהדות חרדית, כלך לך לצבא ולאקדמיה, ואל תנסה לאלף אותנו בינה.   (לא אתה ולא פייגלין שלך)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > תענו אובייקטיבי בבקשה : דרעי יצא פה גזעני או לא ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext