| נשלח ב-3/2/2022 17:01 |
|
| |
מה עובר על מתכנני הכבישים בירושלים?
לאחרונה נעשו ונעשים שינויים רבים בתנועה, אבל נראה שמישהו שם במנהל התכנון קצת השתבש.
מבטלים נתיבי תחבורה לטובה מדרכות ענק ברוחב של 20 מטר. סוגרים נתיבים. פניות ימינה שהיו ברמזור צהוב מהבהב, נסגרו עם רמזור רגיל. מוסיפים רמזורים בכמויות. הפקקים הולכים ונערמים.
מה עובר עליהם שם?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2022 18:36 |
|
| |
בעבר בקשתי במוקד 106 הארכת זמן רמזור להולכי רגל, ונענתי בזריזות. שוה לנסות. מסתבר שחלק מהשיפוצים מותאמים לשילוב הרכבת הקלה, כמו מדרכה רחבה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2022 18:43 |
|
| |
נקמה על החמצן שאנחנו צורכים בלי חשבון ותרשה לי להוסיף גם ביטולי המון פניות פרסה טעית בדרך? תמשיך ישר עד היציאה מהעיר...
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2022 19:21 |
|
| |
| מברר12 כתב: |  | מה עובר על מתכנני הכבישים בירושלים?
לאחרונה נעשו ונעשים שינויים רבים בתנועה, אבל נראה שמישהו שם במנהל התכנון קצת השתבש.
מבטלים נתיבי תחבורה לטובה מדרכות ענק ברוחב של 20 מטר. סוגרים נתיבים. פניות ימינה שהיו ברמזור צהוב מהבהב, נסגרו עם רמזור רגיל. מוסיפים רמזורים בכמויות. הפקקים הולכים ונערמים.
מה עובר עליהם שם?
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2022 19:31 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | נקמה על החמצן שאנחנו צורכים בלי חשבון ותרשה לי להוסיף גם ביטולי המון פניות פרסה טעית בדרך? תמשיך ישר עד היציאה מהעיר... |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2022 22:09 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | נקמה על החמצן שאנחנו צורכים בלי חשבון ותרשה לי להוסיף גם ביטולי המון פניות פרסה טעית בדרך? תמשיך ישר עד היציאה מהעיר... |
|
השיטה היום אצל כל מתכנני הכבישים,
(ככל הנראה כמדיניות של משרד התחבורה, ובצדק)
היא להמעיט בפניות פרסה עד כדי ביטול מוחלט שלהם,
בתוך העיר בנתיבים ראשיים,
משום שכל שניה על הכביש יקרה מאוד בשעות העומס,
וצריך לנצל אותה ככל האפשר למעבר של עוד ועוד מכוניות,
ומי שרוצה לפנות פנית פרסה,
שיפנה ימינה עד לכיכר הקרובה או לרחוב שקט,
ויחזור חזרה,
כי בזמן שמכונית אחת פונה פנית פרסה,
יכולות לעבור על אותו שטח כביש למעלה מ10 מכוניות ולפעמים גם כפול מכך.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2022 23:31 |
|
| |
מישהו טען לי שזו מגמת מכוונת, להכביד על התחבורה הפרטית, ליצור פקקים כדי שאנשים ייאלצו להשתמש בתחבורה ציבורית. הזוי!! מילא אם היתה כאן תחבורה ציבורית ראויה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2022 00:04 |
|
| |
|
זה אחד הדברים הכי מטומטמים בעיר הזו. ללא שום קשר הנדסי או בטיחותי. רק תראו בכנפי נשרים כמה פניות פרסה ביטלו, ללא שום הידיון. חבורת אידיוטים מנהלת את אגף ההנדסה.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2022 00:09 |
|
| |
| אךטובוחסד כתב: |  | | איש_חשוב כתב: |  | נקמה על החמצן שאנחנו צורכים בלי חשבון ותרשה לי להוסיף גם ביטולי המון פניות פרסה טעית בדרך? תמשיך ישר עד היציאה מהעיר... |
|
זה אחד הדברים הכי מטומטמים בעיר הזו. ללא שום קשר הנדסי או בטיחותי. רק תראו בכנפי נשרים כמה פניות פרסה ביטלו, ללא שום הידיון. חבורת אידיוטים מנהלת את אגף ההנדסה.. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
ממש כך! אוסף של החלטות אידיוטיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2022 01:03 |
|
| |
הכי הזוי זו הנת"צ החדש ברח' שמגר. משום מה הוא לא באמצע אלא בצד - ליד המדרכה. באופן קבוע יש שם משאיות שפורקות סחורה, וגרוע מזה, ליד רב שפע יש פניה ימינה אל החניון, והפניה נעשית בנת"צ. בשטח של תחנת האוטובוס שם יש תמיד שיירת רכבים פרטיים שממתינים לרמזור כדי לפנות ימינה, וכשמגיע אוטובוס הוא לא יכול להיכנס לתחנה עצמה ומעלה נוסעים באמצע הכביש, בחלק שאינו נת"צ... זה נראה כמו שטיבל, רחוק מנת"צ מסודר שמיועד לשפר ולבדל את התחבורה הציבורית מזו הפרטית - מזכיר את התחנה מול איצקוביץ ברח' ר' עקיבא בבני ברק. ועל זה סבלו התושבים במשך שנה או יותר שיבנו להם שם נת"צ...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2022 01:34 |
|
| |
| רעיונוביץ כתב: |  |
|
השיטה היום אצל כל מתכנני הכבישים, (ככל הנראה כמדיניות של משרד התחבורה, ובצדק) היא להמעיט בפניות פרסה עד כדי ביטול מוחלט שלהם, בתוך העיר בנתיבים ראשיים, משום שכל שניה על הכביש יקרה מאוד בשעות העומס, וצריך לנצל אותה ככל האפשר למעבר של עוד ועוד מכוניות, ומי שרוצה לפנות פנית פרסה, שיפנה ימינה עד לכיכר הקרובה או לרחוב שקט, ויחזור חזרה, כי בזמן שמכונית אחת פונה פנית פרסה, יכולות לעבור על אותו שטח כביש למעלה מ10 מכוניות ולפעמים גם כפול מכך. |
|
כמעט כל הצמתים בירושלים מרומזרים, ואני מדבר כמובן על הזמן בו יש רמזור שמאלה כך שהכביש הנגדי במילא מושבת, שהרי השמאלה נכנס לתוך הנתיב הנגדי, וגם בזמן הזה סגרו את הפרסה, למה? או כדי לאפשר עוד זמן ירוק להולכי רגל, או כדי להציק ואם כבר נגענו בזה, אז הנה עוד דבר, ביטלו גם המון פניות שמאלה. ועכשיו לעצתך הלא רלוונטית לפנות ימינה ושם לפרסס - אז זהו שגם שם סגרו את הפרסה, אין לי כוח להתחיל להביא לכאן דוגמאות, אבל יש צמתים ורחובות בירושלים שהאפשרות היחידה שלך היא לנסוע ישר עד היציאה מהעיר וזאת לא בדיחה
אגב אם כבר מדברים על ניצול מקום.. למה אתה מרווח את השורות שלך בכל תגובה? האם זה כדי לאפשר לזקני הפורום לקרוא את ההודעות? תראה איזה יופי צמצמתי את ההודעה שלך בציטוט
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2022 02:55 |
|
| |
מה עם ככרות ? זה פיתרון מצוין לפרסה, ככר גם חוסך רמזורים גם לרכבים וגם להולכי רגל, ברחוב מנחת יצחק פינת אוהל יהושע היה ככר כזה, ככר השעון, היה נפלא, עד שבטלו את הככר ! הולך רגל חייב לחכות פעמיים ברמזור כדי לחצות כביש אחד, לא כולם מחכים..
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 04/02/2022 02:56:23
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2022 09:39 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
|
השיטה היום אצל כל מתכנני הכבישים, (ככל הנראה כמדיניות של משרד התחבורה, ובצדק) היא להמעיט בפניות פרסה עד כדי ביטול מוחלט שלהם, בתוך העיר בנתיבים ראשיים, משום שכל שניה על הכביש יקרה מאוד בשעות העומס, וצריך לנצל אותה ככל האפשר למעבר של עוד ועוד מכוניות, ומי שרוצה לפנות פנית פרסה, שיפנה ימינה עד לכיכר הקרובה או לרחוב שקט, ויחזור חזרה, כי בזמן שמכונית אחת פונה פנית פרסה, יכולות לעבור על אותו שטח כביש למעלה מ10 מכוניות ולפעמים גם כפול מכך.
כמעט כל הצמתים בירושלים מרומזרים, ואני מדבר כמובן על הזמן בו יש רמזור שמאלה כך שהכביש הנגדי במילא מושבת, שהרי השמאלה נכנס לתוך הנתיב הנגדי, וגם בזמן הזה סגרו את הפרסה, למה? או כדי לאפשר עוד זמן ירוק להולכי רגל, או כדי להציק ואם כבר נגענו בזה, אז הנה עוד דבר, ביטלו גם המון פניות שמאלה. ועכשיו לעצתך הלא רלוונטית לפנות ימינה ושם לפרסס - אז זהו שגם שם סגרו את הפרסה, אין לי כוח להתחיל להביא לכאן דוגמאות, אבל יש צמתים ורחובות בירושלים שהאפשרות היחידה שלך היא לנסוע ישר עד היציאה מהעיר וזאת לא בדיחה
אגב אם כבר מדברים על ניצול מקום.. למה אתה מרווח את השורות שלך בכל תגובה? האם זה כדי לאפשר לזקני הפורום לקרוא את ההודעות? תראה איזה יופי צמצמתי את ההודעה שלך בציטוט |
|
אני מבין שאתה מדבר על רח' בר אילן - ירמיהו,
פעם זה היה כביש בין עירוני ראשי ! ! !
הכביש שמקשר בין ים המלח וכביש הבקעה למרכז הארץ,
והתנועה בו הייתה הרבה הרבה פחות ממה שיש היום,
ואם אתה רוצה לפרסס בכביש כל כך ראשי, פשוט זה לא אפשרי, זה כביש ראשי ויש בו תנועה רבה,
נכנסים לרח' עלי הכהן ואז פונים לגרוסברג, איפה שנגמרים החנויות וחוזרים בחזרה,
בצומת הבאה יש לך את ככר בעלז הענקית,
אחר כך אני לא זוכר, תבדוק במפה ותמצא בוודאות מקום לחזור בחזרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2022 09:44 |
|
| |
| רציף כתב: |  | מה עם ככרות ? זה פיתרון מצוין לפרסה, ככר גם חוסך רמזורים גם לרכבים וגם להולכי רגל, ברחוב מנחת יצחק פינת אוהל יהושע היה ככר כזה, ככר השעון, היה נפלא, עד שבטלו את הככר ! הולך רגל חייב לחכות פעמיים ברמזור כדי לחצות כביש אחד, לא כולם מחכים..
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 04/02/2022 02:56:23 |
|
ככר זה דבר מעולה, וגם מאוד בטוח ! להולכי רגל ולמכוניות, שחייבים לנסוע בו לאט יחסית,
אבל היכולת של כיכר להעביר תנועה ביעילות היא מוגבלת, כשיש תנועת הולכי רגל רבה בכיכר,
או כשתנועת המכוניות גבוהה,
ותשאל כל תושב בית שמש, ששם יש הרבה מאוד ככרות,
וזה מרגיז אותם מאוד, בעיקר את משתמשי התחבורה הציבורית,
שמטלטלים באוטובוסים בכל ככר ויש שם אם אינני טועה מאות כיכרות בעיר.
אגב. לו ההפגנות לא היו מתקיימות בכביש בר אילן,
אני מניח שהיה ניתן לנהל דו שיח יעיל ונכון בין נציגי הציבור למתכננים,
והרבה בעיות באזור הזה היו נפתרות, כשהיו מביאים לפני המתכננים, בעיות ופתרונות שהם לא חשבו עליהם,
בבני ברק ביוזמת תושבים נפתרו 2 בעיות, הוסיפו נתיב ימני ברח כהנמן ביציאה מהעיר,
ונוספה פנייה שמאלה מרח' ז'בוטינסקי לרח' הרב שך.
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 04/02/2022 09:49:19
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2022 14:42 |
|
| |
אם נקצר נוכל לסכם, שהראש של העיריה עובד כך - להפוך את כל הרחובות והשכונות לכבישים מהירים כדי לחסוך זמן ודלק לכל מי שרוצה לחצות אותן, למרות שהתושבים סובלים מאוד, אדם יוצא מהבית ולא נותנים לו לנסוע לאן שהוא רוצה וצריך, אלא מכריחים אותו לבנות מסלול מסובך לתוך פקקים ורמזורים מה שאומר, העדפת איכות החיים של תושבים שאינם גרים באיזור, לטובת אלו שרוצים לעבור בה
|
|
|
|
|