| נשלח ב-10/2/2022 21:53 |
|
| |
המצב העגום והעתיד הלא מזהיר של הציבור החרדי בארץ ישראל
הייתי בשבוע שעבר כמה ימים בבית החולים הדסה עין כרם, לשהות עם בן משפחה. ראיתי שם מחזה עצוב, שמסמן איך ייראה העתיד של מדינת ישראל.
הצעירים הערבים הופכים לאליטות. הצעירים החרדים הופכים לעגלונים ולעובדי דחק.
הערבים ממלאים את האוניברסיטאות ואת מעבדות המחקר, והיום רואים אותם בהדסה עם ייצוג מכובד בצוות הרפואי ובמעבדות המחקר בקומפלקס של הדסה עין כרם.
אבל כשבאתי ויצאתי מבית חולים, נסעתי עם דרייברים חרדים. שהם העגלונים של הדור החדש. דיברתי עם הדרייברים. בחורים צעירים ומוכשרים ואינטליגנטים שלא מתאימים ללימוד תורה כל היום. אבל לא נתנו להם שום השכלה ושום כלים להשתלב בכלכלה של העולם החדש. וכשהם צריכים קצת פרנסה, הם נאלצים לעשות את מה שעשו המזרחיים מהמעברות בשנות ה-70: להיות נהגי מוניות.
כך הערבי שתמיד היה סמל לבערות ולפיגור, הופך לאקדמאי ולאליטה הכלכלית והחברתית של הדור החדש. ולעומתם הצעירים החרדים הופכים לעבדים נרצעים של החברה והכלכלה בישראל ולמפגרים של הדור החדש.
שמעתי ממישהו שמתעסק בארגון פרנסה לאברכים, שכיום עומדים במפעלים על ה"ליין" מאות ואלפי חרדים צעירים ולצידם אתיופים מבוגרים וחילונים פגועי שכל ובעלי תסמונות. תחשבו על זה: עומדים ליד מכונות הייצור, אברכים אינטליגנטיים, ולצידם תחתית החבית של החברה, אלו שעובדים בעבודות דחק ומקבלים משכורת רעב ללא שום עתיד.
לעומתם הצעירים הערבים נמצאים באקדמיה ובעתיד ישתכרו משכורות עתק.
תראו לאיזה חור שחור ועתיד קודר הפילו את הדור הצעיר שלנו! פשוט מחריד!
ומי אשם במצב האבסורדי והנוראי הזה?
זה רק החינוך והמנהיגות החרדית קצרת הרואי וחסרת האחריות!
אלו שלא מבינים שרק 5% מתאימים באמת ללימוד תורה כל היום. ומה עם 95% האחרים שצריכים פרנסה? מי נותן להם כלים? למי איכפת בכלל לשלב אותם בכלכלה המתקדמת?
ההנהגה החרדית, הרבנים והאדמורי"ם הבכירים, כמו גם החכי"ם והעסקנים והאליטות, מסודרים הם ובניהם ומשפחותיהם. ולכן לא איכפת להם שמאות אלפי הצעירים וה"עמך" סובלים חרפת רעב והופכים לעגלונים ועובדי דחק.
ממש כמו הדיקטטורים באפריקה ומדינות ערב, שחיים חיי פאר, ומפקירים את האזרח הקטן לרעב ולאומללות.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2022 22:08 |
|
| |
רק תיקון קטן. זה לא העתיד של הציבור החרדי בלבד. זה העתיד של כל המדינה הזו. הגידול הדמוגרפי החרדי עם אורח החיים החרדי כפי שהוא היום, ידרדרו את המדינה לרמת מדינת עולם שלישי ואף פחות מכך..
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2022 22:08 |
|
| |
יש צדק בטענותיך וראוי להקנות כלים לכל אחד לממש את הפוטנציאל שלו בצורה שמתאימה לו ושתוביל אותו לסיפוק רוחני וגשמי אבל לא הייתי משתמש בכינויי גנאי כגון "תחתית החברה" על אנשים שעובדים לפרנסתם, כל מלאכה מכבדת את בעליה ובוודאי אנשים מאותגרים או מבוגרים שבכל זאת עובדים ומתפרנסים ראויים לכבוד
מעבר לזה הצדק איתך, הערבים הם קבוצת מיעוט מופלית לרעה והם מפלסים את דרכם למעלה בעזרת השכלה ועבודה (כמו שעשו היהודים בחו"ל), הדת"ל משקיעים בחינוך והשכלה כמיטב המסורת היהודית שלא לדבר על העולים מרוסיה, החרדים בדרך להיות חוטבי העצים ושואבי המים
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2022 22:13 |
|
| |
הערבים זוכים כי יש מדיניות לקדם אותם,
והחרדים לא זוכים לזה כי יש מדיניות שלא לקדם אותם,
זה הכול,
אם המדינה הייתה רוצה, היה חוג לרפואה עם מורים בלבד, ללא בעיות צניעות,
ואז החרדים היו רצים ללמוד רפואה
והיית רואה מאות רופאים חרדים.
יש טמטום חרדי,
לראות ולחשוב שמה שמשיגים בקומבינות כאלה ואחרים,
עם כל מיני חריגים, מכל מיני סיפורים,
זה המציאות ואין בלתה,
ולא מבינים שמה שהכי קובע בדור שלם,
זה המדיניות הראשית של המדינה,
והמדיניות הראשית של כל מערכות המדינה,
היא למנוע מהחרדים להתפתח ולגדול במערכות המדינה.
לצערנו, יש אצלנו כל מיני עסקנים שחיים בעולם הזוי,
ולא מבינים או רוצים להבין,
שצריך לפתוח את שערי ההשכלה המקצועית לציבור החרדי,
בצורה אחראית בלא לפגוע ביראת שמים שלהם.
צריך להקים אוניברסיטה חרדית,
ורק כך יהיה לכוווולם פרנסה מסודרת.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2022 22:19 |
|
| |
הַגֵּר אֲשֶׁר בְּקִרְבְּךָ יַעֲלֶה עָלֶיךָ מַעְלָה מָּעְלָה וְאַתָּה תֵרֵד מַטָּה מָּטָּה.. 
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2022 22:27 |
|
| |
החרדים נפלו עם הנהגה גרועה. האלימות נגד פורשי גור ופרשת ולדר המזעזעת. לכאורה אין קשר אבל אני טוען שזה שני צדדים לאותו מטבע. הגדולים הליטאים שחתמו לולדר על מכתב תמיכה כמה חודשים לפני שהפרשה התפוצצה לא מעלים אפילו על דעתם שהם צריכים לעשות חשבון נפש על המכשלה שיצאה תחת ידם. הם לא רוצים להבין ולהפנים שאין מנהיגות בלי אחריות. כששמעתי אתמול את האמא שגזלו ממנה את הבנות גב' סנדיק, זועקת מדם ליבה איך רבנים שהיא פנתה אליהם טענו שאין באפשרותם לעזור, הבנתי שכשלון המנהיגות שהתגלה בפרשת ולדר אינו מקרי. מדובר בכשל מובנה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2022 22:34 |
|
| |
רעיונוביץ, המדינה השקיעה בסטודנט החרדי יותר מכל סטודנט אחר, לא חסר מכללות או מסלולים ייעודיים אבל כל התכניות נכשלו. 75% מבוגרי הישיבות שהתחילו לימודי מכינה נשרו במהלך הלימודים ולא הצליחו להשלים פערים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2022 23:06 |
|
| |
| YYona כתב: |  | רעיונוביץ, המדינה השקיעה בסטודנט החרדי יותר מכל סטודנט אחר, לא חסר מכללות או מסלולים ייעודיים אבל כל התכניות נכשלו. 75% מבוגרי הישיבות שהתחילו לימודי מכינה נשרו במהלך הלימודים ולא הצליחו להשלים פערים. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אתה הזוי?
איפה המדינה השקיעה יותר מכל סטודנט אחר?
אתה יכול לתת לי קישור ללימודי רפואה לחרדים?
יש מלגות מיוחדות לחרדים?
יש, אבל מעט,
יש מערכת אחת שנקראת 'חרדים באקדמיה'
https://toar.org.il/ שמטפלת אולי בכמה מאות,
בכל מה שהיא מתעסקת,
זה ממש לא פתרון לאלפים רבים.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2022 23:11 |
|
| |
בא ננסה להיות יותר מעשיים ופחות לעסוק בכותרות.
תיקח כל בן תורה חרדי שלמד בישיבות הקדושות וכיום הבן שלו לומד בגן עירייה ואפי' במכינה, שנה הבאה הוא עולה לכיתה א'. יש לו כעת 2 אופציות לפניו, החיידר השכונתי בו לא לומדים אנגלית והחשבון ברמה נמוכה מאד, או לשלוח לממלכתי חרדי שם מקבלים אנגלית וחשבון אבל האוכלוסייה היא מסוג מאד מסוים שלא מזמין אברך אוו אפי' בעלבת תורני שעובד למחייתו לשלוח לשם. ואני מציע ללכת בשמונה בבוקר ליד הממ"ח ולראות באיזה סחורה מדובר. וסליחה על ההכללה.
גם אם יתגבר על הקושי לשלוח למקום כזה, המחיר שהוא ישלם יהיה מחיר כבד. את בנותיו לא יקבלו לסמינרים הטובים שהוא רוצה לשלוח לשם את בנותיו, והוא יצטרך לשלוח לסמינר מודרני. את בניו כנראה לא יקבלו לישיבות שהוא רוצה לשלוח אלא לישיבות תיכוניות.
בקיצור, אין היום ממש אופציה לאברך תורני לשלוח את בנו ללמוד במקום תורני ברמה גבוהה עם אוכלוסייה מתאימה עבורו וד"ל, ושגם ילמדו שם חשבון ואנגלית.
ולכן, האופציה היחידה שנותרה היא ללמד בבית אנגלית וחשבון ברמה גבוהה, וזה מה שאני עושה. אני לא רואה שיהיה כאן שינוי ציבורי, זה לא יקרה מהר ובוודאי לא בקרוב, ולכן כל אחד ואחד צריך לדאוג לעצמו.
אגב, כיום גם הממ"ח מסנן סינון אחר סינון. הם הבינו שא"א לקבל את כולם. עם כל הכבוד לחשבון ואנגלית יש עוד דברים חשובים בחיים כגון צניעות, שמירת המצוות, בית של תורה וכו' וכו'. אבל הכל יחסי בחיים. כל מקום והקווים האדומים שלו. אם הדגש של הממ"ח זה שיש להם חשבון ואנגלית ברמה גבוהה אזי הדגש של הת"תים זה רק תורה והשאר פחות חשוב. ושכל אחד יבחר במקום שלבו חפץ להיות חלק ממנו...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2022 23:52 |
|
| |
momeir
| רעיונוביץ כתב: |  | הערבים זוכים כי יש מדיניות לקדם אותם,
והחרדים לא זוכים לזה כי יש מדיניות שלא לקדם אותם,
זה הכול,
אם המדינה הייתה רוצה, היה חוג לרפואה עם מורים בלבד, ללא בעיות צניעות,
ואז החרדים היו רצים ללמוד רפואה
והיית רואה מאות רופאים חרדים.
יש טמטום חרדי,
לראות ולחשוב שמה שמשיגים בקומבינות כאלה ואחרים,
עם כל מיני חריגים, מכל מיני סיפורים,
זה המציאות ואין בלתה,
ולא מבינים שמה שהכי קובע בדור שלם,
זה המדיניות הראשית של המדינה,
והמדיניות הראשית של כל מערכות המדינה,
היא למנוע מהחרדים להתפתח ולגדול במערכות המדינה.
לצערנו, יש אצלנו כל מיני עסקנים שחיים בעולם הזוי,
ולא מבינים או רוצים להבין,
שצריך לפתוח את שערי ההשכלה המקצועית לציבור החרדי,
בצורה אחראית בלא לפגוע ביראת שמים שלהם.
צריך להקים אוניברסיטה חרדית,
ורק כך יהיה לכוווולם פרנסה מסודרת. |
|
כותב לך מידיעה אישית של הנתונים. מדינת ישראל (בתקופת נתניהו) הקצתה מאות מיליונים עבור הציבור החרדי לחינוך מדעי-טכנולוגי. הרשתות הגדולות לחינוך מדעי-טכנולוגי כמו רשת 'עמל' ורשת 'אורט' הקימו מסגרות יחודיות לשם כך עבור בנים בניהול אנ"ש. אבל אוכלוסית הבנים שהגיעה למסגרות החינוכיות הללו היו 'זיבורית' שנפלטו מעולם הישיבות. סוג של נושרים למחצה, 'פצועים' רגשית ונפשית, שזקוקים יותר לטיפול מחבק. מאשר לחינוך למדעים וטכנולוגיה. האונברסיטאות שרצו לזכות מהנתח התקציבי, הקימו מסגרות עבור בחורות חרדיות. כי אין מספיק זכרים שיכולים להרשות לעצמם להיות 'סטודנטים'. אבל עם הבחורות החרדיות זה עובד... הבעיות הם: 1. שאורח חיים שכל כולו לימוד תורה כל היום, שנועד במקור לאנשים פרטיים (בלשון הרמב"ם " וכן כל איש ואיש אשר ידבנו ליבו...- לשון יחיד) הפך לנורמה מחייבת לכלל הציבור. 2. באופן מובנה ההנהגה החרדית פוסלת כל סוג של השכלה , גם בתחומים טהורים כמו מתמטיקה ואנגלית. הגברים חייבים להישאר עם הבורות. אסור ללמוד ולהקדיש זמן ללימודי מדע וטכנולוגיה. ולכן כאשר מישהו 'בוגר' אחרי הנישואין יוצא לחפש עבודה, הוא בבעיה. אין לו תשתית. הוא איבד את השנים הטובות. עכשיו הוא כבר נשו פלוס ואין זמן... אגב, בתקופתנו נוצר מהפך! בדורות הקודמים הנשים היו אנאלפבתיות. ואילו בדורנו הנשים החרדיות הן הן המשכילות בתחומי המדע והטכנולוגיה( כמו מחשבים, ביוטכנולוגיה וכו') ואילו הגברים הם האנאלפבתים. כל עוד לא יקומו רבנים שמבינים שזה צורך שעה. שזו חובת ההורים ללמד את בניהם אומנות. שאין חשש מלימודי מדע וטכנולוגיה (בניגוד למקצועות הומניים-מדעי הרוח שהם אכן בעייתיים) , אנחנו נשקע יותר ויותר..
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2022 00:19 |
|
| |
כולם צודקים, אבל איפה אלוקים בתמונה הכוללת,
אז אם אלוקים נמצא בתמונה, הוא מבין שזה שהלך לעבוד עם האתיופי מתאים לעבוד עם אתיופי, וליד האתיופי יש מאות ערבים שגם לא נמצאים באקדמיה..........אני את ילדיי אלמד ללמוד, או תורה, או שילמדו על בשרם להתפרנס ובלבד שלא יתנו למדינה ללמד אותם ממה להתפרנס......המדינה תדאג ללמד אותך להתפרנס מהייטק אבל להרויח פחות מאחרים, המדינה תגייס אותך לעבוד בחברת חשמל אבל לעולם לא תתן לך קביעות, רק אם אתה אשה ואפילו חרדית שידעה ללקק לבוס במקומות הנכונים........למד את בנך לפלס דרך בעולם מורכב ואכזרי, ואל תלמד אותו להיות טרף של הערב רב ודומיהם......ואם נגזר על בני להיות מנקה רחובות שילמד למצות מזה את המקסימום...........
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2022 00:21 |
|
| |
ודרך אגב אותם דרייברים פעמים שמתפרנסים מעוד 2 עבודות בדרך, ומשקיעים כבר בנדלן, העגלון של היום סוחר בבורסה, לעומת העובד עם תואר ראשון שמקבל מעבודה בבנק שכר מינימום
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2022 00:47 |
|
| |
לא קשור דווקא לחרדים. המדינה הזו צועדת כבר לא לאט אבל ממש בטוח לעבר מדינה דו לאומית רשמית. לא בטוח שזה דבר רע. אז נצטרך ללמוד ערבית? לא בטוח. ואם כן - אז מה? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2022 02:20 |
|
| |
בין כל אותם דוקטורים ערבים שמצאת, כמה מהם דתיים? כמה מהם שומרים על חוקי האיסלאם? כן זאת התשובה הם דוקטורים ערבים אבל ערבים חילונים החרדים מרצון בחרו להעדיף עבודות פחות "מכובדות" ומכניסות, כי הדוקטורט והאקדמיה באה על חשבון הדתיות, למה? לא נדון בזה כרגע, אבל זה מה שרואים מול העיניים אותם אברכציקים מיוזעים ליד ההגה, יותר דתיים מאשר כל החרדים שלמדו באקדמיה ובאוניברסיטאות
אז נכון, בעל עגלה זה עבודה קצת יותר נחותה במבחר החרדי הקיים אבל רוב העבודות בהם מועסקים חרדים הם מכובדים יותר, מבעלי חנויות ועד מלמדים סופרי סת"ם ועובדי משרד
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2022 07:17 |
|
| |
שמחת עניים, ר' איש_חשוב. מה הקשר דתיותם של הרופאים הערבים לזה שהם בחרו לא לחיות בעוני מחפיר. אני רואה את ילדיי ואני מלא דאגה לעתידם. אני גם מלא אמונה וביטחון אבל מזה אין מספיק פרנסה לעמך, רק לרעבעס ולאדמורים והעסקונה "אנשי החסד". לנו נשאר לצחצח נעליהם של הערבים הרופאים ולסדר מדפים באישון ליל באושר עד ובשערי רווחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2022 07:51 |
|
| |
אתם מעיזים לחלוק על עיני הבדולח?
|
|
|
|