| נשלח ב-11/2/2022 00:35 |
|
| |
האם מנהיג גור לא יבוא יותר לארועים ציבוריים?
הוא היה אמור להגיע הערב לסיום מ"ב של דרשו בארנה. יחד עם גדולי ישראל שהגיעו לשם.
בעקבות הידיעה שהציבור אמור לפנות אליו ולבקש ממנו לשחרר את מי שמבקש לפרוש. לקיים בשמיטה את הפסוק יצא לחפשי חינם. ולזכור את הפסוק וגונב איש ומכרו וכו'.
הוא העדיף להמנע מלבוא.
מה זה אומר לעתיד?
והנה הדף שחולק שם כהכנה לפניות הציבור אליו

|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2022 00:40 |
|
| |
הכל טוב ויפה, גם לי כמו כל בעל לב יהודי כואב הסיפור עם הבנות, ושאר מעללי הוועדה.
אבל אתה מתנהג פה כמו "טרול". אתה מגזים עם ההודעות שלך, בין בכמות ובין באיכות.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2022 00:42 |
|
| |
תגיד, מה אתה עושה בשביל לנסות להרגיע קצת את הכאב על הסבל של המסכנים?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2022 00:46 |
|
| |
אוי, הצביעות... כל המודרנים למיניהם שמצאו את המאמי הלאומי ללחום את מלחמתו, בדמות הר"ש אלתר, היו הראשונים להסביר למה הרדיפות של העצניקים הליטאים כולל הטפה לפירוק משפחות זה צו השעה ו"כבוד גדולי ישראל"... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2022 01:09 |
|
| |
מצדרביעי
| פיינשמקער כתב: |  | אוי, הצביעות... כל המודרנים למיניהם שמצאו את המאמי הלאומי ללחום את מלחמתו, בדמות הר"ש אלתר, היו הראשונים להסביר למה הרדיפות של העצניקים הליטאים כולל הטפה לפירוק משפחות זה צו השעה ו"כבוד גדולי ישראל"... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
מקווה שלא בכל תחום יש לך מחשבה עקומה כל כך ההופכת רודף לנרדף כמו בנושא העצניקים...
על הדרך, אשמח אם תראה לי מקרה אחד של הטפה לפירוק משפחה בשל עצניקיות...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2022 07:20 |
|
| |
הוא לא הגיע כי נפל פחד היהודים עליו. אם רק איזה זב חוטם היה מפטיר או צועק לעברו מילה הרי זה סוף העולם של האדמו"ר,
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2022 07:32 |
|
| |
| פיינשמקער כתב: |  |
אוי, הצביעות... כל המודרנים למיניהם שמצאו את המאמי הלאומי ללחום את מלחמתו, בדמות הר"ש אלתר, היו הראשונים להסביר למה הרדיפות של העצניקים הליטאים כולל הטפה לפירוק משפחות זה צו השעה ו"כבוד גדולי ישראל"... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
חחחחח אתה קורע… כל מי שלא עצניק הוא "מודרני"? אתה יודע שבמו עיני ראיתי את ר' שמואל משחק עם תלמידיו כדורסל לפני 30 שנה במגרש הקטן ליד וולפסון? או יורד לים בחיפה עם רגליים יחפות על הדשבורד כשהוא בגופיה וציצית מעל? זה בנוגע ל"הגדרות" אדיוטיות… אבל זה שבמו עיני ראיתי שיהודה יברוב מתייחס לחתנו בכבוד ובאהבה וגם שאר הילדים מתיחסים כך לגיס הפלסניק, גרם לי להבין שהפלסניקים כמו החמאסניקים, בעיקר עסוקים בלהמציא סיפורים טראגיים לתקשורת.. כמו הילד ש"נורה" ע"י צה"ל וקם והלך משם.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2022 08:47 |
|
| |
אוי, הצביעות... כל המודרנים למיניהם שמצאו את המאמי הלאומי ללחום את מלחמתו, בדמות הר"ש אלתר, היו הראשונים להסביר למה הרדיפות של העצניקים הליטאים כולל הטפה לפירוק משפחות זה צו השעה ו"כבוד גדולי ישראל"... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
התברר לי שדווקא במקרה הזה, המודרניים פחות נזעקים מהשמרנים. מ2 סיבות: 1) המודרנים כבר שנים מסתכלים על ריא בבוז וחושבים עליו דברים קשים ונוראיים, אז הם התרגלו למצב ואינם מופתעים מכלום. 2) המודרניים פחות נבהלים מילדות שיצאו מחזקת הוריהן, דווקא לשמרנים זה איזשהו קו אדום נוראי שלא האמינו שגור יחצו. אתה יכול לראות שניקים שנחשבים פה שמרניים, נזעקו על המקרה הזה, בעוד על דברים אחרים הם נשארו אדישים לגמרי. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2022 08:58 |
|
| |
ולעצם העניין. הרבי מגור ימשיך לבוא או לא לבוא לאירועים ציבוריים מתי שיתחשק לו. והוא ימשיך לקבל כבוד מהממסד החרדי. ה"זעם ברחוב" מעולם לא היה רלוונטי להתנהלות הממסד החרדי. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2022 09:01 |
|
| |
| אךטובוחסד כתב: |  |
אוי, הצביעות... כל המודרנים למיניהם שמצאו את המאמי הלאומי ללחום את מלחמתו, בדמות הר"ש אלתר, היו הראשונים להסביר למה הרדיפות של העצניקים הליטאים כולל הטפה לפירוק משפחות זה צו השעה ו"כבוד גדולי ישראל"...
|
|
חחחחח אתה קורע… כל מי שלא עצניק הוא "מודרני"? אתה יודע שבמו עיני ראיתי את ר' שמואל משחק עם תלמידיו כדורסל לפני 30 שנה במגרש הקטן ליד וולפסון? או יורד לים בחיפה עם רגליים יחפות על הדשבורד כשהוא בגופיה וציצית מעל? זה בנוגע ל"הגדרות" אדיוטיות… אבל זה שבמו עיני ראיתי שיהודה יברוב מתייחס לחתנו בכבוד ובאהבה וגם שאר הילדים מתיחסים כך לגיס הפלסניק, גרם לי להבין שהפלסניקים כמו החמאסניקים, בעיקר עסוקים בלהמציא סיפורים טראגיים לתקשורת.. כמו הילד ש"נורה" ע"י צה"ל וקם והלך משם.. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אוי הצביעות... הניסיון הילדותי להסיט את הדיון להכללות מטומטמות ומשחקי כדורסל... כל מי שלא עצניק הוא מודרני? אני בספק עד כמה, אם בכלל, הייתה וישנה איזושהי אידיאולוגיה בפילוג הליטאי. זה יותר הטבע שלהם שמחייב אותם לריב ולהתקוטט. מה שכן ברור זה שכל המודרנים, החצי-חילונים, כל הזיבורית ולעיתים תחתית החבית של הציבור החרדי הם: 1. הצטרפו בפועל ובשמחה רבה לכל רדיפה אכזרית נגד הפלג הליטאי עצניקי 2. מגינים בחירוף נפש ומגנים בכל פה "רדיפה אכזרית" נגד הר"ש אלתר. זה מיקרי? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2022 11:26 |
|
| |
| פיינשמקער כתב: |  | אוי, הצביעות... כל המודרנים למיניהם שמצאו את המאמי הלאומי ללחום את מלחמתו, בדמות הר"ש אלתר, היו הראשונים להסביר למה הרדיפות של העצניקים הליטאים כולל הטפה לפירוק משפחות זה צו השעה ו"כבוד גדולי ישראל"... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
ממש לא נכון ! ! !
אני מכיר אישית מקרוב מאוד ! כמה משפחות שחיות יחד (כמה שאפשר) שחלק מהם עצניקים,
כל אחד מגיע לשמחות של השני,
הם עוזרים אחד לשני,
מתקשרים אחד לשני.
רק דואגים שהחברות של הילדים לא תגלוש לויכוחים אידאולוגיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2022 12:51 |
|
| |
| רעיונוביץ כתב: |  | אוי, הצביעות... | פיינשמקער כתב: |  | אוי, הצביעות... כל המודרנים למיניהם שמצאו את המאמי הלאומי ללחום את מלחמתו, בדמות הר"ש אלתר, היו הראשונים להסביר למה הרדיפות של העצניקים הליטאים כולל הטפה לפירוק משפחות זה צו השעה ו"כבוד גדולי ישראל"... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
ממש לא נכון ! ! !
אני מכיר אישית מקרוב מאוד ! כמה משפחות שחיות יחד (כמה שאפשר) שחלק מהם עצניקים,
כל אחד מגיע לשמחות של השני,
הם עוזרים אחד לשני,
מתקשרים אחד לשני.
רק דואגים שהחברות של הילדים לא תגלוש לויכוחים אידאולוגיים. |
|
דברים פשוטים שקורים בכל משפחה ליטאית. אין כמעט משפחה ליטאית בלי לפחות עצניק אחת במשפחה. ממשיכים להיות בקשר מצוין, עזרה הדדית, מארחים ומתארחים אחד אצל השני. ככה גם קורה אצלנו במשפחה ובכל המשפחות שאני מכיר. אישית, לא שמעתי על מקרים של ניתוק קשר. אולי יש כמה מטורפים שניתקו קשר. אבל הם בודדים.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2022 14:15 |
|
| |
יש לציין שרוב המשפחות הליטאיות נשארו בקשרי משפחה, על אף שישנם כאלו שהיחסים קצת התקררו.
אבל ישנו מיעוט שפירק משפחות, וסכסך בין אחים, והתעלל בילדים. כן, כן, ישנם כאלו שניתקו קשר עם ילדיהם, לא הגיעו לחתונת נכדיהם, או שלא נתנו לסבא להגיע לחתונת נכדיו, ויש בידי שמות. והכל בהוראה מלמעלה (בכל אופן כך הם טוענים).
אבל לחטוף ילדים, זה כבר התקדמות שרק 'גור' יכולים להגיע.
וסתם שאלה, לגור חסר בשר? שהם מקדשים מלחמה בכל כוחם עבור עוד ילד ועוד ילדה? ואם יהיה לר' שאול אלתר עוד 200 משפחות, הם יפלו מכך?
או שאולי יש עוד כמה דברים שאנחנו לא יודעים?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2022 14:49 |
|
| |
כיון שמדובר במיעוט קטן שפרקו משפחות. מוכרח להיות שלא היה הוראה מלמעלה. או שהפילוג העביר כמה אנשים על דעתם. או שאלו הם משפחות שהיו שם בעיות עוד קודם. או שהם נוטים להתלהם ברמה חריגה ולאבד את השכל.
אבל כל זה לא קשור לכת הזו. שם מדובר בהוראות ופעילות על ידי הוועדה.
ולשאלתך, לא חסר להם בשר. הם מבינים שבלי הטרור הזה, יעזבו 10-30%. והטרור פשוט מונע עזיבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2022 15:04 |
|
| |
ביסוד ההבדל הוא, שהפלג הליטאי הגדול דחה את העצניקים, ושילח אותם, ככל שיכל, החוצה. בגור זה ההפך, לא נותנים להם לצאת...
|
|
|
|
|