לדעתי קם כאן דור של תוכים. כל זמן שדירשו עודדו לימוד הש"ס . מצויין. ברגע שהם נכנסו לנושא המשנה ברורה אני חושש שמשהו התפספס כאן
לכולם ברור שבמשנה ברורה אין אקטואליה. ובמהדורת דירשו יש ברבה יותר אקטואליה ומה יהיה עוד 50 שנה? לפי מה יפסקו? אז אנשים יודעים היום לדקלם משנה ברורה בעל פה מה שבח'ח עצמו לא חלם אבל הם עמי הארץ גמורים כשבאים לשאול אותם משהו אקטואלי
לו היו משקיעים יותר בגמרא כמו בהתחלת דירשו ומעודדים עוד ועוד לדעת ש'ס שזה מקור ההלכות היה יכול לצמוח דור של ת'ח שגם בעוזד 100 שנה ידעו איך להסתדר ולפסוק כהלכה ע'פ החיי אדם השו"ע מ"ב,,, לפי מה שצריך אבל כשהתוכים האשכנזים יודעים לצטט לך רק את המ'ב והתוכים הספרדים רק את הרב עובדיה אנו מעודדים ואבדים דור דור שלם של עמי ארצות
צאבעס
נשלח ב-15/2/2022 11:17
?????????? למדת פעם משנה ברורה?
נשלח ב-15/2/2022 11:33
אילו דירשו היו עושים מבחנים על שמירת שבת כהלכתה או אורחות שבת היית צודק אבל מסתבר שלא פתחת משנ"ב.... לך תעשה שיעורי בית ותחזור עם תשובות
ומה בכלל ההשואה בין משנ"ב לילקוט יוסף ?
נשלח ב-15/2/2022 11:35
סענדי
נשלח ב-15/2/2022 11:54
מי כותב הקטע הזה? כנראה כם הוא לא למד משנה ברורה. הוא קורא לו הגר"ז ולא הגרש"ז
נשלח ב-15/2/2022 11:58
בכלל, מי שמעיין בהקדמת המשנה ברורה (בעיקר בסוף) לא נראה לי שנכון מה שמצוטט בכתבה שהביא 'סענדי'
נשלח ב-15/2/2022 12:09
כבר לפני המון שנים, שמעתי בין חסידים, שהמשנה ברורה אינו מיועד אלא לבעלי תשובה, ולא לבעלי מסורת. היה נראה לי קצת מוגזם. עד שלפני כשנתיים (?) מישהו הביא לי את הקטע הנ"ל מעיתון המבשר (? אני לא לגמרי בטוח), שם הם כותבים שאצל משפחת החפץ חיים עצמו! מקובל שהוא לא חיבר את הספר לכתחילה לשם פסק הלכה וכו' כפי שתחזינה עיניכם בכתבה...
נשלח ב-15/2/2022 19:30
לא כל כך הבנתי איך הגמ' אקטואלית יותר מהמשנה ברורה בכל מקרה, אין היום רב פוסק ומו"צ שהמשנה ברורה אינה שגורה לו היטב זה היסוד לכל פסיקה נכון שצריך להשלמה ללמוד עוד כמה ספרים, כמו פסקי תשובות, שמירת שבת כהלכתה ועוד, אבל משנה ברורה הוא היסוד בלעדיו אי אפשר לגשת להוראה דרשו עושה כאן דבר ענק, וכל בר דעת ישלים את הספרים הנוספים שהם יותר קלי לימוד.
נשלח ב-15/2/2022 22:25
מצדרביעי
איש_חשוב כתב:
לא כל כך הבנתי איך הגמ' אקטואלית יותר מהמשנה ברורה בכל מקרה, אין היום רב פוסק ומו"צ שהמשנה ברורה אינה שגורה לו היטב זה היסוד לכל פסיקה נכון שצריך להשלמה ללמוד עוד כמה ספרים, כמו פסקי תשובות, שמירת שבת כהלכתה ועוד, אבל משנה ברורה הוא היסוד בלעדיו אי אפשר לגשת להוראה דרשו עושה כאן דבר ענק, וכל בר דעת ישלים את הספרים הנוספים שהם יותר קלי לימוד.
אתה לא רציני, כן? אחת מהסיבות שהתנגדו למשנה תורה להרמב"ם ולשו"ע (ואאל"ט אפילו שרפו אותם) היא בדיוק בגלל זה שפסיקת הלכה אמתית אמורה לנבוע בעיקרה מלימוד הסוגייא בגמרא במקור
נשלח ב-15/2/2022 23:43
סענדי כתב:
שטויות והבלים!
נשלח ב-16/2/2022 00:51
asaf2000
hhaavv כתב:
?????????? למדת פעם משנה ברורה?
כן כמה פעמים וגם את הש'סוהשו'ע
לדעתי חבל שהוא הכניס שם ענייני קבלה מעבר למה שכתב הש'ס והשו'ע דיינו במה שאסרו רבותינו, והבו דלא להוסיף עלה
נשלח ב-16/2/2022 01:24
asaf2020 כתב:
לכולם ברור שבמשנה ברורה אין אקטואליה
איש_חשוב כתב:
מצד_רביעי כתב:
אתה לא רציני, כן? אחת מהסיבות שהתנגדו למשנה תורה להרמב"ם ולשו"ע (ואאל"ט אפילו שרפו אותם) היא בדיוק בגלל זה שפסיקת הלכה אמתית אמורה לנבוע בעיקרה מלימוד הסוגייא בגמרא במקור
כפי שאתה רואה בציטוט הראשון, אסף תקף שבמשנה ברורה אין אקטואליה על זה עניתי לו שאני לא רואה איך הגמ' יותר אקטואלית כך שמה שכתבת לא רלוונטי
אני גם סבור שצריך להתחיל מגמ' להמשיך לשו"ע ומשנה ברורה ולסיים בפסקי תשובות וספרים הנוגעים לימינו אבל ככל שהוא מדבר על מה יותר אקטואלי, הרי שמשנה ברורה יותר אקטואלי מהגמ'
נשלח ב-16/2/2022 01:58
hhaavv
asaf2000 כתב:
לדעתי חבל שהוא הכניס שם ענייני קבלה מעבר למה שכתב הש'ס והשו'ע דיינו במה שאסרו רבותינו, והבו דלא להוסיף עלה
מחוצף! של נעליך!
נשלח ב-16/2/2022 09:05
מצדרביעי
איש_חשוב כתב:
asaf2020 כתב:
איש_חשוב כתב:
מצד_רביעי כתב:
כפי שאתה רואה בציטוט הראשון, אסף תקף שבמשנה ברורה אין אקטואליה על זה עניתי לו שאני לא רואה איך הגמ' יותר אקטואלית כך שמה שכתבת לא רלוונטי
אני גם סבור שצריך להתחיל מגמ' להמשיך לשו"ע ומשנה ברורה ולסיים בפסקי תשובות וספרים הנוגעים לימינו אבל ככל שהוא מדבר על מה יותר אקטואלי, הרי שמשנה ברורה יותר אקטואלי מהגמ'
הגמ' אקטואלית כי שם נמצאים השורשים של הדיונים שעל פיהם אפשר לדמות מילתא למילתא... לעומת זאת, במשנה ברורה וודאי אם הולכים על ההרחבות של דרשו פחות לומדים את העקרונות על פיהם ניתן לדמות מילתא למילתא...
נשלח ב-16/2/2022 11:23
asaf2000
hhaavv כתב:
לדעתי חבל שהוא הכניס שם ענייני קבלה מעבר למה שכתב הש'ס והשו'ע דיינו במה שאסרו רבותינו, והבו דלא להוסיף עלה מחוצף! של נעליך!
חזור בך! או שתסתום את האף לפני שאשיל נעליי
בקיצקיצור אין ספק שהמ'ב הוא ספר עזר חשוב להבנת השו'ע אבל ביניינו במידה מסויימת זה מוציא את רבי יוסף קארו זיע'א סוג של מפגר שבלי פרוש המשנה ברורה לא היינו מוצאים ידינו ורגלינו בבית המדרש
אתן לך דוגמא. סימן א סעיף א יתגבר כארי וכו משום מה דברי המב לא הצליחו לתת לי אנרגיות כמו של ארי אחרי שנרדמתי בשעה שאדונינו דוד כבר קם לעבודת הבורא לעומת זאת דברי הרבנו יונה כן שהמ'ב לא מצטט אותו כן הצליחו [לפחות לכמה ימים] להקפיץ אותי מהמיטה וזה לשון קודשו בכל בוקר בהקיצו משנתו יזדעזע !!!!! ויהיה נרתע ונחפר מאימת הבורא בזכרו חסדו אשר עשה לו ואמונתו אשר שמר לו כי החזיר לו נשמתו אשר הפקיד אצלו ואז יתברך בליבו הבורא אשר הגדיל לעשות עימו כי חידש והחליף כוחו ובשומו הדברים האלה על ליבו תבער אהבת הבורא בליבו
ברור שמרן החח למד את הרבנו יונה הזה אך לא ראה לנכון להכניס מילים חוצבות להבות אש אלו בסיפרו החשוב אין לי בעיה עם זה הבעיה שלי מתחילה שעושים מזה עבודה זרה וודאי לא לזה התכוון המשורר ברור לי שיש היום תוכים שיודעים לצטט את המ'ב בעל פה יותר מאשר הח'ח זיע'א ידע זה לא אבסורד??? הרי ברור שבצורת לימוד כזו לא יצאו לנו ת'ח כמו הח'ח שעמל ויגע בעשרות ומאות ספרים. והקטע היותר גדול של התוכים של הדור שלנו שכל מפגר שיש לו מקלדת מוציא לך ספר והמהדרין עם כריכה קשה עם כל הפסקים של הרבנים שהוא הצליח להגיע אליהם עם החופשי יומי עם שאלות מפגרות שהשטן עדין לא חשב לדוגמא מה שיעור החור בגרבי הכהן שאסור לו לעלות איתם לדוכן כמה ימים מותר לכהן ללכת עם גרבים שריחם לא יגרום שהעם יסתכלון באצבעותיו ובשכינהיכע האם מותר לכהן ללכת עם גרב אחת אדומה ואחת כחולה דוגמאות נוספות עיין בספרים שעשו מהגלויות של ר' חיים
אז לא כל מה שחושבים צריך לומר וק'ו לא לכתוב וק'ו לא להדפיס ולפרסם וק'ו ב'ב של ק'ו לא לעשות מזה ארוע עם 100 נגנים 100 זמרם ו1000 רמקולים כל הכבוד להרב הופשטטר על ארגון המבחנים על השס אבל כשנסחף למה ששיגעו אותו לעשות גם מבחנים על המ'ב זה כבר בבחינת תפסת מרובה לא תפסת
ללמוד שו'ע גם עם מ'ב מצויין רק עם מ'ב פספסתם ולעולם הוה רץ למשנה לגמרא לחומש [עם עוד פרושים לא רק עם רש'יזל]
בקיצור תהיו אתם עם כל התורה שאתם יכולים לרכוש בכל מיני כוחות תהיו בני אברהם יצחק ויעקב [שלא קיבלו פרסים בארנה]
נשלח ב-17/2/2022 09:44
asaf2000
מצדרביעי כתב:
asaf2020 כתב:
איש_חשוב כתב:
מצד_רביעי כתב:
הגמ' אקטואלית כי שם נמצאים השורשים של הדיונים שעל פיהם אפשר לדמות מילתא למילתא... לעומת זאת, במשנה ברורה וודאי אם הולכים על ההרחבות של דרשו פחות לומדים את העקרונות על פיהם ניתן לדמות מילתא למילתא...
מהשתיקה לתגובתי האחרונה אנחנו יכולים להבין שדבריך ודבריי נפלו על אזנים קשובות ובעזרת ה' מי שצריך לעשות תשובה יעשה .ונזכה לראות דור של ת'ח מופלגים כמו לפחות כמו הח'ח זיע'א שיודעים ולומדים את כל התורה לשמה