| נשלח ב-17/2/2022 01:47 |
|
| |
הגר"ש אלתר שליט"א בהצהרה:אני לא רבי ולא גערער רבי בפרט שיש רבי בגור
הערב במסגרת ההילולא לאביו הפני מנחם דיבר הגר"ש על התפתחות המוסדות והקהילה ואמר " כבר אמרתי כמה פעמים בין ביחיד ובין ברבים וגם באמריקה שאינני רבי ולא גערער רבי בפרט שיש רבי שליט"א בגור, אחד מצדיקי הדור פנה אלי בענין אולי נעשה שלום והציע לי להיקרא בשם קאצק (מאופן הצגת הדברים זה נראה כרבי ישראל מויז'ניץ) ואמרתי לו שלא פתחתי חסידות ואינני זקוק לשם כל שהוא. זו היא קהילה שנוסדה לאהבת תורה ויראת שמים וחסידות על דרך שחינכו אותנו רבותה"ק זי"ע. אך בכל זאת הנני בנו של אבי זצ"ל, והיה זה בזיון אם לא ננציח את שמו, על כן נקראת הקהילה והישיבה בשם פני מנחם. ומעבר לזה אין בדעתינו"
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2022 09:43 |
|
| |
הנה זה התחיל...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2022 12:45 |
|
| |
אחד הגורים כותב לי הבוקר באישי בזה הלשון " מה יש לו עם קאצק, הם כמו הרד"ל והסטייפלר, חיים בניאוף "
את התגובה שכתבתי לו, אחסוך מכם.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2022 13:39 |
|
| |
חבל
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2022 13:58 |
|
| |
החסידים היום לא יודעים לריב, אין רציחות בפועל אין אלימות ברמה של פעם, נס שיש משטרה ובתי משפט פעילים, וכואב הלב שבשם הביטול לצדיק מתירים את כל התורה, כאילו הביטול הזה הוא יותר מג' עבירות חמורות שהכל הותר, לשון הרע אחד קטן על ר' שאול או על הרבי מגור יותר חמור מג' חמורות. אל תגנו על הצדיק ואל תרדו לשאול תחתית לנצח עבורו הוא מסתדר לבד עם הקב"ה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2022 21:26 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2022 22:19 |
|
| |
לתועלת הציבור העתקתי את הכתבה לכאן
במהלך טיש יארצייט לאביו ה'פני מנחם' התייחס ראש הישיבה הגר"ש אלתר לקרע עם גור, הכריז שהוא אינו רבי ושקהילתו אינה נקראת גור, וביקש ללמד זכות על המציקים אמש נערך טיש יארצייט לרבי מגור זצ"ל הפני מנחם, לציון 26 שנים להסתלקותו. הסעודה התקיימה בבית מדרשו של בנו ראש הישיבה הגר"ש אלתר ברחוב יוסף זיו בירושלים בהשתתפות המונים מקרב הקהילה ומחוצה לה.
במהלך הטיש נשא ראש הישיבה דרשה ארוכה, ובסיומה אמר: "בואו נהיה ברדיטשובער'ס מה יכול להיות מה כבר נפסיד? יעשו לנו עוולות? בין כך עושים לנו. מה כבר יכול להיות? מה כבר יכול להיות? בואו נחיה בגישה אחרת להסתכל על השני טוב, זה הרי גם מחוייב על פי הלכה לדון את האחר לכף זכות. גם כשהשני ככה. אבל אני יודע שהשני ככה... אתה יודע שהשני ככה, אבל לא קרה כלום אפשר להיות מליץ טוב אפשר ללמוד לכף זכות, ובזה אפשר להיות בוחר בדרכי אבות".
עוד אמר: 'שים שלום עלינו', בי, שאני ילמד זכות, יש אנוסים, יש מוטעים, איך אתה יודע מה היה אילו אתה היית בסיטואציה אחרת ממה שאתה נמצא, מי ערב לך איפה היית עומד? זה דברים שהרבש"ע סיבב מה האדם ומיהו האדם ואיזה כח יש לאדם לעשות, וכי יכול אדם לומר אני כל כך טוב, אני הייתי עומד בנסיון כל כך, מאיפה אתה יודע? לא ניסו אותך מספיק, לא ראית מספיק, זה כל כך פשוט? זה הרי לא פשוט לגמרי, שים שלום עלי, השלום שאני צריך לעשות שיהיה אצלי, אצלי בלב, ללמד זכות, לאהוב, וודאי לא לעסוק בזה".
עוד ציין כי זהו זמן לחשבון נפש: "יארצייט זה יום של חשבון הנפש, חשבון נפש של בן לאביו, ובוודאי של קהילה. הקהילה נקראת 'פני מנחם'. כבר כמעט שלושים חודשים שהקהילה התייצבה ועמדה. היו מהומות, אולי ניתן לקרוא לזה 'שערוריות', מבחוץ, הכרה בציבור פה ובעולם, זה מאד מאד מצוי ברעש ובמהומה שקודם כל מאבדים ראש, ואסור לאבד ראש".
עוד אמר כי הקהילה אינה עומדת למטרת כסף וכבוד: "מה רוצים? מה הנקודה? מה חיפשנו? העמידו את הקהילה לא לכסף ולא לכבוד, וודאי לא להילחם על כסף וכבוד. העמידו את הקהילה למטרה ולרעיון לחנך אותנו ואת צאצאינו לדרך האמיתית שראינו אצל רבותינו. דרך של תורה ושל אהבת תורה של הרחקה מרע ומדות טובות. זו הייתה המטרה, ועבור זה נעמדה הקהילה. הרבה פעמים מהמהומה שוכחים היכן אוחזים".
הגר''ש אלתר הסיר מעצמו א 'מעטה' האדמורות אשר היווה מוקד להתנכלויות: "וזה טוב להבהיר את כך בבירור. אמרתי לכם כבר הרבה פעמים, ביחיד, ברבים, פה ובאמריקה, הרבה פעמים אמרתי: אני לא רבי ואני לא קורא לעצמי לרבי, ובודאי לא רבי מגור בשעה שיש רבי מגור שליט"א, אני לא רבי".
עוד אמר כי במקום להיות אדמו''ר בחר בכינוי ראש הישיבה כיוון שזו אומנות: "אני לא רבי אני לא צריך שם, אני לא רבי, מה כן? אני ראש ישיבה, ראש ישיבה זוהי אומנות, זוהי האומנות שלי וזה מה שאני יודע, דברים אחרים אני לא יודע, לא למדתי סנדלרות לא למדתי חייטות, זה אני יודע וזה אני עושה, יש לי נסיון מהעבר בזה, ראש ישיבה".
עוד הביע את צער המתנגדים לדרכו: "יש כאלה ש'דוקר' להם שקוראים 'ראש ישיבה מגור', אז ראש ישיבה דישיבת פני מנחם, אני מבקש שיקראו לי ראש ישיבה דישיבת פני מנחם. לקהילה גם לא קראו גור, למרות שאנחנו גור לא קראו לקהילה גור, לא רוצים לריב, לא העמידו את הקהילה ל'מתחרה'".
עוד אמר כי מטרת הקהילה היא ללכת 'בדרכנו': "לא העמידו את זה בשביל לקנטר, לא העמידו את זה על ללכת נגד, על לשנות את האחר, העמידו את הקהילה בשביל שנוכל ללכת בדרכינו, אילו לא היו צריכים שם לקהילה ואם זה היה איכפת למישהו השם 'פני מנחם' גם את זה לא היינו קוראים, קוראים לנו קהילת פני מנחם כי זה בן לאביו וזה בזיון שלא יקראו על שמו, צריכים לתת לקהילה איזשהו שם אז קוראים לנו קהילת פני מנחם וראש ישיבת פני מנחם".
עלסיום אמר: "חלילה לא עוזבים את הדרכים של רבותינו, לא עוזבים שום דבר, מנסים להיות 'הולכים בדרכיהם ועושים כמעשיהם', אבל לא ניבחן עם השם שיקראו לנו, אלא ניבחן עם מעשינו. נהיה צודקים ויהיה לנו את הצדק עם מעשינו, עם איך שאנו נתנהג בדרכים החסידיים האמיתיים הנ"ל שקיבלנו. וה' יעזור שנוכל באמת לעמוד בזכות, ושזכותם תגן עלינו ברוחניות ובגשמיות עלינו ועל כל ישראל ונזכה לביאת גואל צדק במהרה בימינו אמן".
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2022 22:33 |
|
| |
אם נזקק את דברי הגר"ש. הוא מכיר בזה שלחסידות גור יש אדמור אחד ויחיד והוא לא מתיימר להחליף אותו או להתחרות בו. אך בגלל שבגור תחת הרבי הנוכחי סטו מהדרך האמתית של האדמורים הקודמים. אז הוא הקים קהילה שהולכת בדרך של אדמו"רי גור הקודמים לדורותיהם. אבל הוא מצהיר שברור שהם לא גור. כי גור קיימת ויש להם אדמור וזה לא משנה שהוא שינה מדרך האדמורים הקודמים. אלא הם קהילה אחרת. אפשר לקרוא לזה "קהילת גור שקפאה בזמן הפני מנחם".
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2022 22:52 |
|
| |
כך מדבר אדמו"ר חסידי אמיתי,
כך מדבר אדם שהוא מנהיג רוחני של חסידים,
כך מדבר אדם גדול,
כך מדבר אדם שהוא בעל שיעור קומה רוחנית גבוהה.
כך מדבר אדם שהוא מוערך מאוד על ידי כל הציבור החרדי בארץ
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2022 23:27 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | אחד הגורים כותב לי הבוקר באישי בזה הלשון " מה יש לו עם קאצק, הם כמו הרד"ל והסטייפלר, חיים בניאוף "
את התגובה שכתבתי לו, אחסוך מכם. |
|
בעניין זה. מעתיק לכאן הודעתי מאשכול סמוך.
| קו2 כתב: |  | |
|
יש כאן דברים שמאירים את שיטת ה'פני מנחם' בנושא הקדושה באור קצת שונה. לא בטוח שבגור היום רואים את הדברים כך.
דברי הגר"ש אלתר:
מה שאבא (ה'פני מנחם') דיבר בשמועסן של הלילה שהיו מיועדים לאברכים. אנחנו צריכים שהראש ישלוט על הגוף. אבא תמיד דיבר לחיות ברוממות וכשדיבר לצעירים אמר להם 3 שותפים באדם. אתם שותפים עם הבורא עולם.
בהמשך הביא את המדרש שהובא ברש"י "בנות ישראל היו בידן מראות, שרואות בהן כשהן מתקשטות, ואף אותן לא עכבו מלהביא לנדבת המשכן, והיה מואס משה בהן, מפני שעשויים ליצר הרע, אמר לו הקב"ה קבל, כי אלו חביבין עלי מן הכל, שעל ידיהם העמידו הנשים צבאות רבות במצרים. ושאל: לכאורה למשה רבינו הייתה טענה טובה. ממתי שמים מראות בשטיבלעך? ביאר הגר"ש:
אומר לו הקב"ה להפך! אתה קורא לזה יצר הרע ואני קורא לזה ידישע קינדער (ילדים יהודים) זה ככה הולך וזה דבר שהוא קשור עם הגשמי במדרש כתוב הֵן בְּעָווֹן חוֹלָלְתִּי וּבְחֵטְא יֶחֱמַתְנִי אִמִּי. עוון מלא כתיב כאן אפילו חסיד שבחסידים לא שייך שלא יהיה עם גשמיות אומר המדרש. למה זה נאמר לרפות ידיים? זה נאמר הפוך. אתה חושב שבגלל שזה גשמיות אז זה דבר שש.. הפוך! אפילו חסיד שבחסידים, אתה עושה שותפות. יש פה ניסית השם. יש לך שייכות עם הרבונו של עולם. זה מה ששמענו תמצית הדברים. מה ששמענו ב3 וחצי שנים מאבא. שאדם צריך לדעת שכשהוא ניגש לדבר כזה, זה שותפות עם הבורא עולם. תתייחס אחרת לשותף. אתה לא עושה דבר גשמי אתה עושה דבר מרומם אתה שותף בבריאה. ... אדם צריך לדעת. אדם צריך עם רוממות לגשת. לא עם שפלות. אבא תמיד דיבר. כי תישא את ראש. שהראש יהיה בקומה זקופה. זה כך צריך להיות. בוודאי זה נגיעה בגשמיות. זה נסיון ברור. קומה זקופה. צריכים לדעת עולם הזה.. כמה שנים נחייה? אפילו 120 שנה זה כלום. זה כלום. אז מה יש לנו? אז נראה שזה חשוב נראה שזה טוב. שהראש יבין קצת מעבר לעולם הזה. להרים ראש.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2022 23:38 |
|
| |
הגר"ש עשה בשכל. "לא המקום (בהקשר זה: התפקיד) מכבד את האדם, אלא האדם מכבד את מקומו". אף אחד לא חושב שהרב אדלשטיין והרב חייקל מילצקי הם באותה רמה, למרות ששניהם נקראים "ראש ישיבה". גם אף אחד לא חושב שהרבי מוויזניץ דומה לרבי הווערצקי למרות שהם באותו כובע. אותו דבר אף אחד לא יחשוב שהגר"ש והגר"א אלתר, הם באותה רמה, למרות ששניהם לכאורה מנהיגים של קהילות גור. זה מקסים.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2022 00:12 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2022 00:37 |
|
| |
לכאורה יש שמועה או סיפור על צוואת הלב שמחה זצ"ל. שהוא יעד את בנו להיות אדמור בבני ברק. ואת אחיו האדמור הפני מנחם להיות אדמור בירושלים. והאדמור הנוכחי נתן לדודו להיות אדמור בתמורה לחתימה על מסמך משפיל שלא עיגן את זכויות ילדיו . יתכן שהוא לא חשב לאיזה מדרגה שפלה הם ידרדרו במלחמה וקנאה שלהם . אין ספק שהרב שאול אלתר עולה ...הוא תלמיד חכם יודע לדבר . קהל רחב מכל הציבור הדתי וחרדי משחרים לפתחו . הוא צנוע וותרן . והוא ראוי להיות אדמור. וחבל שהוא לא רוצה שיעשו לו הכתרה . לדעתי זאת תגובה הולמת לחרמות נידוי והשפלות שעוברים חסג שקיבלו שכל ומאסו בדיקטטורה של גור. קהילת פני מנחם רוצים ללכת בדרך יחודית ולא דרך מעוותת!! שהייתה בגור ב26 השנים האחרונות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2022 02:01 |
|
| |
קלעפער
| חריף_ומקשה כתב: |  | אחד הגורים כותב לי הבוקר באישי בזה הלשון " מה יש לו עם קאצק, הם כמו הרד"ל והסטייפלר, חיים בניאוף "
|
יש כאן דברים שמאירים את שיטת ה'פני מנחם' בנושא הקדושה באור קצת שונה. לא בטוח שבגור היום רואים את הדברים כך.
דברי הגר"ש אלתר:
מה שאבא (ה'פני מנחם') דיבר בשמועסן של הלילה שהיו מיועדים לאברכים. אנחנו צריכים שהראש ישלוט על הגוף. אבא תמיד דיבר לחיות ברוממות וכשדיבר לצעירים אמר להם 3 שותפים באדם. אתם שותפים עם הבורא עולם.
בהמשך הביא את המדרש שהובא ברש"י "בנות ישראל היו בידן מראות, שרואות בהן כשהן מתקשטות, ואף אותן לא עכבו מלהביא לנדבת המשכן, והיה מואס משה בהן, מפני שעשויים ליצר הרע, אמר לו הקב"ה קבל, כי אלו חביבין עלי מן הכל, שעל ידיהם העמידו הנשים צבאות רבות במצרים. ושאל: לכאורה למשה רבינו הייתה טענה טובה. ממתי שמים מראות בשטיבלעך? ביאר הגר"ש:
אומר לו הקב"ה להפך! אתה קורא לזה יצר הרע ואני קורא לזה ידישע קינדער (ילדים יהודים) זה ככה הולך וזה דבר שהוא קשור עם הגשמי במדרש כתוב הֵן בְּעָווֹן חוֹלָלְתִּי וּבְחֵטְא יֶחֱמַתְנִי אִמִּי. עוון מלא כתיב כאן אפילו חסיד שבחסידים לא שייך שלא יהיה עם גשמיות אומר המדרש. למה זה נאמר לרפות ידיים? זה נאמר הפוך. אתה חושב שבגלל שזה גשמיות אז זה דבר שש.. הפוך! אפילו חסיד שבחסידים, אתה עושה שותפות. יש פה ניסית השם. יש לך שייכות עם הרבונו של עולם. זה מה ששמענו תמצית הדברים. מה ששמענו ב3 וחצי שנים מאבא. שאדם צריך לדעת שכשהוא ניגש לדבר כזה, זה שותפות עם הבורא עולם. תתייחס אחרת לשותף. אתה לא עושה דבר גשמי אתה עושה דבר מרומם אתה שותף בבריאה. ... אדם צריך לדעת. אדם צריך עם רוממות לגשת. לא עם שפלות. אבא תמיד דיבר. כי תישא את ראש. שהראש יהיה בקומה זקופה. זה כך צריך להיות. בוודאי זה נגיעה בגשמיות. זה נסיון ברור. קומה זקופה. צריכים לדעת עולם הזה.. כמה שנים נחייה? אפילו 120 שנה זה כלום. זה כלום. אז מה יש לנו? אז נראה שזה חשוב נראה שזה טוב. שהראש יבין קצת מעבר לעולם הזה. להרים ראש.
|
|
אין כלל ספק שזו נסיגה מהדרך הגוראית.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2022 10:30 |
|
| |
אני מזהה כאן קריאה לשלום ואני מאמין שיש סיכוי להגיע להסדר בין גור לקהילת פני מנחם.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2022 11:09 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | קלעפער
| חריף_ומקשה כתב: |  | אחד הגורים כותב לי הבוקר באישי בזה הלשון " מה יש לו עם קאצק, הם כמו הרד"ל והסטייפלר, חיים בניאוף "
|
דברי הגר"ש אלתר:
|
|
אין כלל ספק שזו נסיגה מהדרך הגוראית. |
|
הגר"ש אומר שזה מה ששמעו מאביו הפני מנחם במשך 3 וחצי שנות כהונתו כאדמו"ר חסידות גור. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|