| נשלח ב-20/2/2022 00:09 |
|
| |
מה שהאדמורים הרומנים הבינו לא הבינו האדמורים הפולנים?!
בויזניץ, ראינו התנהגות מושכלת כל אחד קיבל את ליטרת הבשר שלו. בזה שכול היורשים הפכו לאדמורים. אצל אחרים כנראה עוד יקיזו הרבה דם, בדרך להכרה זו. בימינו, כל אחד ראוי להיות אדמו"ר? ואיך אמר ר' שאול אלתר משמו של אחד האדמורים מצרנוביל. "אסור לשחק עם עניוות יותר מדי". ונראה לי שזה אכן המצב. וזה גם יותר בריא. האדמור מויזניץ מונסי הבין זאת. ר' ישראל מויזניץ גם. אין מנוס: איש לא רוצה לוותר על הכבוד, הכסף וכו' לתשומת לב האדמורים העכשוויים שיצוו לדורות הבאים את המנהיגים החדשים: או שאתם בוחרים בדרך של האדמור מחבד, ברסלב או שאתם מחלקים את העוגה לכולם!! ובזה תמנעו מחלוקת בישראל!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2022 02:56 |
|
| |
"האדמורים הרומנים"?
לעלוב מרומניה?
ובכלל אם ויזניץ רומנים אז סדיגורא גם. ובסדיגורא יש מאבק.
קיצור, אין לזה קשר למוצא המפוברק. אין כמעט חסידות "רומנית", והמאבקים היו בחסידויות מכל האיזורים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2022 09:14 |
|
| |
בכוונה, לא רציתי לנקוב בשמם של כל האדמורים שלא למדו מההיסטוריה. האמת היא: שאין כאן חכמה יש כאן את אלה שלמדו מההיסטוריה ואלה שהתעלמו ממנה. הויזניץ מונסי למד מההיסטוריה שכל בני "אהבת ישראל" התמנו לאדמורים. ואילו הסדיגערר רבי לא למד מהעובדה שכל הבנים של-הריזנער התמנו לאדמורים. אזי באו בניו ולימדו אותו פרק בהיסטוריה, כמובן לא לפני שצבעו אותו בצבעים עזים של בעל מחלוקת וכו. גם בללוב, נדבורנה, ועוד, כל אחד קיבל את שלו והשלום נשמר. מגור התעלמתי לחלוטין כדי לא להיכנס למחלוקת. אבל כולנו יודעים באיזה אופן המחלוקת בגור הייתה נמנעת...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 20/02/2022 09:54:00
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2022 20:14 |
|
| |
אין בזה כללים. הרבה בני אדמורים לא רוצים למלוך, הרבה מאוד בני אדמורים חיים בשלום ובשלוה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2022 20:16 |
|
| |
לא התייחסת למילה ממה שהערתי. או שלא הבנת. כל מה שאמרתי שהחלוקה שלך לרומניה מול השאר לא מחזיקה מים. ואגב, בויזניץ הייתה מחלוקת מהקשות בעולם היהודי, בין אבא לבנו. כל מה שאמרת פשוט לא נכון.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2022 21:48 |
|
| |
אתה צודק, ולכן תיקנתי שהמחלוקת נובעת משום שהם לא למדו מההיסטוריה ולא בשל המוצא. כללו של דבר, אלה שהבינו שצריכים לחלק את העוגה לכולם הרוויחו שאין מחלוקת ואלה שלא, חיים על חרבם. בויזניץ המחלוקת בין האבא לבן לא היה על בסיס האדמורות, אחרת, הוא היה משאיר אותו בפנים וממנה את הבן השני בצוואה. האבא היה עד כדי כך נגד בנו שהוא אפילו כעס על אלה שעזרו לו בהיותו מחוץ לויזניץ. והבן נאלץ לחזר על הפסחים למחייתו כמעט כאחרון השנוררים.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 20/02/2022 21:53:12
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2022 21:58 |
|
| |
| רציף כתב: |  | אין בזה כללים. הרבה בני אדמורים לא רוצים למלוך, הרבה מאוד בני אדמורים חיים בשלום ובשלוה נשלח מהאנדרואיד שלי |
| זה נכון. אבל יש הבדל בין אלה שלא מעוניינים למלוך. לאלה שמעוניינים, ושללו מהם את האפשרות.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2022 22:04 |
|
| |
| לךתדע1 כתבה: |  |
אתה צודק, ולכן תיקנתי שהמחלוקת נובעת משום שהם לא למדו מההיסטוריה ולא בשל המוצא. כללו של דבר, אלה שהבינו שצריכים לחלק את העוגה לכולם הרוויחו שאין מחלוקת ואלה שלא, חיים על חרבם. בויזניץ המחלוקת בין האבא לבן לא היה על בסיס האדמורות, אחרת, הוא היה משאיר אותו בפנים וממנה את הבן השני בצוואה. האבא היה עד כדי כך נגד בנו שהוא אפילו כעס על אלה שעזרו לו בהיותו מחוץ לויזניץ. והבן נאלץ לחזר על הפסחים למחייתו כמעט כאחרון השנוררים.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 20/02/2022 21:53:12 |
|
שמעתי דרשה של הישועות משה, שהוא מספר שהוא לא היה יכול להשאיר את בנו בתור מנהל הכספים של ויזניץ כי הוא חילק הרבה כסף לצדקה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2022 22:06 |
|
| |
| לךתדע1 כתבה: |  |
| רציף כתב: |  | אין בזה כללים. הרבה בני אדמורים לא רוצים למלוך, הרבה מאוד בני אדמורים חיים בשלום ובשלוה נשלח מהאנדרואיד שלי |
| זה נכון. אבל יש הבדל בין אלה שלא מעוניינים למלוך. לאלה שמעוניינים, ושללו מהם את האפשרות. |
|
לטובתך, אל תכלילי, יש ויש, כל חסידות זה סיפור בפני עצמו, ורובם מסתדרים וחיים בשלום נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2022 22:13 |
|
| |
| רציף כתב: |  | | לךתדע1 כתבה: |  |
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 20/02/2022 21:53:12 |
|
שמעתי דרשה של הישועות משה, שהוא מספר שהוא לא היה יכול להשאיר את בנו בתור מנהל הכספים של ויזניץ כי הוא חילק הרבה כסף לצדקה נשלח מהאנדרואיד שלי |
| ולכן הוא כעס על אלה שעזרו לו לשרוד די זיסע יארן?!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2022 00:45 |
|
| |
כשאני רואה את הבנשקים שגוזרים את הפיאות ומסדרים זקן והולכים מבושמים בשוק.....אני מבין 2 כמה דברים......1. שבאמת גם היהודי החילוני שהיה בנשק בנו של אברהם יצחק ויעקב, כאשר הוא הרגיש מרוחק ולא שווה הוא החליט לזנוח את הקשר אליהם אז מה לנו כי נלין עליהם....2. שאולי באמת כדיי שכל מי שמרגיש שחובה עליו להתאדמ"ר כי אחרת רוחניותו תלויה בזה, אז שיעשה את עצמו אדמור 3. עדיף להיות אדמור נבחר ורחוק מהמשפחה שלך, מלהיות אדמור נצרך וקרוב למשפחה........ואם כשתהיה רחוק יבחרו בך סימן שנבחרת משמים ואם לא גם טוב לפחות נשארת דתי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2022 07:12 |
|
| |
ואולי הגיע כבר הזמן לביטול מוסד האדמורו"ת שגורם הרבה פעמים לחילול ה' עצום??????????
הרי זה לא שהתגלו בעיות רק בגור, כולנו זוכרים את הסיפורים ההזויים על ה"שיטה הקדושה" של מענדלה, וסיפור תקיפת השוטרים בסגר הקורונה.
אמנם גם התקשורת אשמה בכך שהשחירה את כל הציבור החרדי, אבל באמת החילוני הממוצע בטוח שכולנו חסידים השייכים לקהילה סגורה של אנ"ש ולכולנו יש אדמו"ר שברגע שיגיד לנו להרוג את השכנים שלנו נעשה את זה ללא ניד עפעף, ולאן נוליך את חרפתנו...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2022 07:51 |
|
| |
האיזונים קורים, אמנם לאט,
אבל עדיין לבטל לגמרי מסגרות נפלאות על כך, כמוה כמו להגיד אולי נוותר על הילדים שלנו כי הם מתנהגים לפעמים לא יפה.....
יש במסגרות החרדיות הרבה יותר טוב מרע, ובמיוחד שבשנים האחרונות רוב הרבנים והאדמורים משתדלים להתייעץ עם אנשי מקצוע בתחומים רבים על מנת למצוא את הדרך הנכונה.........מבלי שאפול בבור שאני כורה לעצמי.....אך בעיניי אפילו גור המושמצת משקיעה הון רב כל השנה ופעילויות רבות מאוד במציאת הדרך החינוכית הנכונה לתלמידיהם.....אז נכון שאולי הם גם טועם אך מי שלא עושה לא טועה
| מצדרביעי כתב: |  | ואולי הגיע כבר הזמן לביטול מוסד האדמורו"ת שגורם הרבה פעמים לחילול ה' עצום??????????
הרי זה לא שהתגלו בעיות רק בגור, כולנו זוכרים את הסיפורים ההזויים על ה"שיטה הקדושה" של מענדלה, וסיפור תקיפת השוטרים בסגר הקורונה.
אמנם גם התקשורת אשמה בכך שהשחירה את כל הציבור החרדי, אבל באמת החילוני הממוצע בטוח שכולנו חסידים השייכים לקהילה סגורה של אנ"ש ולכולנו יש אדמו"ר שברגע שיגיד לנו להרוג את השכנים שלנו נעשה את זה ללא ניד עפעף, ולאן נוליך את חרפתנו... |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2022 09:19 |
|
| |
יש לי ידיד חסיד ות"ח שסיפר לי:
היה לי אדמו"ר שנים רבות. הייתי מסתופף בצילו ומתייעץ איתו. בשלב מסויים התאכזבתי ממנו ופיטרתי אותו. מאז אין לי אדמו"ר ואני ב"ה מסתדר מצויין.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2022 10:56 |
|
| |
מה שידידינו מצדר כותב בקיצוניות, מבטא צעקה אילמת שנשמעת ברוב הציבור החרדי (ללא הבדל בין חסידים לליטאים), ומחלחלת יותר ויותר בשנים האחרונות. לצערי אין לי פנאי לערוך סקירה מסודרת של הנושא ולהדגיש את הייחודיות של הפילוג בגור בהקשר הזה. הטענה שיש יחסנים שאין מהם שום תועלת אבל איכשהו הם נהנים מכסף ושלטון, נשמעת בכמעט כל הזדמנות; היא לא קשורה דווקא לחסידים (אם נעזוב רגע את החסידים, זה דיבור שקיים כבר שנים על בית רשבם; אגב איכשהו מי שטוען את זה יידע לסנגר על בית חנן...), אבל אצל החסידים זה הרבה יותר בולט. אדמורים חיים בעצמם חיי פאר, הם נהנים מכבוד מופלג שמגיע אליהם ישירות ובפניהם, הם לא נבחרים על רקע גדלות בתורה ולא פעם אדמור צעיר מנהיג חסידות עוצמתית רק בגלל הירושה. כאן מגיע הציבור ואומר, אני לא כאן בשביל לתת כבוד ואני כן רוצה אדם רלוונטי שקל להבין, ובדיוק בערוגה הזו צומחים שתילים מוזרים כמו רצ"מ זילברברג, הרבי מברדיטשוב וכל נדחי האדמורות (ר' בידרמן, ר' ראטע ושות'). מכל מקום, עם כל הכאב, אני לא חושב שמה שקורה בגור הוא תהליך סוציולוגי שונה. בסופו של דבר הציבור מואס במכובדים העשירים והמנותקים רק שבשביל לשבור הגמוניה כמו גור צריך משהו פחות עילג ותמהוני מחלק מהנ"ל. זה ניתוח שלי לנושא בקצרה (כאמור אין לי פנאי לפרט ולהדגים את הנושא כראוי; אם מישהו יוכל לפתח את הנושא, שיבורך). השאלה הכנה שלי, אם לא בסופו של דבר מדובר בההדרה של המהפכה הבולשביקית, ששוברת משהו רע אבל התוצאות תהיינה הרבה יותר רעות... (לפחות לי, יותר קל לחיות בשכנות עם גערערס ולא עם חבדניקים...)
תוקן על ידי הדיבוק ב- 21/02/2022 10:59:22
 |
|
|
|
|
|