בית פורומים בחדרי חרדים

איך לימוד סיסטמטי ואבולוציוני יכול לגרום לאדם להיות גאון

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/4/2022 13:09 לינק ישיר 
איך לימוד סיסטמטי ואבולוציוני יכול לגרום לאדם להיות גאון

תוקן על ידי ברנהארד ב- 21/04/2022 13:09:05

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2022 22:35 לינק ישיר 

נראה שהתכוונת להתחיל דיון מעניין. אולי תסביר יותר את כוונתך ונועל להתחיל לדון (רק לתשומת ליבך אדם לא הופך לגאון ובוודאי לא ע"י לימוד. מציע לך להכיר את תורת האינטליגנציות של גרדנר ואת תיאוריית התיווך של פוירשטיין)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2022 07:58 לינק ישיר 

מה לא ברור ? לראות צעירים שאתה זוכר אותם כהכי לא חכמים בכיתה פתאום בישיבה מתויגים כעילויים בגלל שכל הזמן יושבים ליד הסטנדר , זה הזוי , אין שום סיכוי בעולם שאדם לא כישרוני בטבע ייהפך בפתע פתאום לכישרוני ועילוי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2022 09:26 לינק ישיר 
ירו_שלמי

ברנהארד כתב:
מה לא ברור ? לראות צעירים שאתה זוכר אותם כהכי לא חכמים בכיתה פתאום בישיבה מתויגים כעילויים בגלל שכל הזמן יושבים ליד הסטנדר , זה הזוי , אין שום סיכוי בעולם שאדם לא כישרוני בטבע ייהפך בפתע פתאום לכישרוני ועילוי.

זה פשוט לא נכון. כולנו מכירים הרבה מתמידים שנותרו 'מתמידים' לכל אורך חייהם, ומעולם לא זכו בשם 'עילוי'. אבל יש הפתעות כי לא סוג הכישרון הדרוש בחיידר כהרי הכשרון הדרוש בישיבה, ולא הרי ישיבה פלונית כישיבה פלמונית. לפעמים מתגלה האדם כבעל זיכרון / בעל חשיבה מקורית / שכל ישר / ולפעמים הוא טוב בסלסול ופלפול..

וזה אכן מתאים עם גרדנר, ופחות עם האמונה ב'גורם G'. אישית אני חושב שהוא צודק, אולי יש גורם כללי, אבל עדיין ישנם ביטויים כל כך שונים זה מזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2022 15:25 לינק ישיר 

מה זה לימוד אבולוציוני

בסופו של יום המוח, כמו שריר, אם מאמנים אותו הוא מתחזק. בהחלט התמדה יכולה להביא לגאונות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2022 14:44 לינק ישיר 

ומה זה סיסטמטי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2022 18:07 לינק ישיר 
קלעפער

קלעפער כתב:
מה זה לימוד אבולוציוני

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2022 17:52 לינק ישיר 
קלעפער

קלעפער כתב:
מה זה לימוד אבולוציוני

בסופו של יום המוח, כמו שריר, אם מאמנים אותו הוא מתחזק. בהחלט התמדה יכולה להביא לגאונות.

.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2022 21:09 לינק ישיר 

קלעפער שפיכח היה,מה ראה להקפצה זו?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2022 15:34 לינק ישיר 
קלעפער

הדיבוק כתב:
קלעפער שפיכח היה,מה ראה להקפצה זו?

נשלח מהאנדרואיד שלי

פיכח זה אחד שלא שתוי...

אני מקפיץ כי השאלה הזו לא נותנת לי מנוחה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2022 14:45 לינק ישיר 

אצל בהאנד הקפצה ממרחק חודשיים אינה הקפצה.. 

אבל אלו מושגים מעולם החי 

סיסטמטיקה

השוואה בין מושגים פילוגנטיים ופנטיים

בביולגיה סיסטמטיקה או תורת המיון היא חקר מגוון צורות החיים, הן בעבר והן בהווה, והקשרים בין יצורים חיים לאורך זמן. הקשרים מדומיינים כעצים אבולוציוניים (מילים נרדפות: קלדוגרמהעץ פילוגנטיפילוגנטיקה). לפילוגניות שני מרכיבים: סדר הסתעפות של הענפים (מראה את הקשרים בין הקבוצות) ואורך הענף (מראה את כמות האבולוציה). עצים פילוגנטיים של מינים ודרגות טקסונומיות גבוהות יותר משמשים לחקר ההתפתחות של תכונות (למשל, מאפיינים אנטומיים או מולקולריים) ותפוצת האורגניזמים (ביוגאוגרפיה). במערכת אחרות, סיסטמטיקה משמשת להבנת ההיסטוריה האבולוציונית של החיים על כדור הארץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2022 16:00 לינק ישיר 

קלעפער כתב:
קלעפער

פיכח זה אחד שלא שתוי...

כשהקפצת היית שתוי?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2022 17:19 לינק ישיר 

תודה לשוקולד תות...אז הלימוד הישיבתי הוא לימוד סיסטמטי? 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > איך לימוד סיסטמטי ואבולוציוני יכול לגרום לאדם להיות גאון
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext