יש תאריך: מה31.7 כל אדם יוכל לנייד את המספר שלו גם אם הוא בקומה הכשרה
*מהפכה בשוק הסלולר הכשר*:
*שר התקשורת יועז הנדל הכריע: שוק הטלפונים הכשרים נפתח לתחרות; תתאפשר ניידות מספרים מלאה בקווים הכשרים*
*פתיחת השוק לתחרות עתידה לפרק את המונופול השולט בשוק הסלולר הכשר, להקל על מעבר בין חברות, לאפשר מגוון תכניות לסינון תכנים בסלולר ולהוזיל את מחירי המכשירים הכשרים*
*הרפורמה תיכנס לתוקף בעוד שלושה חודשים*.
*שר התקשורת, יועז הנדל*: "תפקידו של שר בממשלה הוא לקבל החלטות, גם כשיש כאלה שמתנגדים לכך. טובת המדינה ולא טובת קבוצת כוח או מגזר. אנחנו מתקנים היום עוולה צרכנית שפגעה בכחצי מיליון לקוחות בציבור החרדי ומעבירים את הכח מהעסקנים - לצרכנים. החלטתי להסדיר את שוק הסלולר הכשר עבור הציבור החרדי, לאפשר לו חופש בחירה ולייצר תחרות נוספת שתוזיל את המחירים ואת שיפור השירות. עד כה שלט בשוק הסלולר הכשר מונופול שהתנהלותו פגעה בתחרות, הגבילה ניידות מספרים, וגרמה לעליית מחירים. איפה שיש כאוס ועוולות צרכניות, אנחנו מתקנים. מגיע לאזרחים החרדים להיות שווים לשאר האזרחים במדינה וליהנות משוק ושירות סלולר חופשי ותחרותי. מהיום הבחירה תהיה בידי הצרכנים – כל אדם יוכל לבחור את חברת הסלולר, את סוג החבילה ואת סוג המכשיר שבו ישתמש. מי שיחפוץ בכך יוכל להישאר בחברת הסלולר שבה הוא מנוי כיום במסלול שירות "קו כשר", לו ולילדיו, הכולל חסימה של שירותים ויישומים במכשיר הטלפון וללא נגישות לאינטרנט, וכן יוכל לנייד את מספר הטלפון שלו לשירות "קו כשר" בחברת סלולר אחרת. ומי שיחפוץ בכך יוכל לנייד את המספר שלו משירות "קו כשר" לכל תכנית אחרת שמציעה חברת הסלולר שלו, או שמציעות חברות סלולר אחרות. במדינת ישראל, ראוי שיהיה דין אחד ותנאים שווים בכל מקום. חשוב להדגיש כי אין פה כפייה על איש, רק חופש לבחור. מי שירצה את השירות המוכר יקבל אותו, ובכל מקרה רק בעל החשבון יוכל לנייד מספרים, ולא יתאפשר ניוד מתחת לגיל 18".
*מנכ"לית משרד התקשורת, לירן אבישר בן-חורין*: רפורמת הכשרות בסלולר תאפשר ניידות מספרים מלאה בקרב מנויי שירות "קו כשר", ללא יוצא מן הכלל, ותאפשר תחרות בשוק הסלולר הכשר על שלל מרכיביו. הרפורמה תוריד את החסם המשמעותי ביותר שמונע התפתחותו של גוף כשרותי אחר שייצר תחרות על ליבו של הצרכן בסוגיות כמו סוג הכשרות, מחירי החבילות, המגוון ואיכות המכשירים המשווקים, ותפתח את האפשרות להתנייד לכל חברות הסלולר ולשמור על מספר הטלפון שהוקצה לשימוש המנוי. הרפורמה תעניק כוח לצרכן החרדי, שיוכל לבחור איזה מכשיר סלולרי לרכוש בהתאם להשקפת עולמו, ולסנן תכנים לא רצויים כפי שהוא בוחר".
======= שר התקשורת יועז הנדל, החליט היום (א') לאפשר ניידות מלאה בשירות "קו כשר" ולהגביר את התחרות בשוק הסלולר הכשר. לאחר הליך שימוע שהתקיים במשרד התקשורת החליט השר לאפשר ניידות מלאה בין תכניות סלולר שונות ובין חברות סלולר שונות באופן חופשי גם למנויי שירות "קו כשר".
הרפורמה בשוק הסלולר החרדי מגיעה לאחר למעלה מעשור שבו כחצי מיליון צרכני הסלולר החרדים הופלו לרעה בתחום הסלולר. בעוד כל אזרח יכול היה לבחור את חברת הסלולר, סוג החבילה, סוג המכשיר ואת החנות שבה רצה לרכוש את המכשיר – הציבור החרדי היה מנוע מכך והיה תלוי בכשרות אחת ויחידה שהכתיבה לו את כל אלה ומנעה ממנו את חופש הבחירה. זאת ועוד, אזרחים חרדים רבים מחזיקים בידם שני מכשירי סלולר כתוצאה מהמגבלה על ניידות המספרים ונאלצים בעקבות זאת לשלם סכומים גבוהים משאר הציבור שלא לצורך. ההחלטה שקיבל שר התקשורת תאפשר לציבור החרדי להמשיך לצרוך טלפון כשר ובמקביל את האפשרות ליהנות באופן מלא מפירות התחרות בשוק הסלולר הישראלי שהוא כיום מהתחרותיים ביותר בקרב המדינות המפותחות, תחזק את הצרכן החרדי ותאפשר לו לחסוך את כפל המכשירים.
הרפורמה שתיכנס לתוקף ב 31.7.2022, תאפשר לכל מנוי את חופש הבחירה להישאר במסלול שירות "קו כשר" הקיים, על כל מאפייניו, או לבחור מסלול אחר או חברה סלולרית אחרת. חברות יוכלו להציע הגבלת תכנים בצורה מגוונת לבקשת הצרכן ובהתאם להשקפת עולמו. משרד התקשורת צופה כי פתיחת שוק הסלולר החרדי לתחרות תעודד חברות להציע שירותים במחירים תחרותיים לצרכן החרדי וגם תעודד הקמת גופי כשרות נוספים שיגדילו את המגוון שיעמוד לרשות הצרכן.
מי שרוצה לדעת למה צריך את הרפורמה של הנדל שיקרא את ההודעה הארוכה בפתיחה . הגיוני וסביר שכלי תקשורת חרדי בעת שמסקר את הנושא שיביא את דבריו אלה של השר הנדל כפי שמופיעים כאן. העובדה (ותיראו איך שניחשתי זאת מראש) שלא יביאו את הצד השני ולא יביאו ציטוט מלא של השר הנדל היא ההוכחה לנחיצות הרפורמה ולבלימת סתימת הפיות שקיים בציבור החרדי. יש דיעה שניה והיא חיה ובועטת.
יש את מה שהדיין רואה ויש את מה שהדיין מרגיש, ובד"כ לדיין כשר יש חוש ריח יותר חזק מחוש ראיה
אז נכון שהדיין רואה שהנדל ממש מתכוון את טובת הציבור,
אבל הדיין מרגיש את הקושי ואת הסיבוך שמכניס הנגל לתוך הציבור,
אבל זה ברור שהציבור הקדוש חזק יותר מהנדל, והציבור שאמון על שמירת מסלול כשר יהפוך את כל העולם על מנת שזה יקרה,
נותנים כוח לבחירה ואכן הציבור יבחר, ומכך יקבלו המנהיגים עוד יותר כוח, והכל חוזר שוב כבומרנג לסגנון של כפיה חילונית
נשלח ב-1/5/2022 18:48
הדגשת טוב מאוד את המילה "ציבור" . הציבור יבחר הציבור יחליט. מהיום תלמד מילה חדשה .הפרט . כן הפרט הבודד .חופש הפרט. הפרט הבודד הוא שיחליט לעצמו מה טוב לו ומה לא מתאים לו .אולי רוצה כשר כזה או כשר אחר .הגיע הזמן שהפרט יחליט. המילה "ציבור" פירושה בעצם "כפייה" "הטלת מרות" .המנהיגים מחליטים וכולם צריכים לשמוע ואוי ואבוי לו למי שלא יעז לשמוע. ובכן החגיגה של ה"ציבור" נגמרה .מהיום לכל פרט יש חופש בחירה איזה מסטיק ללעוס ואיזה מסלול טלפון הוא רוצה .
מי שרוצה לדעת למה צריך את הרפורמה של הנדל שיקרא את ההודעה הארוכה בפתיחה . הגיוני וסביר שכלי תקשורת חרדי בעת שמסקר את הנושא שיביא את דבריו אלה של השר הנדל כפי שמופיעים כאן. העובדה (ותיראו איך שניחשתי זאת מראש) שלא יביאו את הצד השני ולא יביאו ציטוט מלא של השר הנדל היא ההוכחה לנחיצות הרפורמה ולבלימת סתימת הפיות שקיים בציבור החרדי. יש דיעה שניה והיא חיה ובועטת.
אכן אתה בהחלט מיותר לגמרי באיזור, כרגיל, ב"אהבתך" לחרדיות הקלאסית, זו שערכי התורה והיראה הם יסודותיה, הצדקת כל פשע,
אם אני כן אוהב את הועדה או לא, אם יש ליטענה על עסקן כה או אחר או לא, כל זה לא מתיר לתת יד לחורבן שיגרום להרס רוחני אדיר, רק מי שכבוד שמים נמצא אצלו אחרון ברשימה, והיהדות שלו היא של יפי נפש, ושירים נחמדים, יכול להגיב באדישות למעשה הנפשע מבחינה רוחנית של הרס הקומה הכשרה.
כשהרפורמה תיכנס לתוקף זו תהיה חגיגה אמיתית לדמוקרטיה ולזכויות הפרט.
נשלח ב-1/5/2022 21:38
הכובס1
הצחקתם אותי,
יש יהדות שאינה משניאה ?????
כל חייה של היהדות היא שנואה על ידי הגויים ועל ידי עמי הארצות,
לא היתה אף תקופה בהיסטוריה שאני זוכר ושאבותיי זוכרים שהיהדות לא היתה שנואה ואפילו הרבה יותר מהיום ולא הייתה צריכה להלחם על יסודותיה !!!
ואכן הציבור ישאר ציבור מאוחד להמשיך לבחור את מה שרבותיו יורו, ומעז ייצא מתוק, כי גם אלה שיש להם אינטרנט או פון שאינו כשר הפעולות של הנדל מחזקות את ידיו להתחזק ולבחור במשהו יותר כשר.
כמחזיק כ7 קוים כשרים מעולם לא הרגשתי שמישהו עושק או גוזל או גונב או מתקמבן עלי !!!
כמו שאינני חושב ששארית ישראל מתקמבנת או לנדאו או רובין גונבים אותי,
או אולי הסופר סתם שכתב לי תפילין לפני חודש, ולקח לי על תפילין 4000 ש"ח או זה שהגעיל לי את הכלים ולקח לי על כל סיר 10 שקל כשהוא טובל אלף סירים בדלי אחד של מים..
לשנוא אותי ישנאו אותי ואותך ואת כל מי שהולךם בדרך השם, אם לא שונאים אותי אני מתחיל לפחד ולחשוש
תוקן על ידי הכובס1 ב- 01/05/2022 21:38:45
נשלח ב-2/5/2022 07:50
חחחח .לטבול כלים זה מרצונך. לא בא לך תלך להוא מהרחוב השני. סופר סתם לא בא לך .תלך אצל בן הדוד השני או שכן אחר בבנין. טלפון לא בא לך בטוב הילדים שלך ישארו בבית ללא מוסד . יחי ההבדל הקטן והשכל המצומק.
טוב שאתה מרשה לעצמך לדבר בשם "הציבור" .הרי כל "הציבור" הוא גוש אחד ששייך לך ואתה הדובר הבלעדי שלו .ובכן ה"ציבור" הזה מורכב מהרבה הרבה פרטים שכל אחד חושב אחרת ואם אתה אוהב לרמוס את אלה שבתוך ה"ציבור" שאינו חושב כמוך אז אני מברך את הנדל ברכה גדולה שכן חושב גם על אלה הקטנים שזכותם נרמסת וחושבים אחרת .מה לעשות. תכיר בעובדה שחלק חושבים אחרת ממך.והם נחשבים וראויים לא פחות ממך.
מי מפריע לברכת החמה האומלל מכפיה דתית להשתמש במספר לא כשר לקנות אייפון להינות מהחיים, הקומה הכשרה היתה מיועדת למי שמוכן לשלם על כשרות, גם הבשר של הבדצי"ם יותר יקר מהרבנות ויש לו צרכנים, ולא יבוא מאן דהוא למחות על כך. זוהי זכות הפרט להשתייך לכלל שהוא רוצה ומבין, זה שברכת החמה מעוניין שילדיו יתקבלו למוסדות חרדיים למרות שהוא מחזיק במכשירים טמאים המלאים סחי ומאוס וברצונו שלא יזהו זאת כעושה מעשה זמרי ומבקש להיות פנחס ושכלל הציבור החרדי יסבול מכך זה נוגד כללים בסיסיים בהנהגת ציבור. ואם יש בעיה עם כשרות הסולולארי היו יכולים לנסות ולחשוב כיצד לתקן כמו שעשו בקרלין ובעוד מקומות ולא בכפיה נגד החרדים, בפרט על ידי שר המייצג בקושי את עצמו.
לא נשלח מהאינדרואיד שלי
תוקן על ידי דברי ב- 02/05/2022 08:23:40
נשלח ב-2/5/2022 08:44
סלולרי כשר ראוי שיהיה כמו בשר כשר . סלולרי לא אמור להפוך למנגנון שליטה ועריצות על הפרט. לא לכך הוא נועד . אין לאף אחד זכות לדעת איזה בשר אני אוכל , איזה עיתון אני קורא, לאיזה אתר אני גולש אם בכלל ואיזה סוג סלולר אני מחזיק . מנגנון שליטה ...שיתפחלצו להם כל העסקנים , שיתהפכו על הראש מצידי ויקסמו את קסמיהם וכישופיהם ועדיין לא יצליחו לנחש איזה סוג סלולר יש לי .כי זה פשוט לא עסקם.
מי הרשעים שכפו עליך לקנות אייפון כשר וסגור, בושה וחרפה שנכנעת להם. אכן בגלל כמה מושחתים נשרוף את העיר ונפקיר את הגישה לכל התכנים ושכולם יתפקרו כי כמה מושחתים סחטו את הציבור, אכן השקפה מעניינת.
נשלח ב-2/5/2022 12:48
ברכת החמה היקר
ברשותך 1. אתה נשוי ? 2. יש לך ילדים ? 3. היה לך פעם פון לא כשר ? 4. התמודדת פעם עם בן שהיה לו חבר לא כשר והפיל אותו לשאול תחתיות ? 5. היית רוצה שהבת שלך תלך עם חולצות קצרות בבית ומכנסיים כי היא בתוך הבית ? 6. היית רוצה שהבן שלך ילמד עם ילד שרואה סרטים לפני שהולך לישון ? 7. לא היית שמח אם היו עוזרים לך בבעיות שצצות לך בחיים ואתה לא מסתדר ?
ועוד ועוד כהנה וכהנה לבוא ולצעוק דמוקרטיה דמוקרטיה דמוקרטיה אתה תמצא את עצמך עם שכנים וחברי משפחה מהמגזר הטמא, טוב אין לי כוח להמשיך ולהסביר דברים שברורים לכל חרדי וחרדי שחי בתוך הקהילות שלו.
נשלח ב-2/5/2022 13:03
חשש מוצדק .אבל יתכן שזה חשש מהחלומות . הטלפון שלך מוגן ואף ילד שלך אין לו גישה לכרטיס אשראי שלך וליכולת לשנות מסלול בטלפון .רק לך יש גישה לכך. אם תחשוב טוב אז תבין שגם לשכן שלך ולכיתה של הילד שלך זה אותו דבר וכלום לא ישתנה .זעקת שווא . מה שכן ישתנה ובענק זה השליטה על הבוגרים ועל ההורים ששולטים בכרטיס האשראי וביכולת לשנות מסלול. שליטה כזו היא לדעתי שליטה פסולה בתכלית ויש לעוקרה עמוק עמוק מן השורש .שלא נחשוב בכלל שהיה פעם מן צפון קוריאה קטן שכזה .כל התורה שווה לפח אם אתה מאפשר דיכוי ושליטה שכזו . תסביר את התורה רק מנועם ושכנוע .אף פעם ואף פעם לא מכח הזרוע.