אחראי המגבלות מטעם כיבוי אש בהילולת הרשב"י בן 48 התמוטט ומת
בסיור היום (ראשון) במירון עם השר לביטחון פנים עמר בר-לב - לקראת אישור סופי של ההגבלות בל"ג בעומר, טפסר משנה אליק אלבז, לפתע התמוטט ונפטר.
אלבז בן 48 במותו שירת כנציג בכיר של מערך הכבאות במשרד לביטחון הפנים. הוא הותיר אחריו אישה ושלושה ילדים.
השר בר לב מסר: "בכאב גדול קיבלתי היום את הידיעה המרה על מותו הפתאומי של טפסר משנה אליק אלבז ז"ל, שכיהן כנציג הבכיר של מערך הכבאות וההצלה בלשכתי. אליק היה איש מקצוע מהמעלה הראשונה, אבל מעל הכול היה אדם מיוחד במינו, שכולו לב. והיום הלב הזה נדם. אני משתתף באבלה הכבד של המשפחה. יהי זכרו ברוך".
והיו גם 45 יהודים קדושים שנהרגו, מחוסר האחריות של כל האנשים המזלזלים בתקנות הבטיחות.
נשלח ב-2/5/2022 00:54
לא יודע מה אמיתי ומה לא אבל זו הודעה שיצאה לאחר מכן
בשל פרסומים שגויים בעקבות מותו של טפסר משנה אליק אלבז ז"ל, אבקש לעשות סדר בדברים:
האירוע הטראגי לא התרחש בעת סיור של השר במירון (השר בכלל שהה באותו הזמן בטקס יום העצמאות של המשטרה במטה הארצי בירושלים). אליק אלבז ז"ל היה ביום גיבוש של אנשי המזכירות הביטחונית בלשכת השר, יום גיבוש שהתקיים בשביל ישראל. במהלך ההליכה אלבז ז"ל התמוטט ונפטר. הוא אכן היה הנציג של שירותי הכבאות וההצלה בלשכת השר בר-לב. מחרתיים (שלישי) הוא היה אמור לקבל דרגת טפסר משנה בטקס בהשתתפות השר. למרבה הצער, קרה האסון, ואליק אלבז הועלה לדרגת טפסר משנה היום לאחר מותו.
מה זה משנה איפה המיקום של האסון אם במירון או במטה הארצי. יש כאן אירוע חריג ויוצא דופן, ומדובר באיש שהוא חלק מכריע ממערך של הצרת הצעדים של עולי מירונה. וכל אחד יבחר לראות מה שבא לו.
נשלח ב-2/5/2022 08:05
קסיו כתב:
מה זה משנה איפה המיקום של האסון אם במירון או במטה הארצי. יש כאן אירוע חריג ויוצא דופן, ומדובר באיש שהוא חלק מכריע ממערך של הצרת הצעדים של עולי מירונה. וכל אחד יבחר לראות מה שבא לו.
ומדובר באיש שהוא חלק מכריע ממערך של הבטחת שלומם וחייהם של הבאים מירונה
נשלח ב-3/5/2022 08:12
קסיו כתב:
אם יש משהו שיעמוד לו לזכות, זה כל פעולותיו למען בטיחות העולים לציון של רבי שמעון בר יוחאי.
לאחר האסון הנורא שפקד את עם ישראל בשנה שעברה, הרצון של העסקונה או של המחזיקים שלא כדין בשטחים שם להמשיך ולשלוט גם על חשבון חיי אדם ראויה לכל גינוי. בפרט כאשר מקשרים את מותו של איש יקר לכך.
ונשמרתם מאוד לנפשותיכם לא כתוב בתורה שלך?
נשלח ב-3/5/2022 08:46
מדווח כי בעקבות לחצים של פרוש/אייכלר, פותחים את בני עקיבא לטישים. והיום הם גם מצטרפים לשר כהנא (שעד אתמול היה עבורם גרוע מלפיד) לסיור במקום..
אני דווקא חושב שזה פיתרון ממש טוב, שימצאו מקומות מסודרים בקירבת הציון לטישים. אני צווח פה כמה וכמה פעמים שאם יהיה רק אירוע אחד זה עצמו טריגר לאסון ח"ו, ושנה שעברה על פי כמה טענות שנשמעות הגיוניות חלק ממה שגרם לצפיפות הקיצונית (יותר אפילו ממה שיש כל שנה) היה זה שעשו רק הדלקה אחת בשל "סכנת" הקורונה...
נשלח ב-3/5/2022 09:43
פסתםנחמד כתב:
אם זה מקום מוסדר לטיש מה הבעיה??? או שזה לא מתאים לך בגלל שאתה לא סובל אותם
לך לסיפא.. אתמול כהנא היה מוקצה, והיום בשביל טיש, לא בשביל גיוס בני ישיבות או גיור רפורמי, הוא הופך ל"עוינג שאבעס"..
אני דווקא חושב שזה פיתרון ממש טוב, שימצאו מקומות מסודרים בקירבת הציון לטישים. אני צווח פה כמה וכמה פעמים שאם יהיה רק אירוע אחד זה עצמו טריגר לאסון ח"ו, ושנה שעברה על פי כמה טענות שנשמעות הגיוניות חלק ממה שגרם לצפיפות הקיצונית (יותר אפילו ממה שיש כל שנה) היה זה שעשו רק הדלקה אחת בשל "סכנת" הקורונה...
מה לעשות וזאת אחת ההמלצות המוזרות יש לומר של ועדת החקירה
כולם כרגע במהלך של להיות טובים ותקינים בעיני זרקורי החוק. 90 אחוז כסת"ח, 10 אחוז מחשבה אמיתית.