באמת הולכים לחגוג במירון כאילו לא קרה כלום? אין פה מימד של ריקוד על דם הנרצחים?
ערב טוב, אני רוצה לעכל ולא מצליח, הציבור הרחב "אשכרה" הולך לחגוג כרגיל כאילו לא קרה כלום?
האם אין פה זלזול בנרצחים שנרצחו בפיגוע רב הנפגעים שבוצע לצערנו על ידינו (כמובן בשוגג, אבל עם יד על הלב, אין לנו מה לתקן בתרבות הדחיפות שלנו?)
יש לי הרגשה חזקה שאם היה מנהיג בסגנון של הרב שך, הוא היה מוציא הוראה להתמקד השנה באבל, ובעיקר בחשבון נפש על תרבות הדחיפות שכאמור קיימת אצלנו במידה כזו או אחרת לכל הדעות, ורוב הסיכויים שתרבות זו הייתה לכל הפחות חלק גדול מהגורמים לפיגוע כאמור
נ.ב. לפני שאקבל תגובות כמה "אני כנראה אחד שבכל מקרה לא נסע אף פעם למירון", אז גילוי נאות - אני מאוד מחבב אירועים כאלו, אוהב מקומות עם אנרגיה רוחנית, וגם שנה שעברה הגעתי בדיוק 5 דקות אחרי שהאירוע קרה (מה שהספיק כדי לתקוע אותי עד הבוקר ולגרום לי לחוות את הטראומה של "המעגל השני", מה שכמובן לא מתקרב לטראומה של מי שממש היה שם)....
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 09/05/2022 23:04:47
נשלח ב-9/5/2022 23:19
בהחלט סביר שמי שחווה את הטראומה חושב פעמיים אם לנסוע
נשלח ב-9/5/2022 23:22
נכון, אבל אני לא רק "חושב פעמיים", אני מצפה שיעשו משהו שונה השנה (בדגש על אבלות וחשבון נפש כאמור, האם הפסקנו להחמיר בספיק ספיקא של איסור? הרי יכול להיות שהרבה אנשים נכשלו איכשהו בטעות איומה בסיוע עקיף מאוד אבל קיים של רציחה....) ולא יחגגו כאילו לא קרה כלום...
נשלח ב-9/5/2022 23:23
לה''ו. אני מצווה עליך להישאר בבית, ולהדליק את הגז ולשיר... מקסימום ללכת לכוילל רשבי במקום מגוריך. ראה הוזהרת.
וכל מי שמכיר שנוסע כולם עדיין בטראומה, ומנסים להדחיק ומרגיש שהם מסיקים מסקנות
נשלח ב-10/5/2022 01:46
הרוגי אסון מירון לא מתו כתוצאה מהחגיגות והריקודים לכבוד התנא רשב"י זיע"א, אלא כתוצאה מהדחיפות ומהעומס העצום שהיה ללא שום פיקוד והשגחת המשטרה שהפקירה את המקום ולא נתנה סטופ למספר האנשים להיכנס
את זה תיקנו השנה ולא יידחפו בעזרת השם אמן, נקווה
למה שלא ירקדו? אם לא זה מה שגרם להרג ההמוני?
כמה אירועי מחיצה המוניים קרו בעת משחקי כדורגל ומאות נהרגו, האם מישהו חשב להפסיק את אותם משחקים מטופשים?
נשלח ב-10/5/2022 01:52
לא מבטלים מנהגים עקב אסונות.
ודאי שחזרו בתשובה.
השנה, הריקודים יהיו מלווים באבל פנימי כבד ובים של דמעות
אתה בטח דורש גם מקרלין לבטל את תפילת ליל יו"ט בחג השבועות, או לפחות להחליף את הניגון של יו"ט בניגון של תשעה באב...
נשלח ב-10/5/2022 06:37
הפסיכולוגיה ממליצה היום לא לברוח ממקום של טראומה אלא לחזור אליו ולהתמודד איתו מה יקרה אם לא נחזור למירון ותמיד נזכור אותו כמו שהוא היה בתשפ"א?
נשלח ב-10/5/2022 08:45
עולי מירון הרגילים לא אשמים, ואין סיבה שאירוע לג בעומר יבוטל. כן נדרשים תיקוני הליקויים, שחלקם העיקרי עדיין לא נעשה עד לרגע זה, וכן הדחה מתפקידם של כל האחראיים שעדיין יושבים על כסאם, וכן העמדה לדין של כל המשתלטים על הקרקעות שם. אך אין סיבה שהעולה הרגל ביום ההילולה ישאר ספון בביתו.
נשלח ב-10/5/2022 09:29
תודה למגיבים, אין לי מושג לגבי מקומות אחרים בהם היה אסון מחיצה, אבל אנחנו יהודים שאמורים להיות רגישים מאוד לדברים כאלו, וודאי בעבודה רוחנית, אם נסתכל על גמרות (שאביא בהמשך) נראה שלא עברו על סדר היום כשקרו אירועים כאלו... (אגב - בקרלין זה לא היה קשור לדחיפות של"כלל הציבור", אלא לרשלנות מסוימת בחלק מהפרנצ'עס, אני טועה?). דוגמא :
שבת (ס', ע"א): "לא ייצא אדם בסנדל המסומר. מאי טעמא? אמר שמואל: שלפי הגזירה היו והיו נחבאין במערה ואמרו: הנכנס ייכנס, והיוצא אל ייצא. נהפך סנדלו של אחד מהן. כסבורין הם אחד מהם יצא וראוהו אויבים, ועכשיו באין עליהן. דחקו זה בזה והרגו זה את זה, יותר ממה שהרגו בהם אויבים" {כשראיתי את הגמרא הזאת לפני האירוע של מירון זה היה נראה לי סיפור מוזר...})
אני לא חושב לרגע שצריך לבטל לגמרי את מנהג העלייה למירון, אבל כן הייתי מצפה למשהו מהותי שיהיה שונה לפחות בשנה הזאת (בינינו- ככה או ככה עוד עשרות שנים כנראה כבר ישכחו הכול והכול יחזור להיות כמו שהיה וכנראה גרוע יותר, וודאי אם אפילו השנה כמעט אין שינוי מהותי בכלום...)
נשלח ב-10/5/2022 10:18
חס ושלום מלבטל שמחת הרשב"י!!!
היה תאונה קשה וכואבת , טרגדיה איומה , חייבים להפיק לקחים לתקן ולהמשיך את החיים במקרה דכאן את ההילולה.
לצערי הפרוייקטור וחבורתו עובדים תחת לחץ מטורף ולא בהגיון קר ועל הדרך עושים טעויות קשות , אין בי כוח לפרט אבל בגדול הם ממש לא מתאימים לתפקיד.
ואם יצלח דרכם מזימתם להוריד חמישים אחוז חוגגים מכל שנה פשוט הדבר שבעז"ה הכל יעבור בשלום הם אמנם יצעקו "יש" שיחקנו אותה, אבל להוריד חמישים אחוז זה לא נקרא שיחקנו אותה כלל, בקורונה הורידו 95 אחוז חוגגים.
תוקן על ידי רבותי1 ב- 10/05/2022 10:18:50
נשלח ב-10/5/2022 11:14
יש לי תחושה לא טובה שהמשטרה והמאבטחים לא יעמדו בלחץ ההמונים שיגיעו, או באכיפת הגבלת שהיי'ה
תודה למגיבים, אין לי מושג לגבי מקומות אחרים בהם היה אסון מחיצה, אבל אנחנו יהודים שאמורים להיות רגישים מאוד לדברים כאלו, וודאי בעבודה רוחנית, אם נסתכל על גמרות (שאביא בהמשך) נראה שלא עברו על סדר היום כשקרו אירועים כאלו... (אגב - בקרלין זה לא היה קשור לדחיפות של"כלל הציבור", אלא לרשלנות מסוימת בחלק מהפרנצ'עס, אני טועה?). דוגמא :
שבת (ס', ע"א): "לא ייצא אדם בסנדל המסומר. מאי טעמא? אמר שמואל: שלפי הגזירה היו והיו נחבאין במערה ואמרו: הנכנס ייכנס, והיוצא אל ייצא. נהפך סנדלו של אחד מהן. כסבורין הם אחד מהם יצא וראוהו אויבים, ועכשיו באין עליהן. דחקו זה בזה והרגו זה את זה, יותר ממה שהרגו בהם אויבים" {כשראיתי את הגמרא הזאת לפני האירוע של מירון זה היה נראה לי סיפור מוזר...})
אני לא חושב לרגע שצריך לבטל לגמרי את מנהג העלייה למירון, אבל כן הייתי מצפה למשהו מהותי שיהיה שונה לפחות בשנה הזאת (בינינו- ככה או ככה עוד עשרות שנים כנראה כבר ישכחו הכול והכול יחזור להיות כמו שהיה וכנראה גרוע יותר, וודאי אם אפילו השנה כמעט אין שינוי מהותי בכלום...)
ועדיין, יש מקום לאנשים פרטיים להגיע שבוע לפני או אחרי, כדי לא להכנס לסכנה, או למכות מהמשטרה האכזרית, גם מבחינה רוחנית זה לא המקום הכי מומלץ, וביום לג בעומר מומלץ ללמוד את תורת הרשב"י
ועדיין, יש מקום לאנשים פרטיים להגיע שבוע לפני או אחרי, כדי לא להכנס לסכנה, או למכות מהמשטרה האכזרית, גם מבחינה רוחנית זה לא המקום הכי מומלץ, וביום לג בעומר מומלץ ללמוד את תורת הרשב"י