| נשלח ב-20/5/2022 15:15 |
|
| |
הועדה העלתה הילוך: חסידי גור קיבלו רשות לאלימות כנגד קהילת פ"מ

|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2022 15:23 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2022 15:30 |
|
| |
כותרת שקרית
ובכל מקרה, גם אם היה בזה אמת, אם הכל על פי ההלכה והתורה מה הבעיה? למדנו כאן בפורום לא פעם שאלימות קשה ככל שתהיה מותרת ומוצדקת כשהיא על פי ההלכה והתורה (למשל נגד הפלג הירושלמי)
תוקן על ידי נוירולוג ב- 20/05/2022 15:53:08
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2022 15:57 |
|
| |
אז מה שגור עשה עד עכשיו זה נחשב מבחינתם "איפוק" ? אז מה יהיה עכשיו כשהם כבר לא מאופקים ? ? אלוקים ישמור.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2022 16:02 |
|
| |
אם רכב עם רמקולים נגד האדמו"ר מגור מתחת לבית מדרשו יצא בשלום זה לא נחשב בעיניך איפוק? נסה לדמיין סיטואציה דומה במקום אחר נגד רב או אדמו"ר אחר, ותגיד לי איך הסיפור היה מסתיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2022 16:05 |
|
| |
האם גם אתם חושבים שמטרת ההודעה היא להתכחש למעשים בלתי חוקיים שנעשו בשם הוועדה, כמובן אם נעשו כאלה?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2022 16:08 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | | האם גם אתם חושבים שמטרת ההודעה היא להתכחש למעשים בלתי חוקיים שנעשו בשם הוועדה, כמובן אם נעשו כאלה? |
|
ככל שאני מבין נעשו מצד אנשי קהילת ר' שאול אלתר מעשים שלא ייעשו, וע"כ יצא מכתב מקהילת פני מנחם שהם כביכול מתנערים ממעשים כאלו, וכתוצאה מהחרפה במעשים אלו הוועדה בגור הוציאה את המכתב הזה, ככל שהוא אותנטי, הוא פורסם במקומות הרגילים, בפייסבוק של רלבח ובטוויטר של אלי ביתאן (שאולזון כנראה עדיין ישן)
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2022 17:53 |
|
| |
ראש הישיבה מגור בחן את ילדי חיפה
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2022 18:00 |
|
| |
momeir
| נוירולוג כתב: |  | האם גם אתם חושבים שמטרת ההודעה היא להתכחש למעשים בלתי חוקיים שנעשו בשם הוועדה, כמובן אם נעשו כאלה?
ככל שאני מבין נעשו מצד אנשי קהילת ר' שאול אלתר מעשים שלא ייעשו, וע"כ יצא מכתב מקהילת פני מנחם שהם כביכול מתנערים ממעשים כאלו, וכתוצאה מהחרפה במעשים אלו הוועדה בגור הוציאה את המכתב הזה, ככל שהוא אותנטי, הוא פורסם במקומות הרגילים, בפייסבוק של רלבח ובטוויטר של אלי ביתאן (שאולזון כנראה עדיין ישן) |
|
עולם הפוך. הבנתם? ההורים שמוחים על גזילת ילדיהם בדרך אכזרית ושקרית הם הם אלה ש: " עושים מעשים שלא יעשו" . מזכיר לי את עלילות הדם האנטישמיות. בדיוק האשמות באותה דרך. היהודים שמקפידים עד מאוד על איסור דם, הם הם אלה שמואשמים ברציחת ילדים ושתיית דמם. מה שעצוב, שכולם רואים ושותקים. (סה"כ הגיוני. למה לי להסתבך עם ארגון הפשע הגדול הזה? מה זה נוגע אלי? וכו' וכו'...) אבל זה אותו היגיון שגרם לאומות העולם לשתוק כששחטו ורצחו מיליוני יהודים. (מה זה נוגע אלי? ) אדון נוירולוג, הציבור לא טיפש ויודע את האמת. מצד אחד מנהיג עילג, חסר כריזמה, תאב כבוד וממון. שלא בוחל באמצעים. ירש הרבה ממון והרבה 'בשר' שאין להם ברירה אחרת אלא להסתופף תחת הנהגתו. מצד שני, תלמיד חכם מופלג, עניו ובעל מידות תרומיות, דרשן נפלא , איש אשכולות... כל מי שמסתופף בצילו עשה ועושה זאת על אף המחיר שהוא נאלץ לשלם. האמת סופה לנצח!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2022 18:09 |
|
| |
מנחה_חדשה
| נוירולוג כתב: |  | כותרת שקרית
ובכל מקרה, גם אם היה בזה אמת, אם הכל על פי ההלכה והתורה מה הבעיה? למדנו כאן בפורום לא פעם שאלימות קשה ככל שתהיה מותרת ומוצדקת כשהיא על פי ההלכה והתורה (למשל נגד הפלג הירושלמי)
תוקן על ידי נוירולוג ב- 20/05/2022 15:53:08 |
| וזה לא שקרי...
"למשל נגד הפלג הירושלמי..."
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2022 18:56 |
|
| |
"מצדיק רשע ומרשיע צדיק - תועבת ד' גם שניהם" (משלי יז,טו). על פסוק זה אומר הצל"ח (סנהדרין כו.):
ראיתי בספר 'בינה לעתים' שמדקדק איזה דבר חכמה בא שלמה המלך להשמיענו בזה? הלא דבר פשוט שתועבת ד' העושה רעות אלה!
ועוד מדקדק שמלת: 'גם שניהם' הוא אך למותר!
ונראה בישוב דבר זה, דלכאורה יש לתמוה דלמה קרא המלך שלמה לזה: 'תועבה' במה שמצדיק הרשע? הלא אמרו חז"ל: 'הוי דן את כל אדם לכף זכות'! ואם זה שמצדיק הרשע הוא מהפך בזכותו, לומר שאין כוונתו לרע, או שלא ידע כי עושה רעה, אדרבה היא מדה טובה! ולמה קרא לזה: 'תועבה'?
וכן במי שמרשיע את הצדיק, יש מקום לומר ששמע עליו מהולכי רכיל שאמרו על צדיק זה כי ברע הוא. ואם שזה לא עשה כהוגן על שהאמין לדברי הרוכל, מכל מקום אינו ראוי לומר לכנות לו בשם: 'תועבה', ויותר נאה לו לקראו בשם: 'פתי', כאמרו: 'פתי יאמין לכל דבר' (משלי יד, טו)!
אך כל זה הוא אם היה הכתוב מדבר בשני בני אדם, שאחד מצדיק רשע, ואחד מרשיע את הצדיק, על זה היה מקום לתמוה תמיהה הנ"ל. אבל אם אלו שתי מדות גרועות הם באדם אחד, שמצדיק את הרשע ומרשיע את הצדיק - לזה אין לו טענה והמלטה. דממה נפשך, אם דרכו לדון את כל אדם לכף זכות - אם כן למה זה מרשיע את הצדיק? ואם דרכו להאמין לכל דבר ואינו מהפך בזכות אדם - למה זה מצדיק את הרשע?
היוצא מזה מי ששתי מדות הרעות נצמדים יחדיו - זה בודאי תועבה הוא. ומעתה הן הן דברי שלמה המלך ע"ה: 'מצדיק רשע ומרשיע צדיק תועבת ד' גם שניהם', דהיינו אם שתי מדות אלה הם מצומדות יחדיו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2022 19:46 |
|
| |
קלעפער
| נוירולוג כתב: |  | כותרת שקרית
תוקן על ידי נוירולוג ב- 20/05/2022 15:53:08 |
|
אכן מי שתמך באלימות נגד אנשי הפלג הוא מופרע ורשע. למשל זה: ולפחות חסידי גור לא עושים מיקור חוץ לאלימות...

|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2022 19:47 |
|
| |
קלעפער
| פיינשמקער כתב: |  | |
|
לפי הניק שלך אתה מומחה לריחות דבק...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2022 19:50 |
|
| |
קלעפער
מסותבב סרטון שבו רואים בערב שבת עם בגדי שבת חסידי גור רודפים אחרי חסיד ומכים אותו. תוצאה מיידית של ההיתר הזה! סצינה המוכרת ממרדפים דומים של ערבים אחרי יהודים בעיר העתיקה.
נורא! יהודי מוכה ברחובות ישראל ואין פוצה פה!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2022 21:15 |
|
| |
| momeir כתב: |  | האם גם אתם חושבים שמטרת ההודעה היא להתכחש למעשים בלתי חוקיים שנעשו בשם הוועדה, כמובן אם נעשו כאלה?
ככל שאני מבין נעשו מצד אנשי קהילת ר' שאול אלתר מעשים שלא ייעשו, וע"כ יצא מכתב מקהילת פני מנחם שהם כביכול מתנערים ממעשים כאלו, וכתוצאה מהחרפה במעשים אלו הוועדה בגור הוציאה את המכתב הזה, ככל שהוא אותנטי, הוא פורסם במקומות הרגילים, בפייסבוק של רלבח ובטוויטר של אלי ביתאן (שאולזון כנראה עדיין ישן) עולם הפוך. הבנתם? ההורים שמוחים על גזילת ילדיהם בדרך אכזרית ושקרית הם הם אלה ש: " עושים מעשים שלא יעשו" . מזכיר לי את עלילות הדם האנטישמיות. בדיוק האשמות באותה דרך. היהודים שמקפידים עד מאוד על איסור דם, הם הם אלה שמואשמים ברציחת ילדים ושתיית דמם. מה שעצוב, שכולם רואים ושותקים. (סה"כ הגיוני. למה לי להסתבך עם ארגון הפשע הגדול הזה? מה זה נוגע אלי? וכו' וכו'...) אבל זה אותו היגיון שגרם לאומות העולם לשתוק כששחטו ורצחו מיליוני יהודים. (מה זה נוגע אלי? ) אדון נוירולוג, הציבור לא טיפש ויודע את האמת. מצד אחד מנהיג עילג, חסר כריזמה, תאב כבוד וממון. שלא בוחל באמצעים. ירש הרבה ממון והרבה 'בשר' שאין להם ברירה אחרת אלא להסתופף תחת הנהגתו. מצד שני, תלמיד חכם מופלג, עניו ובעל מידות תרומיות, דרשן נפלא , איש אשכולות... כל מי שמסתופף בצילו עשה ועושה זאת על אף המחיר שהוא נאלץ לשלם. האמת סופה לנצח! |
|
תגיד לי אתה באמת חושב שרבני קהילת פני מנחם הוציאו סתם מכתב שבו הם מתנערים (כביכול) ממעשים (שעשו וייעשו) לא ראויים של אנשים משלהם? הם יודעים בדיוק במה מדובר, ועל זה כוונתי.
למחות אפשר, אבל יש גבולות שלא חוצים. זה כ"כ פשוט, וכך היה מקובל מאז ומעולם, עד שבשם השנאה לחסידות מסויימת החלטתם שאפשר לשבור את כל הכלים ולחצות את כל הגבולות.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2022 21:16 |
|
| |
| מנחה_חדשה כתב: |  | כותרת שקרית
תוקן על ידי נוירולוג ב- 20/05/2022 15:53:08 וזה לא שקרי...
"למשל נגד הפלג הירושלמי..." |
|
מה לא נכון במה שכתבתי?
|
|
|
|
|